התייעצות

Gali04

New member
שאלה לא פשוטה

פעם היו לי המון שאיפות, חלמתי בגדול, התחלתי אבל נעצרתי בדרך, העצירה נמשכת כבר יותר מידי זמן, שנים. אנלא עושה דבר להשיג שום דבר, כי אני פשוט לא מסוגלת, אני משותקת תפקודית מהדיכאון. היום השאיפות ממש פיציות ובסיסיות, אני רק רוצה להיות בריאה ולהרגיש איך זה לחיות, לנשום, לתפקד מבלי הקושי.

Gali04

New member
חחח

Gali04

New member
זהו שזה משתנה

לפעמים את במוזה של לדבר שעה ולחפור ולפעמים את פשוט לא מעוניינת לדבר עם אף אחד.
&nbsp
את בהחלט יכולה לאמר, שאת מעדיפה להעמיק את ההיכרות, לפני שאת מוסרת את הפון וכשאת תמסרי את הפון או לפני כן, תאמרי, שאת נתונה למצבי רוח, לפעמים את אוהבת לחפור ולפעמים לא. תגידי גם שאת לא אוהבת תקשורת אינטינסיבית, כי זה גורם לך להילחץ.
&nbsp
&nbsp

תודה גלי:) אני אכן מצב רוחניקית

ונדמה לי שאנשים לא תמיד מבינים איך אני משתנה מהר חח. מחברותיות לאל תתקרבו אלי

Gali04

New member
קוסמת ואלומה
חרדה, תקשורת וחוסר תקשורת

&nbsp
שחר התייחסה לעניין של תקופות בחיים. אני מסכימה איתה. יש תקופות (שיכולות להימשך אפילו שנים), שפשוט לא בא לך להיות בתקשורת עם אף אדם, פשוט כך, ואני חושבת שצריך לזרום עם ההרגשה הזאת ולא ללכת נגדה. מאידך, יש גם תקופות, שבא לנו לתקשר עם יותר אנשים ואנחנו במצב שאנו יותר פנויים רגשית.
&nbsp
גם אני לא אוהבת לדבר בפון ומתפתלת כשמבקשים את המס' וממש לא נעים לי להיות במצב הזה, אבל בגלל שאני כבר המון שנים מרגישה כך אז אני פשוט עושה מה שאני מרגישה.
&nbsp
על כן, אם אני לא מעוניינת למסור את הפון אז לא אמסור, ואם אמסור אז זה יהיה לאנשים שממש שהתרשמתי מדיבור/התכתבות עימם ולא סתם לכל אחד. כשאתן את המס' אומר מראש, שעובר עליי משהו אישי בתקופה הנוכחית, ולכן אנלא בשלב של מפגשים ודיבורים בפון, אלא יותר של התכתבויות.
&nbsp
אסביר, שאני לא פנויה לתקשורת אינטנסיבית (בשנים האחרונות די התנתקתי מכל הסביבה, חברים ואף מבני משפחה. פשוט רציתי ועדיין להתבודד בתוך הדיכאון. יש מצבים שאנלא עונה אפילו לפונים של בני משפחה ואפילו לא חוזרת מאוחר יותר, כי לא מתחשק לי ואין לי אנרגיה להשקיע בשיחה. בהתחלה הם כעסו ונפגעו, אבל לאחר שהסברתי, שזה לא נובע מ"סינון", אלא מהדיכאון, התנהגותי כבר הפכה למקובלת בסביבתי הקרובה).
&nbsp
אדם שזה יתאים לו - מה טוב, אדם שלא - עוד יותר טוב בשבילי! פחות כאבי ראש...
&nbsp
כמובן, שקל לי יותר לאמר מראש את הדברים (ה"תנאים" לתקשורת איתי) למישהו שגם נמצא בבעיה נפשית/ריגשית/משבר חיים/מטופל, כי התחושה היא שהוא יבין את רצוני מבלי להסתכל עלייך בעין עקומה.
&nbsp

מהרגע שזה התחיל אצלי זה רק מתדרדר

אין לי טיפת יכולת לסבול אנשים בטלפון או בפייסבוק, קצת יותר טוב בוואטסאפ, אבל גם, אם הם אנשים שכל שנייה יבדקו אם יש שני וי טורקיז ובאיזו שעה נראית לאחרונה אז שלום שלום ואל תבוא לי בחלום. אין לי כוח לתובענות. אין לי כוח שמכריחים אותי. אין לי כוח להקשיב הרבה זמן. אין לי סבלנות גם לבטא את עצמי. אין לי כוחות, פשוט לא. ואנשים מעיקים עליי. אפילו פה במסרים בקושי יש לי כוח להתכתב ואני מתעצבנת מהר יחסית. אני מרגישה צורך לשמור על עצמי. פעם עוד הייתי מתכתבת עם אנשים במייל, היום גם את זה אני לא עושה. ואני מדברת על אנשים שיכולים להיות עם הכוונות הכי טובות בעולם, זה לא משנה. אין לי כוח.

אני ממש מבינה

אותך. פעם המצב שלי היה גרוע יותר השתפר. גם לי אין סיבולת להתכתבויות מרובות זה גומר את אנרגיית החיים משום מה לשיחות בפל יש לי יותר סבלנות אבל שוב זה בעייתי.

Gali04

New member
מבינה לגמרי, גם אני כזאת

אין לי פייס אז מזל שמהבחינה הזאת אני לא נלחצת.
גם אני מעדיפה וואצאפ מאשר פון וגם אני לא אוהבת שמעיקים ובודקים את הקווים הכחולים, אם ההודעה הגיעה או לא הגיעה, ובגלל זה אני בוחרת באפשרות שלא יהיו קווים כחולים (ביטלתי בהגדרות את האישור של הקבלה). גם יש את המעצבנים, ששולחים הודעה ואת לא הגבת להם תוך זמן מסוים אז אם הם רואים שאת מחוברת ולא ענית להם עדיין אז הלך עלייך ושואלים למה לא ענית, למה מסננת וכו'. אין לי סבלנות לכאלה.
&nbsp
אין מה לעשות, אנחנו במצב, שצריכות לעשות רק מה שאנחנו מרגישות שנכון לנו אחרת נתמוטט. אי אפשר ללכת נגד עצמנו. אין צורך לעשות דברים, שלא עושים לנו טוב, מלחיצים אותנו, מטרידים אותנו וכן הלאה...

איך אתן יודעות אם מישהו בודק אם יש ויאים כחולים ?

הרי אי אפשר לראות מתי מישהו נכנס לצ'אט שלי דווקא, רק מתי הוא מחובר.
אני דווקא מאלה שנכנסות כל שניה לבדוק אם קראו את ההודעה שלי...

אבל לא מעירה שום דבר אם רואה שלא, כמובן.

המצב שלי מורכב אבל

אני צריכה להרגיל את עצמי לאנשים כדי לעבור שינוי ולהתחבר לעצמי . יש עוד כמה דברים שאני צריכה אבל זה אחד מהם זה אומר כןמלתקשר וכן להחשף לתקשורת אני לא ארחיב על כך אבל למרות שזה מנוגד לי במידה מסויימת אני אאלץ לתקשר אינטנסיבית יותר.

Gali04

New member
להרגיל עצמך לתקשורת עם אנשים

אין ספק שאנחנו לא חיים לבד בעולם, יש מסביבנו המון בני אדם ואנחנו באים במגע איתם וצריכים לפתח קשרים בינאישיים. זה המצב הנורמאלי והרצוי. אדם בריא עושה את כל הדברים האלה, זה חלק מהותי מחייו והוא אינו יכול לוותר על הקשרים עם העולם.
&nbsp
אבל....
&nbsp
כשבן אדם נמצא במצב שהוא אינו נורמאלי, במובן של אינו רגיל, והתמודדויות מסוימות עושות לא לא טוב לנפש, או שאין לו אנרגיות ספייר לאנשים אז אין ברירה והוא חייב ללכת עם תחושות ליבו ולהיות נאמן להם.
&nbsp
&nbsp

באמת למה בכח?

גם אם קיבלת הכוונה או עצה שיעזור לך אם תתחברי לאנשים יותר, נראה לי שבלתי יעיל לעשות זאת באילוץ וכפיה. לפעמים אילוץ עצמי כזה עוזר לצאת ממצב של תקיעות - לפרוץ מחסומים. וזאת בהנחה שהמחסום הוא הדבר הלא טבעי שאת רוצה להפטר ממנו, וברגע שהוא יוסר השאר כבר יקרה מאליו. לכן כתבתי את השאלה למטה בהמשך הדיון. אבל בתור אסטרטגיה קבועה לעבודה עם הנפש זה ממש לא נראה לי יעיל .
כי הפעלת עת גוררת בהכרח הפעלת כח באותה עוצמה בכיוון השני. זה כך בחוקי הפיזיקה וכך גם בחוקי הנפש. כפיה גוררת התנגדות. בדרך הכי יעילה לגרום לשינוי - היא לעשות אותו ללא הפעלת כח. בנועם. תכווני את עצמך תודעתית לכיוון של היפתחות לאנשים. תגיע לעצמך שאת רוצה לעשות את זה. תזכירי לעצמך למה זה טוב. תנסי בכל הזדמנות לאינטרקציה - להתחבר קצת יותר. אבל להכריח את עצמך - אה-אה! זה לא יביא לשום טוב!

תקופות?בעיות עם אנרגיית החיים

אם אני לא טועה התחילו להווצר אצלי בגיל ההתבגרות וזה החריף יותר ככול שהזמן עבר עד שהפכתי לאפתית לחיים. בלי דיכאון אבל לפחות לא הקלאסי..

למעלה