התייעצות

La Milagrosa

New member
הרבה מאד דפוק בו

למשל, הוא בטוח שהשמש זורחת לו מהתחת עד כדי כך שנדמה לו שיש לו זכות לבקש ממישהי להשתנות.
אני אישה ששומרת בקנאות על הגזרה שלי כי זה חשוב ****לי***. אני גם חושבת שיש מידה רבה של חוסר הגינות ושל רמאות בנשים שעד החתונה מקפידות על טיפוח, ואחרי החתונה מרשות לעצמן להזניח את ההופעה שלהן ולעלות 20 קילו. כלומר, אני ממש לא פמיניסטית לוחמנית או משהו.
אבל להיכנס לקשר עם בחורה שמנה (או מוזנחת, או שתיינית, או מעשנת) ולחשוב שזכותך לדרוש ממנה להשתנות???? אין חוצפה גדולה מזו.
בקיצור לא אוהב שמנות? תחפש בחורה רזה ועזוב את זאת בשקט.

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן, יש חוסר הגינות בכך שנשים יולדות ומזדקנות והגוף משתנה

ולאישה שלא עובדת בתחזוקת הגוף שלה (דוגמנית / שחקנית / רקדנית / ספורטאית וכו') זה לא כ"כ פשוט להקדיש לכך את כמות הזמן הדרושה ככל שהשנים נוקפות והזמן הדרוש גדל אך הפנאי קטן. כמות הזמן הפנוי שיש לבחורה צעירה ורווקה להשקיע בגוף שלה (שבגיל הזה גם מצריך הרבה פחות השקעה) קטנה משמעותית כשיש לה משפחה (וגם עבודה מחוץ לבית, לא פעם במשרה מלאה או קרוב לכך).
&nbsp
יש לי זוג חברים ששניהם עם משקל עודף משנות העשרים שלהם, אבל בשלב מסוים הם החליטו להשקיע, נרשמו לחדר כושר ורזו מאוד. החגיגה נגמרה עם הילד הראשון, ואחרי שלושה ילדים, ובזמן ששניהם עובדים במשרה מלאה יש להם הרבה פחות זמן לטחון שעות בחדר כושר, לאכול כמו שצריך וכו'. אין ספק שמדובר בסדרי עדיפויות ומי שרוצה מאוד יכול להשקיע ולהתאמץ, אבל יש להם כרגע דברים חשובים יותר בחיים.
&nbsp
אגב, אף אחד לא אמר (אפילו לא הוא) שמדובר בבחורה שמנה או מוזנחת; למעשה הוא כתב "מדובר על כמה ק"ג לא פער ענק".

La Milagrosa

New member
תירוצים יש בשפע

אבל העובדה היא שבשביל להעלות 20 קילו בחמש שש שנים, צריך להזניח ולאכול כמו בהמה. גם אם ילדת.
רוב הנשים שאני מכירה, אולי עלו קצת עם השנים והלידות, אבל לא עשרים קילו

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מדובר בתירוצים, ואת המספרים הקיצוניים את שלפת עכשיו

אני התייחסתי בהכללה. מכירה הרבה נשים (וגם גברים) שהיו רזים בלי כל קושי בצעירותם ועם השנים, חילוף החומרים יורד (ככה זה כשמזדקנים), יש פחות זמן, והכול נהיה יותר קשה. אלה החיים, סיבות אמיתיות, לא תירוצים.
&nbsp
לא מדובר רק בהיריון ובלידה (שהם עצמם משאירים את חותמם בגוף) אלא גם במה שקורה אחרי. ברגע שיש ילדים לדאוג להם (גם ילד אחד), נוסף על עבודה, כמות הזמן הפנוי שאישה יכולה להקדיש לעצמה מצטמצמת פלאים. זה ממש לא "להזניח ולאכול כמו בהמה". גם כשישנים פחות יש לכך השפעה רעה על המשקל, למשל.
&nbsp
אני מכירה נשים (וגם גברים!) שלא עלו בכלל, נשים שעלו מעט ונשים שעלו הרבה, כל אחת והגוף שלה, הגנטיקה שלה, הזמן הפנוי שיש לה, היכולות שלה וכן, גם סדרי העדיפויות שלה. זה לא אומר שמדובר בהזנחה או בבהמיות. גם אני לא פמיניסטית לוחמנית, אבל השיפוטיות האכזרית המכלילה שלך ממש צורמת.

ללא קשר לדפיקות מעלה הדיון ואופיו אני חש שלא משנה כיצד את

נראית, את פשוט מסריחה מבפנים. מה קורה איתך? תרגעי.

La Milagrosa

New member
יש מעט מאד דברים שמעניינים אותי פחות

מהתחושות שיש לך לגביי.

טוב, טפלי בכעסים הלא מציאותיים שלך. בסוף

עוד תבעטי בחתולים והומלסים כי לא מעניין אותך כלום חוץ ממך.

La Milagrosa

New member
אמא שלך תבעט בהומלסים

אין לי שום כעסים וכולכם מעניינים לי את התחת, אבל ככה זה פורומים, אנשים אומרים את דעתם על מה שאנשים אחרים כותבים. תתרגל לחיות עם זה.

gal-or

New member
אני לא יודעת בן כמה אתה,

אבל נראה לי שאתה לא מבין שאתה לא יכול לשנות בן אדם אחר, אלא את הגישה שלך. אני בתהליך ירידה במשקל, ואני עוברת אותו בשביל להרגיש טוב עם עצמי. יש רזה ומוזנח/ת, רזה ומטופח/ת, שמנ/ה ומוזנח/ת, שמנ/ה ומטופח/ת. אני לא אצא עם בחור שמעשן, גם אם הוא מספר לי שהוא מעשן רק סיגריה אחת. מפריע לי. זאת דעתי, בכל אופן. מניסיון חיים.

קליספרה

New member
לא מנסים לשנות אנשים

זאת הדרך הבטוחה לכשלון של כל קשר.
ולא משנה אם מדובר במשקל, פדנטיות, מיניות, בשלנות או דעות על גידול חסה בשטחים.
אדם הוא מה שהוא - אם אתה לא אוהב את המכלול אל תיכנס לזה.
פשוט ככה

אוי ואבוי.

"אני מרגיש שאין לי את "הזכות" לדרוש דרישה כזאת בשלב כל כך מוקדם בקשר"
אין לך זכות לדרוש דרישה כזו בשום שלב של היחסים, גם אם תהיו נשואים 20 שנה.
אתה אולי יכול להגיד שזה מפריע לך. אתה לא יכול לדרוש ממנה שום דבר, לא מבינה למה אתה חושב שמגיע לך שאדם כלשהו בייקום ישתנה בשבילך.
&nbsp
אתה יכול לעשות כמה דברים:
- לדבר איתה ולומר לה שזה מפריע לך, ולשאת את ההשלכות.
-להבליג על העניין ולהישאר איתה בלי לצפות שהיא תשתנה.
-להיפרד ממנה בלי לומר דבר על עניין המשקל.
&nbsp
אישית אני חושבת שהאופציה הראשונה היא הכי טובה, ככה היא תבין מי עומד מולה ותחליט בעצמה אם היא מעוניינת להישאר בקשר עם מישהו שמנסה למשטר לה את הגוף ולהחליט בשבילה איך היא צריכה להיראות כדי שהוא יקבל אותה כבת זוג...

שרון 337

New member
למה בכלל ליצור קשר עם מישהי שלא מושכת אותך ?

יש בחורות רזות בשפע ,אם זה לטעמך.
לא ברור למה עליך להתחיל מההתחלה ,ביצירת קשר עם מישהי שמנמונת ?

trilliane

Well-known member
מנהל
אתם מבינים שהוא בכלל לא אמר שהיא שמנמונת?

הוא כתב "בעיית משקל שמפריעה" (לו!) והסביר "מדובר על כמה ק"ג לא פער ענק".
יכול להיות שהיא בחורה בעלת משקל תקין לחלוטין ובכל זאת הוא חושב שהיא צריכה להיות רזה יותר...
מי מאיתנו יודע מה הסטנדרטים שלו? אנחנו רק יודעים שהיא לא עומדת בהם.

teacup5

New member
האם אתה נמשך אליה?

אם אתה לא מרגיש משיכה אליה, אתה יכול להסיק כבר לבד מה התשובה

אהבה ללא תנאי

אי אפשר להתחיל מערכת יחסים עם תנאים
גם אי אפשר לדרוש מאדם לרדת במקשל זה לא שמלה שאפשר לשנות
נגיד שעכשיו היא תירד במשקל הכל יהיה מעולה תתחתנו היא תכנס להריון ואז תשמין חזרה מה יקרה אז?
או בלי קשר להריון היא תשמין?
אהבה צריכה להיות ללא תנאים
משקל לא יכול להיות תנאי לאהבה
או שאתה אוהב אותה כמו שהיא או שחבל על הזמן של שניהם.
&nbsp
נ.ב. אם יש קשר חברי טוב ואתם פתוחים אחד עם השני אתה יכול לדבר על זה, לשמוע מה דעתה על זה, האם יש לה כוונות, אולי במקום לדרוש ממנה, תעשה את הצעד הראשון, תזמין אותה לריצת ערב, תילכו יחד לחדר כושר, תרשמו לסדנת אוכל בריא.
שוב אני אומרת קילוגרמים מיותרים זה לא בגד שאפשר להחליף צריך המון כוח רצון, המון תמיכה ופשוט רצון לשנות אורך חיים. אחרת זה לא עובד, זה יורד ועולה חזרה לפעמים פי 2

שרון 337

New member
ואחרי שהיא תוריד במשקל ,,,

היא תהיה רזה,ואולי הם לא ימשיכו את הקשר מסיבה אחרת ,
ואז,מישהו אחר שירצה בה ,יתלונן שהיא רזה מדי,
אז היא שוב תצטרך לעלות במשקל , בשבילו ?
&nbsp

ברור שלא

זה לא מה שאמרתי
אמרתי שצריך לאהוב אדם ללא תנאי
אבל אם רוצים לשנות משהו אפשר לגשת לזה ממקום אחר.
בעיני הגישה הזאת או הכל או כלום לא מקובלת.
ואם הוא לא מרוצה למה בכלל להיכנס לשם.
לא היתי רוצה שמישהו יאהב אותי רק אם........................................
מעניין שבדרך כל זה אף פעם לא נגמר ה"רק אם" רק משתנה לדברים אחרים.

שרון 337

New member
ברור שלא,,

התשובה הופנתה לשואל ,(ולא כתגובה.)
הוא רוצה אותה רזה,ואולי משהו אחרים יעדיף אותה כפי שהיא, ולא רזה.

kmiki

New member
אני מבינה אותך לגמרי

וממרום 40 שנותי, וניסיון חיי, ומערכות יחסים רבות :)
המלצתי החמה אליך היא לסיים את הקשר הזה, כי באמת שאין שום מקום לבקש, לדרוש, או אפילו להציע בעדינות רבה שהיא תשתנה את מימדי גופה.
למה? לא בגלל שאין לך זכות, במערכות יחסים יש לנו את המקום להביע את דעתנו, את הרגשות והתחושות שלנו, וגם חוסר שביעות רצון כאלה ואחרים.
אפילו קיים סיכוי שאם לא תאמר לה כלום ועדו שנים מהיום היא תגלה שמה שיכל להשאיר אתכם ביחד היה הידיעה הזו, היא תחוש החמצה.
&nbsp
אבל, וזה אבל אמיתי, ירידה במשקל, או כל שינוי במראה החיצוני, שאינו מגיע מרצונה החופשי של האשה שמולך, אינם אמיתיים, ולא יהיו יציבים ולא יחזיקו מעמד בכל מקרה.
אם נוח לה בגופה, אז ככה היא תשאר, וגם אם היא תעשה שינוי, הוא עשוי להיות זמני, ואז מה? תשב לה כל החיים עם פנקס וחישובי משקל ומראה חיצוני? כל פעם שהיא תעלה במשקל, ואל משנה למה, תזכיר לה שזה היה התנאי לזוגיות שלכם?
&nbsp
שלא כמו אחרים פה, אני מבינה אותך לגמרי, מראה חיצוני הוא מחצית הבסיס למשיכה "אצלי" בגבר, ויש מקומות בהם אני מתפשרת, וכאלה שממש לא, ולא מוטרדת ממה שחושבים עליי אחרים. אבל אין סיכוי שאבקש ממישהו להשתנות עבורי, כשם שאם גבר יבקש ממני לשנות משהו במראה החיצוני שלי, הוא ימצא את עצמו בחוץ, ולא משנה מה, כי אני פשוט לא אשנה בעצמי שום דבר אם זה לא מרצוני, ואני לא אכנס למערכת יחסים עם גבר שמצפה ממני להשתנות, או גבר שמראש לא מרגיש שאני "מושלמת" עבורו, זו מיטה חולה, ואני ראש בריא :).
&nbsp
בקיצור, המלצתי - אם היא אחלה אשה וטוב לכם ביחד, נסה לעשות על עצמך עבודת קבלה והשלמה (לפעמים זה עובד ולפעמים לא), או שפשוט תסיים את הקשר בצורה מכובדת (ותחסוך ממנה את משפטי ה"לא חושב שיש לי זכות לאמר לך אבל נראה ליש אם היית יורדת 8 קילו היית פצצה")

למעלה