התיישנות על דוחות משטרה

בני קהן

New member
תשובה

אתה שולח בקשה בדואר, עדיף דואר רשום בזו הלשון : בקשה לביטול תוספת פיגורים אתה מבקש בבקשה להתחשב בזמן הרב שעבר מביצוע העבירה , במידה ויש לך מסמכים שמעידים על מצב כלכלי/רפואי זה בהחלט יכול לעזור , תציין במכתב את מס' תעודת הזהות שלך. ותשלח את הבקשה ל: רחוב יפו 224 ירושלים - המרכז לגביית קנסות אני ממליץ לך להתקשר למרכז המידע אחרי בערך שבועיים מיום שליחת המכתב על מנת לראות שהבקשה שלך מוקלדת במחשב. הטלפון שלהם הוא : 026593333 בהצלחה

shirly8878

New member
התיישנות על דוחות משטרה

אני יודעת שיש התיישנות על דוחות עירייה אם אין פעילות במשך 39 חודשים. האם זה תקף גם בדוחות משטרה?

מצופלח

New member
נצל"ש - התיישנות של דו"ח משטרה משנת 2002

בשנת 2002 (בגיל 16) קיבלתי דו"ח על מעבר במעבר חציה ברמזור אדום (כהולך רגל). כבחור בן 16 סטנדרטי התעלמתי ממנו, כנראה זרקתי אותו לפח וזהו. מאז ועד אתמול לא קיבלתי שום אזכור לנושא הזה (דרישת תשלום, הודעה על פתיחת תיק בהוצל"פ וכו'). למרות שהכתובת הייתה מעודכנת במשך כל השנים הללו. אתמול קיבלתי את הטופס לחידוש רישיון הרכב שרשום על שמי וכתוב שם שהרכב מעוקל. שיחה להוצאה לפועל הביאה לשני מספרי דוחות (האחד המדובר והשני על "אי ציות לתמרור"[מעבר שלא במעבר חציה כמדומני] משנת 2005) השאלה היא האם דו"ח כזה שלא ננקטו לגביו כל הליכי גבייה (עכ"פ לא הודיעו לי על כך, מה שהגיוני שנראה שצריכים לעשות) וניתן לפני 5 שנים כשהייתי קטין לא חלה עליו התיישנות? מגוכח לדעתי לשלם יותר מ-1000 ש"ח על דו"ח של 100 ש"ח שלא עשו שום הליכי הוצאה לפועל לגביו עד לשנה הקודמת (בה נקנה הרכב) - חשוב לציין שהיה מה לעקל במשך השנים הללו, היה לי עסק קטן ומספר חשבונות בנק פעילים, אבל לא קיבלתי שום עיקול ושום דרישת תשלום. אם ניתן לבטל את הדו"ח אשמח להסבר על ההליך או הפנייה למקור מידע שמסביר על העניין. חיפוש בגוגל העלה חרס בידי. תודה רבה מראש לכל המתייחסים.

בני קהן

New member
תשובה

בתור מומחה לדיני עיקולים של המרכז לגביית קנסות אני יכול לאמר בוודאות שמה שאתה כותב הוא פשוט לא נכון. המרכז לגביית קנסות יכול לבצע הליכי עיקול רק כאשר יש בידיו אישור מסירה. זאת אומרת שאתה או אדם שקרוב אליך מדרגה ראשונה חתמתם על אישור מסירה ולכן היית מודע לקנסות שלך ובחרת לא לשלם. עכשיו תשלם פי 4

מצופלח

New member
ואם זה לא קרה?

מעולם, אבל מעולם לא הגיע לידי כזה דבר. אם המרכז עשה זאת ללא אישור מסירה, אז...? שוב, כמו שציינתי הקנסות ניתנו לי ביד, אבל מאז ועד היום לא שמעתי מאף אחד.

בני קהן

New member
תשובה

בתור אחד שמכיר היטב את המרכז לגביית קנסות אגרות והוצאות בתחנה המרכזית בירושלים אני כבר יכול להגיד לך שהטענות שלך מגוחות. אתה טוען שקיבלת דוח בשנת 2002 ומאז לא קיבלת שום התראה בנושא.עפ"י החוק במדינת ישראל דוח משטרה הוא עבירה מסוג " עוון " ולכן ההתיישנות היא רק לאחר 10 שנים וזאת רק במידה והמרכז לגבייה לא ביצע שום פעולת אכיפה כנגדך. במקרה שלך אתה טוען שהרכב שלך מעוקל ברישום ולכן כן בוצעה נגדך פעולת אכיפה וזה עצר את מירוץ ההתיישנות . המרכז לגבייה יכל לעקל לך את הרכב ברישום רק במידה והיה ברשותו אישור מסירה שאתה או קרוב משפחה שלך מדרגה ראשונה חתומים עליו.במידה ואתה חושב שאין בידי המרכז לגבייה אישור מסירה אתה רשאילפנות למרכז בכתב ולבקש לקבל עותק מאישור המסירה ,אבל אני כבר אומר לך שאתה מבזבז את זמנך המרכז לגבייה עובד רק עפ"י החוק עם יועץ משפטי צמוד בקיצור : אני ממליץ לך לשלוח בקשה לביטול תוספת פיגורים בדואר ולבקש להפחית לך את הקנס. התובע של המרכז ידון בבקשה ואתה תקבל תוך בערך חודשיים תשובה בדואר ובנוסף יפרסו לך את החוב לתשלומים

מצופלח

New member
תודה..

נראה לך שימחקו לי משהו מתוספת הפיגורים? ממה ששמעתי בד"כ מדברים שם לקיר בטון...

למעלה