התייעצות

התייעצות

אני יכולה להסתדר בשיחה שטחית עם אנשים עד שהם מבקשים את הפלאפון שלי או בעבר את הפייסבוק (היום לא פועלת בפייסבוק כי פייסבוק סגר אותי אחרי שהוא ראה שפירסמתי והגבתי לכתבות על דברים שעושים נגד כלל האנושות כמו הרעלה של האנושות בריסוס חומרים רעילים עם מטוסים משהו שקורה כל יום וכדומה אז הוא סגר אותי בלי הסבר ...) אבל היתה לי התלבטות גם עם הפייסבוק בעבר. בשיחה שטחית אני מראה צדדים מסויימים קשה לי להראות את הצדדים היותר "בעייתיים" שלי. ואני גם בעייתית בפלאפונים לא אוהבת שמתקשרים אלי הרבה תלוי מי לא מתחברת לכל אחד ברמה עמוקה לרב מתחברים אלי יותר לפני שאני סומכת על האדם. לא כולם ראויים לאמון שלי שהם יכולים להכיל אותי והיו לי כבר מקרים של אנשים שאם לא הייתי אני לגמרי לידם הייתי יכולה לנהל איתם קשר אבל אני די קפדנית בנושא חברות דבר שיכול לשחק לרעתי ולא יודעת איך להתמודד עם בקשות של אנשים להחלפת פרטים למישהי אחת שיקרתי שאני שונאת לדבר בפלאפון ובוואואפ ( בוואטאפ באמת שונאת וגם רק עם אנשים שלא מטרידים אותי הרבה כי אחרת זה מרוקן אותי), בפלאפוו אוהבת לדבר תלוי עם מי עוד מישהי שוחחה איתי מכיוון שידעתי או הרגשתי שיש מצב שהיא לא תטריד אותי מאוד ושאם לא אתקשר אליה היא לא תתקשר אלי הסכמתי להצעה להחליף פלאפונים אבל זה מאוד בעייתי איכשהו כשאני אני אני לא יכולה אם זה להרבה אנשים להראות את עצמי רק למסויימים בעבר בפייסבוק לפני שנלחמתי תקופה עבור האנושות (לא נכנס לזה רק אומר שהרבה אנשים מתים ומתחלים בגלל כל מיני תכניות שעושים לצמצום אוכחוסייה...), כשהיה לי פייסבוק רגיל ניסיתי להביע את התחושות והרגשות שלי במשפטים ואנשים נבהלו אם הבעתי תחושה שלילית בקיצור קשה לי שישר רואים את כל הצדדים שלי ולכן לא אוהבת כל כך את ההחלפת פרטים ולא תמיד יודעת להתחמק מזה באלגנטיות...

מה שאלת ההתייעצות בעצם?

איך להתחמק באלגנטיות כשרוצים להעמיק את הקשר איתך?
איך להיות בקשר ארוך או מעט יותר אינטנסיבי עם אנשים בלי להסגיר בטעות פרטים או רגשות או מחשבות שאינך רוצה ש"ידלפו"?
או איך לנהל קשר בלי "להתרוקן"?
או איך להיות מסוגלת לוותר על קצת יותר מהמסכים שמסתירים אותך מהזולת, ולהיות שלימה יותר עם צדדים שלך שכרגע את לא שלימה איתם ולכן לא רוצה לחשוף?

אני בסדר עם

הצדדים שלי אבל מניסיון לא כל אחד יכול להכיל אותם וזה בסדר כי גם אני לא תמיד יכולה להכיל אחרים את המשפחה שלי קשה לי להכיל לדוגמא. אין בעיה בשיחה קלילה אבל לוקח לי זמן לרצות להעמיק קשר מעבר לכייף וקלילות... לבקש פלאפון מבחינתי זה עם אופציה לחדירה למרחב שלי ולא תמיד מתאים לי כיאה לסרטנית לוקח לי זמן להסכים לכניסה של האדם לעולמי

וכבר היו לי קשרים ארוכי טווח

אז יודעת מזה.. פשוט בעיקרון אני בחרתי בבדידות בגלל הבעיה האנרגטית מה שאני מתכוונת לעבוד עליו ולהקיף עצמי באנשים על אפי וחמתי אך יש הבדל בין לדבר עם אדם בחוץ לבין להכניס אותו פנימה וכאן אני לא מוכנה כל אחד...

האופציה הראשונה

לגבי להתרוקן או לא בזה הפורום לא יוכל לעזור לי ואצטרך למצוא בעצמי את הגבולות וללמוד איך להציב אותם.

למצוא את הגבולות וללמוד איך להציב אותם

כנראה שזה לב העניין, לא? לדעת לגדור את המרחב האישי שלך בצורה שתשאיר מספיק מרחב לאינטרקציה עם הזולת ולא תחנוק אותך בתוך עצמך - מצד אחד; ומצד שני לא תותיר את עולמך פרוץ לכל דכפין. זה אתגר. ונראה לי שכולנו צריכים ללמוד את זה במשך החיים. וזה גם עשוי להשתנות בין תקופות שונות, מצבי נפש שונים ואנשים שונים שאנחנו במגע איתם...
במילים אחרות אני מנסה להגיד שזו לא בעיה ייחודית ל"אנשים עם בעיות", אלא אתגר כלל אנושי, נראה לי

ובאמת נראה לי שזה לב העניין, כי אם תדעי שאת יודעת לשמור על הגבולות שלך גם כשלמישהו יש את הטלפון שלך - לא תפחדי לתת אותו. ולא תצטרכי אסטרטגיות התחמקות מורכבות...

הי שחר תודה על ההתייחסות.

כתבתי תגובה שלא נקלטה אז בקיצור נכון אבל יש אנשים שמראש את יודעת שיתקשרו הרבה ויחפרו על שטויות אני אוהבת לדבר על שטויות לפעמים אבל לא כשמתקשרים אלי הרבה... ולא יודעת היו לי כל מיני מקרים אני מתעתעת כי אני יכולה לשדר הרבה קלילות אבל אני גם כבדה ומישהי שהתחברתי בעבר התקשתה להתמודד עם הצד הכבד שלי גם כשהראיתי אותו לאחרים קיצר... אני כרגע זקוקה לאנשים בשביל ריפוי עצמי לכן אני לא רוצה להיות סופר בררנית ויש יתרונות גם לכייף וקלילות וגם לחד צדדיות בקשר כל עוד זה במינון ... אבל עדיין מרתיע שאדם שעוד לא החלטת לגביו כייף לו לדסקס וישר רוצה פלאפון ואז אני נדרשת לשקר... לא נעים לי ככה :(

אני בדיוק, אבל בדיוק כמוך

ואני לא אוהבת את זה. כלומר את הקטע של להיכנס לחרדה מכך שמבקשים את הטלפון או את הפייסבוק שלי. זה מטריד אותי. זה לא נוח לי. אני שונאת לדבר בטלפון. והנה, עכשיו כמה סטודנטים מהקורס שלי הציעו להיפגש לתרגל ביחד את החומר לקראת המבחן המתקרב, וכבר הרגשתי מחנק. אני יכולה, כמובן, לא להצטרף אליהם, אבל אני רוצה גם. מה יקרה אם פעם אחת בעולם אני אזרום? ולמה אני לא מדברת עם אף אחד בטלפון חוץ מאשר עם אחותי (טוב, איתה אין ברירה, אין לה טלפון נייד ולא מחשב). לא סובלת את זה. מעולם לא הייתי כך, זה רק בשנים האחרונות, שזה עושה לי מועקה כזאת.

תודה על התגובה

הרגשת המחנק מוכרת לי. זה פחות הקטע של לדבר בפלאפון דווקא אני חופרת יופי זה יותר הקטע של עם מי לדבר האם הוא מתאים לי ולאופי שלי והקטע שאני לא אוהבת שזקוקים לי יותר מידי ומתקשרים הרבה משהו כזה.

לגבי הללמוד ביחד

אם זה אירוע חד פעמי שלא מחייב מעבר אני הייתי אומרת תזרמי זה גם יעזור לך לדעת טוב יותר את מצבך מבחינת פתיחות וכדומה. בכל אופן חבל שאנשים לא נותנים יותר ספייס וישר מבקשים פלאפון לפני שאני יודעת אם אני יכולה לסמוך עליהם והאם הם מכבדים גבולות.

ולצערי אני נאלצת לשקר

כי לא נעחם לסרב וגם כי איך אני אסביר להם שאני לא כל כך אוהבת כשמתקשרים אלי כשלפעמים אני מדברת שעה בפלאפון? קיצר קשה.

אל תשקרי - תתני טלפון

ותסנני את השיחות! את לא חייבת לענות לכולם... תגידי אחר כך שהיית עסוקה.

זה לא כל כך פשוט...

לבחורה ( בחורה? ילדה ספציפית זאת 22 ולא בוגרת לגילה אז ילדה), שיקרתי כי ידעתי שהיא תסמס לי מלא בוואטאפ ובפלאפון על דברים דביליים. לא הייתי יכולה לסבול את זה. ולא נעים לסנן תמידית....

Gali04

New member
לאנשים שאת יודעת מראש שיטרידו ויציקו

אל תמסרי את הפון, אח"כ תיסתבכי יותר ויותר מכך וזה סתם ילחיץ אותך כל ההטרדות שלהם.
&nbsp
לפעמים לא נעים ואני מוסרת את הנייד כשמבקשים ואז רואה שהם מטרידים ולא כיף לי ובמקרה הזה אני פשוט חוסמת, אין ברירה אחרת

לאימא שלי הייתה שיטה אלגנטית במיוחד

כשדחקו אותה לפינה היא מסרה טלפון, אבל שינתה את הספרה האחרונה

Gali04

New member
אם להיות כנה

אז גם לי יצא לעשות את זה כמה פעמים בחיי, אבל זה היה עם גברים סתמיים ברשת, שידעתי בבירור שאין לי שום רצון לשוחח איתם אחרי השיחה הראשונית. אם הייתי מסרבת למסור את הפון הם היו חופרים שעה ומנדנדים, אז כדי למנוע את הסבל של הנדנודים הייתי מוסרת, אבל משנה ספרה.
&nbsp
לפעמים צריכים להיות יצירתיים, אין ברירה!!!

טוב כשאין ברירה אז אין ברירה

אגב לדעתי הנפש שלך לא חצפצופה היא רוצה שתקשיבי לעצמך ותעשי מה שאת אוהבת ורוצה שתחיי בצורה מלאה ואמיתית יותר. יש משהו שאת רוצה לעשות להשיג או להגשים בחיים?

למעלה