התייעצות: תוקף רישיון הנהיגה שלי יפוג חודש לפני טיסה לחו"ל

trilliane

Well-known member
מנהל
התייעצות: תוקף רישיון הנהיגה שלי יפוג חודש לפני טיסה לחו"ל

שבה אזדקק לפלסטיק (ולא אוכל להסתפק בנייר, כך נאמר). לפני כמה חודשים שלחו לי דרישה לבדיקת ראייה וביצעתי אותה (לפני יותר מחודש) ולכן חשבתי שכבר אקבל בקשה לחידוש רישיון, אבל עוד לא הגיעה; הבנתי שהם שולחים רק כחודש לפני שפג התוקף (האם רק אז הם שולחים או שעד אז הוא כבר אמור להגיע אליי...?). עד כמה הם מקדימים/מאחרים?

האם שווה להגיע אליהם ולשלם את העמלה? (די מקומם שדווקא אזרח אחראי ו/או לחוץ בזמן צריך לשלם אקסטרה
). אם ניגשים לאחד הסניפים האם מקבלים את הפלסטיק במקום או שעדיין צריך להתייבש ולהחזיק אצבעות שיגיע בזמן בדואר?

הבנתי שיש עמדות בסניפי סופר פארם, למה הן משמשות והאם הן יכולות לקצר במשהו את ההליך?
האם יסכימו להנפיק לי רישיון בינ"ל (בסניפי ממסי) אם אגיע אליהם לפני שתוקף הרישיון הנוכחי פג, או שבכל מקרה עליי לחכות עד שאחדש אותו?

אשמח לתובנות / הארות / המלצות.

be_roo

New member
אם הבעיה היא קבלת הטופס הזמני לתשלום, נסה שתי אופציות:

1. להכנס לאתר האינטרנט שמשמש לתשלום אגרת הרשיון.
אם הוא נותן לך לשלם עבור אגרת חידוש רשיון - מצויין, המשך בתהליך ותוך שבועיים אתה אמור לקבל את הפלסטיק הביתה.
אם הוא מתריע לך שאתה משלם כפל רשיון, הפסק את התהליך.

2. אם זה לא עובד נסה את העמדה בסופרפארם יתכן ואם תגש לעמדה תוכל שם להנפיק את טופס חידוש הרשיון ולשלם אותו (לא עבדתי איתן מעולם).

trilliane

Well-known member
מנהל
נראה שהוא נותן לי לשלם. האם הפלסטיק אכן מגיע מהר?

קראתי תלונות על כך שלא פעם הוא מבושש להגיע ולכן הם ממליצים לשלם בדואר/בבנק כי אז יש חותמת על הטופס וזה תקף. מנגד, יש לי עוד כחמישה שבועות עד שיפוג תוקף הרישיון, השאלה אם באמת ישלחו לי עד אז...

נראה לי שאתקשר מחר בבוקר לייעוץ במוקד משרד התחבורה.

be_roo

New member
אחרי התשלום מקבלים תוך שבועיים רשיון זמני עם חותמת

הבעיה שלך היא שהרשיון הקבוע (הפלסטיק) יכול להגיע רק אחרי חודשיים.
החברה שמדפיסה עובדת באצוות גדולות, ולפי הידוע לי אין דרך לזרז אותם, אבל לא יזיק לשאול.

trilliane

Well-known member
מנהל
דיברתי היום עם המוקד, אין דרך לזרז את הפלסטיק

אני אגש מחר לעמדה בס"פ ואשלם במקום, יהיה לי רישיון זמני, אבל אם לא יספיקו לשלוח לי בזמן את הפלסטיק (והיא אמרה שיש סיכוי, כי הם שולחים תוך כחודשיים!!!
) נדפקתי.

מה אמור לעשות מי שבדיוק פג לו רישיון הנהיגה לפני טיסה לחו"ל שבה הוא צריך לנהוג? למשרד הרישוי אין פתרונים.

trilliane

Well-known member
מנהל
עדכון: שילמתי היום בעמדה בסופרפארם

ההליך היה קצרצר (כדקה), מהיר ויעיל: הקשתי פרטים מזהים, שילמתי בכרטיס אשראי (את המחיר הרגיל), וקיבלתי רישיון זמני רשמי (על נייר בצבעים הנכונים עם סמל המדינה מודפס בכסף). כתוב שהוא תקף לחצי שנה ושתמונתי נמצאת במערכת ולכן הרישיון הקבוע יישלח אליי בהמשך. אני מעריכה (ומקווה) שיגיע בזמן, מאחר שהקדמתי את מועד התשלום. תודה לכולם.

trilliane

Well-known member
מנהל
... והיום הוצאתי את רישיון הפלסטיק הקבוע מתיבת הדואר

מדינת ישראל מפתיעה לפעמים... לא הייתי מאמינה שיגיע תוך שישה(!) ימים.

תודה לכל המגיבים.

למעלה