התלבטות בנוגע למסע לפולין

Little m e

New member
התלבטות בנוגע למסע לפולין

היי=)) אני גרה בת"א, עולה לי"א, באוקטובר אני אחגוג 16. עד לפני שבוע {אפילו פחות} היתי בטוחה ב100% שאני לא אצא למסע לפולין. למה להוציא 1000 דולר }{בערך} על מסע שלא נהנים בו? חוץ מזה, שאני ילדה קטנה, אני לא רוצה מסע ש"יבגר" אותי. בנוסף, מסרטי יום השואה שמשדרים בערוץ הילדים אני בוכה. הייתי בהולנד עם סבתא שלי בבית אנה פרנק, ולא נרדמתי בלילה. אני נורא רגישה, באופן כללי ובעיקר בנושאי השואה. חוץ מזה, להפרד עשרה ימים מהמשפחה נראה לי הזוי. טיול שנתי של שלושה ימים עברתי עם התעלפויות הקאות והרבה בכי. אבל פתאום ביום שבת, דיברתי עם חברות שלי שכולן {חוץ מאחת} יוצאות בטוח. האחת לא בטוחה. לכולן היו אחים גדולים, וכולן ראו תמונות, והן רוצות לצאת. קראתי פה קצת, ואני עדיין מתלבטת. בבית הספר שלנו המסע בחופש הגדול בין י"א ל-י"ב, ככה שעוד יש לי זמן להחליט, אבל תעמידו את עצמכם במצב שלי= האם הייתם יוצאים למסע לפולין בבכל מקרה? לא משנה מה? תודה רבה=)) יצא ארוך.. ויש לכם אחלה פורום ד"א

אני לא יכול להעמיד את עצמי במקומך

כי אני בכל מקרה שיהיה היתי יוצא למסע בעקבות ההתחברות החזקה שלי לנושא א.זה מחשבה מאוד ילדותית להגיד אני עדין ילדה למה אני צריכה מסע שיבגר אותך זה לא שאת הולכת להשתנות ולהתבגר מקצה לקצה זה מלמד אותך הרבה על עצמך ועל המשפחה ועל העם והקשר למדינת ישראל חלק מהמסע יש גם קצת שיחרור כי אי אפשר להיות כל היום בתוך השואה כי באמת זה יכול להשרות אוירה של דיכאון ואי נוחות ואנשים יודעים ונותנים את האויר הזה שאת צריכה המשפחה תומכת החברים תומכים המורים המדריכים כולם עוזרים לכולם אז לא תרדמי יום אחד ביג דיל גם ככה בחופש הגדול את לא ישנה לילות אז עוד לילה שתעברי עם מחשבות על השואה ועל פולין לא יהרגו אותך תאמיני לי את אומרת שיש עוד זמן קחי תזמן תחשבי עמוק לתוך עצמך כי את תראי שהם יחזרו ויספרו לך על החוויה הענקית שהם אמרו ואי למה אני לא יצאתי למסע החשוב הזה לא יהיו לך עוד הרבה הזדמנויות לצאת אז באמת אם את הולכת בראש פתוח ללמוד על משהו חדש ולא על זה שאת הולכת להיות בחו"ל ואני מדגיש לא בגלל שזה חו"ל תתצאי אולי בזמן שיהיה לך לחשוב תתבגרי קצת ותביני שלצאת למסע לפולין זאת זכות ולא חובה וזאת חוויה שיכולה לקרות לך פעם בחיים ואם לא תצאי אז תצטערי על זה וזאת דעתי בלבד בהצלחה

Lp Fairy

New member
המממ

וואוו חח קשה לי להעמיד את עצמי במקומך.. לא יודעת הקטע של "לא נהנים בו" די מפריע לי כי נכון המסע לא אמור להיות כיפי וכול זה...אבל תאמיני לי אם תלכי (ואני מקווה בשבילך..) עוד כמה שנים..כן את תזכרי את הדברים הרעים..אבל את אף פעם לא תשכחי את החוויות שעוברים באוטובוס (תמיד יש מישו שמרגיש לא טוב ואז הוא מתבודד) או הצחוקים עם המדריך הפולני שלא יודע עברית וסוף מסתבר שהוא הומו (חח לפחות שלנו) ותמיד יגנבו למישו את הכסף או שיעבדו עליו והוא יגיד שלא עבדו עליו כי הוא ישראלי..חח בקשר להתעלפויות שלך..זה יכול לשמש כבעיה..חוץ מלהתעלף ולהקיא גם אני עוברת את זה בטיולים שנתיים (חח אולי בגלל האוכל..? חח) אבל כשאת שם..יש איתך 2 מורים באוטובוס (ככה זה לפחות היה אצלנו) הם ממש כמו אבא ואמא ויש לך את חברות שלך שבסוף ייאמס לכן אחת מהשנייה..(תחליפו לפעמים חדרים!! זה עוזר!! חח) כן זה דיי קשה בלי המשפחה אבל הם ישמשו לך למשפחה כי יש את השיחות בערב ששם את מוציאה הכול ויש לך את המחברת המקומטת ואת העט שכבר בקושי עובד..חחח חחח חפרתי..=\ דיי אני צריכה להפסיק עם זה.. בכול מקרה אני ממליצה לך לצאת..[=

מ..דעתי

אז ככה, (כמובן שזה קצת ארוך) קודם כל, גם אני לא חשבתי שאני אצא למסע הזה. היו לי בעיות בלב בעבר ופחדים מכל זה ואני בנאדם של בית ולא של מסעות לימים שלמים בלי אמאבא (זו האמת מה לעשות
) ופתאום אמא שלי אמרה לי שאם אני רוצה הם כמובן ישלמו (ויש הנחות ומלגות זה באמת לא נורא) והתחלתי לחשוב שאולי למה לא? המסע הזה, זה לא מסע "לא כיפי" ו"מבגר". זה בכלל לא ככה. אולי בגלל שכל כך הרבה מדברים על זה ועל החוויות המשפיעות, אבל זה לא ככה. זה מסע מדהים! קודם כל, דואגים לך להכל. לא יחסר לך כלום, אוכל מים שינה (תחסר אבל תשלימי..) מסדרים לך הכל. בקטע החוויתי. אין חוויה בעולם שתשלים לך את המסע הזה, לנסוע ברחבי הארץ הענקית הזאת, זרה כזאת, המון שעות באוטובוס, שחולקים עם אנשים זרים ויש כזאת התחברות, צוחקים כל הדרך (כן צריך להשתחרר וצוחקים, זה פשוט ככה) ויש מקומות שבוכים יחד...הכל כל כך עצוב ומרגש אבל גם כיפי וממלא.. אני בתור בנאדם פחדן ודי חולני, לא הצטערתי לרגע שיצאתי. אני אומרת לכולם זה פשוט מסע חובה לכל ישראלי. בהצלחה

ועוד משו קטן../images/Emo77.gif

מי אמר לך שלא נהנים??? לא כל המסע מבקרים במחנות ובגטאות, יש המון דברים כיפיים במסע.... אפרט אח"כ....

izikd

New member
איך אפשר שלא להנות?

יוצאים עם החברים הכי טובים, מתי יהיו עוד הזדמנויות כאלה? זה באמת קצת מפחיד להשתמש במילה "להנות" בהקשר למסע כזה, אבל אין מה לעשות, גם נהנים.

גמני קצת פחדתי בהתחלה להגיד../images/Emo77.gif

שהיה לי כיף כששאלו אותי איך היה... התגובות של אנשים היו: מה????????????????? כיף????????????? איך כיף????????? כאילו סיפרתי להם שרצחתי מישו, מעפנים
אבל עכשיו אני שמה
על כולם!! היה לי כיף. נקודה. זה 8 ימים עם חברים, אפילו עם מורים נחמדים שהופכים לכמה זמן גם לחברים ומשאירים את כל הרשמיות בביצפר, זה בבתי מלון כיפיים רצח, עושים צחוקים בחדרים, באוטובוס, מבקרים בשווקים, בקניונים, במקומות מוי נחמדים! איך לא יהיה כיף?

maayana17

New member
מסכימה במאה אחוז..

יש במסע הזה המון דברים כיפים!! ועם זאת גם את המקומות לשמם יצאת..הגטאות,המחנות ועוד..שכשתהיי בהם אני מבטיחה לך שלא תתחרטי ואפילו תרצי לחזור שוב ( כמוני)

irashady

New member
דיייייייייייייי

יווו אני מתה לצאת כבר!!! את עושה לי חשק בטירוף!!!

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח../images/Emo77.gif

אני שמחה שעשיתי לך חשק!! ואל תדאגי, את תצאי! לא למהר כי אח"כ תהיי בבאסה שנגמר.... הכל בזמנו יהיה!
ומזע מוצלח, מעניין ובעיקר מהנה שיהיה לך! אם אתם ישנים בקרקוביה, חדר 123 היה שלי! חדר שליטה
מול החדר של הקב"ט השקסי שלנו
היה מוי כיף שם!!

irashady

New member
חחחחחח

אמרו לנו שנהיה איזה 4 ימים או 3 לילות בקרקוב... אני אמסור לחדר את ד"ש אם אני אראה אותו
ותודה!!

באיזה מלון???

הולידי אין?? נובוטל ??? אם תהי בהולידי הין ויצא לך להיות בחדר 127 אז תדעי שגם אני הייתי שם ותמסרי לו ד"ש ממני חחחח

למעלה