התיעצות-בעקר למניקות לשעבר אך לא רק

התיעצות-בעקר למניקות לשעבר אך לא רק

מתוך קריאה של הודעות בפורום ומתוך הסתכלות על ילדים אחרים סביבי, "גיליתי" שמרבית הילדים שלא יונקים זוכים לבקבוק עם פורמולה עד גיל 3-4. התזונאית שהתארחה בפורום, המליצה על פורמולה מאשר חלב פרה רגיל מאחר והפורמולה מועשרת בברזל ושאר דברים טובים. עכשיו אני מתלבטת. מאז שיותם נכנס לבית התינוקות ההנקות הוחלפו בארוחות מוצקים. היום הוא יונק 3 פעמים ביום (הנקות ארוכות משני הצדדים): בבוקר, אחה"צ המוקדמים כשאני אוספת אותו מהגן, ובלילה לפני השינה. בעוד 3 שבועות אני חוזרת לעבודה ואבא יאסוף אותו מהגן. חשבתי שאבא יכול להשקות אותו בחלב שקדים???! מכיוון שאני לא אניק עד גיל 3-4, מעניין אותי לדעת במה החלפתן את הנקות הבוקר והלילה. פורמולה? מוצקים בלבד? חלב פרה? ושאלה לאמהות לא מניקות: כמה בקבוקי פורמולה ביום אתן נותנות בגיל שנה ועד שנתיים? תודה מראש על כל תשובה

תשובה של לא מניקה...

עדיף לתת פורמולה על חלב פרה, כי יש בזה כל מיני ויטמינים ודברים טובים. לא ברור לי מה הערך התזונתי של חלב שקדים (חלבונים? פחמימות? שומנים? ויטמינים?) לגבי זה הייתי מתייעצת עם תזונאית. יותם אוכל מוצרי חלב? אם הוא לא אלרגי, אני הייתי הולכת על פורמולה על בסיס חלב. אבל זו דעתי האישית. איה בת שנה וחודש ואוכלת שלושה בקבוקי פורמולה עם דייסה ביום - בבוקר, אחרי הצהרים ובלילה לפני השינה. אנחנו ממשיכים עם הפורמולה + דייסה כי היא יחסית רזה ולא אוכלת הרבה וזו דרך לתת לה תזונה שהיא אוהבת ומוכנה לאכול.

תיורז

New member
לשירלי של איה

3 בקבוקי פורמולה? וכמה ארוחות ביום? רזי גם שוקל מעט מאד (בגיל 10 חודשים שקל 8 ק"ג) כעת בן שנה ושבועיים. אני נותנת לו 2 בקבוקי דייסות בבוקר כשקם ובלילה לפני שהולך לישון. ובין 2 הבקבוקים האלו, יש 3 ארוחות. הראשונה - פירות ב10, השניה ירקות+בשר+קטניות ב14-15 (והכל טחון בבלנדר), וב17, הארוחה הכי בעייתית, כי רק בארוחה הזו אני לא טחנת דבר, הוא מכרסם 2 פרוסות לחם עם ממרח כלשהו (גבינה, שקדים, בוטנים או שוקולד) + 2 גמדים או דניאלה, לא אוכל ממש את הלחם, נסיתי לביבות, קציצות כתחליף לפרוסות לחם וגם כאן הוא רק כירסם, וכבר ב19 הוא שוב רעב, ומקבל דייסה ולמיטה. אשמח לשמוע איך זה אצלך...

נירית1

New member
כשסימתי להניק את בני הגדול בגיל שנה

נתתי לו בבוקר ובערב לפני השינה בקבוק מטרנה עד שיום אחד (בגיל שנה וחצי) הוא לא רצה יותר תחליף ועברנו לחלב פרה. הוא קיבל בקבוק חלב לפני השינה עד כשנתיים וחצי והיום כבר כמה חודשים שהוא מבקש בקבוק אבל בכלל לא שותה. זה נראה כמו תהליך גמילה מהבקבוק

דיאנה1

New member
גם אני באותה התלבטות: האם להתחיל

עם חלב פרה או פורמולה כשאני לא נמצאת. זה קורה מעט מאד כי אני לא חוזרת לעבודה בינתים, אז אני חושבת שאצלי זה לא ממש עקרוני ואני אבחר מה שיהיה יותר טעים לו. איכשהו חלב אמיתי נראה לי יותר טעים מאבקה שהוסיפו לה מים. מישהי ניסתה לתת לילד את שניהם שתוכל להגיד לי מה הם מעדיפים בדרך כלל? עם שון החלפתי את ההנקות בארוחות שכוללות מוצרי חלב ושתיה של מיץ בבקבוק. לא כל כך מומלץ, המיץ בבקבוק הכוונה. היא אמנם קיבלה את הסידן וכל שאר מה שצריך ממוצרי החלב שאכלה במשך היום אבל ההרגל של מיץ בבקבוק הוא ממש רע, בעיקר שהיא נרדמה רק ככה.

zimes

New member
כשאני לא נמצאת

מדובר ב- 3 פעמים בשבוע, ל 3-5 שעות. כשהילדים עם המטפלת, הם מקבלים בקבוק עם פורמולה. כשהם עם אמי או בעלי הם אוכלים רק אוכל מוצק (או מים). לדעתי, דיאנה, אם את מדברת על פעמים בודדות, ולא על שגרה יומיומית - אין צורך לתת לבר פורמולה, ובטח שלא כדאי לתת חלב ניגר.

מלכה ב.

New member
כמי שהבן שלה עדיין שותה פורמולה

והוא כבר בן ארבע וחודש, כמה דברים: ראשית, המשכנו עם הפורמולה ולא חלב פרה לאחר התייעצות עם המטולוג. שנית, וחשוב, לא חייבים לשתות פורמולה מבקבוק !!! אני מכינה את הפורמולה בבקבוק, ומוזגת לספל. שלישית לגבי מינונים, היום המצב הוא שבכל בוקר הוא שותה כ-200 מ"ל פורמולה ולעיתים אותה כמות בערב. הפורמולה בבוקר היא מעין ארוחתת בוקר מקדימה לארוחה בגן. לרוויה.

דיאנה1

New member
למה המטולוג? מה בדיוק היו השיקולים

שלו? מאחר וראינו מספיק המטולוגים לכל החיים עם בר, היה מאד מעניין אותי לדעת מה הקשר לחלב פרה. תודה!

מלכה ב.

New member
המטולוג, בגלל

שברק אנמי, הוא קיבל במשך תקופה מסויימת מינון גבוה של טיפות ברזל, שהסתבר בדיעבד כלא יעיל. ומאחר והמזון שהוא אוכל אינו עשיר במיוחד בברזל (בשר זו לא המנה המועדפת עליו...) היה צורך להשלים, והפורמולות מועשרות בברזל שכנראה גם נספג טוב (לפחות במקרה שלנו). יום טוב!!

רותי ע

New member
עוד תגובה של לא מניקה..

הוא שתה פורמולה והמשיך לשתות אותה גם אחרי גיל שנה. היום הוא בן שנתיים וחצי (בדיוק-חצי יומולדת
). הוא שותה 3 פעמים ביום בערך. בבוקר, לפני השינה וכשהוא חוזר מהגן. אם לא הייתי מגבילה זה היה יותר. כשהוא חולה הוא לא אוכל וחי רק מפורמולה. לכן אני מברכת על זה שהוא שותה פורמולה ולא חלב פרה. לפחות אני יודעת שהוא מקבל "השלמת הכנסה". כשהוא שילשל המליצה הרופאה על פורמולה צמחית. הוא טעם ועשה פרצוף של איכסססס... אז חזרנו לפורומולה חלבית והשילשול עבר גם ככה. ועוד נקודה לגבי פורמולה צמחית - קראתי כתבה שנאמר בה שהיא רצויה פחות מחלבית. וחלב פרה רצוי עוד פחות. זה היה בהורים וילדים. אנסה למצוא אותה..

zimes

New member
פורמולה צמחית או חלבית -

ע"פ משרד הבריאות (ההמלצות החדשות), פורמולה צמחית (על בסיס סויה; זה לא חלב סויה) מומלצת רק למי שרגיש לחלב פרה או שלא שותה חלב מטעמים אידאולוגיים - טבעונים או דתיים (שרוצים שהפורמולה תהיה פרווה).

היי ניריתי

אורן שלנו בת שנה והיא אוכלת 3 בקבוקים ביום. אחד בבוקר עם ההתעוררות - וחסר לנו שהבקבוק מאחר להגיע. בגן לפעמים היא מקבלת בקבוק הצהריים לפני השינה. בחודש האחרון הם גמלו אותה מהבקבוק של 10 בבוקר (כל פעם מהלו קצת). וכמובן יש את הבקבוק של לפני השינה שמכיל פורמולה עם קורנפלור שיחזיק אותה כל הלילה. כשהיא חולה היא לא ממש רוצה מוצקים, ואז המינון של הבקבוקים עולה. אישית אנחנו משתמשים ברמדיה ומאוד מרוצים

אמיר.

New member
תשובת האבא שהניק....

כאשר רעיתי יצאה לעבודה מוקדם יחסית (השתדלנו מאד לעשות הארכה מלאכותית לחופשת הלידה), התנהל בפריזר שלנו משק חלב-אם קטן... שקיות עם חלב שאוב (עם תאכירים וכמות). אבא של התינוק (עבדכן הנאמן) היה מוציא מהפריזר את הכמות הרצויה, מפשיר ומניק. זה יותר טוב מכל פורמולה. יש כל מיני סוגים של משאבות ואם את מניקה, בטח תמצאי אחת שתתאים לך. כדאי להתיעץ בפורום הנקה או עם יועצות הנקה באזור מגוריך (בטח יוכלו לתת לך שמות וכתובות). בהצלחה.

מסכימה עם אמיר ב - 100% (ארוך)

גם אני עם חזרתי לעבודה שאבתי חלב, הקפאתי (היה לי ה-מ-ו-ן חלב) ובעלי נתן לתומר כשלא הייתי. לגבי משאבות (אם תלכי בכיוון זה): אז ראשית, את לא צריכה לקנות, את יכולה לקחת מיד-שרה, הם נותנים את המשאבה עם בקבוקים וחלקים חדשים לחלוטין, ורק המנגנון הממונע הוא לא חדש. איזו משאבה? בשום פנים ואופן לא "איסיס" של אוונט! זו משאבה גרועה שאכלתי איתה הרבה קש - היא לא עושה את העבודה כמו שצריך, צריך ממש ללחוץ על הציצי ולסחוט אותו כדי שיצא משהו - היא לא מרוקנת את הציצי! הייתי נותנת לתומר עוד לינוק אחרי שאיבה, כדי ש"ירוקן" אותי. בנוסף - היא פשוט מתפרקת בידיים, וכדי שלא תתפרק, צריך להבריג אותה חזק, מה שגורם לשבירה! אז נכון שהיבואן (כמיפל) שולח מיד חלק חילופי, בלי לשאול שאלות (אנחנו הזמנו שלוש פעמים) אבל עד שזה מגיע את תקועה בלי משאבה, בקיצור - אוונט נכשלו פה בגדול, בניגוד לשאר המוצרים שלהם. לפי מה שאני יודעת, ולא מנסיון אישי, משאבה מיני-אלקטריק של מדלה מאוד מומלצת (חברה שנתקעה עם האוונט לקחה אותה מיד-שרה והיתה מאוד מרוצה), אבל הבנתי שהבטריות נגמרות יחסית מהר. ולגבי מעבר לפורמולה - את תומר גמלתי מהנקה בגיל 8 חודשים (צבט ונשך אותי בחוזקה!) והיתה גמילה מאוד קשה, שבעקבותיה גילינו שהוא רגיש לחלב - הוא פשוט הקיא כל פורמולה חלבית שנתנו לו (ובהמשך גם יאמי וגמדים) אז עברנו למטרנה צמחית, שהוא לא כ"כ אהב, בגן נתנו לו איזומיל של סימילאק, ואת זה הוא אוהב, אז עברנו לאיזומיל. ואם אחרי כל המגילה שלי בכ"ז תחליטי לתת פורמולה - שתדעי שאני בעד, ביחוד אם זה פעם ב... מכיוון שכך הילד לומד להכיר את הטעם של הפורמולה, ואח"כ הגמילה מההנקה תהיה יותר קלה. ובכל אופן, כפי שכבר ציינו פה, עדיף להתחיל עפ פורמולה חלבית, ורק אם היא לא מתאימה, לעבור לצמחית. בהצלחה!

אוף "קיויתי" שאף אחד לא יציע את זה../images/Emo3.gif

קניתי משאבה חשמלית, מיני אלקטריק של מדלה, אבל לא הולך לי עם שאיבות ואני ממש ממש שונאת את זה! מדובר בפעמיים בשבוע אז אני ממש מתלבטת כי זה "רק" שני בקבוקי פורמולה אבל מצד שני זה גם "רק" שאיבות לשתי ארוחות בשבוע

ודוגרי, לגבי הטווח הארוך

אני לא רואה את עצמי יושבת ונאבקת עם השאיבות האלו כשיותם בן שנה וחצי-שנתיים ויכול להשלים את התזונה בדרכים אחרות.

רותי ע

New member
תעשי מה שטוב לך ואל תרגישי צורך

להתנצל !!! אם הוא ימשיך רק על הנקה, אם הוא ישלב בין הנקה לפורמולה ואם הוא יחיה רק על פורמולה הוא יהיה בסדר גמור. הכי חשוב שאת תרגישי טוב ונוח. כי המשווה הידועה אמא מאושרת = תינוק מאושר כל כך נכונה. נסי. אבל אל תהפכי את השאיבה למסע צלב. שאיבה או לא שאיבה - את אמא נהדרת !

דיאנה1

New member
אני חושבת שבגיל הזה, מעל שנה,

כשהוא אוכל כבר הרבה דברים אחרים, ואת גם לא גומלת אותו מהנקה אלא מחפשת תחליף רק לארוחה אחת, לא יקרה שום דבר אם הוא יקבל פורמולה או חלב פרה. זה לא כמו תינוק בן חודש חודשיים שניזון רק מהנקה או פורמולה, והוא גם בגיל שבו לא כדאי לחשוף למאכלים אחרים ורצוי שיקבל אך ורק חלב אם, ואז כדאי יותר להתאמץ ולשאוב. גם אני לא מתכוונת לשאוב יותר ואם בר יהיה זמן רב בלעדי הוא יקבל מוצרי חלב ואולי חלב פרה או פורמולה. אם השאיבה הולכת בקלות ובכיף ובלי בעיות אז בטח שזה הרי טוב, אבל אצלי זה ממש לא ככה, יוצאות בקושי כמויות מאד קטנות, אז אני לא חושבת שיקרה משהו רע בגילו אם פעם ב.. הוא יקבל חלב שהוא לא חלב אם.

למעלה