התיעצות

השאלה העיקרית היא באיזו דרך

יבנה הבית . האם ע"י קבלן עד מפתח או שאתם תהיו הקבלנים של עצמכם ?

noabl

New member
תשובה

חשבנו לקחת קבלני משנה לכל דבר השאלה אם זה לא התפקיד של הפקח לעזור לי לקחת הצעות מחיר ולבחור את הזול ביותר?? אנחנו לא מבינים כלום בבנייה ונצטרך הדרכה לאורך כל הפרוייקט... האם בנייה קלה תעזור לנו "להכנס" לתקציב? תודה על כל התשובות :->

לפי דעתי בתקציב של 100000$ תוכלו

לבנות רק אם תבנו עם בעלי מקצוע ישירות כלומר בלי קבלן עד מפתח . בית בסביבות 140 מ"ר . לא להבהל מהבניה . לא צריך לעשות וללמוד הכל ביום אחד . אפשר ללמוד הרבה באינטרנט ובמרכז הבניה .

איריסג

New member
ואם במרכז הבנייה עסקינן

אז אולי באמת תיגשו לשם - יש להם כמה קורסים מאד מאד מעניינים. הקורסים אומנם לא זולים, אבל אני בטוחה שאחריהם תוכלו להבין הרבה יותר, ולהבין בענייני בניה משמעו הרבה פעמים חיסכון ניכר בכסף, כל שבעצם הקורס "ישלם את עצמו". יש להם קורס לבונה ולמשפץ, שממה שהבנתי, אחריו אנשים ממש הצליחו לוותר על הקבלן - ולהיות קבלנים בעצמם. יש להם גם קורס עיצוב פנים - זה לא קורס שיעשה אתכם מעצבי פנים, אבל יייתן הרבה מאד יידע ומונחי יסוד ויפתח אתכם לעולמות חדשים ומעניינים (שלאו דווקא משמעותם עוד הרבה כסף לבית). אני עושה קורס עיצוב פנים של "בניין ודיור" , זה 12 מפגשים של שעתיים, וזה מאד מאד תורם לי. אני לא אהיה אחר כך מעצבת - אבל זה נותן כלים מאד חשובים. רק קחו דבר אחד בחשבון - אם אתם מתכוונים לוותר על קבלן ולעבוד מול קבלני משנה בעצמכם וכו' - זה אומר שאחד מכם יורד לפחות לחצי משרה, אם לא מפסיק לעבוד כמעט לגמרי - כי זה אומר אינספור תיאומים, וללכת להעיר את הרצפים שבדיוק שכחו לקום היום , ולחכות למשאית עם חומרי הבניה, ואחר כך למשאית עם הקרמיקות וכ'ו. תעשו את החישוב הכלכלי - האם זה משתלם לכם. אם לא - קחו לפחות מלווה בניה- מפקח.

Dfengshui

New member
איך יכול להיות?

בקובץ שאתה צרפת לפורום בענין תקצוב בנית בית, הסיכום הוא 105000$ לבית של 200 מ"ר. נכון שמדובר בבניה עצמית וללא קבלן מפתח, אבל אם היא תבנה בית של 160-180 מ"ר, היא בהחלט תוכל להיכנס לגבולות התקציב שלה. כל זאת, כמובן, על בסיסי החישובים שלך!

זה לא סותר - אני מעריך וגם היא אמרה

שישאר לה פחות מ 100,000$ לאחר התשלום על המגרש . יש עוד כמה עשרות אלפי שקלים של אגרות לרשויות . הבסיס שהבאתי לא כולל גינון וגידור כי אני לא קושר זאת ישירות לבנית הבית, זו תוספת של כ 10000$ . לא נראה לי שבשלב זה היא צריכה יותר מ 150 -160 מ"ר . אפשר להכניס 4 חדרי שינה למטראז הזה זה אחרת אם יש תקציב של 100,000$ אבל יש עוד כסף בצד מאשר אם יש רק 100000$ וצריך לבנות רק עם הכסף הזה . צריך גם לקחת בחשבון קצת טווח בטחון, אם ישארו לה $ 10000 או $ 20000 בשביל להחליף אוטו , זה רק מצויין . ( אופס שכחתי להכניס את הסעיף של זיפות הגג בחישוב שעשיתי , אני אוסיף אותו , בגלל זה שעשיתי את החישוב בקובץ וורד , אבל זה סעיף לא גדול . אני אתקן זאת . )

Rשף

New member
צרי קשר עם בינא

נתחיל מהסוף- זה אפשרי אבל צפוף. אם הבנתי נכון אם תפקיד "מלווה בניה" שבינא מציע הוא יתחיל מהתקציב, יוריד את מה שחייבים (עו"ד, מיסים, אדריכל וכ"ו) ועם השאר יבנה לך בית. היתרון בבניה המתועשת/קלה שקל יותר לתמחר אותה ולדייק, לגבי המחיר אפשר להתווכח אבל סביר שיהיה מעט זול יותר מבניה רגילה. החיסרון העיקרי הוא סחירות כי ישראלים לא אוהבים בתים שאי אפשר לדפוק להם על הקיר ולשמוע אבן. במצבכם שווה לשקול ברצינות בנייה כזאת.

בינא

Member
שאלה חשובה - באיזה אזור בארץ?

ועוד שאלה חשובה: האם המגרש פחות או יותר ישר או עם שפוע? אם יש שפוע - המגרש מעל או מתחת לכביש? אין בעיה לתכנן ולבנות 4 חדרים ב-100-120 מ"ר בקומה אחת, עם הכנה לקומה א' בתוך הגג ולא יהיה צפוף, במסגרת התקציב הנתון. קיימות אצלי יותר מ-10 תוכניות כאלה עם עוד 20 וריאציות שונות. לפרטים נוספים ותמונות, כתבו לדוא"ל המופיע למטה. בנושא שיטות בניה והשוואות ביניהן, הכנסו לאתר "בית" www.bayit-il.co.il

noabl

New member
המגרש

המגרש נמצא בגן יבנה על קרקע מישורית שנמצאת בגובה הכביש. שאלה נוספת שלא קיבלתי עליה תשובה ומאוד חשובה לי היא: אם אני לא רוצה לבנות עם קבלן עד מפתח אז מי בעצם לוקח את ההצעות מחיר מקבלנים ובוחר את הזול/מוצלח ביותר? האם זה מפקח, אנחנו או מישהו אחר בתשלום נוסף??

בינא

Member
תשובה במסר שנשלח עכשיו

בניה עצמית בונים עם מלוה בניה מקצועי. האחריות למציאת בעלי מקצוע שיעבדו בתקציב הנתון, היא עליו. אפשר לתכנן בניה ולעמוד בתקציב, אם מתכננים נכון ובאמצעות מלוה בניה מקצועי. השיטה עובדת טוב כבר שנים רבות לשביעות רצון כל אלו שעבדו כך וגם להם לא היה מושג בבניה כשהתחילו.

למעלה