התייעצות

התייעצות

נניח ו...
נניח ויש הסכם חתום ביני ובין הגן עד 31.08
נניח ואני מגישה תלונה על התעללות בקטין ובמקביל מוציאה אותו מהגן.
האם עליי להמשיך לשלם גם עבור חודשים יולי-אוגוסט?

שאלה נוספת, האם שיבוש הליכי חקירה נחשב גם בטרם הוגשה התביעה?

שאלה אחרונה, מה הסיכוי שלבסוף אתבע על הוצאת דיבה?
*** גילוי נאות - אין לי ספק שאם התיק יסגר (מה שבד"כ קורה) היא תתבע אותי.

תשובה

לשאלה הראשונה, אל תעשי זאת. אל תשתמשי במשטרה לצורך לא אמיתי ובטח כשהדבר יכול להוביל לנזקים קשים גם לילדים אחרים.

לשאלה השנייה, לעיונך הוראת החוק ששאלת לגביה ואחת נוספת:

243. ידיעות כוזבות
המוסר לשוטר או למי שמוסמך להגיש תביעה פלילית, ידיעה על עבירה כשהוא יודע שהידיעה כוזבת, דינו - מאסר שלוש שנים, ואם העבירה היא פשע - מאסר חמש שנים; ואין נפקא מינה אם הוגשה תביעה פלילית בעקבות הידיעה ואם לאו.

244. שיבוש מהלכי משפט
העושה דבר בכוונה למנוע או להכשיל הליך שיפוטי או להביא לידי עיוות דין, בין בסיכול הזמנתו של עד, בין בהעלמת ראיות ובין בדרך אחרת, דינו - מאסר שלוש שנים; לענין זה, "הליך שיפוטי" - לרבות חקירה פלילית והוצאה לפועל של הוראת בית-משפט.

לשאלה השלישית, באופן עקרוני "מותר" להגיש תלונה למשטרה בהנחה ומאמינים בה וגם אם בסוף התיק נסגר זה לא אומר שיש עילת תביעה בגין הוצאת דיבה. בחוק איסור לשון הרע יש הגנות ופנייה למשטרה, בנסיבות המתאימות, "מוגנת". ויש אף פסיקה "מעבר". בכל מקרה בהקשר זה מומלץ לפנות לפורום אשר עוסק בתחום האזרחי, כגון חוק ומשפט.

הבהרה

כשאני קוראת בשנית את ההודעה הראשונה נראה כי נכתבה באופן מחשיד, אך אין המצב כזה...
יש חשד לאלימות ואותה אמא מתכוונת להוציא את הילד מהגן בשל כך וגם להגיש תלונה, רק מתלבטת האם עליה לשלם על החודשים הנותרים. אם צריך לשלם בכדי שלא יחשב שלשם כך תבעה - היא תשלם. כרגע, כסף זה לא העניין...

הבהברה לשאלה השנייה, קיימות מצלמות במעגל סגור שהגננת דוחה את הציפייה בהן בכל מיני אמתלות. התלונה עדיין לא הוגשה, אך ברור שקיים חשש כי הגננת תמחק את הסרטון המבוקש. השאלה במידה והיא מוחקת את הקטע לפני הגשת התלונה האם ייחשב הדבר כשיבוש מהלכי משפט.

ושוב, אני מתנצלת שלא התנסחתי כראוי בהודעתי הראשונה. אין הכוונה להגיש תלונה כוזבת. התלונה מוגשת לאחר מחשבה מרובת ופחד אמתני בפני הבאות, אולם אם נסתכל על טובת הילד (ושאר ילדי הגן) הרי שמחובתה של אותה אמא להתלונן.

תודה על התייחסותך

תשובה

לעניין הראשון, מחד, את הסכמת לשלם לגן אשר שומר על ילדך. מאידך, אי-התשלום יכול לעלות כמניע לכאורה לתלונה נגדה.

הייתי מנסה להקליט אותה מתחמקת מצפייה במצלמות ועדיין "תופס" אותה מודה שהצילומים קיימים.

הייתי שומר תיעוד / צילום של חבלות.

אני מניח שיש לך חשדות מבוססים ביחס למועד פלוני.

האם יש סייעות? האם עוד הורים חושדים? ועוד.

במידה והיא מוחקת באופן יזום ולא טוענת למשל שהחומר נמחק כל שבוע - למשל - באופן אוטומטי - אזי לכאורה משמידה ראיות ועוד, כאמור.

למעלה