התיעצות-בעקר למניקות לשעבר אך לא רק

לא ידעתי שאת כבר בענייני שאיבה...

וכתבתי לך כזאת מגילה... (אבל אם לפחות מישהי קראה את הזהרתי ולא תקנה משאבה של אוונט - הרוויחה) בכל אופן, לפי דעתי, לא נורא להשלים בפורמולה (ואף מומלץ, לדעתי, כפי שכבר כתבתי לך), את יכולה גם לתת במקום יוגורט, והכי בטוח - תשאלי בטיפת חלב.

גם לי לא הלך עם השאיבה

קניתי משאבה של מדלה וזה היה סיוט. מצד אחד היה לי המון חלב, וכל פעם שרק באתי להניק השפריץ לי חלב על הפנים של אורן. למרות זאת לא הצלחתי כמעט למלא בקבוק בשאיבה

אמיר.

New member
מביך לאללה....אבל..

הרי יש כל כך הרבה סוגים ומינים.. למה להנעל על סוג מסוים.. מה שטוב לאחת - קטסטרופה לשניה... העיקר... לא לפחד כלל והעיקר באמת - גידול קל ונעים....

מתישהו אחרי שהתחלנו לאכול מוצק

האמא ה"רעה" של אריאלי התחילה לגמול אותה ממטרנה במשך היום. היא אוכלת מוצרי חלב, לארוחת ערב היא שותה שוקו או משקה וניל, אוהבת מאוד קורנפלקס עם חלב, וחוץ מזה גם מקבל שני בקבוקי פורמולה ביום - בבוקר ובערב 240 ללא תוספות אבל בד"כ היא לא מסיימת אף אחד מהם (ובשעה טובה גם ישנה כל הלילה).

אריאלי בת שנה + 10

ויצויין לזכותה שבגילאים 3-9 חודשים היא ישנה לילות שלמים ופתאום זה הפסיק (אבל עוד מעט נחזור לקום בלילות....)

ניריתי, בתור עדיין מניקה..

בר אוכלת כמעט הכל ולא מקבלת פורמולות. אם וכאשר אחליט לגמול אותה - או שהיא תחליט זו תהיה שאלה טובה. אני מקווה שלא נזדקק לפורמולות, בתקווה שהיא תאכל מאוזן ומלא. יותם אוכל מוצקים? אגב, מחברות שהניקו (לילדים בני שנתיים +) אחד מזמן כבר לא מקבל פורמולה אלא אוכל רגיל, והשני מקבל. נראה לי שאם תזונת הילד מספיקה אין בזה צורך. הייתי מתייעצת עם רופא.

הנקתי 5 חודשים ולאחריהם נתתי בקבוק

מטרנה עם דייסה (כל פעם משהו אחר) אחד בבוקר ואחד בלילה. לפעמים בעיקר כשראיתי שהוא לא אוכל צהריים נתתי גם כהשלמה לארוחה ואז הוא היה מייד נרדם. היום מתן בן שנתיים והוא מקבל 2 בקבוקים ליום: אחד בבוקר כשהוא מתעורר, ואחד בלילה לפני השינה. אין לי כוונה להפסיק לתת לו את הפורמולה בדיוק מהסיבות שציינת וכל זמן שטוב לו עם זה.

anat30g

New member
לנירית

את הבכור שלי הנקתי עד גיל 9 חודשים - עד שהוא החליט שלא בא לו יותר ציצי... במקום לינוק הוא היה נעמד... מאחר והוא לא אהב פורמולה בגיל שנה בעך הוא עבר לחלב רגיל והפגין אלרגיה קלה לחלב ניגר. הבת שלי ינקה עד שנה וחצי ואחר כך עברה ישר לשוקו וחלב ניגר בלי שום בעיות או אלרגיות. התאומים שלי ינקו עד גיל חצי שנה (במקביל להשלמת תזונה מבקבוק) היום הם בני שנתיים וחצי והם מעדיפים מטרנה... עד גיל שנה הם צרכו סויה ואחר כך עברנו למטרנה רגילה... היום מידי םעם הם שותים חלב או שוקו אבל מעדיפים את הטעם של המטרנה. ענת

odeia

New member
נירית, אני הנקתי 4 חודשים ואז עברנו

לתחליף צימחי. במקביל, בגיל חצי שנה התחלתי מוצקים. המטרנה היתה האוכל העיקרי. בערך בגיל שנה וחצי, אולי קצת פחות המטרנה כבר לא היתה האוכל העיקרי, אבל היו לנו זמנים ידועים שבהם אוכלים מטרנה, בבוקר כשקמים, כשחוזרים מהמעון, ולפני השינה, ולא משנה אם הילדה אכלה משהו קודם. בערך בגיל שנה התחלנו להוסיף דיסה למטרנה. לפעמים שהילדה היתה רוצה עוד בקבוק מטרנה, היא קיבלה, בדר"כ זה היה בשישי שבת בבית, שאז היינו כל הזמן בבית ולא היה מעון. בערך בגיל שנתיים וחצי (אולי קצת לפני) היא הפסיקה לאכול מטרנה. יום אחד, בבוקר כשהיא קמה הכנתי לה מטרנה כהרגלה בבוקר, הבאתי לה והיא התחילה לבכות, כשהצלחתי להרגיע אותה, היא אמרה שהיא לא רוצה מטרנה כי זה לתינוקות ומאז היא לא אכלה מטרנה ואכלה רק אוכל רגיל.

ניריתי מהנסיון שלי עם הגדולה

אני בעד פורמולה כמה שיותר. מעין לא ינקה, נגמלה מבקבוק בגיל 5ח´ !! ואכלה פורמולה עד גיל שנה וקצת (אפשר גם בכפית אם מוסיפים דיסה מסמיכה) הצרה שחלב פרה לא בדיוק הדבר שמועיל לבריאות שלה במיוחד שהיתה קטנה וזה סיוט. ארז כמעט בן שנה מצידי עד גיל חמש אני לא מנסה לגמול אותו מבקבוק פורמולה. שהוא חולה זה הדבר הכי בריא שנכנס לו לגוף...גם נוזלים וגם מינרלים וויטמינים. הנה לראיה 4 ימים אחרונים הוא לא שתה כמעט כלום רק חצאי בקבוקים כי הוא התחלה...ושום דבר אחר לא נכנס לפה. אז גם משהו. לגבי הטעם אני אישית חושבת שהפורמולה טעימה אפילו יותר מחלב.

תשובה של מניקה לשעבר (טריה טריה)

מיכל נגמלה לפני שישה ימים (אבל מי סופר ???
) מיוזמתה שלה, בגיל 11 חודשים. בשלושת השבועות האחרונים לפני הגמילה היא ינקה בוקר וערב בלבד. הארוחות האלה הוחלפו באיזומיל (אני לא מתה על תחליפי החלב המבוססים על חלבון פרה משיקולי בריאות - מגבירים ייצור ליחה וכו´). מכיון שבין שנה לשנתיים אני אמא לא מניקה
וככה הייתי גם עם יובל - אז ככה: מדובר בין ארבעה לחמישה בקבוקים ביום, תלוי בכמויות המוצקים ותלוי אם ארוחות העשר (פירות) והצהריים (בשר וירקות) מלאות או שהן "מחוזקות" ע"י בקבוק בסופן.

רגע, למה בכלל בקבוק?

נירית, אני לא יודעת בן כמה יותם. אז עד גיל שנה, אכן מומלץ לשאוב. ואם לא - משרד הבריאות ממליץ על פורמולה על בסיס פרה - סליחה, על בסיס חלב פרה
רק במקרה של רגישות מוכחת, לעבור לפורמולה צמחית. אחרי גיל שנה, בכלל כדאי לוותר על בקבוק, ולעבור לכוס. עכשיו, בשביל מה חלב פרה או פורמולה? זה משהו שנותנים לקטנים, שעוד לא אוכלים הרבה מזון מוצק, כדי להבטיח שיקבלו סידן, קלוריות וכל מיני דברים טובים אחרים. חלב שקדים זה נחמד, אבל זה לא מחליף. אבל ילד אחרי גיל שנה יכול לאכול בערך הכל, ויכול לקבל את הסידן ממוצרי חלב אחרים (עדיף לא ממותקים ובלי צבעי מאכל, ז"א גבינות, יוגורטים "לבנים" וכו´) ויש סידן גם במספיק מאכלים אחרים. אם נותנים לילד מגוון בריא וטעים, הוא כבר ידאג לקבל את מה שהוא צריך. אחרי גיל שנה, ההנקות בזמן שבו כן תהיו ביחד, יספקו כבר את הצרכים שלו בסידן וכו´. זה שילדים בני 3-4 מקבלים פורמולה זה בעיקר לתועלת חשבון הבנק של היצרנים.

רותי ע

New member
רוב מוחלט של הילדים שאני מכירה

שותים חלב (על צורותיו השונות) הרבה אחרי שנה. למה? לאו דווקא כי זה צורך תזונתי. לא בא לך לפעמים כוס קפה? כמו שאני רוצה להרגע אחרי העבודה עם כוס קפה הילד שלי (2.5) נרגע עם בקבוק מטרנה. ואני זורמת איתו..

רותי, אני בעצם מסכימה איתך

ומבינה שלא ניסחתי טוב את דבריי. כמובן שיש גם מבוגרים שאוהבים לשתות חלב פרה, וגם ילדים שאוהבים - לא הייתי מגבילה, אלא אם יש רגישות (אצלי הילדה שתתה מגיל שנה חלב פרה, וכשגילינו שהיא מתמלאת בליחה מזה,עברנו לחלב סויה (אלפרו). אני מאוד מאמינה בלזרום עם הילד - ההתיחסות שלי נבעה בעצם מזה שהורים נלחצים שהילד לא שותה חלב או פורמולה, והלחץ הזה לדעתי מיותר. בקשר לבקבוק מעבר לגיל שנה, פה רופאי השיניים מסכימים שעדיף בלי. אבל קל מאוד לגמול מבקבוק בגיל שנה בערך, וקשה מאוד אח"כ. כנ"ל לגבי מוצץ, אגב.

אני דווקא מסכימה איתך (למעלה)

לא שיש משהו רע בפורמולות ובטח שלא בחלב, אבל אם הילד אוכל אוכל רגיל וגם יונק אני מעדיפה (ומיישמת בנתיים) לדלג על התחליפים.

למעלה