התיעצות לפני פרידה

מצב
הנושא נעול.
התיעצות לפני פרידה

התיעצות לפני פרידה
שלום
אני ובן זוגי מתכננים פרידה
יש לנו ילד אחד בן שנה וחדשיים
הילד ואביו מאד קשורים ואוהבים (כמובן שאני והילד גם מאד קשורים, הייתי בחופשת לידה איתו בבית 9 חודשים)
איך עושים את הפרידה עם מינימום נזק לכל הצדדים?
האם 2 בתים לתינוק בגיל ככ צעיר לא יגרום לו נזק? האם חלוקה חצי חצי עם תינוק כל כך קטן היא סבירה?
אשמח לתשובות,
תודה רבה.

רן ורדי

New member
משמורת ילדים

התיעצות לפני פרידה
שלום
אני ובן זוגי מתכננים פרידה
יש לנו ילד אחד בן שנה וחדשיים
הילד ואביו מאד קשורים ואוהבים (כמובן שאני והילד גם מאד קשורים, הייתי בחופשת לידה איתו בבית 9 חודשים)
איך עושים את הפרידה עם מינימום נזק לכל הצדדים?
האם 2 בתים לתינוק בגיל ככ צעיר לא יגרום לו נזק? האם חלוקה חצי חצי עם תינוק כל כך קטן היא סבירה?
אשמח לתשובות,
תודה רבה.
משמורת ילדים
שלום, עונה לך באיחור היות ורק היום נכנסתי לניהול הפורום.
כל מקרה לגופו יבחן, יש נסיבות, אישיות הורים, אישיות ולעיתים קשיים בקרב ילדים.
ככלל אני אינני ממליץ על משמורת משותפת בגיל כה צעיר, זה יכול בהחלט (בתנאים מוגדרים) להתקבל בגיל מבוגר יותר. גיל ילדות מוקדמת עד סביבות גיל 5 מקובל כגיל בו הילד זקוק התפתחותית לאימו.
במידה ויש מערכת יחסים של שיח ותקשורת חיובית בינכם, את ההפרדה ניתן לבצע במסגרת בה הסדרי הראייה של האב יהיו מוגברים בתקופה הראשונה (ללא לינה אצלו ובדגש על ביקורים רבים לטווחי זמן קצובים).
כאמור כל מקרה הוא מקרה פרטי עם מאפיינים אישיים שלא עלו בשאלתך. מומלץ להוועץ בפסיכולוגית התפתחותית ובכל מקרה במידה ומערכת התקשורתית בינכם חיובית מומלץ לבצע את הליך הפרידה בגישור ולא בהליך משפטי, גישור היא פלטפורמה שתתן במה מיטבית לצרכים הספציפיים שלכם \ של הילד.
בהצלחה ואני פה לשאלות נוספות במידה ויעלו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה