התכנית האחרונה של גריז

צחי נבו

New member
לא לזה התכוונתי.

אני פשוט חושב שישנם מצבים בהפקות האמיתיות שיש פלייבק. אגב, אני לא אתפלא אם הקטע של אמדורסקי בפעם האחרונה היה כזה.

trilliane

Well-known member
מנהל
לגבי מיכל אמדורסקי – זו היתה גם התחשוה שלי.

netmaster1

New member
מיכל אמדורסקי לוהקה לתפקיד ריזו בגריז

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3504342,00.html רק לי בא להקיא?

netmaster1

New member
אה וצביקה פיק הוא וינס פונטיין

עכשיו באמת אני רוצה להקיא

Adidush888

New member
אוי זה ככ עצוב

אבל ברגע שמתגברים על העצב (של מה שקורה למדינה שלנו), זה נורא משעשע... זה רק מראה שלא הלך לבית ליסין והם כבר לא סומכים שמי שייבחר בגריז יביא את הקהל, אז הם צריכים להביא גיבוי שבאמת יביא קהל.... כמה שזה עצוב

julez

New member
you're not the only one!

איזו זוועה... עכשיו התבאסתי. קיוויתי שמי שנופל בתחרות בטלוויזיה ימלא את תפקידי המשנה. אני למשל חושבת שכנרת היא ריזו נהדרת. ובכלל, מיכל אמדורסקי זקנה מידי (ובחיים לא תצליח להגיש את "זה לא כזה סיפור" - נו השיר שריזו שרה...) ומה הקשר וינס פונטיין וצביקה פיק?!

trilliane

Well-known member
מנהל
חבל. היא רקדנית טובה אבל זמרת קטנה מאד

(תרתי משמע, אבל זה לא הגודל הפיזי שמפריע). אני הייתי בעד רוני שיינדורף לתפקיד ריזו... ולמי שטען שמיכל מבוגרת מדי, היא לא מבוגרת משמעותית מסטוקארד צ'נינג בזמן צילומי הסרט, והיא דווקא נראית צעירה ממנה (ולא פחות חטובה). הסיבה העיקרית שזה ליהוק מצער בעיני היא כישורי השירה שלה ותו לא. לגבי וינס פונטיין – לא יודעת איך הוא במחזמר כי אני מכירה רק את הסרט, ושם הוא דמות קטנה מכדי שבאמת יהיה לי אכפת את מי מלהקים.

אולי לא להקיא,

אבל בהחלט חבל. אני כבר מצליחה לדמיין אותה הורסת את There are worst things I couls do... וזה השיר שאני הכי אוהבת ב"גריז"!

trilliane

Well-known member
מנהל
זו רק אני, או שגל לוגסי נראית קצת כמו

אחותה הקטנה של יעל פוליאקוב?

צחי נבו

New member
גריז: ביצועים, הדחות, התרשמויות... ../images/Emo67.gif

שבת שלום... מעניין אותי לשמוע מה חושבים אנשים ש"מבינים". הערות פתיחה: הקטעים היו ברובם לא מוכרים, לקהל הרחב. מאד משמעותי כשצריכים לבחור. היתרון הוא לקטעים המוכרים יותר ולדעתי הם ראשית כל CATS, COPACOBANA, MONEY
לגבי הבנים: אני התרשמתי שלכולם היה קושי מסוים לעמוד בכל הדרישות - כלומר ריקוד ושירה ביחד. אין ספק שליונתן יש נוכחות יוצאת דופן וגם גלעד הרשים מאד
. הסכמתי עם השופטים שאדיר לא היה ב"שורה הראשונה" של המבצעים
. ניר חלמיש ואיתי שרו לא רע בכלל. שחר מעט מאחוריהם. בנות: רויטל ונעמה בחרו בקטע היותר קל, כלומר ללא תנועה. הקהל בבית לא יודע לקחת את זה בחשבון ומקבל נטו שירה טובה יותר לעומת אלה שרוקדות על הבמה. שמתי לב שיש מעין "הכתרה" של רויטל לתואר "סנדי", לי מפריע שהיה שרה חזק ויחסית "צועקת" בחלק מהקטעים. נעמה - היתה לא רעה. אני חייב להודות ששמעתי אותן ובראש ברברה - איזה הבדל
לגל ולשני היא NUMBER מצוין. לא היתה שירה גדולה אבל גם לא נדרשה לדעתי, לא היתה ליריות/מלודיות רבה שדרשה דיוק בשירה. היה קטע טוב למרות שהבחנתי בכמה אי-דיוקים אצל שני (שאמורה להיות זמרת טובה יותר מגל). אורלי - נראית פצצה, שרה לא משהו למרות שעושה מאמצים, היא לא זמרת... התנועה והמשחק "עשו את זה".
כנרת ורוני - לרוני היתרון בתנועה, לכנרת בשירה, באופן בולט. רוני לא דייקה - בניגוד למה שאמר המאסטרו (עאלק). אני לא ראיתי שכנרת נפלה ממנה בנושא התנועה. ההגשה של כינרת היתה טובה יותר, כלומר עם דינמיקה ולא באופן "שטוח". עצם זה ששתיהן הגיעו למעמד ההדחה מראה לטעמי שהקטע הנבחר היה פחות פופולרי. זה לא משקף את "יחסי הכוחות" בין המתמודדים. כנרת, לפחות, נמצאת מעל גל ומעל אורלי - לדעתי (לוקחת גם את נעמה בדיוק השירה). זהו. עכשיו תורכם. מעניין לשמוע...

RossandRachel

New member
ניר ורויטל

הם הבחירה שלי מההתחלה..מכל בחינה... קשה לי להסכים עם השופטים במקרים מסויימים- אני חושבת שנעמה פנחסוב עשתה את שלה ומיצתה את שהותה בתכנית...גם כינרת לימוני שרה בצורה מצפצפת

טומיתם

New member
איזה אורלי ? לא היתה אורלי בתכנית ביום שישי..

וחוץ מזה, הם לא בחרו את השירים. ההפקה בחרה להם. ורויטל דווקא רקדנית טובה

trilliane

Well-known member
מנהל
רק עכשיו צפיתי, ואני חולקת עליך בנקודות רבות

הם אכן לא בחרו בקטעים הידועים ביותר ממחזות הזמר, אבל אני לא בטוחה שזה אמור להפריע, ולא נראה לי שזו הסיבה שכנרת ורוני היו מועמדות להדחה (זו לא הפעם הראשונה שזה קורה להן). אכן יש הבדל ביחסי הכוחות, אבל לדעתי זה קשור, בין השאר, בגיוס מסרונים. אני חושבת שהסיבה היחידה שגל לוגסי עוד שם, הגם שהיא הרבה פחות מקצועית ומוצלחת בעיני מרוני, היא שיש (אני מניחה) בית ספר שלם שמצביע לה, ואולי גם הרבה ילדים שאוהבים אותה מכל מיני הופעות לילדים שהיא עשתה. מצד שני, הם גם לא בחרו בקטעים נדירים במיוחד. אני חושבת ש"ביג ספנדר" מוכר יותר מ"בואנוס איירס". אני היכרתי את השיר שנים לפני שידעתי בכלל שהוא ממחזמר (וגם אחרי שידעתי, עברו עוד כמה שנים עד שצפיתי בו). ל"ביג ספנדר" יש ביצוע ידוע מאד של שירלי בייסי, ונדמה לי שהביצוע הזה (או גרסת כיסוי בהשראתו) כיכב בפרסומת לפני כמה שנים. אני היכרתי את כל הקטעים...
אבל למען האמת, גם לא הפריע לי בשבועיים האחרונים כש-3 או ארבעה מתמודדים שרו שירים שלא היכרתי... (כולל השיר של מירי מסקיה שכנרת שרה באופן מדהים, ולא היכרתי אותו כלל). השופטים האורחים היו רענון נחמד, אם כי צביקה הדר שופט מחזות זמר טוב פחות משהוא שופט ב"כוכב נולד"... הוא שופט מיותר לחלוטין בעיני. את הביקורות של מיכל אני אוהבת בדר"כ, והסכמתי איתה הפעם לכל אורך התכנית. "כל הג'אז" היה נאמבר מוצלח מאד מבחינת הריקוד והיא נראתה בו סוף הדרך, אם כי היתה לי תחושה חזקה שהיא לא שרה לייב (ובכל מקרה, לא אהבתי את השירה שלה. זה ממש ממש לא בשבילה, השיר הזה). "שיער" היה כיף, וממש עורר בי רצון לראות שוב את המחזמר (בטח אוטוטו עולה בבית צבי, זו העונה, לא?). אגב, קיבלתי את הרושם שבכל הזוגות (למעט שני הזוגות שסיימו את השיר ממש יחד) הפייבוריט של ההפקה היה זה שקיבל את הסיום (כנרת, יונתן, רויטל, ניר, גלעד). ביג ספנדר היה לא רע. רוני היתה כובשת, סקסית, לגמרי בתפקיד, גם אם לא דייקה בשירה, זה היה קרוב מספיק, כי יש לה את זה ובענק. התבאסתי נורא שהיא זו שהלכה, מבחינתי היא עדיפה על 2-3 בנות שעדיין שם (גל, נעמה, אילנה). מצד שני, היא תהיה ב"גריז". אמנם לא בתפקיד סנדי (לא היה לה סיכוי) ולצערי גם לא בתפקיד ריזו (מיכל כמה חבל) אבל לפחות היא תהיה... לצערה בתפקיד משני, אבל זה עדיף על כלום. את ההגשה של כנרת לא אהבתי הפעם. יש לה בקול משהו מתקתק וחנפני כזה, אבל זה לא היה סקסי אפל וכוחני כמו שהשיר הזה דורש לטעמי, ולא הופתעתי כשהיא הועמדה להדחה – זה לא היה הערב שלה. לא ברור לי איך אתה טוען שמבחינת תנועה היא לא נפלה מרוני. צפינו באותו קטע? היא לא זזה שם יותר מדי... רוני רקדנית (ורקדנית טובה) וכנרת ממש לא. אי אפשר היה להשוות בינהן מבחינת תנועה! אסף הפתיע אותי בריקוד (רוקד ממש טוב!) אבל לא הרשים אותי באופן יוצא דופן בשירה. הוא שילב בין השניים טוב, אבל כאמור, אני לא אוהבת את מה שהוא משדר, מין שחצנות מלוקקת כזאת. יונתן היה מצוין, לא להאמין שהוא היה חולה. הוא שר בקלילות וגם רקד תוך כדי, ולמעשה גם הפתיע אותי, כי עליו אפילו האמנתי פחות שהוא יודע לרקוד ככה... סחתיין. בסה"כ הביצוע שלו היה אחד החזקים בתכנית. Memory הוא שיר שמעולם לא אהבתי, בפרט לא את הביצוע של ברברה סטרייסנד. רק לאחר שנים גיליתי (באכזבה מסוימת אפילו) שהוא מ-Cats. אבל על אף שהשיר עצמו לא מרגש אותי בפני עצמו, כשאני צופה בו כחלק מההצגה יש לו כוח. כשהוא מגיע ברגע הנכון, עם כל המסגרת מסביב, והחתולים, אז הוא עובד אפילו עלי. זה מבחינתי שיר שעדיף שיושר בקול טוב פחות, אבל ע"י שחקנית טובה יותר, וזה בדיוק מה שהיה בתכנית. הביצוע של סטרייסנד הוא שירה נטו. היא אמנם גם שחקנית, אבל היא לא שיחקה בתפקיד מעולם, למיטב ידיעתי, והיא סתם צווחת בקולה המרשים ותו לא. כך גם נעמה, שאגב, אכזבה אותי מאד מבחינה ווקאלית. הייתי בטוחה שזה יהיה לה קל נורא, אבל היא לא הרשימה אותי כלל מבחינה ווקלית, ומשחק לא היה אצלה. אני חושבת שההכשרה הקלאסית אפילו קלקלה לה, כי כשהיא עלתה לקול ראש בגבוהים זה פשוט לא התאים, זה ממש לא היה זה. לעומתה רויטל הפגיזה בביצוע מצוין, וכיוון שאני יודעת שרק לפני חודשים ספורים היא שיחקה את גריזבלה בבית צבי, אין לי ספק שהיה לה קל במיוחד להתחבר לתפקיד... היא התעלתה על נעמה בכל פרמטר, ובסה"כ זה היה אחד הביצועים הטובים ששמעתי לשיר הזה. "יוסף" הוא ממחזות הזמר המעטים שלא מלהיבים אותי. "לחלום מוכן" הוא שיר חמוד כזה, יותר מדי ילדותי ומתקתק לטעמי (וובר מעולם לא נמנע ממתקתקות). הביצוע של אדיר היה סתמי, והוא היה צריך ללכת כבר מזמן. טובים ממנו כבר לא בנבחרת. ניר זמר טוב ושר לא רע, אבל זה לא כבש אותי, כנראה בגלל השיר, שבעיני פשוט לא מלהיב ולא סוחף. "בואנוס איירס", לעומת זאת, הוא אחד השירים האהובים עלי ביותר מ"אויטה". גל נתנה את הביצוע הטוב ביותר שלה בתכנית, ועדיין זה לא היה זה. זה שיר שבנוי למישהי בשלה יותר, וגל משדרת משהו תמים וחמוד יותר, לא מישהי נוטפת סקס שבאה לקרוע את העיר. שני התעלתה עליה בכל פרמטר, ועל אף שהיו לה כמה אי דיוקים, היא נתנה ביצוע מצוין, עצמתי, כמו שצריך. כשראיתי שזה השיר שנבחר לה חשבתי לעצמי שזה ממש תפור עליה, והיא אכן סיפקה את הסחורה מבחינתי. איתי וישי, שניים מהטובים, היו די מאכזבים בעיני. השירה שלהם היתה חלשה יחסית למה שהם מסוגלים, במיוחד איתי, שבעיני זה היה הביצוע הכי פחות טוב שלו מתחילת התכנית. אני רגילה לשמוע אצלו הרבה יותר עצמה ונוכחות בקול. בסה"כ הם היו לא רעים, אבל לא מעבר לזה. הריקוד שלהם היה די פתאטי בעיני, וטוב שמיכל היתה שם כדי להעיר על זה, כי האחרים התעלמו באלגנטיות, ואסף משום מה החליט שזה היה טוב (היא לא מעבירה אותו סדרת חינוך בבית?). כבר היה עדיף שלא היו רוקדים וזהו. אחרונים חביבים, אילנה וגלעד. אילנה לא מרשימה אותי כזמרת, ונראה לי שגם כשחקנית היא קצת בעייתית, הופכת כל זבוב לפיל, אובר-רגישה, ובמקום שהמשחק יחפה על זה, חוסר הביטחון שלה מחפה על המשחק. הפעם יצא ממנה צבע שונה, אבל צדקו השופטים שאמרו לה שזה היה מוגזם ולא מוצלח. גלעד, לעומתה, הפגין בגאון משחק, שירה וריקוד משולבים לתפארת, ברמה גבוהה. הופתעתי, זו היתה הפעם הראשונה שהוא הצליח להרשים אותי בכלל, והוא עשה זאת בענק. זה היה מקסים, משעשע, חלק ומהנה לעין. הגיעו לו כל המחמאות שהוא קיבל. סיכום: היתה תכנית מהנה, גם הביצועים החלשים יותר היו לא רעים בסה"כ. שרק ימשיכו בטלוויזיה עם תכניות של ריקודים ושל מחזות זמר, ואני מסודרת.
הבנות הבאות ללכת: נעמה, גל, אילנה (לגמר: שני, כנרת ורויטל) הבנים הבאים ללכת: אסף, ישי, ניר (לגמר: יונתן, גלעד ואיתי)

צחי נבו

New member
גריז. חוות דעת לא-מלומדת. ../images/Emo192.gif

טוב. עברנו עוד תוכנית מעניינת. הניתוח שלי מעלה את הדברים הבאים: בבנים, שוב מסתמן (אצלי כמובן) הבדל ברור בין גלעד ויונתן לבין השאר. יונתן נהנה מחסינות כמעט לכל אורך הדרך עד עכשיו, ולכן למדנו בפעם הראשונה שהוא לא חביב הקהל. מעניין. יש לו נוכחות מדהימה על הבמה. אישית אני חושב שניר ושחר היו פחות מוצלחים אתמול. ניר חלמיש עשה ביצוע מעניין מאד לשיר אבל לקח אותו לנקודה לא נוחה לו, לדעתי. צדקו השופטים בהערותיהם (מלבד אלדד).
לגבי הבנות: לדעתי השירה הפחות-טובה אתמול היתה אצל אילנה. גל שרה יפה אבל חסר עומק (דינמיקה) בקול. נעמה שרה טוב יותר אבל "סומנה" משום מה כלא-דרמטית ולא מתאימה. יש משהו טוב יותר אצל אילנה וגל בהיבט הזה? לא ברור לי. כנרת, שני ורויטל - הפיינליסטיות. ללא ספק. שני מדויקת מאד אבל אתמול חסרה את ההגשה הדרמטית ("שירה של שחקנית"). אגב, לא יותר טוב מנעמה בהיבט הזה, לדעתי הצנועה.
נשארתו שתיים. שתיהן יודעות להגיש ולכן כאן עניין של טעם. אני לא אוהב לשמוע "צעקות" - ואת זה שמעתי אתמול אצל רוויטל
בקטעים החזקים יותר, לקראת הסוף. דיוק ודרמטיות - יש ויש.
השירה של כינרת - נקיה, טהורה, מלטפת, עם דרמטיות - מעולה.
גמר הבנות ברור. מי השלישי בגמר הבנים? זו השאלה... יאללה, עינת, תראי לנו מה את חושבת...

trilliane

Well-known member
מנהל
עוד לא צפיתי בתכנית במלואה, אז רק רושם כללי

ע"ס קטעים שראיתי באתר של רשת (לא כולם) לא נפלתי מאף אחד. אני מסכימה איתך במאקרו (מי צריך להגיע לגמר, וכתבתי את זה כבר לפני כמה שבועות) אבל במיקרו לא (פירוט יבוא בהמשך, אחרי שאצפה בתכנית במלואה). נעמה, אילנה וגל אמורות לנשור אחת אחת, הסדר לא כזה חשוב בעיני. גל נהנית, להערכתי, מתמיכה טובה יחסית בקרב הקהל הצעיר (ואני מהמרת שכל בית הספר מצביע לה). חוצמזה עם שמלה כזו ומחשוף כזה, למי אכפת איך היא שרה? אני קוראת לזה "שיטת עדן אמזלג". ואם הזכרתי את עדן אמזלג, אז זה לא סתם: זה היה אולי הערב הכי "כוכב נולדי" שלהם עד כה. שרו סתם שירים, גלגל"ציים למדי, לא מחזמריים באופיים, בעיבודים לא מחזמריים, בלי הרבה תנועה (למעט הרקדנים שקיפצו סביבם, וזה לא נחשב). זה היה כ"כ סתמי! זו היתה תחרות שירה משעממת ותו לא. איך ע"ס זה אמורים ללהק תפקיד במחזמר? השופטים התייחסו למי יכולה להיות סנדי ע"ס הפעמים הקודמות, כי אף אחד לא היתה סנדית במיוחד הפעם. שלא לדבר על כך שהוסכם כבר מזמן שנדרשות כאן איכויות משולבות, אבל הם רוקדים מעט, הם לא משחקים בכלל (קטעי המשחק שראינו עד כה בתכנית היו ממש בדיחה) והם בעיקר שרים. אנחנו יודעים איך הם נראים (זה הרי לא ישתנה מתכנית לתכנית), התרשמנו כבר די והותר מאיכויות השירה שלהם... יאללה, תנו משהו רלוונטי, עם בשר! זה סתם נמרח בינתיים ללא תכלית. כל הצוות והשופטים בפרט יודעים כבר מי הפייבוריטים שלהם, ועכשיו פשוט חיים מתכנית לתכנית ומחכים שינשרו כל אלה שצריכים לנשור (בתקווה שהקהל לא יעשה שטויות ויועמדו להדחה יחד שני מועמדים ראויים לגמר). חלאס, תקתקו את זה, ותחסכו מכולנו את ההתבחבשות המייגעת הזו, אני מתחילה לפהק, וזה לא טוב. אה, ואם גל צעירה מדי ולא מנוסה ולא יכולה להחזיק על גבה תפקיד ראשי במחזמר, למה קיבלתם אותה לנבחרת? רק כדי להטיח את זה בפניה שבוע אחר שבוע? אני מסכימה עם הביקורת, אני פשוט לא מבינה למה עכשיו, כשהעובדות האלה היו ידועות מראש לכולם (כנ"ל לגבי מתמודדים אחרים, שגם להם נאמר שוב ושוב שהם טובים אך לא מתאימים לתפקיד).

למעלה