התייעצות..

djtal

New member
התייעצות..

אני קטין, יש לי חבר שאני מכיר אותו כבר 6 שנים. לפני כחצי שנה הוא ביקש ממני 500 שקל והבאתי לו בלי חשבון..ואחרי שבועיים בערך הוא החזיר לי ואחרי כמה זמן שוב ביקש ממני אז כמובן הבאתי לו..לאחר שבועיים בערך ביקשתי ממנו חזרה את הכסף כי הייתי צריך ומאז הוא סינן אותי במשך 3 חודשים ולפני 3 חודשים הוא חידש איתי את הקשר והסביר לי שלא היה לו נעים וכו'.. ואז הוא אמר לי שיש לו דרך להחזיר לי את ה500 שקל האלו אבל אני יצטרך לעזור לו ולהביא לו 2500 שקל!, בגלל שאני מכיר את המשפחה שלו וכו' אז הסכמתי.. לאחר שבוע בערך התחלתי להבין לאן הכסף הלך..למשהו לא טוב והוא עושה משהו לא חוקי..אז החלטתי שאני אוסף נגדו ראיות במידה והוא שוב יעלם לי..אז הקלטתי שיחות שלנו וצילמתי אותו מחזיק את הדבר הלא חוקי שהוא קנה.. אני יודע המון עליו ועל כל מי שאיתו בעסק ועכשיו הוא נעלם לי מסנן וכו' אז החלטתי לשאול פה האם יש אפשרות לעשות נגדו משהו בתחום האזרחי בלי קשר למשטרה על מנת שיחזיר לי את הכסף.. תודה לעוזרים.

תשובה

אם הבנתי נכון אתה מסרת כסף לאחר מבלי שידעת ו/או חשדת במשהו. לימים התחלת לחשוד ואז אספת ראיות לצורך הוכחת קיומה של ההלוואה. ההלוואה לא ניתנה בתנאים מיוחדים והוא אמור להחזיר לך 2500 ש"ח. עכשיו אתה רוצה לתבוע אותו בתביעה אזרחית על סכום של 2500 ש"ח. אני לא רואה בעיה עם הגשת תביעה אזרחית בהנחה וכל אירוע ההלוואה, לרבות הראיות להוכחת עצם קיומה, הינו "נקי" ולא מזוהם בפלילים ו/או חשד לפלילים. לא הייתי מנסה לסחוט אותו עם הצילום של המשהו הלא חוקי. תשומת הלב כי העובדה שהכסף שלך שימש למשהו לא חוקי יכולה לפעול לרעתך אם למשל ייטען על-ידו כי ידעת ממנו לצורך מה אתה מוסר לו את הכסף ועוד. לפני שתעשה מעשה הייתי פונה לעו"ד ומתייעץ. בהצלחה.

djtal

New member
אכן..

כן זה הסיפור בערך..התייעצות כזאת עולה כסף? כי כמו שהבנת אני קטין ולא בעל ממון..

תשובה

אתה לא חושב ל"ערב" את ההורים שלך? מהיכן היה לך סכום כזה? אתה חייב כסף למישהו אחר?

djtal

New member
כסף שחסכתי..

ואני מעדיף שלא, אני אבייש את עצמי אם יתברר להורים שלי שהלוואתי כסף לחבר שבסוף יתברר שזה למשהו לא חוקי..

תשובה

אתה צריך להבין שבכדי להחזיר את הכסף אתה תצטרך ככול הנראה להגיש כנגדו תביעה אזרחית או לפחות להראות לו שאתה רציני. למשל, מכתב מעו"ד. ולפני שעושים מהלך כזה צריך לצפות ולצפות לכל תרחיש וגם לכזה שהוא יגיד שאתה ידעת היטב למה מיועד הכסף וכו'. ואת זה הוא יגיד בכדי לשדר לך מסר, שבכלל לא בטוח שהוא ימשש את המסר הזה!!!, שלא כדי לך לתבוע אותי באזרחי שכן אם תעשה את זה אתה יורה גם ברגל שלך כי אתה היית שותף למעשה. ואני מדגיש רק לפי גרסתו. לכן הייתי עושה חושבים ושוקל לערב את ההורים או פשוט לגשת לעו"ד שאתה מכיר או סומך בכדי שיעזור לך להנהיג את האירוע הזה. האלטרנטיבה, לשיקולך בלבד, זה או לוותר על החוב או ליזום עימו מפגש, להקליט את המפגש, ולהגיד לו שאתה רוצה לקבל בחזרה את ההלוואה וכי אתה מתכוון ברצינות לפנות לבית משפט.. אם במהלך הדברים הוא יעלה כנגדך טענות אז תהדוף אותם מייד ותגיד לו באופן ברור שהוא משקר ושיבין שאתה לא מפחד כמו גם שאתה רציני ללכת לבית משפט.

djtal

New member
אוקיי תודה על המידע..

אבל אין לי עורך דין לפלילי שאני מכיר \:

תשובה

אכן יש כאן עניין אזרחי מעורב בפלילי אך בהנחה והקטין מבקש רק לקבל את כספו בחזרה ואתה הצעת לו להקליט את המלווה בקשר להלוואה הוא צריך לפנות לעו"ד אזרחי.

תשובה

אין חולק כי עיקר הנושא הינו אזרחי אך בטרם עשיית ולו ראשית מעשה אזרחי חשוב להבין, עם הלקוח, את החשיפה הפלילית ולהיערך לה מבעוד מועד. בהחלט ייתכן כי לאחר ייעוץ פלילי יוחלט על דפוס פעולה כזה או אחר ולכן חשוב מאוד לדעת ולהבין היטב את הסיכונים בטרם מעשה ולא במהלכו. הרצון להחזיר 2500 ש"ח אינו חזות הכל ולא בכל מחיר. בהחלט ייתכן מצב לפיו עו"ד פלילי ייעץ לבחור שלא לנקוט בשום מעשהף לעת הזו, בכדי שלא להימצא במצב מסוכן מידי. לדוגמא, ובשינויים המחוייבים, מצב הדומה למצבו של הנשיא קצב אשר "רץ" ליועמ"ש ואמר את שאמר כשלבסוף נמצא היכן שנמצא. צריך לחשוב ואז להחליט והחשיבה חייבת להיעשות מתוך נקודת מוצא של מהות החשיפה הפלילית. מעבר לאמור, בהחלט יש מקום לייעוץ אזרחי.

עדיף תמיד מפני להיקלע לרחוב ללא מוצא

ולו מן הטעם שאת לא מכירה את הנפשות הפועלות על השיקולים שלהן.

למעלה