התייעצות...

MIRUSH8

New member
התייעצות...

חיפשתי רבות עבודה בצפוןוהשבוע מצאתי סוף סוף 2 משרות כל אחת של רבע משרה כאשר סכום המשכורת של שתיהן יחד הוא 2200 ש"ח. הבעיה היא...

MIRUSH8

New member
-המשך-

שזה לא בדיוק סכום שניתןלהתקיים ממנו. האם בחצי משרה הנותרת לחפש שוב משרת עו"ס או משהו קצת יותר מכניס מזה?

swguy

New member
בשביל להישאר שפויה...

נראה לי כדאי לאזן את זה עם חצי משרה מחוץ לע"ס, אולי משהו עם משכורת יותר גבוהה ובכל אופן משהו שאפשר להתאוורר ממנו מבחינה רגשית... וכן, המשכורות ושברירי המשרות בע"ס זו מכה אמיתית. לנוכח ההצפה של השוק ב600 עובדים חדשים בוגרי האונ' והמכללות בכל שנה, מיעוט העבודות הזמינות, התנאים העלובים והלא מכבדים, זה ש-90% מהעבודות הן בחצי משרה או פחות - אני תומה אם אני צריך להתחיל להמליץ לאנשים ששוקלים לחשוב שנית אם ללמוד ע"ס. לא יוגע כבר. נהיה לי ממש רע ממה שאני רואה סביבי בתחום [סליחה שאני אולי מנצל את התשובה להתלבטוץת שלך לפורקן תסכולים שלי]...

MIRUSH8

New member
אני ממש מבינה ומתוסכלת באותה מידה

אבל לצערנו זה לא משהו שתלוי בנו או בר השפעה כרגע... מעבר לזה- ידוע לך אולי מה נחשבת משרה "מכניסה" ?

swguy

New member
מממ.. "מכניסה" זה יותר בכיוון של...

מכירות, שיווק, משהו שקשור לכסף פרטי שעובר ידיים, או כך לפחות נראה לי. איזה דברים עסקת או למדת בעבר או נראה לך שאולי תוכלי לעשות?

MIRUSH8

New member
בעיקר עבודה הדרכתית וטיפולית עם...

ילדים, נוער (גם עולים) וכן... כסטודנטית עסקתי קצת בשיווק/פרסום

swguy

New member
נו, בהדרכה יש עוד פחות כסף מע"ס...

פר שעה אבל לפחות אפשר לעשות בפנימיות והוסטלים משמרות ושישי-שבת וככה איכשהו להרוויח משכורת נאה יותר. אז זו אופציה אחת. שיווק-פרסום זה אכן יותר האיזור שהכסף שוכן בו נראה לי...

MIRUSH8

New member
משרה הדרכתית נחשבת בדר"כ למלאה ו...

המשכורת נעה בין4000 ל 4500 בעבודה סוציאלית כיום לצערי צריך לעבוד ב-2 או 3 משרות כדי אולי להגיע לסכום הזה. אבל אכן... נראה לי שאחפש אולי בפרסום/שיווק

swguy

New member
דווקא מההיכרות שלי עם הדרכה

יש לא מעט משרות של משמרות שמיועדות יותר לסטודנטים, ז"א חצי משרה או קצת יותר... מבחינת שכר הן באמת בדר"כ משלמות באיזור ה-20 ש"ח לשעה ותוספות ללילות/ערב/שישבת...

בפנימיות,

לפחות הפנימיות איתן אני דיברתי, לא משלמים לפי שעה. דבר ראשון מדובר על שכר של 3/4 משרה (גלובלי). דורשים לפחות 4 משמרות באמצע השבוע - החל משעות אחה"צ ועד שכל הילדים ישנים. חוץ מזה סופ"ש אחד לסירוגין כל שבוע (שבוע כן שבוע לא), ובנוסף עוד סופ"ש של כוננות מהבית למקרה שמישהו חולה, או יש מצב חירום אחר שצריך להזעיק מדריך מהבית. משתלם זה ממש לא, ובטח לא "שקט נפשי"... לא ממליצה לאף אחד לעבוד בעבודה שאלה התנאים שלה. זה ממש ביזיון. אבל............ להשלמת הכנסה אפשר לעבוד בהדרכות של חוגים פרטיים (יש עכשיו הרבה מודעות דרושים לחברות שעושות חוגים כאלה), שם משלמים בסביבות ה-40 ש"ח לשעה.

MIRUSH8

New member
בעיקר עבודה הדרכתית וטיפולית עם...

ילדים, נוער (גם עולים) וכן... כסטודנטית עסקתי קצת בשיווק/פרסום

tamir2006

New member
יוזמה פרטית...

המצב בשוק לא מזהיר,בלשון המעטה.השוק מוצף,כפי שגיא ציין.למצוא משרה "טובה" יחסית בעו"ס לא קל בכלל.על כל משרה יש עשרות מועמדים,ולוקחים את אלו עם נסיון,קשרים או יתר כישקון.נכון להיום זו תמונת המצב וסביר להניח שבגלל אדישותם של מגזר העו"סיים הוא ישאר על כנו עוד זמן רב.אבל יחד עם זאת אני מאמין שאפשר להצליח גם בעו"ס מבלי להיות תלוי במעסיק כזה או אחר ,במעסיק אותך בתנאי עבדות.אפשר לעשות זאת דרך יוזמה פרטית.להתארגן כמה עו"סיים יחדיו,או ביחידים,או אם אנשים מחוץ לתחום של עו"ס.אנני יכול לתת דוגמאות ספיציפיות כרגע כי אנני יודע.אבל אני יודע שיוזמה פרטית תמיד היתה הפתרון לכל בעיה כלכלית.נכון שזה סיכון,אבל בחיים הכל סיכונים.במיוחד שבתנאי העסקה המחפירים של עו"סים אין לנו הרבה מה להפסיד.אני בעד יוזמה פרטית בתחום. אשמח אם אנשים יחוו את דעתם על ההצעה הזאת.

yalik

New member
ביוזמות פרטיות גובים את הכסף ישירות

ממקבלי השירותים וכך בעצם כל הצדדים מרוויחים (אין צד שלישי - מעסיק - שמרוויח). בנקרה שלנו זה לא ממש רלוונטי... ממי בדיוק תגבה כסף עבור שירותים?

tamir2006

New member
אז זכה....

כתבתי שאני לא מכיר מקרים ספיציפיים.יש אלף ואחד אפשרויות ליוזמה פרטית(כן גם בעו"ס).פשוט לא צריך מקובעים בתוך המסגרת הצרה הזאת של "עובד סוציאלי" ולפתוח את הראש לכיוונים אחרים.אולי לשלב עו"ס עם עוד משהו.יוזמה,מחשבה ותושייה הן מילות המפתח פה.עו"ס הם עם מאוד מקובע ואוהב להיות מובל ולא מוביל.כואב לי כשאני כותב את זה אבל זה באמת ככה.חייבים להפתח,חייבים לחשוב איך יוצאים מהמבוך הזה של עבודה בתת תנאים ובשכר עלוב.עובדים זרים מרוויחים יותר.

swguy

New member
אני חושב שחלק מהעניין הוא...

שמי שפונה לע"ס הוא בדר"כ לא הטיפוס עם החוש והמשיכה לעסקים. ויש גם אנשים כמוני שהרעיון של לזרום עם הזנחת כל מי שלא יכול לשלם קצת חורה להם ולא ששים להצטרף לעדר. עם זה המצב לא עדיף כבר לעזוב את המקצוע? לעבור למשהו רווחי אחר? אני לא רוצה למצוא את עצמי חושב באותם מונחים קפיטליסטיים צרים שהביאו אותנו לשוקת השבורה מולה אנו ניצבים כיום (ראיה פטאלית תרתי משמע לעיוות של החשיבה היזמית והמופרטת ראה במה שקורה עכשיו בניו אורלינס או במערכת הרכבות המופרטת של בריטניה). if u cant beat them, join them? אני לא בטוח... אפשר, אחרי כמה שנות ניסיון, לעסוק באופן צדדי בהנחיית קבוצות, קורסים אולי, טיפול פרטי. לבוגרים טריים זה לא רלוונטי. זה לא דברים שדווקא עו"סים מומחים בהם, והתחרות בשוק הזה של סדנאות-טיפול-הנחייה עצומה, מתחרים עם המוני אנשים בוגרי מדעי ההתנהגות, רפואה אלטרנטיבית ומה לא... רק בודדים כריזמטיים וברי מזל יוכלו להצליח דרך יזמות פרטית, זה לא פתרון בלשון המעטה למאות בוגר ע"ס שלא מוצאים עבודה. זו מראש מתודיקה של ניהול משק כלכלי שיוצרת מצב בו מעטים מצליחים. אתה אומר: "יוזמה פרטית תמיד היתה הפתרון לכל בעיה כלכלית". אין לי מושג מאיפה קבעת את זה. איני יכול לחשוב אפילו על דוגמא אחת שעידוד יזמות הוציא מדינה כלשהי ממשבר. לגמרי נהפוך הוא יש עשרות דוגמאות שיציאה ממיתון קרתה כאשר הממשלה ריכזה מאמצים והתערבה במשקף השקיעה כספי ציבור רבים בתשתית, פיקחה וחילקה מחדש את ההון וכו'. כך היה בארה"ב בשנות ה-30 ואח"כ בשנות ה-60 (השקעה ממשלתית ועזרה מאסיבית לעניים שהתבטאה בין השאר בגידול ניכר בהעסקת עו"סים ע"י המדינה). כך היה באירופה הסוציאל דמוקרטית אחרי מלחה"ע השניה. כך היה בישראל בימי הצנע ובימי קליטת גלי העליה בראשית שנות התשעים. הניסיון ההיסטורי מלמד שטענתם שגויה בעליל. אגב, חלק מן הידע שפרסתי כאן מקורו בלימודי שנה א' בע"ס, אצל ד"ר ג'וני גל. גם את זה לומדים בע"ס - ערכים, אידיאולוגיות כלכליות ואיך שהן משפיעות עלינו, פילוסופיה של צורת הארגון החברתית הרצויה... לא רק מבואות למדעי ההתנהגות, תוכניות של ביטוח לאומי וטכניקות לעזור לאנשים להרגיש קצת יותר טוב... [ואת זה אומר אני, קליני למדי בשאיפות המקצועיות שלי].

tamir2006

New member
הרשה לי לחלוק עליך

כל מה שכתבת זה הכל טוב ויפה אבל לטעמי זו תפישה מוטעית.הסוציאליזם נכשל כמעט בכל מקום בעולם להוציא כמה מדינות בודדות,שגם שם הוא מראה סימני שבירה(ראה ערך גרמניה).הוכח מעבר לכל ספק שיוזמה פרטית,עסקים הקטניםאפשר לומר,מניעים את גלגלי הכלכלה המודרנית.זה דברים לא חדשים.הטכניקות של עידוד יוזמה,עידוד עסקים קטנים,נהוגים ברוב כלכלות העולם.רק כך אפשר להצליח.רק כך אפשר לצבור הון.רק ביוזמה,יצירתיות,התחדשות,עבודה קשה,ומחשבה מגוונת ומרובה אפשר באמת להגיע להישגים.מספיק להסתכל על כל מיני חברות הסטאר אפ שהתעשרו "בין רגע".והדוגמאות הם רבות.ישראל לעולם לא תהיה סוציאליסטית כי זה מתכון להתאבדות.אנחנו מדנה עניה ואין באפשרותינו לחלק את ההון שאין לנו.שרידי הסוציאליזם שעוד קיימים פה הולכים ונעלמים עם השנים וטוב שכך.

yalik

New member
נראה לי שעו"סים רבים

בכלל לא מעונינים "לצבור הון". מה שכן, אנחנו מעונינים להתפרנס בכבוד.

למעלה