התלבטות ברכישת מחשב נייד מבוסס AMD...

Silver Strike

New member
אלה שכתבו את המאמר, עשו benchmark..

בין AMD Turion לבין Intel Dothan. התוצאות היו כמעט זהות ברוב התחומים (כולל אורך חיי סוללה).

Ixion

New member
יש הרבה מאמרים דומים...

וזה לא שאני משוחד לאינטל או משהו... זה פשוט קטע של מבחר וישראל

Silver Strike

New member
תראה, עד שאני לא מקבל תמלוגים...

מהם, אני לא אעשה את ההחלטה על סמך המותג
. על אילו מאמרים אתה מדבר? אני מחפש לעשות את הבחירה הנכונה. המותג לא ממש מעניין אותי אלא, האם זה יענה על צרכי העכשויים והעתידיים. על מה אתה, בתור מומחה לעניין ממליץ? (מלבד Intel vs. AMD - כול מותגי חברות המייצרות את שאר המחשב). האם אני שואף ליותר מדי? או לוקח בחישוב את הדברים הלא נכונים?

Ixion

New member
כמו שאמרתי,

64 ביט זה לא העתיד (לפחות לא כרגע) אלא פנטיום D. אם אתה מחפש מחשב (נייד, לא שולחני) חזק שיחזיק לך שנתיים טובות, אין שום בעיה לקחת פנטיום M חזק, הרבה זכרון, ואולי גם כרטיס מסך טוב. אחרת... אני לא רואה שום סיבה דווקא לבחור בAMD כמעבד. דווקא במחשבים ניידים, אינטל דווקא שולטת ביד נטויה בתחום.. אבל איך שבא לך
אני דווקא לא חושב שHP זאת בחירה טובה, לא בגלל שמותגים אחרים יוצרים מחשבים טובים (למרות שהם כן, אבל זה דיון אחר), אלא בגלל שירות הלקוחות העל-הפנים של HP בארץ. יש המון המון תלונות מלקוחות שהם מקבלים מוצרים מחודשים, עלות עצמית בתיקונים ומה לא..

Ixion

New member
אולי זה לא ממש נכון מהגיד פנטיום D,

אלא "מעבדים כפולי ליבה". כך, כללתי גם את AMD בהכללה
.

Silver Strike

New member
תודה, עבר הרבה זמן מאז שהתעסקתי....

בתחום החומרה, מאז נוצרו הרבה הגדרות חדשות שלא ממש אומרות לי הרבה
בעקרון אני מחפש לעשות את ההחלטה הנכונה, כשאני לוקח בחשבון את כל המאפיינים (עלות מול מה שאני מרוויח מכך וכו'). יש לך אולי מאמר/ים שיסדרו לי קצת את הראש בתחום הזה של הניידים
אם אמרת של-HP יש שירות גרוע (ולפי חוות דעת שנתקלתי בהם, זה אכן נכון), אז זה די מצמצם לי את האפשרויות. ומה שיוצא מכך, שלא תהיה לי ברירה אלא ללכת על Pentium. כל עזרה/הכוונה לכיוון הנכון יעזרו בהחלט
תודה

Ixion

New member
מה אתה מחפש במחשב נייד?

אולי נוכל לעזור לך לבחור איזה דגם?

Silver Strike

New member
בעקרון, אני צריך מחשב לעבודה משרדית

אבל לעיתים יופעלו עליו תוכנות יותר כבדות כמו Photoshop/Dreamweaver ויותקן עליו שרת Web עבור אפליקציות אינטראנטיות. בקשר למחיר, משהו בין 5,000 ל-9,000 שקל

מבין שלושת הדגמים

הכי נראה לי ה- L2000. מגיע גם 512MB זכרון, 60G דיסק, וכרטיס מסך טוב. וכמובן מעבד AMD 64ML שלדעתי הוא מעבד מצויין ללא שום ספק. בנוסף הוא גם שוקל 2.44 קילו, שזה משקל סביר ביותר.

יש מחשבים מצויינים עם מעבי AMD

של פוג'טסו/סימנס, רק שהם לא זולים ואלו מחשבים חזקים ומהיהים.

למעלה