התלבטות,מבקשת לשמוע את דעתכם

מיכל@ל

New member
התלבטות,מבקשת לשמוע את דעתכם

בוודאי שמעתם על המאבק של פורום "הזכות להורות" להמשיך להשאיר את הסטטוס קוו שקבע כי לא תהיה הגבלה על מספר טיפולי פוריות בילד ראשון ושני,ועל ההצלחה שהם זכו לה. אני מעונינת לנסות להאבק על זכותם של משפחות לבחור בין מימון טיפולי הפוריות ע"י המדינה [שקיים בפועל] לבין מימון אימוצי ילדים בחו"ל . הרעיון הוא שבמקום "להשליך" עשרות אלפי שקלים על עשרות טיפולים ,תוכל כל משפחה לבחור אם ברצונה להשקיע את הכסף בטיפולים או באימוץ . היות וכותרת המאבק היא "הזכות להורות" תהיתי אם יש מקום לדעתכם לשלב במאבק גם את הצורך באפשרות שמשפחות הומוסקסואליות\לסביות יוכלו לאמץ את ילדי בני זוגם. האם יש קשר בין שתי המטרות לדעתכם ? האם עדיף להתמקד בכל מאבק לשם עצמו ? עצות ? הערות ? הארות ?... הכל יתקבל בשמחה .
 
אפשר להתחיל בהקלות מס

נראה לי שהכרה של המדינה בהוצאות האימוץ כהוצאה מוכרת, יכולה להיות, שלב ראשון במאבק. הכרה כזאת תחזיר לידי המאמצים כ-50% מההוצאות. אני מנסה, אישית, לבקש ממס הכנסה הקלה בגין הסכומים ששולמו. כמובן שעעדכן בהתפתחויות. וחוץ מזה, נחמד להיפגש במקומות לא שיגרתיים
 

פרח7

New member
רעיון מימון אימוץ מוצא חן בעיני

אפילו ממש ממש מוצא חן בעיני. לא חשבתי על זה אפעם. אם המדינה מממנת הפיכת אזרחיה להורים, מה זה משנה לה באיזה תהליך מתחילה ההורות? לא בטוחה שאני מבינה איך קושרים בין שני המאבקים. המאבק להכרה בזכות הורית על ילד של בת/בן זוג לבין המאבק למימון הגשמת הורות ללא אפליה המתבססת על הדרך בה הושגה.
 

זואיzoe

New member
אבל בעצם המדינה לא גובה כסף

מהורים על אימוץ בארץ. אימוץ הוא חינם, רק שצריך לחכות הרבה שנים. רק אם מדובר באימוץ בינלאומי, הוא עולה כסף, ואז, חוץ מהעמותה שגובה מה שגובה, יש תשלומים שצריך לשלם לחו"ל, לעמותות שם נניח, ונראה לי קצת מסובך שהמדינה תממן תשלומים של עסקאות פרטיות לחו"ל. אני גם לא רואה קשר בין אימוץ של סטרייטים לבין זוג הומולסבי. בחו"ל נניח, זה עולה לנו או להם אותו דבר בדיוק. בארץ זה פשוט לא אפשרי, כולנו יודעים.
 

מיכל@ל

New member
זואי

אם כולם היו הולכים על אימוץ ילדים בארץ,ההמתנה היתה אורכת עשרים שנה ולא שש שנים.
 
לא לגמרי מדוייק:

למעלה מ 50% מהתשלום הוא לעמותה כאן. והעמותות פועלות בחסות החוק. כלומר - הן גוף- בדיוק כמו קופ"ח. אם המדינה מממנת למישהי תשלום לקופ"ח עבור IVF, למה שלא תממן לאחרת את התשלום לעמותה, עבור הטיפול באימוץ?
 

אבא גאה

New member
וגם: המדינה היא זו שהחליטה

שעמותה לאימוץ מותר לה לגבות עד 20,000$ עבור תהליך האימוץ. נחשו כמה גובות כל העמותות? בדיוק 20,000$ (לא עד , בדיוק 20,000$) ועל זה מוסיפים הוצאות טיסה, מלון, (לעיתים יותר מפעם אחת), רוצה רופא שילך לבדוק? עוד כסף, קצת שוחד עבור הנוגעים בדבר גם מבקשים ממך להביא..... אם המדינה היתה מפקחת קצת יותר, אז נדמה לי שהורים לא היו צריכים לשלם כ"כ הרבה כסף ואולי גם לא היו נסחטים במצב הרגשי הזה (מה אנחנו אמורים לעשות אם כבר ראינו את הילד, חיבקנו אותו, ועכשיו משפט ומבקשים ממך 700$ בכדי להיות בטוחים שהשופט יחליט "כן"......מי היה מעז לשחק עם זה?????)
 

אבא גאה

New member
עוף ואורז

האם אתה חי עם תלאביבי2? יענו האם אתם משפחה הומולסבית? גם אם לא זה בסדר, אנחנו עדיין די נחמדים, אבל אם כן.........
 

זואיzoe

New member
אז כביכול יש פיקוח

של המדינה, כמו נניח בפונדקאות, וזה טוב שכך, אחרת כולם יודעים מה היה קורה. בכל נושא הילודה יש איזה שהוא פיקוח של המדינה, אבל עדיין, יש אנשים שמנהלים עסק פרטי. כלומר, מישהו פרטי הקים עמותה שכזו, וודאי שלמטרת רווח, לא? אולי הפתרון יהיה שהמדינה תקים עמותה בעצמה??? או אולי אני נאיבית ולא מבינה כלום?
 

מיכל@ל

New member
את מבינה יופי ../images/Emo13.gif זה באמת מסובך

אז ככה : לפי החוק,העמותות קמו בחסות המדינה ומחויבים לדווח לה,לכאורה העמותות אמורות לפעול ללא מטרת רווח . ברור שהעמותות מרוויחות ואף אחד מהם לא צדיק גדול,אבל עדין הן לא עמותות פרטיות.
 

זואיzoe

New member
בקשר לעמותות

אכן הן פועלות בחסות החוק, אבל הן לא כמו קופ"ח, אלא עמותות פרטיות, כלומר לא ממשלתיות..או שאני טועה?? העמותות שהינן גופים פרטיים, גובות את ה 50% למטרת רווח כמובן. אני לא מבינה ממש בנושא, אבל זה לא ככה? כמו כל עמותה אחרת פרטית שגובה כסף עבור שרותיה - לא יודעת, נניח, משרד תיווך...?
 

פרח7

New member
שאלה

למה המדינה מממנת טיפולי פוריות? 1. להוריד את הגיל הממוצע של התושבים
2. סיפוק הכמיהה לילד של אזרחיה מאותן סיבות עליה לממן אימוץ של ילד (גם חו"ל) אלא אם מבחינים בין הורות ביולוגית לבין הורות מאמצת.
 

מיכל@ל

New member
זה בדיוק הענין

אני נוטה להאמין שהמדינה מתיחסת לטיפולים כאל פתרון רפואי [כמו שהם מטפלים במחלות למשל],אבל ההבדל הוא שהמחיר הבריאותי כבד מאוד,אין 100% הצלחה [רחוק מזה],ומעבר לכך למדינה לא צריך לשנות אם אותו אזרח קטן שמתווסף למדינה הגיע דרך הריון או אימוץ. המאבק להמשך טיפולי פוריות יצא מתוך נקודה של שינוי מצב מסוים לרעה ,אנחנו [הורים מאמצים] לעומת זאת מעולם לא קיבלנו מימון ולכן עבודת "השכנוע" בעייתית יותר.
 
../images/Emo32.gifאיך את מרגישה עבר השיעול

כי אצלינו התחיל ובגדול כולם חוץ ממני רותחים מחום ומשתעלים כמו זקנים אחרי עשרות שנות סיגריות.
 

זואיzoe

New member
אוי.. עכשיו אתם חולים??

אצלנו בעצם נשאר רק השיעול. חום ירד, כאב גרון עבר, קצת חזרנו לשגרה.. האשה חלתה קשה יותר ממני, עכשיו הרבה יותר טוב.. תודה על ההתעניינות. לא היה קל. מקווה שלא יחזור על עצמו.. ו..תהיו בריאים!!!!
 
למעלה