התייעצות נוספת בבקשה

iverson12

New member
התייעצות נוספת בבקשה

יש לי ביטוח תאונות אישיות. עברתי פציעה מלפני שנה וחצי. שני רופאים שהלכתי אליהם באופן פרטי קבעו לי 19 אחוז. לפני כחודש רופא מטעם חברת הביטוח קבע לי 7 אחוז. חברת הביטוח הגישה הצעה לשלם את 7 אחוז. והרופא טען שהחוות דעת כבר לא תקפות למצב הנוכחי. העורך דין לוחץ עליי לסגור, אבל רציתי לשאול האם כדאי לגשת שוב לאחד מהרופאים מלפני שנה ולבקש חוודת דעת חדשה? זה יישנה משהו אם פתאום אקבל 16-17 אחוז? אפשר לנהל מו''מ או שזה קח את מה שאנחנו מציעים לך או לך למשפט? תודה על העזרה!

Itsik Cohen

New member
לא הייתי לוקח

מה ההפרש הכספי בין 7% לבין 19%? האם באמת חל שיפור ניכר במצבך, לעומת מועד בדיקת הרופאים הפרטיים? מהי עלות הדיקה אצל רופא פרטי?

iverson12

New member
תשובה

הפרש של מאות אלפי ש''ח. המצב אותו מצב. אני יכול לחיות איתו. אבל עדיין קיימת נכות גופנית. עלות הבדיקה 900 ש''ח.

Itsik Cohen

New member
אז היכן ההתלבטות?

אני (ואני לא עו"ד או משהו), הייתי הולך לבדיקה הזו. האם קיים חשש ריאלי כלשהו שהם יחזרו בהם מה-7% שהם הסכימו?

תשובה

דרך אחת לפתור את ההתלבטות היא לפנות לרופא שלישי (או במקרה שלך - רביעי) שיבדוק ויחווה דעה אובייקטיבית, דהיינו לא מה אתה היית רוצה לשמוע אלא מה באמת המצב. אפשר גם לבקש זאת מאחד הרופאים שכבר בדקו אותך (מטעמך). אפשרות נוספת היא להסכים עם חברת הביטוח על מינוי מומחה מוסכם שדעתו תכריע. אם המחלוקת נמצאת בבית המשפט, סביר שזה מה שבית המשפט יעשה בהיעדר הסכמה על שיעור הנכות.

iverson12

New member
אנחנו לא במשפט

ולמען האמת גם הייתי מעוניין להימנע ממצב זה. אני לא מעוניין לגרום לתיק הזה להמשיך לעוד שנים. מה שכן הייתי רוצה זה לדעת מה זה חוות דעת אובייקטיבית. שני הרופאים שפסקו לי 19 אחוז הינם מנהלי מחלקות בבית חולים. הרופא מטעם חברת הביטוח איננו עובד יותר ברפואה הציבורית. אז חוות דעתם ניתנה רק משום שהגעתי אליהם באופן פרטי?

תשובה

חוות דעת שקיבלת באופן פרטי אינן בהכרח סובייקטיביות או מוטות לטובתך. אבל בד"כ זה מה שקורה, אלא אם מבהירים לרופא מראש שאתה מבקש חוו"ד אובייקטיבית. לעומת זאת, חוות הדעת מטעם חברת הביטוח כמעט תמיד תהיה על הצד הנמוך.

למעלה