התייעצות

Inbalskl

New member
התייעצות

יש לי חבר ואנחנו יוצאים כמעט חודש. (אנחנו מכירים מהעבר וכו')
אתמול בלילה , הוא נהג כאשר הוא היה עייף מאוד כשבתחילת הערב הצעתי שניסע עם הרכב שלי והוא לא הסכים.
במהלך הדרך חזור כאשר הפעלתי וויז ולרגע התעסקתי בפלאפון פתאום כשהעפתי מבט על הכביש ראיתי שהוא בכיוון הנגדי.
כמובן שמאוד נלחצתי. הוא טען שזאת אשמתי שהתעסקתי בפלאפון והוא לא ידע את הדרך. אבל זה לא נכון, אני אמרתי לו איך לנסוע.
כמובן שאחכ הייתי כל הדרך עירנית וכיוונתי אותו בכל דקה ודקה. כשכמעט הגענו הביתה, הוא התחיל ללעוג על איך שכיוונתי אותו ועל התגובה שלי.
זה מאוד הכעיס אותי. למה אני צריכה לחיות עם בן זוג שמתנהג בצורה כזאת?. בזמנו שהיינו בקשר לפני חמש שנים הקשר נפל רק בגלל ההתנהגות הילדותית שלו.
חשבתי שהוא השתנה. בא לי לשים לזה קץ. גם אני מרגישה שהזוגיות חונקת אותי. אני מאוד נהנית איתו אך מצד שני הוא אוהב אותי יותר ממה שאני אוהבת אותו וכך שהכל קורה לי מהר . אני ממש מבולבלת.

באמת נשמע ילדותי

אני חושבת שעכשיו כשאתם רגועים יותר, תאירי (כותבת בכוונה ב-א') לתשומת ליבו שעדיף שלא ינהג כשהוא עייף מידי, כי זה מסוכן ולא בטיחותי.
לא הייתי נכנסת למלחמות איתו סביב מי אשם ולמה, אלא פשוט להבהיר את זה שלא נוהגים כשעייפים,נקודה.

Inbalskl

New member
צודקת

אעשה זאת.
פשוט אני ממש נלחצתי והיה לי מאוד קשה להרגע ואולי בגלל זה התגובה שלו. פשוט מזל שלא היה רכב ממול אחרת הייתה תאונה.

Berethor

New member
אני בספק לגבי כמה העייפות הייתה גורם עיקרי במה שקרה שם

וגם אם הנהיגה הגרועה שלו נבעה מעייפות, זה לא מצדיק את יתר ההתנהגות שלו בנושא, כמו גם שאם הוא כזה עייף למה הוא לא מכיר בכך ואומר את זה לה או נותן לה לנהוג.

NEO83

New member
לא ברור

הוא היה בנתיב הנגדי או שהוא פשוט נסע לכיוון הלא נכון?

Inbalskl

New member
לתגובה

הוא נסע בנתיב הנגדי. כך שהוא נגד התנועה.

NEO83

New member
מה הקשר בין איך את כיוונת אותו

לבין זה שהוא נסע בנתיב הנגדי אין לי מושג, לא הייתה לו שום סיבה להפיל את זה עליך, בכל מקרה, יכול להיות שהוא סתם קצת מקניט אותך (בצחוק) ואת לוקחת את זה ללב? במקום לצחוק יחד איתו ולהמשיך הלאה?

Inbalskl

New member
אין קשר

הוא פשוט נרדם על ההגה וזה מה שקרה ובגלל שנלחצתי נולדה השרשרת תגובות. ייתכן שלקחתי יותר מידי ללב. כ"כ מתאים לי.
אני בזמן האחרון מנסה לעבוד על עצמי בקטע הזה.

NEO83

New member
יש כאלה בחורים

שאוהבים להציק ולהקניט קצת, יש כאלה שגם לא יודעים גבולות, ויש גם אנשים שלא יודעים לקחת דברים בקלילות, צריך פשוט למצוא את עמק השווה :)

Inbalskl

New member
כן האא

חחח..בהחלט
קיצר התעודדתי יותר..והבנתי שאני באמת עושה מיזה סתם עניין.
ותודה.

Berethor

New member
כביש זה לא משחק ולא בדיחה

יש אנשים שלוקחים אפילו משחקים יותר ברצינות מאשר הוא לוקח את הנהיגה שלו, אני לא חושב שהגזמת בתגובה.

Berethor

New member
אין לך דרך לדעת אם הלעג שלו היה "בצחוק" או לא

הלעג בעזרה שלך והלעג בחשיבות של לנהוג נכון, הוא היה צריך להתבייש בעצמו ולא ללעוג אחרי מקרה כזה, מה גם שאני מניח שהוא לא בדיוק הבהיר לך אם הוא צוחק או לא, ככה שאין לך דרך לדעת. אבל אפילו אם הוא צוחק ואת לא מבינה תהומור שלו ונפגעת ממנו, זה גם יכול להעיד על חוסר התאמה בניכם. עליי הוא עושה רושם מהסיפור שלך, של מישהו שגם עושה מלא טעויות וגם לא מוכן להודות בהן או לנסות לתקן אותן, זה מאפיין אישיותי מאוד בעייתי, של אנשים חסרי תקנה.

רואה 6 6

New member
נבהלת,זה בטח. בצדק,אגב.

אין גם קשר בין לעבור לנתיב נגדי לאי ידיעת הדרך .
האם לעשות רעש גדול נורא,לשלול את כל הקשר שלכם בגלל זה ? אם זה חד פעמי אני לא הייתי עושה את זה, אבל היות ואת אומרת שאת לא אוהבת אותו במיוחד אז זה עושה את כל הדרמה מיותרת עוד יותר כי מה שחשוב לא נמצא שם מראש.

Inbalskl

New member
לתגובה

פשוט לפעמים הביטחון שלי מתערער לגביו במיוחד כאשר הוא מדבר על כמה הוא אוהב אותי. אני פוחדת שלא אוכל לתת לו את מה שהוא נותן לי.
גם כשהוא מדבר על הקשר שהיה עם האקסית שלו שהם היו שנתיים ביחד ואפילו מאורסים קצת מפחיד אותי שאני לא אעמוד בציפיות שלו וגם אני אפשל ושיום אחד בגלל איזה שטות ימאס לי.
זה מה שקרה בעבר, התבגרתי קצת מאז.
אני לא מבינה את עצמי . לפעמים זה מעיק עליי ולפעמים אני נהנית מאוד להיות לצידו ולבלות. פשוט צריכה לזמן לעשות את שלו.
אני יודעת שאם לא הייתי מרגישה איזה חיבור אליו או לא הייתי מרגישה צורך לבלות איתו. כבר מזמן הייתי חותכת.
בהתחלה לא רציתי להפגש איתו (הוא יצר את הקשר אחרי חמש שנים שלא דיברנו) אבל אמא שלי אמרה ששווה לי לנסות כי הוא רשם הודעה מאוד יפה.
נפגשתי איתו ופתאום הכל חזר. צריכה פשוט לעבוד על עצמי. אמרו לי שאני צריכה להיות יותר בטוחה בעצמי ואם אני רוצה איזה קשר מסוים או בכלל משהו מסוים אז לבטוח על עצמי בנושא עד הסוף.
אולי אני צריכה קצת ביטחון ולא שכל דבר קטן יערער אותי. כי בסה"כ כן טוב לי איתו באיזה מקום.

רואה 6 6

New member
מענין שהביטחון בלא לדבר איתו מספר שנים היה יציב

ועכשיו הוא לא יציב.
משהו לחשוב עליו...

אין לך בטחון בו או בך?

לא לעמוד בציפיות שלו או שאת לא אוהבת אותו מספיק?הקטע של הנהיגה נשמע כמו הגנה כי הוא באמת פישל בנהיגה. בגדול ההתנהגות הילדותית כמו שקראת לזה יכולה להשתנות אם לא תתני לזה יד.טבל ממה שאת כותבת נשמע שאת דיי מתפשרת.

Berethor

New member
אופי בעייתי יש לו

בלי קשר לילדותי, אלא אם כן הכוונה היא לילד שעושה בעיות, או בן נוער שמרדן בצורה מעצבנת במיוחד. גם לא יודע לנהוג כמו שצריך וגם אחר כך לועג לך על שכיוונת אותו ועל זה שהיית מודאגת מהנהיגה הגרועה שלו. יש פה שילוב של ארבעה דברים שליליים במקרה אחד, כישורים גרועים, כפיות טובה לעזרה שהוא אכן היה זקוק לה, חוסר דאגה מכך שהחוסר אכפתיות שלו והכישורים הגרועים שלו יכולים היו להוביל גם לתאונת דרכים, וניסיון להפיל את האשמה עליך למרות שהוא האשם העיקרי במה שקרה. עושה רושם שהחבר שלך הוא "Too Dumb to Live", זה מגרעה קשה, השאלה אם את מוכנה לסבול אותה או לא, מה שכן לא שווה לתת לאחד כזה לנהוג, או כל מטלה קשה או מסוכנת אחרת.

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TooDumbToLive

רגע,
את מספרת על דוגמא אחת שקרתה אתמול בלילה ובאופן חד עוברת לדבר על הזוגיות באופן כללי.
אז רגע.... קודם לנשום.
שנית, לגבי אותו אירוע: הוא היה עייף. ואני הייתי אומרת גם עצבני בגלל היותו עייף. לא סיפרת כיצד את הגבת, אלא רק איך הוא הגיב. האם צעקת עליו ולכן הוא הגיב בהאשמות כלפיך?
שלישית, אם כיוונת אותו בכל דקה ודקה והגעת הביתה בשלום (השבח לאל.....) זה אומר שאת מכוונת מלידה!!
רביעית, אני לא הייתי מחליטה על סמך מקרה אחר. כולנו לפעמים עייפים ועצבנים. כדי לדבר על זה כאשר אתם רגועים ולספר לו שאת מאד נלחצת כאשר ראית אותו נוסע מבלי לשים לב בכיוון הנגדי.
אבל .......אם הוא מתנהג כך באופן קבוע, והדבר מפריע לך מאד, לא תוכלי לשנות אותו. מה חונק אותך בזוגיות הזו? אולי שווה לעשות שיחה יותר רצינית שמתחילה עם המקרה שתיארת וממשיכה ברגשות שלך באופן כללי.
אם יש שיתוף פעולה ממנו, מה טוב. אם לא, שקלי האם את רוצה להמשיך להיות בקשר אם אדם שנוהג בצורה מוזרה בעיניך.
בהצלחה.

למעלה