התייעצות

שרון 337

New member
man power -כול מילה בסלע.

בנוסף,החיים גם מלאי הפתעות,הרבה נשים רזות שהכרתי ,
הפכו לשמנות לאחר שילדו 3 ילדים.
וגברים שהיו 30 שנה מחייהם דקים כמו דחליל,
אחרי 15 שנה של נישואים, לפתע נושאים לפניהם כרס ענקית.
יש בחיים דינמיקה והשינויים מלאי הפתעות.

vg04285

New member
התייעצות

אני יוצא עם מישהי חודשיים.
הכל ממש טוב חוץ מבעיית משקל שמפריעה, מדובר על כמה ק"ג לא פער ענק אבל זה עדיין בעיה.
ראיתי בעבר נושא המשקל עורר תגובות בעיתיות, אז לצערי זה מפריע לי ואני לא רואה את זה כמשהו שולי.
השאלה שלי היא האם לדבר איתה על הנושא עכשיו?
אני מרגיש שאין לי את "הזכות" לדרוש דרישה כזאת בשלב כל כך מוקדם בקשר ושיהיה יותר רצון להשתנות בשלב יותר מאוחר. ואני גם לא רוצה לפגוע בקשר שעדיין בבניה בשלב מוקדם.
מצד שני זה מאוד מפריע לי ואני רוצה לפתור את זה בהקדם האפשרי ואני גם לא רוצה להמשיך בקשר אם אין רצון להשתנות מהצד השני ולא רוצה למשוך סתם את הזמן.

TipTip2013

New member
אם אתה תתאהב בה והיא בך - כמה קילוגרמים כבר לא יפריעו..

בתחילת הקשר כשאין עדיין בסיס חזק ועמוק יותר שמים לב לכלמיני חסרונות קטנים במראה החיצוני. מניסיון- תן לזה זמן ואם הקשר טוב ונועדתם זה כבר לא יפריע לך.
אם אתה מוצא את עצמך מתעסק בזה יותר מידי וזה כבר מפריע לקשר - אולי שווה לוותר על הקשר, כי אני לא רואה טעם בלהגיד לה להוריד במשקל. לדעתי זה רק יכעיס או יעליב אותה. התחלת לצאת איתה כשהיא במשקל מסויים אז זה מה שיש, אם לא מצא חן בעיניך עד כדי כך שזה ממש מפריע לך אז לא היית צריך להמשיך את הקשר.
משקל זה דבר מורכב ואנשים לא כל כך בקלות פשוט יורדים במשקל רק בגלל שמישהו אמר להם. כי אחרת היא כבר היתה יורדת במשקל גם בלי שאמרת לה. חשבת על זה?
זה לדעתי..

A לוןA

New member
זה נורא פשוט

אם אתה יוצא עם מישהי- אתה יוצא איתה, לא עם הדמות שלה שיש לך בראש.
אם זה עד כדי כך מפריע לך, תחתוך.
הגישה שלך של "אני מרגיש שאין לי את "הזכות" לדרוש דרישה כזאת בשלב כל כך מוקדם בקשר ושיהיה יותר רצון להשתנות בשלב יותר מאוחר." היא גישה נפסדת. בעצם מה שאתה אומר זה- אני "אשקיע" במניה כעת,וכשהיא תפתח רגשות ויהיה לה קשה להיפרד אני אוכל לבוא בדרישות שעכשיו היא תיתן לי בעיטה בגללן.
זה ניצול של ריגשותיה מחד, ובניטית כל הקשר על בסיס הסתרה מאידך.
&nbsp
או שתתגבר על עצמך או שתחתוך- טוב לא יצא מהדרך שלך.
&nbsp

vg04285

New member
למה לחתוך?

אם הכל טוב חוץ מזה. בכל קשר עושים התאמות אחד לשני.
שמירה על משקל זה עוד שינוי\התפשרות בזוגיות כמו כל שאר הפשרות ששני הצדדים עושים בקשר.
לאחד זה שינוי קשה שהוא לא מוכן לעשות ולשני זה שינוי פחות קשה שהוא מוכן לעשות בשביל הקשר.
למה לא לתת לבן אדם בצד השני לשמוע ולבחור אם זה שינוי שהוא מוכן לעשות או לא?

Ron W

New member
התשובה מורכבת יותר ממה שנדמה לך

ראשית אם לבחורה אין מוטיבציה בסיסית להשתנות אין סכוי ורק תפגע בה.
אתה אמור לדעת אם עודף המשקל מפריע לה מהרגע הראשון ביחס שלה לעצמה
שנית התהליך לא קל, בטח לטווח ארוך יש גם נטיה להשמין מחדש ושבירות
שלישית אם ההרזיה תשנה יותר מדי את הדמוי העצמי שלה
יתכן ולא תימשך אליך ותרצה לשדרג אותך..(או אתה אליה באותה מידה.)

בחור אחד מודה בתפילה לאלהים:
איזו בחורה מדהימה הבאת לי
ואיזה עיניים יפות יש לה
אלהים: נו ברור, אני בראתי בשבילך
הבחור: רק בינינו, מפריע לי שהיא קצת מטומטמת..
אלהים: ונראה לך שלא מטומטמת היתה מסתדרת איתך?

La Milagrosa

New member
חתיכת חרא שכמוך

בשביל מה אתה יוצא עם אישה, אם כבר מעכשיו היא "צריכה להשתנות" בשביל למצוא חן בעיני כבודו? היא לא צריכה להשתנות בשביל אף אחד, בהמה סרוחה שכמוך. הלוואי שהיא תזהה אותך פה ותעיף אותך לקיבינימט.

trilliane

Well-known member
מנהל
הגעתי מהראשי ואין לי אלא לצטט חכמים: כל אהבה שהיא תלויה בדבר

בטל דבר, בטלה אהבה".
&nbsp
אם הקשר ביניכם כ"כ רעוע שכמה קילוגרמים עודפים הם מה שעומדים ביניכם, אין טעם, תחתוך. אם אתה כן חושב שיש לזה עתיד, קבל את מה שיש ואל תתחיל לחפש איך לשנות אותה, זה מתכון לצרות.
&nbsp
גם אם נשים בעיות דימוי עצמי בצד (שהועלו כאן ובצדק) נגיד שהיא תסכים איתך ותרד במשקל, האם כל זמן שאתם יחד היא תצטרך לשמור ולדאוג שהיא עומדת בסטנדרטים שלך? מה יקרה אם היא לא תצליח לאורך זמן (זה די נפוץ, אתה יודע) ותעלה בחזרה? תיפרד ממנה?
&nbsp
אולי במקום לנסות לגרום לה לעבוד על עצמה ולשנות את עצמה, תנסה לגרום לעצמך לעבוד על עצמך ולשנות את היחס שלך? ללמוד לקבל אותה כמו שהיא?

La Milagrosa

New member
"אהבה שאינה תלויה בדבר" זה חירטוט של משוררים

אין דבר כזה אהבה שלא תלויה בדבר, חוץ מאהבת הורה לילד (וגם זה לא כזה בטוח ב-100 אחוז מהמקרים). אבל בכל השאר את צודקת.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא זה לא. אם אתה אוהב מישהו, אתה אוהב את המכלול. לא את הכול

בהכרח, כי אף אחד לא מושלם וכולנו רוצים לפעמים לשנות כמה דברים אצל אחרים (והיי, גם בעצמנו...) אבל אם האהבה תלויה בדבר אחד מסוים זו לא באמת אהבה, ועל כך הפתגם.

La Milagrosa

New member
אני התאהבתי בבעלי בגלל שהוא א', ב', ג'

ביום שהוא יפסיק להיות אט'- ב'- ג' אני אפסיק לאהוב אותו
ואני לא מדברת על הזדקנות פיזית, כן? אני מדברת על דברים יותר עמוקים.
לא התאהבתי בו בגלל שהוא כישף אותי.

trilliane

Well-known member
מנהל
הוא שאמרתי – מכלול, לא דבר אחד ויחיד

ואם למשל כשהתאהבת בבעלך הוא היה בעל בלורית שובבה שמצאה חן בעינייך וכיום הוא, מה לעשות, מקריח, תתגרשו על זה?
&nbsp
כי הבחור כאן מדבר על דבר אחד שעומד לדיון וזה ברמה הפיזית, לא משהו עמוק.

trilliane

Well-known member
מנהל
הרבה אנשים. רושם ראשוני הוא עם העיניים (בד"כ) והתאהבות היא

שלב ראשוני ביחסים (ולא פעם די שטחי), לא מדובר באהבה עמוקה אחרי היכרות ממושכת.

kingalways

New member
המראה החיצוני משפיע תמיד, גם אחרי 10, 20, 30 שנים

משיכה מינית של גבר לאישה תלויה ב99% מהמקרים במראה החיצוני שלה. וגברים מעדיפים נשים רזות וצעירות. זה סוד? זאת הפתעה? זה טבעו של הגבר. משיכה מינית זה לא דבר הוגן, אבל ככה עובדת הביולוגיה של הגבר.
&nbsp
אז למה בכל זאת גברים יוצאים, מתחתנים, שוכבים וכו' וכו' עם נשים שהן אינן נשים אטרקטיביות מינית, בין אם זה לא רזות, לא צעירות וכו'? בגלל אלף ואחד גורמים אחרים. רצון להקים משפחה, רצון לזוגיות וחברות, ועוד ועוד. הקשר בין כל זה למשיכה מינית הוא מקרי בהחלט.

כן, בהחלט חשוב לפתור את זה בהקדם האפשרי

רצוי שתשחרר אותה מלהיות בקשר עם אדם כמוך.
חבל, היא יכולה לבנות קשר עם מישהו ראוי.

למעלה