התלבטות ברכישת מחשב נייד מבוסס AMD...

Silver Strike

New member
התלבטות ברכישת מחשב נייד מבוסס AMD...

אני מעוניין לרכוש מחשב נייד המבוסס על מעבד ה-Turion של AMD. עברתי על הטאגליינס הסקרים וההמלצות שלכם (ובאמת תודה רבה, נתן לי כיוון
). השאלות שלי הן: 1. על איזה מותג ללכת? (עם התחשבות במשקל מחשב קל.) 2. מהו מקום הקניה שאתם ממליצים עליו? (קראתי כאן כבר על מקום להתרחק ממנו). 3. איזה המלצות נוספות יש לכם בהקשר לדברים שהם הכרח במחשב נייד? ומאילו דברים להזהר? תודה מראש

יצרנים

שמוכרים בארץ ניידים עם מעבדי AMD הם HP ו-ACER, אם אתה שואל אותי על מה ללכת מבין 2 היצרנים הנ"ל אז הייתי בוחר HP שהיא חברה מהמובילות בשוק העולמי וגם יש להם ניידים מצויינים. קשה להמליץ איפה לקנות, מציע לחפש בזאפ ע"פ תקציב לקרוא ביקורות על חנויות. תן לנו קישורים לדגמים שנראים לך ונוכל להמליץ לך יותר בקלות.

Ixion

New member
ACER ACER ACER

HP זאת חברה עם יותר מידי בעיות שקשורות ללקוחות שלהם (שירותים וביטוחים) לדעתי. ACER זאת חברה שלמדתי להעריך... אגב, יש עוד חברות שמוכרות מחשבים עם AMD, כמו DELL, GATEWAY ועוד כמה שאני לא ממש זוכר.

Silver Strike

New member
תודה רבה על התשובות...../images/Emo13.gif

עברתי לפי המלצתך על האתרים של HP ושל Acer (מ-Acer, מפרט נורמלי קשה להוציא
). הדגם שמוצא חן בעיני הוא: v2000z- של HP/Compaq. אשמח לקבל חוות דעת או המלצה למפרט דומה. הבעיה היא שב-zap לא מצאתי אותו.... שוב תודה

לפי מה שראיתי

יש לו מפרט לא רע בכלל, אבל מאוד יכול להיות שהוא לא נמכר בארץ, כיוון שאין את כל הדגמים בארץ. הדרך הכי טובה לברר זה לשאול את אחד המפיצים הרשמיים.

Silver Strike

New member
קודם כל, תודה ../images/Emo13.gif

מסתבר שהדגם הספציפי לא מגיע לארץ
ועוד בקשה לחוות דעתכם... ביצעתי השוואה בין שלושת הדגמים היחידים(?) שיש בארץ התומכים במעבדי Turion של HP/Compaq (התוצאה הימנית ביותר היא של המחשב שלא משווק בארץ). הם נראים די זהים, אך אשמח לכל הערה שתעזור לי להגיע להחלטה. תודה מראש

Silver Strike

New member
יש לך המלצה אחרת למחשב מבוסס AMD../images/Emo35.gif

אני בכל-אופן, לא מצאתי מחשב מתוצרת אחרת הנמכר בארץ.

Ixion

New member
יש איזושהי סיבה מיוחדת שאתה רוצה

נייד דווקא עם AMD?

Silver Strike

New member
*תודה ../images/Emo140.gif

הראשון, טיפה חורג מהתקציב שלי... השני, הוא Sempron, אני מחפש Turion. אבל תודה

Silver Strike

New member
עשיתי את השיקולים והחלטתי ללכת עליו

זה היה בעקבות המאמר הארוך שהעלה weinnir שנמצא בשרשור "סקירת מעבדי אינטל". אחרי שקראתי את כולו, החלטתי ללכת על ה-Turion. בסה"כ הם כמעט זהים, חוץ מהעובדה שהמעבד של AMD תומך ב-64bit (אין לדעת לאן זה יתפתח. במיוחד אחרי שייצא Windows Vista). וללא קשר, תמיד האמנתי במעבדים של AMD. אם יש לך הערות בנושא או שיש לך מידע אחר, אשמח לשמוע

Ixion

New member
תראה, אני לא מומחה בנושא, אבל אני

יכול להגיד לך שלמשל בשביל 64 ביט תצטרך מערכת הפעלה שתומכת ב64 ביט (למשל ויסטה תגיע ב7 גרסאות, ו-64 ביט זו אחת מהן, אז תצטרך לקנות למשל במיוחד אותה); עוד משהו, שגם בשביל לנצל את 64 הביט האלה, גם התוכנות צריכות לתמוך בזה. למשל, פוטושופ לא תומכת עדיין ב64 ביט (מן הסתם שבעתיד תצא גרסה של זה, אבל יש עוד זמן) עד שלא תשתמש בתוכנה שמשתמשת ב64 ביט, היא תפעל על 32 ביט (=אין שיפורים משמעותיים). חוצמזה, גם אינטל שולפת לה מעבדי 64 ביט ועם כל הכבוד לAMD שמוציאים מעבדים שווים, הם עדיין לא משתווים למעבדים החזקים של אינטל. לבינתיים, פה בכדור הארץ, העניינים מתחממים לקראת מעבדי כפולי הליבה, ולאו דווקא 64 ביט. זה נקרא "פנטיום D" (יעני DUAL) זה שילוב של שני מעבדי פנטיום M, וזה בעצם מה שתראה יותר ממנו בשנה\תיים הבאים. 64 ביט זה פנטזיה כרגע, וגם בעתיד הקרוב, אני פשוט לא רואה את זה קורה... אם אתה רוצה את המחשב "הבא" כמו שנקרא, אולי תשקול לחכות עד לאמצע 2006 שפנטיום D כבר ישתלט על השווקים (כמובן שיש מעבד כפול ליבה של AMD, אני פשוא לא ממש מתמצא).. עד אז - אלוהים גדול.

Ixion

New member
אגב, במיוחד למחשבים ניידים

יותר כדאי להשקיע במעבד שחוסך באנרגיה (=פנטיום M), לא? הרי מחשבים ניידים שרצים על פנטיום 4\AMD אוכלים את הסוללה בלי מלח..

למעלה