התייעצות

N e T a s h a

New member
חזון

חזון נוצר אצל ארגונים וחברות לאחר מספר שנים של התבססות ובירור מקיף של פער בין צרכים בהווה ובין אותנטיות ( ראה : "לנצח נבנו"). הגישה לאותנטיות אינה מידה של מוטיבציה אלא של יכולת וזו נבנית לאורך זמן ומגובה בבחינה מעשית של הערכים והכיוון במציאות. החזון הוא מוצר מתבקש בשלב מאוחר יותר עם הכרות עמוקה יותר וזמנו מבשיל אם בכלל לאדם פרטי - בשלב שבו האותנטיות נחשפה והתבררה. גם בטיפול פסיכותרפיסטי היכולת של המטופל לגעת במעמקיו נבנית לאורך זמן ואינה זיקוקי דינור על פני השטח. אני לא מאמינה - אישית - בבניית חזון אותנטי ובר קיימא בשלבים מוקדמים של עבודת אימון. איני מטיפה שלא לעסוק בזה, אולם, אישית איני עוסת בזה ו/או מקדמת עשייה כזו בליווי התהליכים אותם אני מסייעת לעצב בעבודה עם לקוחותיי.

Yin

New member
מעניין

אז איך את מגדירה עבודה על המטרות הרחוקות של המתאמן? מה הוא רוצה להיות עוד X שנים... דרך אגב, נדמה לי שלנצח ניבנו מספר על חברות שמשהו בליבה שלהן שרד עד היום והוביל את החברה כולה, ולא חברה בוגרת שאימצה חזון כזה או אחר. עדי

IrisPeleg

New member
חזון

חזון הוא מצב שיא ההצלחה גם אצל אירגונים וגם אצל מתאמנים. זו בדיוק מטרת האימון - לאן אני שואף להגיע בכל תחום שבו עוסקים באימון. אגב, ראובן כ"ץ, שחיבר את תוכנית ההדרכה ומעביר את הקורס, מאמן כבר מעל שמונה שנים ולא אימץ את השם בשנתיים האחרונות. אני חושבת שהדיון כאן יצא מפרופורציה ומרובה בהשמצות אישיות. נשאלה שאלה תמה : "אשמח לשמוע אם מישהו למד שם מה דעתו ובכלל". עניתי תשובה פשוטה וברורה ומפה התלהטו הרוחות.

N e T a s h a

New member
הבהרה

צר לי אם הובנתי שלא כהלכה. כוונתי לא היתה לגופו של מר ראובן כ"ץ אלא אמירה כללית. באשר לחזון - חזון, לשיטתי, נחשף ומתגלה ומחליף פנים לאורך תהליכי הבשלה. אני חיה בשלום וללא בעיה עם תפיסות אחרות. כך או אחרת , אני מקווה שאיני עומדת במרכזו של מהלך לא חברי. אם הובנתי כך - אני חוזרת בי. בהצלחה

למעלה