התלבטות מאוד מאוד רצינית, עזרה בבקשה די דחוף

BlackUnicorn

New member
התלבטות מאוד מאוד רצינית, עזרה בבקשה די דחוף

שלום לכולם התחלתי לפני חודש טרום התמחות במשרד שנחשב לטוב (הומלץ ע"י אחד עורכי הדין הטובים בארץ בתחום זה) בתחום דיני המשפחה. אני סטודנטית באמצע שנה ג' באוניברסיטת ת"א, ולאחר שהייתה שביתה (מישהו עדיין זוכר?) בתחילת השנה, יש עלינו לחץ מטורף שלא הולך להסתיים בקרוב. ההתלבטות שלי היא אם להמשיך עם טרום ההתמחות או לא. אני אחלק את השיקולים לבעד ונגד כדי לעשות את זה פשוט וקל: בעד: המשרד בסה"כ הוא משרד טוב. יחסי האנוש שם מעולים העבודה שם מעניקה לי ניסיון רב הפילו אותי ישר למים העמוקים כך שיש לי יכולת ללמוד הרבה בסופו של דבר - אני באמת אצא משם "משהו". התנאים בסה"כ די טובים בעיקר מבחינת הטווח הרחוק - אין דרישה של הישארות במשרד לילות כימים וכו'. המשרד עובד כעיקרון 3 ימים בשבוע מ- 9 עד 6, יום אחד עד 4, ויום אחד עד הערב (9-10). נגד: יש לי לחץ מטורף, ואני מרגישה שטרום ההתמחות פוגע לי בלימודים. (יש לי ב- 3 וחצי השבועות הקרובים להגיש 6 עבודות ובסופן בסוף החודש - מבחן, לצורך העניין) אני לא מספיקה ללמוד, לנשום, לעשות שום דבר. בימים שאני לא עובדת אני לומדת, אני גרה לבד עם בן הזוג שלי וכמובן שיש גם כל מיני מטלות בית שונות. למעשה, נשאר לי רק את יום שבת (וממש שעתיים שלוש מיום שישי) ללמוד, וזה אומר להכין עבודות למעשה, שנעשות ממש בלי חמצן לנשימה (וככה הן נראות, אם אני מצליחה בכלל לסיים אותן). למעשה הייתה מתמחה שעזבה לפני שבוע ומצפים שאני אעשה את העבודה שלה במלואה. מבחינת הבוסית שלי - אני אמורה להגיע בכל דקה אפשרית שבה אני לא בלימודים, התחייבות מלאה וכוללת, וזה אומר חוסר חיים מוחלט. בסה"כ מאוד חשובים לי גם החיים הפרטיים שלי, חיי הזוגיות, המשפחה, והחברים (שלא ראיתי המון זמן). אני לא יכולה שלא לשאול את עצמי אם לא עשיתי טעות שהתחלתי עם טרום ההתמחות בתקופת הלימודים במקום ההתמחות עצמה. אפשר לומר שבעבודה עצמה אני נהנית. אני בהחלט רואה את עצמי שם בעתיד (למרות שאני רוצה להיות עצמאית בהמשך, ללא ספק), במקצוע וכו'. האם כולנו נידונו להיות וורקוהוליקים מטורפים שמאבדים את השפיות על חשבון המשפחות ובני הזוג שלנו? על צד אחד של המאזניים מונח לי סיכוי טוב להצליח, לצבור ניסיון וכו', ועל הצד השני - עוד שנה של זמן לעצמי, ואח"כ לקחת את ההתמחות כמו שהיא, לבד, להקדיש לה את הזמן ואת הראש שלי במלואו, אבל אולי במשרד פחות טוב (מי יודע). מה דעתכם?

לא פשוט.. ../images/Emo4.gif

אני בחרתי לעשות טרום התמחות וירדתי בלימודים, אבל די מהר הבנתי שזה נותן לי פור רציני על האחרים. מה שווה ציון 90 בתעודה אם אתה לא יודע מה זו בקשה למתן פסק דין, למשל? העדפתי לא להצטיין אבל ללמוד, ואני שמחה עם ההחלטה שלקחתי. יצאתי לשוק עם 3 שנות ניסיון (שנתיים טרום ושנה התמחות) וזה מכובד. אבל, אם זה מפריע לך לזוגיות, יש מקום לשקול שנית (ד.א: בקשר לבית- עזרה מהבן זוג/ הורים/ אפילו עוזרת פעם בשבועיים יקלו עלייך את העומס). אדם באמת צריך אוויר, למרות שתמיד בהתחלה נקרעים. רק את יודעת עד כמה זה מהותי. לצערי אין לי תשובה חד משמעית עבורך. מבחינה מקצועית עדיף שתמשיכי, מבחינה אישית- רק אם את מסוגל ללכת בין הטיפות.. שיהיה בהצלחה!!

אולי:

במשרד שבו התמחתי, תאמינו או לא, היה מתמחה שהיה בטרום - ובתקופת הבחינות שלו הוא לא הגיע למשרד. מצד שני, היו מתמחים נוספים... את יכולה להסתכל על זה ככה: את באמצע שנה ג', מה שאומר שאין לך עוד הרבה לסבול מבחינת הלחץ והשילוב בין לימודים להתמחות. כמו שנעמיהיפה אמרה: מה עם עזרה בבית? ומה עם לבקש להתחשב בך בתקופת הבחינות?

BlackUnicorn

New member
ביקשתי שיתחשבו בי בתקופת הבחינות

התשובה שקיבלתי היא: "ברור שאת לא תבואי כמו היום (3 ימים בשבוע), את יכולה שלא לבוא יום פה יום שם, אבל תצטרכי להשלים את הימים האלה לאחר מכן" (WTF?! ז"א שאני כן צריכה לבוא 3 ימים בשבוע... ) הבעיה העיקרית היא בגלל הלחץ שנוצר אחרי השביתה, למעשה הולכת להיות לי תקופת מבחנים מאוד מאוד ארוכה, והבוסית שלי לא מוכנה להתגמש מבחינת השעות אפילו קצת. היא צריכה אותי כל דקה אפשרית ואם אני לא פה - אני צריכה להשלים את השעות בכל דרך אפשרית, גם שישי-שבת. עזרה בבית - גם בן הזוג שלי עסוק מאוד, ומעבר לזה זה מאוד בעייתי לצערי.

תיראי

אני חושבת שהכל צריך להיות בפרופורציה. אם את נחוצה במשרד אז תבואי לבוסית שלך ותסבירי את המצב, אני מאוד מאמינה בכנות-זה עזר לי לאורך כל הדרך. ברגע שתשתפי אותה יהיה לך קצת יותר קל. תישאלי אותה איך אפשר למצוא פתרון יחד. גם חיי חברה הם חשובים אבל בתור מי שעשתה התמחות במשרד מאוד גדול לא היה לי יותר מדי. סוג של הקרבה שבן זוגי השתדל להבין. שיהיה בהצלחה..ואין כמו ניסיון!

BlackUnicorn

New member
הייתה לי שיחה איתה אתמול

ומבחינתה כמו שכולם מחויבים במיליון אחוז לעבודה, גם אני אמורה להיות, וזה אומר שכל דקה פנויה שיש לי - אני במשרד, וזה אומר שאין לי חיים ואין לי שום דבר, בדיוק כמו שלה אין ולאחרים אין. אין לה אפשרות להתגמש. שאלתי אותה איך אפשר למצוא פתרון יחד, מבחינתה פתרון זה שאני לא אבוא יום פה יום שם (אבל שאני כן אשלים אותם, מצידה ביום שישי.. דבר שהוא בלתי אפשרי מבחינתי כי גם ככה אין לי זמן). וזה לא שאין לי יותר מדי - אלא פשוט אין לי, וגם אין לי שעות שינה.. אני פשוט מרגישה שאני מתפרקת לחלוטין.

BlackUnicorn

New member
אין כזה דבר. העניין הוא (וזה יתרון במקום

מסוים) שזרקו אותי ישר למים, וזה אומר שיש לי תיקים משל עצמי ולקוחות משלי (כמובן עם פיקוח של הבוסית אבל הם עדיין מוגדרים כ"שלי"). כלומר, דברים שרק אני מתעסקת בהם, ואם אני לא נמצאת - זו בעיה מאוד רצינית. בינתיים עשיתי החלטה כזו - יש איזשהו קורס שיש לי של 3 ש"ס שהוא נותן לי את העומס העיקרי, כי הוא ללא מבחן אך דורש להגיש תגובה על מאמרים ארוכים באנגלית כל שבוע, דבר שאני פשוט לא מצליחה לעמוד בו (דורש קריאה מעמיקה) יחד עם עוד שתי עבודות ומבחן בסוף החודש הזה. נראה לי שבלעדי הקורס הזה אני אצליח לעמוד בעומס, ולכן החלטתי לפרוש מהקורס הזה ולהמשיך בינתיים בטרום ההתמחות. אין לי ברירות אחרות כמו שאני רואה את זה... זה או לוותר על טרום ההתמחות (שבסה"כ התנאים של המשרד טובים, פשוט לא לעכשיו אלא להתמחות בעתיד), או לוותר לפחות בינתיים על הקורס הזה. תודה לכולם על העזרה

נשמע טוב..

אם גם הורדת הקורס הזה לא תעזור, תשקלי הפסקת הטרום. העיקר שתשמרי על עצמך ותהיי מאושרת!

shno

New member
אם את מתפרקת, ואם כל השיחות עם הבוסית לא עזרו

תגידי יפה שלום, בקשי מכתב המלצה יפה - ושחררי עצמך מעולה של טרום ההתמחות. בסה"כ טרום התמחות זה יפה, זה נחמד, לומדים הרבה - אבל זה לא מחויב המציאות. ולהתפרנס במהלך הלימודים אפשר גם בעבודות שכן משאירות קצת חיים. עורכי דין רבים מאוד סיימו את הלימודים, עשו התמחות, עברו את בחינות הלשכה ופועלים היום כעו"דים מן המניין - בלי שעשו טרום התמחות. תרשי לעצמך לותר קצת. עוד נכונה לך שנת התמחות לא קלה. אין סיבה להגיע לשנת ההתמחות עם הלשון בחוץ. ובכל מקרה - שיהיה בהצלחה!

עם כל הכבוד לעו"ד שלך:

החיים שלך הם במקום הראשון. הלימודים שלך תופסים מקום יותר חשוב מההתמחות. מה לעשות? אם תכשלי לא תוכלי בכלל לעשות התמחות... ואם את מרגישה שאת "מתפרקת" והיא לא מבינה אותך - תגידי שלום וביי. טרום התמחות זה רק טרום!

למעלה