התייעצות...

אני לא כל כך מבינה

איך הדיון הפך פתאום לדיון קפיטליזם מול סוציאליזם.... אבל לפעמים כדי להתפרנס בכבוד בשוק שנמצא במיתון צריך לחשוב מחוץ לקופסא.

swguy

New member
את לא רואה קשר בין...

התפיסות הכלכליות במשק ותנאי ואפשרויות ההעסקה של עו"סים?

ברור שיש קשר

אני חושבת שדווקא עו"סים שעושים יוזמות משלהם דווקא מקדמים תפיסות כלכליות גם סוצילאיסטיות, תלוי כמובן מה הם עושים. כמו עו"ס שאני מכירה שדווקא הוציא נוער בסיכון מהרחובות בזכות היוזמה שלו. אם רואים שמשהו לא בסדר או שאין תשובה לאוכלוסייה מסוימת, אנחנו צריכים לתפוס יוזמה ולתת את התשובה לאוכ' הזאת בעצמנו. הכי כואב לי לשמוע עו"סים בלשכות או במוסדות גדולים אומרים - "אין מה לעשות" או "מסכנים, עם הכסף שהםפ מקבלים באמת אי אפשר לעשות כלום". תעשו משהו נגד זה! מה שלא הבנתי זה למה הדיון נהפך לויכוח על תפיסות עולם כלכליות, במקום על זה שעו"סים צריכים לתפוס יוזמה - גם למצוא לעצמם פרנסה, גם להעלות את ערך הקמצוע, וגם לשנות את מה שלא מוצא חן בעינינו.

swguy

New member
אני מרשה לך לחלוק עלי, אבל...

עוד לא סיפת דוגמא אחת לכלכלה במצוקה שעידוד היזמות הפרטית של עסקים קטנים היא שהצילה אותה. אני מכיר יותר את התפיסה הכלכלית העכשווית שדי מסייעת לעסקים ומשקיעים גדולים, ועדיף מח"ל, להתחזק ולצבור עוד הון מעבר לבוחטות שכבר יש להם מתוך מחשבה (שמעולם לא הוכחה בשום מקום) שכל המשק ישגשג בעקבותיהם. דווקא עסקים קטנים נרמסים ע"י החברות הגדולות ורשתות החנויות. כמות פשיטות הרגל של יזמים עצמאיים קטנים היא עצומה. הסוציאליזם נכשל? או שהכשילו אותו? אני אישית מעדיף לעבוד בצרפת ה"סוציאליסטית" יותר עם איגודי עובדים חזקים ותנאים הגונים מאשר בכלכלה שלנו שמחקה את ארה"ב במידת מה... נכשל עבור מי? מי מרוויח מעידוד יזמות על פני השקעה ממשלתית ? ("ממשלה רזה", מהסוג שלא רצתה לחזק את הסכרים לידי ניו אולינס לפני הסופה וחלילה להוציא יותר מדי כסף או לקחת יותר מיסים הכדי שיהיה כסף להוצאות הנחוצות)... חברות סטרט אפ הן דוגמא מיוחדת למוצר שבנוי קלסית ליזמות פרטית. דוגמא אחת. שירותי רווחה אינם דינם כשבבי מחשבים, המוצר הוא שונה. נסה לחשוב על זה רגע, ע"ס מטבעה הינה מקצוע שמחובר לטוב ולרע למשאבים ולנהלים של הציבור (דרך הממשלה וגם דרך תרומות). לא ניתן כ"כ להשקיע פה הון פרטי כי אין ממי להרוויח. העניים לא יכולים לשלם. בשוק הרווחה אין הפרטה מלאה ולא יכולה להיות כי אין רווח. יש רק הפרטה חלקית - כמו בסיעוד ושירותים לנפגעי נפש ב"סל שיקום" - כלומר יזם פרטי עובד כקבלן של המדינה ומקבל ממנה כסף. ואני ראיתי רק שירותים דלים ובעייתיים עבור הנזקק בשל ההפרטה החלקית הזו. הנזקק וגם העו"ס שניהם בדרך מפסידים מההסדר הזה. אתה אומר "ישראל לעולם לא תהיה סוציאליסטית כי זה מתכון להתאבדות.אנחנו מדנה עניה ואין באפשרותינו לחלק את ההון שאין לנו.שרידי הסוציאליזם שעוד קיימים פה הולכים ונעלמים עם השנים וטוב שכך."... למה אתה מתכוון? יש לך דיעה מאוד מוצקת אבל אני חושש שטרם שמעתי ממך איזה טיעון או דוגמא שמבוססת על עובדות או ראיות...

אני ראיתי הרב היוזמות של עו"סים

מישהו פתח חברה ביחד עם שיתוף פעולה מחברה פרטית גדולה ומצליחה, הם לקחו נוער בסיכון, העסיקו אותם ונתנו להם מרכז קהילתי להעביר בו את שעות הפנאי. עוד אפשרות לעו"סים היא לפתוח הוסטל, שם מקבלים מהמדינה תשלום על כל חוסה בהוסטל. שמעתי על עו"ס שפתח חברה שמעבירה סדנאות על נהיגה. מה הקשר לעבודה סוציאלית? הוא מראה לאנשים איך זה שהם עצבניים ומתוחים, משפיע על הנהיגה שלהם, ומלמד אותם איך להירגע, במיוחד על הכביש. לא חסר. עצם זה שאתה אומר - "תנו לי רעיונות" מראה שהראש שלך לא מספיק פתוח כדי לפתוח מיזם משל עצמך. מצד שני, רוב המיזמים דורשים המון ניסיון וידע שאין עדיין לעו"סים שרק סיימו את הלימודים. עם זאת, ברגע שהראש שלך כן מכוון לזה שיום אחד תהייה עצמאי, או תפתח מיזם כלשהו, אתה תגיע לשם.

swguy

New member
אבל את מניחה שתפיסה יזמית היא

חיובית בהכרח ומתאימה לעבודה סוציאלית. אנחנו לא תואר ראשון במדעי ההתנהגות. זה כמו שאחות בי"ח לא תמצא עבודה מסודרת במקצוע וישדלו אותה לחשוב על כל מיני דרכים לנצל חלק מהידע שלה להרוויח קצת כסף מהצד. לא בשביל זה היא הלכה ללמוד. התפיסה היזמית אינה עבור כל אחד ואינה בהכרח בריאה. צריך לאזן אותה בשירותים ציבורים איתנים וממונים היטב עד כמה שניתן.

אני לא חושבת שכל מי שמסיים

תואר ראשון בע"ס צריך לפתוח עסק. אינ כן חושבת שאין שום פסול בזה שבנאדם דואג לפרנסה של עצמו (ראה את התגובה שלי שהכותרת שלה "ברור שיש קשר" לגביי הצדדים החיוביים). אני חושבת שיזמות היא דווקא אחד הכלים החשובים שלנו בשביל לבצע שינוי חברתי לפי ראות עינינו.

למעלה