התייעצות

שיר שיר7

New member
התייעצות

שלום רב,

הבן זוג שלי עובד כנהג משאית בחברה מסויימת הוא מתחיל לעבוד משעות הבוקר המוקדמות עד הערב פעמים עד הלילה , ( 14-18 שעות ) אתמול הוא עבד כמעט 30 שעות ....מה החוק אומר לגבי זה ?
האם ניתן לעקוף את החוק ??

תודה רבה
 
גם וגם

שילוב של חוק שעות עבודה עליו תוכלי לקבל תשובה בפורום דיני עבודה ובנוסף הוראות תקנות התעבורה
חל איסור לגבי רצף שעות שכזה ואסור לעקוף החוק אשלים התשובה מחר
 

סהר דוד

New member
משאית ועקיפה..

אני מניח שהתכוונת ל- "אכיפה" של החוק ולא איך לתחמן את החוק.
כדי לתת תשובה מוסמכת, צייני מה המשקל הכללי המותר של המשאית שבן זוגך נוהג בה.
עד 8,000 ק"ג ניתן להסתמך רק על חוק שעות עבודה ומנוחה. משאית כבדה יותר - גם מגבלות של תקנות התעבורה.
אחרי שתתני תשובה - אפרט יותר.
 

סהר דוד

New member
לפיכך חלות עליו ועל מעבידו תקנות התעבורה.

החוק (תקנות התעבורה) מאד פסקני בנושא שעות עבודה של נהגי רכב מסחרי כבד.
אני מצרף כאן את לשון החוק - תקנה 168 ואח"כ אסביר:
====================

. (א) הנוהג רכב ציבורי, אוטובוס פרטי או רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 6000 ק"ג, והנוהג רכב מנועי מסוג אחר המסיע או המורשה על פי רשיון או היתר להסיע אחד עשר אנשים או יותר בנוסף על הנהג –
(1) לא יתחיל את יום עבודתו בנהיגה אלא אחרי מנוחה שמחוץ לעבודה במשך 7 שעות רצופות לפחות;
(2) לא ינהג בו יותר מ-12 שעות בכל תקופה של 24 שעות ולא יותר מ-68 שעות בכל תקופה של 7 ימים;
(3) יפסיק נהיגתו לחצי שעה לפחות במשך כל תקופת נהיגה של 4 שעות רצופות כאמור בתקנת משנה (ג), למעט ההפסקות לפי תקנת משנה זו;
(4) לא ינהג יותר מ-9 שעות אלא אם הפסיק את נהיגתו לשעה לפחות אחרי נהיגה במשך 6 שעות רצופות אך לא יאוחר מאשר אחרי נהיגה במשך 8 שעות ו-30 דקות רצופות;
(5) יימצא במנוחה שמחוץ לעבודה לפחות במשך 25 שעות רצופות (להלן בתקנה זו - יום מנוחה), בכל תקופה של 8 ימים, ובלבד שמספר ימי המנוחה כאמור בשנה לא יפחת מ-52; הוראות פסקה זו לא יחולו על נוהג רכב מנועי שאיננו רכב ציבורי, אוטובוס פרטי או רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 6000 ק"ג, המסיע שמונה אנשים או יותר בנוסף על הנהג שלא בדרך עיסוקו הרגיל.
(ב) מי שבידו השליטה על רכב מנועי מהסוגים המפורטים בתקנת משנה (א) או על הנוהג רכב מנועי כאמור, לא יניח לנוהג לנהוג אלא בהתאם להוראות תקנה זו.
(ג) בתקנה זו, "נהיגה" - נהיגה בפועל, עבודה אחרת הקשורה ברכב מנועי או בטיפול במטען המובל עליו ובטעינתו, סידורו או פריקתו של מטען כאמור או טיפול בנוסעים המוסעים ברכב, לרבות ההפסקות לפי פסקאות (3) ו-(4) לתקנת משנה (א), והמתנה או הפסקה הכרוכה בפעולות האמורות במישרין או בעקיפין.
++++++++++++++++++++++

פירוט והסברים:
1. הנהג חייב לנוח (לישון) לפחות 7 שעות לפני התחלת העבודה. אסור לו לעות על הרכב אם לא נח מנוחה רצופה ומלאה כנדרש.
2. אסור לעבוד (נהיגה ופעולות הקשורות לנהיגה- העמסה, פריקה, קשירה,טיפול רכב) מעל ל- 12 שעות בכל יום. שימי לב שבמסגרת שעות העבודה נכללות גם ההפסקות שהנהג עושה במהלך יום העבודה!!במסגרת סעיף זה גם מוגדר כי אסור במהלך השבוע לעבוד יותר מ-68 שעות מבלי מנוחת סוף שבוע (זה אמור בממוצע 11 שעות ועשרים דקות ליום)
3. במהלך העבודה הוא חייב לעשות הפסקה של חצי שעה אחרי 4 שעות עבודה, והפסקה של שעה אחרי עוד 4 שעות. כלומר במהלך יום העבודה הוא חייב בהפסקה של שעה וחצי לפחות!
4. חייב לקבל יום מנוחה שמשכו 25 שעות לפחות אחרי כל 8 ימי עבודה רצופה. חייב לקבל 52 ימי מנוחה בשנה!! - מעשית זה אומר אחת לשבוע.
לגבי אכיפה:
זה אחד המקומות היחידים בחוק, שבו ניתן להעניש את בעל הרכב (או מנהל החברה) אם לא יאפשר לנהג לעבוד לפי כל התקנות הנ"ל. המשטרה רשאית להאשים את בעל הרכב/המנהל בכל עבירה חריגה שמבצע הנהג שלו לפי תקנות אלה.
שוטר יכול ,רשאי וחייב לרשום דוח בכל חריגה. ההוכחה לחריגה היא פשוטה מאד- דיסקת הטכוגרף היומית שבה חייב הנהג להשתמש. (אי רישום בטכוגרף, דיסקה פגומה או חסרה -דינם כדין ביצוע עבירה עצמה)
 

שיר שיר7

New member
המשך

אני מבינה את החוק הבעיה היא מי מקבל את הדוח אם הוא עובד מעל 14 שעות היום ..? שאלתי אותו הוא אומר שבמשטרה אמרו לו שהנהג מקבל דוח ולא בעל החברה

למי ניתן לפנות / להתלונן על עודף שעות עבודה ??
 

סהר דוד

New member
הדוח נרשם ע"ש הנהג - בודאי.

אולם, המשטרה יכולה להאשים גם את בעל החברה/המנהל.
שתי אפשרויות: 1. להגיש תלונה כנגד המנהל ולטעון שהוא מורה לנהגים לעבוד בחריגה מהוראות החוק - תלונה מגישים בכל תחנת משטרה. אם כי בעלך כנראה יסיים את עבודתו באותו מקום עבודה
2. מאחר ועבירות אלו דינן הזמנה לדין, אפשר לנהל את התיק ביחד עם עו"ד מתאים אשר ידע כבר איך לפעול כנגד המנהל.

עליך לדעת, שבכל מקרה בעלך יהיה אשם ויענש בהתאם. כי למרות ההוראה הבלתי חוקית, הוא ביצע עבירות חמורות.

לצערי, ולפי נסיוני, אני יודע שלנהגים קשה להתמודד מול לחצי ההנהלה - אולם אלו עבירות מסכנות חיים הגוררות אחריהן עונשים כבדים. המצב לא פשוט. תלוי אם הנהג יעדיף להיות "דון קישוט" או לסמוך על המזל שלא יתפס ולא יגרום לתאונה.
 
למעלה