התלבטות קשה ורגישה...

BlackUnicorn

New member
התלבטות קשה ורגישה...

אני טרום מתמחה במשרד עורכי דין קטן לענייני משפחה (לא שיש גדולים לעניין הזה). אמורה להתחיל להתמחות במרץ במשרד ולהמשיך לעבוד שם אחרי זה, כנראה. יש לי בעיה אחת שמאוד מטרידה אותי שבגללה אני שוקלת לעזוב ולחפש מקום התמחות אחר, אבל הבעיה היא שאני חוששת שהבעיה הזו קיימת בכל מקום ושהיא יותר בעיה "ישראלית" ובעיה של "בוסים" מאשר בעיה שניתנת לפתרון. אז ככה - אחת לחודש, גג פעמיים בחודש, אני סובלת לצערי הרב ממיגרנות. זה יום שבו אני לא יכולה לתפקד. מי שמכיר/סובל מזה, יודע שהכאבים הם מאוד קשים, צריך להישאר בחושך, בשקט וכו'. הבוסית שלי, מאידך, היא אחת שלא מוכנה לקבל את זה שהעובדים שלה (כולל עורכי הדין!) לא יגיעו לעבודה, גם אם הם חולים, וזאת למרות שרובנו מגיעים לעבודה גם כשאנחנו לא מרגישים כל כך טוב. המשמעות היא שאם אני מרימה טלפון בבוקר ואומרת שאני עם מיגרנה - היא אומרת שזה לא מעניין אותה ושאני אגיע למשרד. זה לאו דווקא מיגרנה, זה יכול להיות קלקול קיבה קשה, זה יכול להיות שפעת וכו' - אלא אם כן אתה גוסס - אתה מגיע. הבעיה הזו מאוד מאוד מפריעה לי. אני מרגישה כמו בסוג של כלא (במיוחד שזה גם כלפי עורכי הדין - משמע זה יהיה גם בעתיד), שבו אין לי שום זכות. מה עם ימי המחלה שלי? האם זה ככה בכל המשרדים? לפי מה שאני שומעת/יודעת - נראה לי שכן! אני כבר מתחילה לחשוב על סיום הלימודים ולא לעשות התמחות וזהו... אבל כמובן שזהו לא פתרון. האם קיימים בכלל משרדים שקצת אכפת להם מזכויות אדם? מזה שלאנשים יש רגשות? שאנשים חולים לפעמים? כל כך מתחיל להימאס לי... כמובן שיש עוד דברים שמפריעים - למשל היא לא מאשרת ימי חופש אף פעם כמעט, גם לא לעורכי הדין או למזכירה (היא אשכרה אמרה לה להחליף את רופא הנשים שלה בגלל שהוא מקבל רק בבוקר!!! בגלל שהיא צריכה לבקר אצלו פעם בחצי שנה!!), אבל אני גם ככה לא לוקחת ימי חופש בד"כ.. הרצון שלי בטווח הרחוק (עוד 3-4 שנים) הוא לפתוח משרד קטן משלי, אבל עד אז נראה שאני הולכת לעבור 7 מדורי גיהנום. עצה, מישהו?
 
תשובה:

לפי מה שאת מספרת, לא הייתי רוצה להתקל בבוסית / אדם כזה. בכל מקרה, אם היא לא ממש מתחשבת בך, ואת כבר מודעת למחלה שלך יש לך, כמו שאני רואה את זה, 2 ברירות: או להמשיך לסבול במשרד בו את נמצאת, או להחליף משרד - ומהר. בכל מקרה, לא הייתי מוותר על ההתמחות, ועל הרצון שלך לפתוח משרד וכו'. שיהיה בהצלחה, המון בריאות, ותתנחמי שההתמחות היא "רק" שנה...
 

BlackUnicorn

New member
זהו, שהיחס הוא לא רק בהתמחות אלא גם אח"כ

וזה מה שמרתיע אותי.. נדמה שזה ככה בכל המשרדים ובאופן כללי בארץ. האם אתה מכיר משרדים שבהם מקבלים את העובדה שבן אדם לא מרגיש טוב ולא מגיע לעבודה? אני מרגישה שהבעיה הזו שיש לי (שהיא בסה"כ בעיה נפוצה, שאני סובלת ממנה מגיל שנתיים ומטופלת אצל הנוירולוג מבין הטובים בארץ), היא כמו סוג של גיבנת שמפריעה לי בכל עבודה. זה מה שמרתיע אותי מלנסות ולמצוא מקום התמחות אחר... במיוחד נדמה לי שזה ככה במשרדים קטנים, שהם המשרדים אליהם אני מכוונת (דיני משפחה).
 
בפירוש - כן! כמו בכל דבר בחיים, יש אנשים ויש

אנשים. יש לי חבר מאוד טוב שהוא חולה אפילפסיה וכשהוא ניגש לראיון ההתמחות הוא "הניח את זה השולחן". קיבלו אותו! (ואת האמת - מי שקיבל אותו רק הרוויח, הבן אדם גאון). יש לי עוד חבר שהוא חולה ניוון שרירים, וגם הוא מצא התמחות. (על הסיפור של האחרון תוכלי לקרוא בהמשך בפורום). בכל מקרה- אם את מספיק טובה ומספיק נחושה, תמצאי את מקומך.
 
למעלה