התלבטויות בנוגע לתואר שני...

נפנפ100

New member
התלבטויות בנוגע לתואר שני...

שלום לכולן (ם) סיימתי את לימודי התואר הראשון לפני כמעט שנה.אני עובדת כרגע בתחום בריאות הנפש, אבל מתכננת שילוב עם עבודה בתחום הילדים. לאחרונה התחלתי להתעניין בתוכניות לימוד לתואר שני. בעקרון אני מחפשת תואר עם תזה, איתו אוכל להמשיך גם הלאה בתחום האקדמי, אם ארצה בעתיד (הרחוק...), אבל שיהיה גם יישומי ולא יעסוק רק בתיאוריות. ממה ששמעתי תואר שני בריפוי בעיסוק הוא ברובו תיאורטי (אולי משהו יודע באיזו אוניברסיטה הוא יותר יישומי?) . בדקתי תואר שני בעבודה סוציאלית אבל בשביל להכנס לתוכנית אני חייבת תואר ראשון בעו"ס, או ה-מ-ו-ן השלמות אז כרגע זה ירד מהפרק. תואר שני בפסיכותרפיה נשמע ממש מעניין, אבל אפשר רק דרך שלוחת דרבי. אני גם לא מחפשת תואר ספציפי מידי "שיכבול" אותי לתחום מסויים. כן, אני יודעת, יש לי הרבה דרישות ובשורה התחתונה אני עוד לא יודעת ממש מה אני רוצה (או על מה אני מוכנה להתפשר) אבל החלטתי לנסות ולשתף בהתלבטויות, אולי משהו נמצא (בהווה או בעבר) באותו מקום כמוני ויוכל לשתף בכיווני חשיבה ונקודות מבט נוספות. למישהו יש המלצות וכיווני בדיקה נוספים? מישהו מכיר/עשה את אחד התארים ויכול להוסיף לי עוד מידע עליהם? דבר אחרון- חלק מהרצון שלי לעשות תואר שני נובע מהרצון להתקדם מבחינת פתיחת דלתות ואופציות נוספות לעבודה, וגם מבחינת שכר כמובן. האם זה אכן בא לידי ביטוי בשטח? (עד כה קיבלתי את הרושם שלאו דווקא...)

נפנפ100

New member
תיקון קטן

התבלבלתי בין אוניברסיטת דרבי ללסלי... הכוונה הייתה ללימודי תרפיה באמנות דרך לסלי

חשבי קודם

על הקריירה שלך: מה את רואה עצמך עושה בעוד חמש שנים וכמה משתכרת. לפי זה לכי ללמוד. טיפול באמנות זה אמנם נחמד אך משאיר אותך ברמות שכר נמוכות אלא אם את מתברגת לאקדמיה וגם מלמדת טיפול באמנות. פסיכותרפיה - טוב ויפה, אם כי כמרפאה בעיסוק אין לך ייתרון יחסי על פני פסיכיאטרים או פסיכולוגים. פסיכותרפיה קוגניטיבית (דרבי) או לימודי CBT (בתל השומר ובחיפה) הם לימודי המשך שתוכלי לממש כספית הכי מהר וגם יש לך ייתרון יחסי שם כמרפאה בעיסוק. אפשר גם ללמוד הנחיית קבוצות ו/או קואצ'ינג - תמיד מצאתי שזה מוסיף המון ומשתלב יפה עם רב"ע.

רונרונה

New member
רוצה לשאול גם.אפשר לשמוע עוד

על מה זה CBT ומה ההבדל בינו לבין פסיכותרפיה קוגניטיבית? וגם למה יש יתרון למרפאים בעיסוק?

עוד

cognitive behavioral psychotherapy = CBT = פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית ההבדל הוא בין התכניות ולא במהות. התכנית בדרבי כוללת הן תואר שני והן לימודי פסיכותרפיה וסטאז' של 200 שעות ובנוסף הדרכה פרטנית וקבוצתית. הדרישות האקדמיות כוללות עבודות, תאורי מקרה, ניתוח הקלטות טיפול ותזה ויום לימודים מלא בשבוע (הסטאז' וההדרכה תופסים עוד יום מלא). התכנית של איט"ה - זו בתל השומר ובחיפה, היא רק לימודי פסיכותרפיה, אחר צהריים אחד בשבוע, שנתיים, סטאז' אפשר לעשות איפה שאת רוצה ויש לקחת הדרכה פרטנית בעצמך (לא כחלק מהתכנית) בעלות נפרדת. יש מבחנים (לא משהו גדול) ועבודת סיום. לא ניתן להיות מוכר כפסיכותרפיסט ללא תואר שני, אך בהחלט ניתן ללמוד בקורס פסיכותרפיה. ההבדלים בעלויות הם משמעותיים. קורסי הפסיכותרפיה עולים לשנה כמו שנה אקדמית באוניברסיטה ואילו התכנית בדרבי עולה כפול ארבע לשנה, אך היא מכילה בתוכה הן את התואר השני והן את ההתמחות בפסיכותרפיה. דובר כאן הרבה על ההחלטה בנושא תואר שני. אני רציתי להמשיך לתואר שני מייד לאחר שסיימתי את לימודי הריפוי בעיסוק. רציתי ללמוד טיפול באומנות, ובסיכומו של דבר הלכתי ללמוד רפואה משלימה, ולתואר השני ולימודי פסיכותרפיה בדרבי הגעתי רק לאחר 13 שנה מיום סיום לימודי התואר הראשון שלי. אין טוב ורע, יש רק את מה שמתאים לך עכשיו... בהצלחה בבחירה

נפנפ100

New member
33,000 לקורס cbt?

שמעתי לדברייך וחיפשתי חומר על לימודי cbt. קראתי על הקורס של איט"ה והוא נשמע ממש מעניין, אבל בחישוב זריז התברר לי שהוא עולה (כולל ההדרכה הפרטנית)- בסביבות 33 אלף. עם הדרכה קבוצתית (דבר לא מובטח, תלוי אם מצליחים לארגן קבוצה), הוא יעלה בסביבות 26. חטפתי חום... ככה עולים קורסי המשך בד"כ? אם להשקיע כסף, אז בלימודים, זה נכון. אבל בכל זאת ממש התבאסתי... אני צריכה קצת פרספקטיבה...

אכן

לימודי המשך עולים הרבה כסף. זוהי אחת מהדרכים של האוניברסיטאות למלא את הקופה. רוב התכניות עולות 10,000 ש"ח ומעלה לשנה. אם זאת, בחלקן ההדרכה כלולה במחיר (כך, לדוגמא, בתכנית להכשרת מנחי קבוצות). יואב.

רונרונה

New member
אפשר לשאול שאלה אישית?

מה למדת בתחום של רפואה משלימה. משהו שמשתלב עם היותך מרפאה בעיסוק ואת מכניסה אותו בעבודה שלך? גם אותי מאוד מעניין רפואה משלימה ואני לא יודעת אם ואיך לשלב (אני עובדת עם ילדים כרגע)? ואם אי אפשר להיות פסיכותרפיסט,אלא רק לעשות תעודה בזה ואפילו אין תואר שני, אז למה בעצם?

על מה ולמה?

לגבי רפואה משלימה, למדתי מגוון של גישות ושיטות: טיפול בצליל ובצבע, רייקי, מסאז' תאילנדי, פסיכותרפיה רוחנית, הילינג ועוד כמה... אני משלבת את הכל בעבודתי, אם כי הדרך לשילוב התבררה רק לאחר הלימודים ונוצרה באופן שמתאים לי. לגבי פסיכותרפיה, במידה ויש לך תואר שני ואת לומדת פסיכותרפיה, הרי שאת מורשית לעסוק בכך, במידה ולא, זהו כלי עבודה שאת יכולה לשלב בעבודתך כמרפאה בעיסוק ומאוד מתאים לפרקטיקה שלנו. למה בעצם? בדיוק מאותה סיבה שלמדתי גישור ותרפיה יונגיאנית בארגז חול, ועבודה עם קלפים טיפוליים ועוד כמה דברים... כי עניין אותי וכי רציתי להעשיר את ארגז הכלים שלי ולבנות את הדרך הייחודית שלי לטפל. פעמים רבות הדרך האישית שלך והאופן שבו דברים יתאספו ביחד לשלם אחד לא נתונים מראש, אלא יש לבנותם במאמץ ואמונה, ומה שיחבר אותם הוא את, והדרך שבה תעשי בהם שימוש באופן ייחודי.

הרשאה לעסוק בפסיכותרפיה

למה כוונתך כשאת כותבת על הרשאה לעסוק בפסיכותרפיה? הרשאה על ידי מי? ככל הידוע לי, כיום לא קיים חוק ספציפי המסדיר את כלל העיסוק בפסיכותרפיה מלבד התייחסות לכך בסעיף 9(ב) לחוק הפסיכולוגים שקובע כי "לא יתן פסיכולוג טיפול פסיכותרפויטי, אלא אם הוא פסיכולוג קליני". יואב.

יש ייתרון

כי את מראש באה עם מקצוע שמלמד בהכשרות שלו את התחום הקוגניטיבי, את כבר יודעת לעשות תצפית קלינית, יש לך ניסיון קליני, את יודעת להעביר ולנתח אבחונים ויודעת לעשות ניתוח פעילות. אלו נכסים ממש חשובים.

הצעות

אני מצטרף להצעה של יעל לדמיין את עצמך בעוד כמה שנים. אם לא היו מגבלות של זמן, תקציב והשקעה- איפה היית רוצה לראות את עצמך? בהשאלה מתחום התאמות הדיור- מהי "הפרוגרמה הרעיונית" שלך? בדרך כלל, תכניות הלימוד בלימודי המשך הן יותר יישומיות, ולכן גם קל יותר לתרגם אותן בטווח הקצר לשכר. קיים מגוון רחב ביותר של לימודי המשך, ביניהם הנחיית קבוצות, תרפתיית גשטאלט, טיפול משפחתי וזוגי, טיפול מיני ועוד. אני מציע לך להיכנס ל"לימודי המשך והשתלמויות" באתרים של עבודה סוציאלית באוניברסיטת תל-אביב ובר-אילן ובפקולטה ללימודי רווחה ובריאות בחיפה ולהתרשם מהמגוון. גם בסמינר הקיבוצים יש לא מעט. מתוך מה שכתבת, התרשמתי שהכיוון הכללי שלך הוא לעיסוק בתחום הרגשי. אם כך, חשוב שתדעי כי באוניברסיטת חיפה יש תכנית לתואר שני בעבודה סוציאלית, לבעלי תואר ראשון מתחום אחר, הנמשכת 3 שנים סה"כ. תכנית לימודים נוספת לתואר שני באוניברסיטת חיפה, שהחלה לפעול השנה, היא "בריאות נפש קהילתית". אמנם היא אינה טיפולית במהותה, אך בהחלט יש בה לא מעט קורסים שהידע הנלמד בהם ניתן ליישום. נראה לי שזה גם משתלב יפה עם המגמה של מעבר מטיפול בבתי החולים לטיפול בקהילה. בהצלחה, יואב.

נפנפ100

New member
../images/Emo9.gif תודה לכולם

בהחלט הצעות יישומיות, בהחלט קלעתם לכיוון... אני רק צריכה להתבשל קצת עם הנתונים החדשים ועם עצמי ובכלל... רק. תודה שוב

שולה82

New member
הנחיית קבוצות

אני שמעתי שגם במכללת לוינסקי יש טיפול בעזרת ספרות, טיפול בבעלי חיים וגם הנחיית קבוצות

sarale20

New member
אני הייתי אומרת לחכות קצת

גם אני סיימתי ללמוד לפני פחות משנה... (אל תגידי כמעט שנה...) והיה לי דחף מאוד חזק ללמוד ולהתקדם כבר השנה. ואיך שהוא יצא שכל השבוע שלי התמלא בעבודה ולא כל כך מסתדר ללמוד את רוב הדברים שרציתי (דרך אגב תכננתי להתחיל ללמוד כבר בסמסטרר ב' שעבר אבל שוב זה טורפד כי פתאום התחייבתי לעבודה) בכל אופן גם אני מכירה את הקוצים האלו ללכת כבר ללמוד, אבל עכשיו כשאין לי אפשרות אני חושבת שזה דווקא טוב. כל קורס שאני שומעת אני מתה כבר ללכת והמדריכה שלי אומרת רגע רגע, קודם תעבדי קצת אחר כך יהיה ברור לך יותר מה את רוצה ללמוד ואני חושבת שזה נכון. עכשיו אנחנו טריות וחדשות ונראה לנו שחסר לנו המון ידע ורק ללמוד וללמוד אבל אם נחכה עוד שנתיים שלוש (נשמע המון? ניפגש אז ונראה...) נהיה יותר ברורות לגבי התחום שבו אנחנו נמצאות ומה יכול לקדם אותנו יותר... כי בחיים אי אפשר הכל...

למעלה