התיעצות

noabl

New member
התיעצות

מחר אנחנו הולכים להפגש עם בעל מגרש למכירה. התקציב שלנו הוא 170000$ כולל הכל (עו"ד, פקח בניה, אדריכל, מטבח, מזגנים...) וכמובן המגרש שעולה 70000$ בערך. מה שמשאיר לנו פחות מ 100000$ לבנייה. חשבנו לבנות בית קומה אחת של 4 חדרים בסביבות ה 120 מטר עם הכנה לקומה שנייה בעתיד. מה דעתכם? צפוף מידי או אפשרי? שאלה נוספת היא לגבי הבנייה הקלה/מתועשת. אפשר לקבל קצת יותר פרטים? מה בעצם החסרונות/ יתרונות שלה?
 
4 חדרים בוילה זה לא כמו בקומות

בקומות אפשר להכניס 4 חדרים ל 100 מ"ר בוילה זה לפחות 150 מ"ר צריך מטבח גדול פינת אוכל מזווה מעברים מרווחים ושרותי אורחים .
 
זה לא ענין של הגדרות

את יכולה לקחת תכנית של בית בקומות ולבנות לפיה בית קרקע . יש דווקא תכניות יפות מאוד של דירות בקומות . במיוחד בשטחים אין צורך להשקיע יותר מידי, זה לא כפר שמריהו . הענין הוא שמי שרוצה בית קרקע רוצה אותו מרווח יותר מדירה בקומות .
 
"במיוחד בשטחים לא צריך להשקיע יותר

מידי, זה לא כפר שמריהו." נמק, פרט והסבר
 
אני לא יודע בדיוק היכן את גרה

אבל זה די ברור שבישובים בשטחים לא צריך לבנות וילות פאר . גם ברצועה כמעט ולא היו וילות פאר חוץ מ כמה וילות בדוגית . בניה פשוטה בלי שיגעונות , זה הכי טוב . ב"אלי סיני" בניתי לפי העקרונות הללו. תמיד אמרתי שאלי סיני זה לא כפר שמריהו ולא צריך לעשות הצגות ראווה של בתים צריך לבנות בית נוח למגורים , למעשה כל הבניה באלי סיני הייתה לפי העקרונות הללו . למשל לא צריך אדריכל, הסתפקתי בהנדסאי קונסטרוקציה טוב. אז היה אפשר להכניס ערבים אז זה עזר מאוד להוזיל את הבית סתם בכדי לסבר את האוזן . על ריצוף של 160 מ"ר שילמתי 2250 ש"ח על העבודה. על הטיח שילמתי 7500 ש"ח . קרמיקה של 2 מקלחות אחת מהן די גדולה, עלות העבודה 700 ש"ח . כל האלומיניום כולל 2 דלתות חוץ, עלו לי 8000 ש"ח .
 
לא צריך וילת-פאר, אך בהחלט צריך

בתים גדולים, ומרוווחים, כיוון שהמשפחות, ברובן, ברוכות- ילדים
והעקרון שלך נכון לגבי כל מקום, לאו דווקא לגבי "השטחים" בשום מקום לא חייבים לנקר- עיניים, בכל מקום אפשר לנהוג ב"הצנע-לכת".... ומה שונה גישתך באלי-סיני, לגישתך בבנית הבית הנוכחי
 
הפעם לקחתי אדריכל זה כל השינוי .

אבל ישבתי איתו חזק על התכנון הפנימי , אמרתי לו שלאחר התכנון הפנימי הוא אחראי לזה שהבית יצא יפה . בכל זאת זו שכונה עירונית ויש אפשרות למכור את הבית אם יהיה צורך בכך פעם, שלא כמו באלי סיני שהיה ישוב קהילתי בלי שוק נדל"ן בכלל . עוד סיבה שלקחתי אדריכל היא: להוריד את אשתי מהגב שלי , שהיא לא תגיד שתכננתי בית לא יפה שהיא והאדריכל יהיו אחראים ליופי של הבית . אם יהיו לה טענות לגבי היופי של הבית אז יש לה כתובת אחרת . לי עצמי לא יותר מידי חשוב היופי החיצוני ,
 
דווקא בישוב שלנו יש סיכויים גבוהים

למכור. כל בית מועמד למכירה- נמכר (בשכונה הכפרית). בתים להשכרה כבר אין, וזו ממש בעיה, כי כל הזמן עולים אנשים לישוב
ועד שהמדינה תתעשת, צריך פתרונות... לגבי יופי הבית- לא חשוב לך כלל
טוב שיש לך אישה|בלונד...
 

איריסג

New member
מבחינת מטראז' - אולי זה אפשרי

זה אומר ויתור על כל מיני "מותרות" כמו שירותי אורחים, אמבטיות מרווחות , יחידת הורים גדולה וכו'. אלא שאני חוששת שמבחינת התקציב זה קצת מעט מדי. גם אם לא הולכים על סטנדרט גבוה - אתם מדברים פה על 750 דולר למטר, כולל מזגנים והכל הכל, אחרי שהורדתי בערך 10,000 דולר למפקח. השאלה היא האם זה בית במרכז או בפריפרייה, כי נוכחתי לדעת שככל שמתרחקים מאזור המרכז רבתי (כולל השרון) צפונה או דרומה - עלויות הבנייה יורדות.
 

איריסג

New member
רגע, לא הורדתי את האדריכל מהתקציב

וגם לא את העורך דין. אחרי ההוצאות האלה אתם עומדים על 700 דולר למטר. לדעתי, הדרך היחידה שלכם לעשות את זה לוותר על קבלן, ולהיות הקבלנים של עצמכם - אבל זה אומר שאחד מכם יצטרך להקדיש הרבה מאד זמן לפרוייקט...
 
קבלנות עצמית מורידה 200$ למ"ר

מ 700 ל 500 דולר-מטר מרובע . בסטנדרט די טוב , אם עושים חלק מהעבודות לבד אפשר להוריד עוד את המחיר למשל : אינסטלציה ,ביוב, צבע, גינון, גידור ואפילו חלק מעבודת החשמל , פרט ללוח .
 

איריסג

New member
נו, באמת...

עם יד על הלב - כמה אנשים (חוץ ממך) אתה מכיר שיכולים במו ידיהם לעשות את כל עבודות האינסטלציה בבית? הרי לא מדובר פה על החלפת גומיה באסלה. מדובר על התקנה של אסלות, ברזים, צינורות וכו' - זה באמת נראה לך משהו סביר? וכמה אנשים אתה חושב הם מספיק מקצוענים כדי לעשות צבע ראשון של בית של 120 מטר? תהיה ריאלי, ותנסה לעוץ עצות שכל אדם סביר יוכל לממש.
 

ענתש

New member
דווקא היתה לי שיחה עם חברה לא

מזמן ומסתבר שרוב האנשים דווקא יכולים. לא לגמרי לבד... אבל בעלה בהחלט בנה חלק מהבית במו ידיו בלי שום ידע קודם. הוא פשוט הצטרף לאנשי הבניה לימים שלמים בתור פועל, כזה שאומרים לו מה לעשות והוא עושה וחסך את העלות של עוד אדם שעובד בימים האלו. מסתבר שלא צריך הרבה ידע או נסיון כדי שיגידו לך איך להניח את הרעפים ואתה תמשיך עד סוף השורה בקו ישר, או שאר עבודות כאלו (לערבב מלט, להביא בלוקים, לסחוב חול, להשחיל כבלים וכו'). מצד שני זו היתה מבחינתו עבודה בחצי משרה בערך. מה שכן - זה חסך להם המון כסף.
 
אנסטלציה לא.....

אבל, באופן רשמי, אני היא זו שצובעת
את הבית שלנו תמיד, לפי מה שמתחשק לי ומתאים לכל חדר, בכל מיני טכניקות, אני גם מלטשת, צובעת ומחדשת רהיטים. את הגינון
, כשיגיע העת לכך, ברור לי שאנחנו נעשה בעצמנו. מה שאפשר עושים "במו ידנו"... ואכן, זה חוסך הוצאות, ולמעלה מזה- זו הנאה גדולה
 
גם אשתי צובעת את הבית לקראת פסח

כל בת שלי צבעה את החדר שלה בצבעים המשוגעים שהיא רצתה . כולל הבת הגדולה שיש לה ידיים שמאליות בכל התחומים שנוגעים לעשיה כל שהיא .
 
דווקא לפני-פסח אין לי זמן../images/Emo133.gif

לצביעה
אני מספיק עסוקה גם כך...
.... אבל בסתם יום של חול, למשל, החלטתי לצבוע בוו'ש קיר בסלון. הזזתי רהיטים וצבעתי
. המחמאות ממשיכות להגיע מכל מי שנכנס
אין סיכוי שאקח מעצבת-פנים לגבי רהיטים, קישוטים וכד' זה התחום שלי. אני נהנת לעצב את הבית בעצמי, לפי השגעונות שלי.
נכון שאין לי תקציב גדול לזה, אבל דווקא משום כך העניין הופך ליותר יצירתי. למשל, לקחתי שלד של מכונת תפירה ישנה, צבעתי (נחושת-רקוע), והנחתי עליו פרוסת אורך של גזע עץ. או גזע עץ שמן שעומד אצלי בתוך ה
(כן, אני אוהבת מראה "כפרי"
) אני מתחברת כך לבית שלי יותר....
 
אני לא נותן עצות , אני אומר מה אפשר

לעשות בכדי להוזיל את הבניה . אני מכיר הרבה שכן יכולים לעשות חלק גדול מן העבודות הללו . מי שלא יכול אז לא, יש כאלו שמרויחים יותר בעבודה שלהם ולא משתלם להם להתעסק עם עבודות כאלו בכלל . או שהם לא יודעים אף אחד ממקצועות הבניה. אני יודע גם לרצף אבל אני לא מרצף, זו לא עבודה שאני רוצה לעשות כנ"ל גם טיח . למרות שלטייח זה אימון כושר מצויין
.
 
למעלה