התלבטויות לפני דוקטורט

FPNH

New member
בוודאי שיש

אני לא יודע אם בביוכימיה, אבל בבע"ח יש בטוח (והיום גם בררתי עם שני חוקרים של וולקני שהסטודנטיות שלהם לומדות בפקולטה ולא מתרגלות בכלל. המילגות שהם מעבירים להן מתקציבי המחקר הן באופן משמעותי יותר גבוהות).
 
לחישובית לא נדרש רקע במדעי המחשב.

זאת אומרת, מהמנחים שאני מכיר(למשל שלי) אין דרישה כזו וזה לא משנה לאיזה כיוון אתה הולך - יותר "יישומי" (ביצוע סימולציות עם הרבה מאד אינטואיציה כימית באמצעות מחשב, ללא ירידה לנוסחאות,כמעט) או יותר "נומרי-פיתוחי" (הרבה יותר מתמטיקה כבדה ופיתוח נוסחאות וכן תכנות לשם יישום הדברים הללו). אם יש מוטיבציה ורצון להיפתח להמון חומר שבחיים לא נגעת בו בתואר הראשון ככל הנראה - לא צריכה להיות בעיה. עם זאת, בארץ כמעט אין תעסוקה פרופר, וניתן רק להסתמך על הכלים שזה נותן לך. למשל, בנאדם שצבר כמה שנות נסיון בכיוון הפיתוחי קיבל רקע מתמטי-פיזיקלי רחב מאד, כך שסביר שיוכל להתברג למשרות כמו פיתוח אלגוריתמים ו/או עיבוד אותו. אניווי, אם זה לחלוטין לא מושך אותך - זכותך, ובאמת אין מה לחפש שם..
 

כימאי2

New member
היי סטיב, אני מעוניין בכיוון יישומי-

ללא תכנות. פניתי לכמה אנשי ביואינפורמטיקה מאונ' ת"א- המובילים בתחומם- והם בהחלט דרשו רקע במדעי המחשב, כנראה שעל פי רוב המחקר הזה דורש איזשהו אלמנט של תכנות, שלדעתי אפשר ללמוד אותו לבד. אצל מי אתה חוקר? (אני מבין מהודעות קודמות שאתה בבר אילן?) אגב, לתחום היישומי אין דרישה? אני בונה על זה שיחד עם התארים והידע בכימיה תרופתית דווקא אפשר לעשות עם זה משהו בחברה שמפתחת תרופות - והרבה מהן כיום משתמשות באלמנטים חישוביים שחוסכים זמן מעבדה רטוב.
 
בעניין הרקע, דיברתי על כימיה חישובית.

מעבר לכך, כל עוד יש לך רקע סינטטי בכימיה אורגנית - לא צריכה להיות בעיה למצוא עבודות בתחום לדעתי והבנתי. עם זאת, עבודות שהן מאה אחוז עבודה חישובית(גם אם יישומית) כמעט ולא קיימות בארץ למיטב ידיעתי. אה,ואני כן לומד בבר אילן, אצל ד"ר דן מאיור.
 

כימאי2

New member
תודה על התשובה, ושתי שאלות:

איך המלגות בבר אילן ? לא ספציפית אצלכם כמובן, אלא מבחינת הנהוג במחלקה לכימיה שם. ידוע לך אולי אילו חוקרים נוספים עוסקים בכימיה חישובית בת"א או בטכניון? כאמור, אם זה יהיה הכיוון הזה אז אני בענין של פרויקט חישובי שהוא יישומי , כהגדרתך.
 
טוב,אז ככה:

מלגות-אני מבין שאתה מדבר על תואר שלישי. מה שתופס כרגע הוא זה: http://www.ch.biu.ac.il/php/general/prog_info.php?stud_info_id=3&l_id=info_bar כאשר להבנתי רוב הדוקטורנטים מלגאי נשיא. ת"א: יש מספר תיאורטיקנים וחלקם אפילו עובדים בנושאים מאד חמים בכימיה יישומית, בייחוד ננוכימיה ואלקטרוניקה מולקולרית. אבל הגישה היא יסודית מאד, זאת אומרת לא "בוא נכניס פרמטרים לתוכנה מסחרית ושלום על ישראל". זה יותר בכיוון של הבנה מעמיקה של נוסחאות, טיפול בהן וכן תכנות על פי רוב. אין בזה רע, אני בעצמי מכוון לכיוון כזה (ממספר סיבות) , אבל אנשים רבים לא מוכנים לעבודה שכזו כמובן. טכניון:שוב,כמו שכבר כתבתי בהודעה ההיא יש את אפלויג (כימיה של אורגנוסיליקון בעיקר-ניסויים מעבדתיים + חישוביים. איזה פרוייקטים בדיוק פנויים לו כרגע אני ממש לא יודע אבל אתה מוזמן לפנות אליו אם רלוונטי) וסטנגר (גם ניסויים וחישובים, אבל בנושא של ארומטיות והבנתה). מעבר אליהם כאמור יש אולי עוד1-2 שעוסקים בדברים דומים לאלה שבאת"א כאמור, קרי משהו יישומי סופו של דבר אבל בגישה תיאורטית "כבדה". מעבר למנחה שלי בבר אילן(אני לא עושה לו פרסומת מחד, מנגד אם תהיה מעוניין יהיו לי המון דברים טובים להגיד עליו), חשבת אולי גם על שורקי וצחייק באוני' העברית? הם עוסקים בקטליזה אנזימטית בעיקר-יישומים כהגדרתינו וגם פיתוחים תיאורטיים יותר (שוב, מה בדיוק יש להם כרגע זה משהו שרק הם יודעים).
 
ישנם שני ש' צחייק באוניברסיטה העברית, ושניהם

כימאים: ששון ושלמה. ששון צחייק הוא תיאורטיקן ושלמה צחייק הוא אלקטרואופטיקאי. צריך לשים לב למי פונים (אם כי הם ממילא מקבלים את המיילים זה של זה) http://sites.huji.ac.il/chemistry/ser.html
 

polinomialy

New member
שלמה יצחייק (ולא צחייק)

ואגב, הרשימה לא ממש מעודכת.... פרופ' חוה ליפשיץ לדוגמא נפטרה כבר לפני כמה שנים, וחסרים שם המון חוקרים צעירים ומבטיחים. (רביב, תשובה, הריז, שנער, פורת ועוד)
 
משום מה זכרתי שלמה צחייק....

ואני גם זוכר שששון צחייק (שהיה מרצה שלי) אמר לי שישנו בילבול ומיילים שאמורים להגיע אליו, מגיעים לעמיתו שלמה. כנראה שבאחד השנתונים היתה שגיאת הקלדה בשם המשפחה של שלמה יצחייק, ומאז זה התקבע אצלי.
 
בד"כ אני מבין על הפעם הראשונה כשמתקנים אותי

 

polinomialy

New member
../images/Emo41.gifכימאי - כמה שאלות:

ז"א יש לך תואר מוסמך מהעברית בכימיה תרופתית? זה בעין כרם בחוג לרוקחות או שזה בגבעת רם בחוג לכימיה? מה אתה יכול לומר על המחלקה? יש שם מלגות? משרות? אני דווקא מתעניינת ללכת לעשות דוקטורט בכימיה תרופתית... אשמח לכל מידע שתוכל לספק. תודה, פולי
 

כימאי2

New member
היי פולי, מחברים שלמדו שם אני יכול

לומר לך שהמלגות לא משהו-יש מביה"ס ורוב המנחים -כרגיל- לא משלימים או שמשלימים אחוזים זעומים. יש משרות תרגול אבל לא כולם מקבלים. הבנתי שגם מבחינה חברתית שם די לא משהו, אוירה אנטיפתית ותחרותית, אבל זה כבר ענין סובייקטיבי ואני לא יודע עד כמה אינטראקציה עם אנשים אחרים חשובה לך. מבחינת חוקרים, אני לא כל כך מכיר ולכן לא רוצה להעיד. אני יודע שדווקא במחלקה לרוקחות קלינית יש חוקרים מאד טובים, 2 חבריי שסיימו בכימיה תרופתית בחרו לא להמשיך שם לדוקטורט אלא "לערוק" למכון ויצמן. אבל משני מקרים אי אפשר להסיק משהו כללי יותר.
 

כימאי2

New member
אה, דווקא עולה לי שם של

מישהו מכימיה תרופתית אבל יותר מהצד החישובי, שאני יודע שהוא ממש מעולה וזה עמירם גולדבלום. כאמור, זאת מעבדת מחשבים ולא מעבדה רטובה, אם מעניין אותך.
 

LastFlowers

New member
לגבי הטכניון

ציין פה מישהו כי מנת מלגה ממוצעת לדוקטורנט היא 1100 שקלים. בפקולטה לכימיה נותנים אוטומטית 4 מנות מלגה ופטור משכר לימוד. קח בחשבון שכימיה = אופציות תירגול, אם כי השכר עבור תרגול בטכניון הוא נמוך. דוקטורט בפקולטה הנדסית = בדרך כלל 6 מנות מלגה לפחות, ואם מוסיפים לכך את האפשרות לתרגל הרי שיש לך הזדמנות להשתכר יפה. לגבי ההתמחויות - גם כאן יש לך הרבה אופציות. מעבר להתמחויות בפקולטה לכימיה, יש לך אפשרות להתקבל לפקולטה להנדסה כימית, הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון (אם כי כאן לרוב כן תאלץ להתעסק עם אורגנית כל היום), הנדסת חומרים, הנדסה ביורפואית וננו-טכנולוגיה (למצטייני המצטיינים בלבד), רק קח בחשבון שתאלץ לבצע אי אלו השלמות קורסים. לפירוט נוסף כדאי שתכנס לאתר ללימודים מתקדמים ותבדוק תקצירי תיזות מהפקולטות השונות. כמו כן, ממולץ להכנס לאתרי הבית של הפקולטות ולקבל יותר מידע על האפשרויות שעומדות בפניך.
 

כימאי2

New member
תודה על התשובה המפורטת, האם השכר עבור תרגול

אינו זהה בכל המוסדות? עד כמה שידוע לי הוא אמור להיות זהה (כולם סגל זוטר). ידוע לי שבכימיה וברפואה מקבלים אוטומטית 4 מנות מלגה- האם מקובל לבקש שם השלמות מהמנחה? כמובן שממש מזמן כבר נכנסתי לכל אתרי הבית בכל הפקולטות שהזכרת ועוד, וחיפשתי משהו שידליק אותי. לא ממש מצאתי כזה, למעט אולי בביוטכנולוגיה ומזון. תוכל להרחיב על העיסוק הנרחב כדבריך בכימיה אורגנית דווקא במחלקה זו?
 
בטכניון השכר על הוראה נמוך

על שני תרגולים בשבוע +בדיקת עבודות אפשר להשיג תוספת של 1000-1500 ואם אתה מעביר הרצאות אז יותר. אבל העיקר זה המלגות-מקבלים 6.5-8.5 ואף יותר. זה ממה שאני יודעת מבירורים שאני עשיתי בזמן האחרון עם סטודנטים שם.
 
למעלה