התלבטות- האם ללכת על תואר מחקרי במשפטים?

Lady Ling

New member
הסיפור שלך מזכיר לי את עצמי

אני עד היום זוכרת איך בשנה א' שלי *חשבתי* לענות על שאלה שנשאלה בתרגול, מה שגרם מיד להאצה בדפיקות הלב ולרעד בלתי נשלט. את הדקות הבאות ביליתי בלנשום עמוק ולהרגע, וכמובן שויתרתי על האפשרות לענות על השאלה
. עם זאת, מאחר וידעתי כבר אז שאני רוצה להמשיך בקריירה אקדמית ושיהיה בה צורך לעמוד מול קהל, החלטתי להתמודד עם הבעיה. נרשמתי לקורס העצמה עצמית (נדוש, אבל עובד), ולאט לאט התחלתי להשתתף בשיעורים. בהתחלה ניסיתי שזה יהיה במקומות שפחות חשוב לי מה יחשבו עליי בהם, כדי לצבור נסיון, ובהמשך ניסיתי להשתתף גם בסמינרים שכן אכפת לי מה המרצים בהם חושבים עליי. ככל שחלף הזמן למדתי להתרגש פחות. בשנה שעברה למדתי בגרמניה, בה נהוג לדרוש בכל קורס רפרט אחד לפחות (=בין שעה לשעתיים שבהם את עומדת מול הכיתה ומדברת (בגרמנית!) על משהו -- ועשיתי שבעה כאלה). אז התכוננתי כנראה פי שלוש זמן מאשר הסטודנטים האחרים וגם עשיתי יותר טעויות מהם, אבל אני בטוחה שהם העריכו את המאמץ שלי ואני למדתי מהחוויה הזאת המון. למשל שלא חייבים להיות מושלמים. למעשה, ברגע שמוותרים על הצורך הזה לעשות הכל מושלם, מתקדמים הרבה יותר מאשר כאשר משותקים מהחשש לעשות טעות. בשנה הבאה אני הולכת לתרגל את הקורס שבו בשנה א' חששתי בכלל לדבר. מי ידע.. בקיצור, אם את רואה את עתידך באקדמיה, אל תוותרי. יש עוד דרכים להרשים מרצים שלא כרוכות בלהבריק בשיעור דווקא, כמו כתיבת עבודות מצטיינות. תוכלי לגשת לשעת קבלה של מנחה פוטנציאלי, לספר לו במה את מתעניינת ולציין שיש לך פחד במה רציני. תתפלאי כמה מרצים יזדהו איתך. אולי תגלי שבשיחה אחד-על-אחד יהיה קל לך יותר לדבר. אגב, את גם עשויה לגלות שמי שלא היה נחמד במיוחד בכיתה הוא למעשה אדם נחמד למדי ומנחה תומך. נסי לברר על עניינים כאלה מסטודנטים אחרים במחלקה שלך. שיהיה בהצלחה.
 

lost cause

New member
וואו, כל הכבוד!!!

להרצות בגרמנית? ואני חשבתי שלי יש צרות (-: מה עושים בקורס העצמה עצמית הזה? זה באמת עוזר? כל החוסר ביטחון הזה התחיל לי רק כשהתחלתי ללמוד באוניברסיטה....בבית ספר למשל ועד התיכון הייתי משתתפת כל הזמן, אין מורה שלא מזהה אותי ברחוב. לא יודעת מה השתבש במערכות שלי. פתאום נהייתי דג.
 

Lady Ling

New member
לי זה עזר

אבל אני לא יכולה להגיד לך אם מה שעזר זה באמת הקורס או העובדה שבשלב הזה כבר החלטתי שאני הולכת לטפל בעניין הזה. היו שם מיני psycho-babble (עם הפסיכולוגים הסליחה) ומה שהיה חשוב עבורי - התנסויות מעשיות שכללו גם צילום בוידאו וניתוח אכזרי של איך מה שאני מנסה להגיד עובר לקהל. שוב, לי עזר לעשות את הנסיונות הראשונים בסביבה תומכת. ידעתי שמצבם של החברים סביבי דומה לשלי, ושמטרת הביקורת לבנות ולא להרוס. אגב, גם אני נראית כאילו שאני בת 16. לא פעם יגידו לי ברחוב "ילדה, ...". הדרך שלי להתמודד עם זה היא להתלבש באופן שמשקף בגרות, כדי לעשות רושם ראשוני מתאים. לאחר שמכירים אותי לומדים מהר מאוד שאני הרבה פחות צעירה ממה שאני נראית.
 

22ק ו ס ם

New member
אגב, עוד הערה אחת שרק מוסיפה למה שכתבתי קודם

אם את אוהבת לקרוא ולכתוב זה יתרון ענק. להרבה מאוד חוקרים יש בעייה לשבת ולקרוא ולכתוב באקדמיה וזה מה שמאט אותם, כך שאת יכולה לראות את עצמך ברת מזל.
 

להפתעתך

New member
זה יתרון עצום בהחלט

לא עשיתי מחקר על זה אבל אני מניח שזאת יותר בעיה של זכרים מאשר של נקבות. מה גם שעובדתית אחוזי הפרעות הקשב הרבה יותר גדולים אצל זכרים ולמרות ההתכחשות האקדמיתהכללית לקיומן של הפרעות אלו בקרב חוקרים וסטודנטים, שמעתי גם על מקומות רציניים מאוד שבהם שליש מהחוקרים הם בעלי הפרעות קשב וריכוז. לקרוא מאמרים זה דווקא משהו שאני אוהב לעשות אבל עושה את זה בקצב יותר איטי ממה שהייתי רוצה-בשל בעיות ריכוז. אני לא יכול לקרוא ברצף בלי להפסיק לעשות כמה דברים אחרים באמצע. לכתוב אני דווקא אוהב-אבל כתיבה אקדמית תלויה ברפרנסים שאתה מצטט...אני אוהב את כל העבודה האקדמית, ללא ספק החלק הקשה ביותר שלה הוא זה שקשור באיסוף מקורות (לפעמים גם ביצוע ותכנון ניסוי יכול להיות מאוד קשה ומייגע) -גם שילוב נכון של מקורות יכול להיות בעייתי ומייגע.
 

lost cause

New member
זה שאני אוהבת את זה לא אומר שזה בא בקלות...

אני מניחה שגם לי, כמו להרבה אחרים, יש כל מיני סוגים של הפרעות קשב- דחיינות, ולעשות כל דבר בעולם כמו לנקות את החדר למשל מאשר לעשות מה שאני צריכה. ואגב- זה שאני אוהבת לקרוא, לכתוב, אולי אפילו אוהבת עריכה טכנית והערות שוליים- איך זה בדיוק מעיד שאהיה חוקרת טובה? כפי שציינתי, אפילו סמינר עוד לא הכנתי בינתיים...אז אני ממש לא יודעת.
 

להפתעתך

New member
ולי יש חבר

שהוא מנחה באו"פ ומרצה בחסד עליון, לפני כל הרצאה הוא כמעט מתעלף-הוא פותר את הבעיה עם לגימה נדיבה של אלכוהול בריכוז גבוה-לא כזה שגורם לו להשתכר, רק לאבד קצת עכבות. מהתרשמות שלי-זה תמיד עובד לו, אבל הוא גם פרפקציוניסט ואם אתה פרפקציוניסט שמתרגל הצגה מול קהל שבוי (חברים, משפחה וכ"ו) 2-3 פעמים לפני שאתה עושה אותה באמת זה בהחלט עובד-מניסיון. הצגות שכשלתי בהם (כולל כישלון קולוסאלי אחד) תמיד היו כאלו שלא הצגתי לאחרים לפני. יש כל מיני טכניקות, למשל הוא מספר שכאשר הוא מעביר הרצאה הוא פשוט רואה את הכיתה כבליל לא מזוהה של פרצופים והבעות וכך הוא מוריד לעצמו את המתח. לא בטוח שזה מתאים לכל אחד. מה שכן בטוח הוא שברגע שאתה שובר קרח, נניח שאתה גורם לקהל מולך לצחוק בגלל איזהשהיא אמירה משעשעת ולראות בך אטרקציה-קל מאוד לתפוס על זה מומנטום. הצרה היא שזה לא תמיד קורה.
 

22ק ו ס ם

New member
אהבה היא הבסיס

תנוח דעתך, גם אחרי שנים באקדמיה את עדיין תהרהרי האם את מתאימה לה או לא, זה נקרא תסמונת המתחזה. זה שאת לא בטוחה שאת מתאימה לא אומר שאת לא מתאימה ולמעשה רק מגדיל את הסיכויים שאת כן מתאימה לדעתי. למה למנוע מעצמך משהו שאת אוהבת רק בגלל שאת לא בטוחה שתהיי טובה בזה? האם תרגישי יותר טוב אם תעצרי את החלום שלך רק בגלל חוסר הביטחון הזה?
 

להפתעתך

New member
איך זה שלא שמעתי על התסמונת הזאת עד היום...

זאת המצאה שלך או שזה מעוגן אקדמית\חברתית? אני שואל ברצינות. לי יש את התסמונת הזאת מאז תחילת לימודי התואר השני, זאת תסמונת אכזרית למדי. ההתרשמות שלי היא שדווקא לסטודנטים פדנטים מאוד והספק עבודה גבוה אבל לא מדהימים מבחינת הרמה היצירתית יש אחוזים נמוכים יותר של התסמונת הנ"ל.
 

tulkin

New member
זו תסמונת ידועה

תראה מה גוגל יודע לעשות: http://en.wikipedia.org/wiki/Impostor_Syndrome אצלי זה כבר ברמות של אמנות.... רק צריך לזכור שכמו שזה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך, כך גם עם הסינדרום הזה: זה שיש לך אותו, לא אומר שאתה לא מתחזה. אני למשל מתחזה, ובקרוב מאד כנראה יחשפו אותי :)
 

להפתעתך

New member
אתה מצחיק זה בטוח

האמת שאני מעריך את עצמי יותר בתור מישהו שמשהו התפקשש לו בתואר השני יותר מאשר כמתחזה. מתחזים שלא יעזו לחשוב שהם כאלו, מאוד בטוחים ובטוחות בעצמם יש לא מעט מסביבי.
 

d a p h n a

New member
לא, זו תסמונת ידועה

היא נפוצה במיוחד אצל אקדמאים ועוד יותר אצל אקדמאיות.
 

d a p h n a

New member
וכמובן מצטרפת לאזהרות של טולקין

זה שאתה יודע על התסמונת, לא אומר שאתה לא באמת מתחזה.
 

להפתעתך

New member
תודה, עכשיו אני רגוע

אני לא מתחזה, פשוט לא מימשתי את הפוטנציאל עד תומו-בין היתר מכיוון שלא ניתנה לנו ההזדמנות לכך...
 

LastFlowers

New member
מותר לי להיות פוצית קטנונית?

*תגובה זאת איננה מכוונת ספציפית אליך* בר-מזל, בת-מזל, בני-מזל, בנות מזל. אין דבר כזה ברת מזל, בר = בן. באותה הזדמנות הרשו לי להביע מחאה נגד השימוש ההולך וגובר בפועל ר.ש.מ בהקשרים שהם אינם מתכונים, מרשמים, פרוטוקולים וציורים. תודה וסליחה.
 

LastFlowers

New member
שלום לך

אני חושבת שאת די עונה לעצמך בשאלה שלך: את לא רואה את עצמך כעורכת דין, לא מסתדרת עם הסדנאות לתארים מתקדמים, לא אוהבת להיות תחת אור הזרקורים, נהנית מעריכה וכתיבה, ואפילו מצאת עבודה שאת מאד אוהבת בכתב עת. תגידי לי את - בשביל מה לך ללמוד לתואר שני במשפטים? אם כבר, לכי על תארים רלוונטיים יותר כמו עריכה ותרגום או תקשורת, לעניות דעתי הם מתאימים מאד למה שתיארת שם למעלה על עצמך. אז אולי יהיו לך קצת השלמות אבל היי - בעצמך אמרת שאת צעירה מאד, נכון? קחי את הזמן, תשקלי החלטות בלי לחץ, תהני מהלימודים, תהני מהגיל שלך (זה בסדר, אני שואפת ל-30 ועדיין נראית בת 17, האמיני לי שבעתיד את הולכת ליהנות מהתכונה הזאת), תצברי ביטחון וניסיון חיים והעיקר - השתדלי לעשות את הדברים שאת אוהבת.
 
עונה כמי שויתרה על התיזה במשפטים בשלב זה

אי אפשר להתקדם בלי לעשות לעצמך יחסי ציבור ולכן לא תהיה לך ברירה אלא להתגבר על הפחד מלדבר מול קהל. אני מניחה שלא תתקשרי למצוא מנחה בתנאי שתבואי עם הצעה וכיוון מגובשים, גם מנחים בעלי שם אוהבים שרוצים אותם במיוחד שבמשפטים ההנחיה לרוב לא דורשת יותר מידי עבודה. סתם נקודה למחשבה לגבי האקדמיה בתחום הזה - כשבאים לשקול קידום מעדיפים אנשים שלמדו בחו"ל ועשו שם את הדוקטורט. העובדה שיש לך תואר שני עם תיזה בישראל לרוב לא מקצרת את הדרך לדוקטורט בחול, לפחות לא בארה"ב וקנדה ששם תדרשי לחזור על התואר השני בטרם יקבלו אותך לדוקטורט - לפחות במוסדות הנחשבים. אז קחי לך את הזמן, תעשי התמחות, תרגישי איך זה עבודה של עו"ד ואולי הדעה שלך תשתנה ואם לא ואם לא תרצי ללמוד בחול תמיד אפשר לבקש להשלים תיזה כחלק מלימודי הדוקטורט
 
למעלה