התלבטות.. מה לבחור?

Miki son

New member
התלבטות.. מה לבחור?../images/Emo35.gif

היי הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על מקרה שקרה לי.. ומה לדעתכם כדאי לעשות עכשיו? לפני כמעט שנתיים שברתי את הרגל, עברתי מספר ניתוחים, תקופה ארוכה של פיזיוטרפיה, ולמרות הכל עדיין נשארתי עם מגבלות מסויימות. פניתי לעורך דין שיסדר את הענייניים עם חברת הביטוח, ובבדיקה של רופא של חברת הביטוח הוא קבע לי 10% נכות. כך שאפשר לקחת את הכסף שמגיע על 10% הנכות שקבע הרופא של חברת הביטוח ובזה יגמר הסיפור. עכשיו העורך דין בא ואמר שהוא שלח את כל המסמכים הרפואיים (מהניתוחים והטיפולים שעברתי מאז), לרופא מומחה שהוא מכיר, ולפי דעת הרופא מגיע לי לפחות 20% נכות (מה שאומר פי שתיים כסף). ואז הוא יכול לשלוח את חוות הדעת של הרופא "שלו" לחברת הביטוח ולטעון שמגיע יותר כסף. רק שכדי שהרופא המומחה מטעמו יבדוק אותי אני צריך לשלם לו 5000 ש"ח ... אין לי סכום כזה (למרות שהעורך דין אמר שהוא מוכן לרשום צ'ק...) ועכשיו השאלה - האם פשוט לקחת את הכסף של ה10% שכבר יש לי? או שלסכן 5000 ש"ח בשביל שהרופא של העורך דין יבדוק אותי? מצד אחד, מי אמר שחברת הביטוח תסכים עם חוות הדעת של הרופא הנוסף (שיקבע אחרת מהרופא שלהם)? כשיש סיכוי ש5000 ש"ח יאבדו סתם, אולי באמת פשוט עדיף "ציפור אחת ביד משתיים על העץ.." ? מצד שני, מדובר באפשרות לקבל סכום הרבה יותר גדול של כסף, שיכול מאוד לעזור לי כרגע.. כיצד לדעתכם עדיף לנהוג? במה לבחור? מה הסיכויים של האפשרות השנייה להצליח?
 
תשובה

אינני יודע אם יש הכרח בשלב שבו נמצא התיק שלך, בהגשת תביעה לביהמ"ש. המחיר שדורש הרופא "שלך" מתאים לחוות דעת שמוגשת לבית המשפט. אם פניו של עורך דינך לתביעה משפטית, כנראה שהוא חושב שיש לכך צידוק. מאידך יתכן שמדובר בהוצאה מיותרת בשלב זה, ואולי ניתן לחסוך כמה אלפי ש"ח אם תקבל תעודה רפואית שבה יצוינו אחוזי הנכות, ולא חוות דעת מלאה שמיועדת להגשת לביהמ"ש. אגב, במקרים רבים כאשר יש מחלוקת כמו שאתה מתאר "חותכים" באמצע ומתפשרים על 15% כדי לחסוך את הזמן שנדרש להתדיינות משפטית בבית המשפט וכמובן חסכון בהוצאות שמצריך הליך משפטי (כגון חוו"ד רפואית ואגרת משפט).
 
לשאלתך...

שלום, מניסיון אישי, אם רופא של חברת הביטוח קבע כי נותרה לך נכות של 10%, אזי ככל הנראה מדובר בנכות גבוהה יותר, ולכן הייתי ממליץ לך להיבדק על ידי רופא מטעמך לצורך קביעת אחוזי הנכות המדוייקים בטרם סיום התיק. לידיעתך, ניתן לבקש מהרופא הבודק חוות דעת "ראשונית" (תעודת רופא ובה יצוינו אחוזי הנכות), לרוב עושים שימוש בחוות דעת זו לצורכי משרד/מו"מ בלבד היות ולא ניתן להגישה לבית משפט. עלות של חוות דעת כזו הינה נמוכה משמעותית מחוות דעת "מלאה" (לא כל רופא יסכים לתת חוות דעת כזו מסיבות ברורות). כמו כן, במידה ותחליט, לאחר קבלת חוות דעת "ראשונית", להגיש תביעה לבית המשפט ובמסגרתה להגיש חוות דעת, ינוכה הסכום אשר שולם עבור חוות הדעת "הראשונית" מחוות הדעת "המלאה". אדגיש, כי חוות הדעת מטעמך לא מחייבת את חברת הביטוח ולא את בית המשפט במידה ותחליט להגיש תביעה (לא ציינת כיצד התרחשה התאונה, שכן אם מדובר בתאונת דרכים לא רק שחוות הדעת לא מחייבת את בית המשפט, אלא חל איסור על הגשת חוות דעת מטעמך ותיבדק על ידי מומחה מטעם בית המשפט). באשר לשאלתך "מה לבחור?", בשביל זה שכרת את שירותיו של עו"ד.מה גם לא ניתן לייעץ לך ללא בדיקת התיק הרפואי במלואו, ימי מחלה, תלושי שכר וכדומה. יחד עם זאת, אני מעריך כי חברת הביטוח תסכים לפשרה של 15% (בהנחה ואכן ייקבעו לך 20% על ידי רופא מטעמך). האמור לעיל אינו בבחינת ייעוץ משפטי. כל הסתמכות על האמור לעיל הינה באחריות המסתמך ועל דעתו בלבד. בכל מקרה מומלץ לקבל ייעוץ אישי מעו"ד אריק ארביב, עו"ד 077-5130090 www.anp-law.com
 
למעלה