ואם במרכז הבנייה עסקינן
אז אולי באמת תיגשו לשם - יש להם כמה קורסים מאד מאד מעניינים. הקורסים אומנם לא זולים, אבל אני בטוחה שאחריהם תוכלו להבין הרבה יותר, ולהבין בענייני בניה משמעו הרבה פעמים חיסכון ניכר בכסף, כל שבעצם הקורס "ישלם את עצמו". יש להם קורס לבונה ולמשפץ, שממה שהבנתי, אחריו אנשים ממש הצליחו לוותר על הקבלן - ולהיות קבלנים בעצמם. יש להם גם קורס עיצוב פנים - זה לא קורס שיעשה אתכם מעצבי פנים, אבל יייתן הרבה מאד יידע ומונחי יסוד ויפתח אתכם לעולמות חדשים ומעניינים (שלאו דווקא משמעותם עוד הרבה כסף לבית). אני עושה קורס עיצוב פנים של "בניין ודיור" , זה 12 מפגשים של שעתיים, וזה מאד מאד תורם לי. אני לא אהיה אחר כך מעצבת - אבל זה נותן כלים מאד חשובים. רק קחו דבר אחד בחשבון - אם אתם מתכוונים לוותר על קבלן ולעבוד מול קבלני משנה בעצמכם וכו' - זה אומר שאחד מכם יורד לפחות לחצי משרה, אם לא מפסיק לעבוד כמעט לגמרי - כי זה אומר אינספור תיאומים, וללכת להעיר את הרצפים שבדיוק שכחו לקום היום , ולחכות למשאית עם חומרי הבניה, ואחר כך למשאית עם הקרמיקות וכ'ו. תעשו את החישוב הכלכלי - האם זה משתלם לכם. אם לא - קחו לפחות מלווה בניה- מפקח.