התייעצות

התייעצות

היי,
ביום חמישי בערב לי ולבעלי הייתה אי הבנה על איזשהיא שיחת טלפ ששכח לספר לי שקיבל, כשהגיע הבייתה שפכתי עליו מים והוא שפך עליי בחזרה , מתוך כעס צלצלתי בתום לב למשטרה ואמרתי להם שבעלי הרביץ לי, ומיד לאחר מכן ביקשתי לבטל.
אנחנו עוד באותו ערב התפייסנו, התחבקנו והשלמנו ולקחנו את זה בצחוק , אבל... שוטר דפק לנו בדלת ולקח את בעלי לחקירה והיה 3 ימים בצו הרחקה.
אני גם הייתי בחקירה אמרתי להם שאני מעוניינת לבטל, שהכל נעשה ברוח טובה, שאנחנו אוהבים מאוד ושכבר כל זה מאחורינו..
אמרו שהתיק מועבר לתביעות ושם יחליטו.. הייתי מעוניינת לדעת מה קורה במצב כזה? אני צלצלתי למשטרה ולא ידעתי שזה יגיע ככה , רק רציתי להבהיל ואחכ מיד התחרטתי

תשובה

העובדה שאת מבקשת לא להעמיד לדין את בעלך ("לסגור את התיק") אינה מהווה סיבה יחידה לעשות כן.

האמור נובע מהוראות החוק לפיהן חומר חקירה יועבר לתובע הרלוונטי וזה יחליט אם להגיש כתב אישום בהנחה ויש סיכוי סביר להרשעה ועניין לציבור.

"בנוסף", ברגע שמבצעים מעשה פלילי ה"סכסוך" הינו בין העבריין למדינה.

עד-כאן, מיפוי מהיר,.

אמת, לוקחים בחשבון את עמדת הקורבן/מתלונן ועדיין זה לא השיקול היחיד ולעיתים דווקא בת - הזוג "המוכה" רצה להגן על בעלה ולכן ה"מערכת" יודעת להתמודד גם עם מצבים שכאלה.

התיאור שמתארת נשמע ככזה שלא מצדיק נקיטה בהליך פלילי. קל וחומר, שטוענת שהגזמת ואמרת שהרביץ לך והאמור לא היה ולא נברא. אני מקווה שאמרת זאת בחקירה שלך וסיפרת את כל מה שקרה בדיוק כמו שכתבת כאן.

באופן עקרוני התיק "עובר" לתביעות עם המלצה לסגור או להעמיד לדין ושם התובע המוסמך יחליט אם לסגור או להעמיד לדין.

במצבך שווה לשקול התייעצות משפטית ופרטנית אולי אף פנייה בכתב לסגירת התיק מטעמך (בהנחה ולא אמרת בחקירה ששיקרת לשוטר שהרביץ לך ייתכן שאף בצירוף בדיקת פוליגרף).

המשך

אני אמרתי להם שאמרתי שהוא הרביץ לי ולא התנסחתי נכון , ושזה היה רק שפיכת מים אני עליו והוא עליי ובזה זה נגמר , ללא אלימות וללא שום דבר מעבר, הוספתי ואמרתי, שאני טעיתי ולא הייתי צריכה לפנות למשטרה כי לא קרה דבר שמצריך משטרה ושהכל היה כחלק מסערת רגשות..
מה בדרכ עושים עם תיק כזה? סוגרים? ואם חלילה לא סוגרים, מה יכול ביהמ"ש לקבוע?
לא עדיף לחכות למכתב מהם כמו שאמרו שישלחו? או שצריך לקחת עו"ד שיטפל בזה?

תשובה

"בד"כ" מאמינים לאישה ואם אמרת שהרביץ לך ו"בד"כ" גם שואלים על אירועים בעבר אז סביר שיוגש כנגדו כתב-אישום בעוד מספר חודשים, תלוי בעומס של לשכת התביעות הספציפית.

אם מחכים אז הזמן עוזר לשכוח פרטים שיכולים להיות חשובים לבעלך ולך לצורך ביטול העניין ו/או הוכחת העובדה ששיקרת.

בהתחלה יחשבו שאת אישה מגוננת ושלא שיקרת וגם ינסו למצוא בתוך התלונה שלך סממנים לכך שאמרת בה אמת ושעכשיו את משקרת לטובתו.

בכל מקרה שווה לשקול ייעוץ פרטני.

לבעלך, בכדי להכין כבר עתה את כל "שיעורי הבית" לקראת, חלילה, הגשת כתב אישום נגדו ובכדי שיוכל להוכיח שאת באמת שיקרת ו/או לך בכדי להראות את האמת וכי את לא אישה "מוכה" שמגוננת על בעלה אלא כמו שתיארת.

למעלה