התלבטות שלא קשורה לנושא הפורום...

mamadan

New member
התלבטות שלא קשורה לנושא הפורום...

אבל אולי בכל זאת, מה דעתכן על טיפות A+D וברזל לתינוקות בשנה הראשונה? בתחושת הבטן שלי אני לא רוצה לתת- יש לכך צידוקים? אני שומעת כל מיני הפחדות על אנמיה ועינינים, מעניין אותי לשמוע דעות/ הסגות בנושא. תודה

כרמית מ.

New member
A+D זה קל.

אם את גרה בארץ (אם לא - חשוב איפה), ואת והתינוק נחשפים לשמש לפחות 5 דקות ביום בחשיפה מרובה (לאו דווקא ישירה, אבל בשטח-פנים נרחב של הגוף) או רבע שעה ביום בחשיפה מעטה (לא כולל ימי גשם) אז זה מיותר. השימוש השגרתי הוא "ירושה" מהבריטים בשילוב עם אוכלוסיות שלא נחשפות לשמש (חרדים, בדואים - בהכללה). ויטמין A הוא בכלל נלווה בגלל אופן היצור של ה-D. לגבי ברזל, זה יותר מורכב. אני יכולה לשתף אותך בשיקולים, אבל המסקנה יכולה להיות שונה ממשפחה אחת לשניה... * בעד מתן ברזל: -אנמיה נפוצה בתינוקות ופעוטות. -נזק מאנמיה בשלבי ההתפתחות, עלול להיות בלתי הפיך, ולפגוע בהתפתחות השכלית. -בשביל לגרום לנזק ממשי מעודף ברזל (וזה יכול להגיע גם למוות) צריך כמויות גדולות מאד של ברזל. זה קורה בעיקר בתקלות (ילד שבלע את כל הבקבוק, או כמה כדורים מהברזל של הוריו וכדומה). במינון המקובל, אין בעיה. - יש היום, בגלל התזונה והזיהום, הרבה מאד אלרגיות במערכת העיכול. לפעמים אלו אלרגיות מינוריות, שלא חשים בהן באופן ברור (או לא משייכים את התסמינים לאלרגיה) ובחלקן ישנו דימום מיקרוסקופי מהמעי - מה שגורם לירידה משמעותית בערכי הברזל. - התזונה של התינוק בשנת החיים הראשונה ולפעמים גם השניה היא די מוגבלת, וקשה לבנות תפריט עשיר מספיק בברזל (ושהילד גם יאכל ממנו מספיק). * שיקולים נגד מתן ברזל - תוספת מלאכותית. אם יש מעט ברזל, אולי ככה זה צריך להיות. - אחת הסיבות לאנמיה, היא חיתוך מוקדם מדי של חבל הטבור. השהיית החיתוך מגדילה את נפח הדם של התינוק בכ-30% (בעצם: חיתוך מוקדם מקטין את נפח הדם בכ-30%), ולכן מקטין את הסיכון לאנמיה. - בחלב אם יש מעט ברזל, אבל הוא נספג היטב - בהנתן שזוהי התזונה היחידה של התינוק. תינוק שניזון גם מתמ"ל, או אפילו מקבל תוספת ברזל מלאכותית, הספיגה של הברזל מחלב האם נפגעת. - תינוק שלא יונק אלא רק מקבל תמ"ל - התמ"לים מועשרים בברזל (לא יודעת עד כמה הוא זמין ובר-ספיגה). - ניתן לבצע ספירת דם, בשביל לבדוק את הצורך של התינוק האישי בתוספת ברזל. הפשרה שאני, אישית, בחרתי בה, היא איחור תחילת תקופת מתן הברזל לגיל 9 ח', כשהתינוק כבר אכל דברים נוספים על חלב אם ממילא. נתתי למשך תקופה דומה למומלץ, רק בהסתה של 5 ח', ובדקתי את רמת ההמוגלובין בגיל שנה וחצי (במקום שנה, כמומלץ). אצלנו גם הסתבר שיש אלרגיות.

../images/Emo45.gif יפה כרמית! ויש לי גם להוסיף ש.

אם התינוק יונק, הוא מקבל טונות של ויטמין A בחלב האם (והריכוזים עולים ככל שהתינוק גדל). ויטמין D בחשיפה לשמש - לא רק בארץ אלא בכל מקום בו יש אפילו מעט שמש, גם בחורף, מספיקה חשיפה מתונה של הפנים וכפות הידיים - לא צריך שטח נרחב של הגוף - של 10-15 דקות שלוש פעמים בשבוע. חלב אם יחסית דל בויטמין D. ברזל - לתינוק יש מצבורי ברזל עד גיל חצי שנה עוד מהיותו עובר. בנוסף, הוא מקבל (אם יונק) דרך חלב האם כמות מספקת של ברזל עד גיל חצי שנה בערך, שזה הגיל בו מתחילים מוצקים. גם לאחר מכן הוא ממשיך לקבל ברזל, אבל צריך מקור ברזל נוסף. אני מעדיפה לתת מזון עשיר בברזל, ושהתינוק יקבל את הברזל דרך האוכל שלו והחלב ולא כתוסף מלאכותי אם לא ממש צריך. אני לוקחת את כל התינוקות שלי לבדיקת דם להמוגלובין בגיל 9 חודשים, ואז לפי הרמה מחליטים אם צריך או לא. מעדיפה לא לתת עד שלא יודעים שצריך
ואם לא צריך - בכלל סבבה.

אשכר ש

New member
אינפורמציה חשובה!

תודה לשתיכן
אני נתתי ויטמין רק בימים שממש לא הייתה חשיפה לשמש- האם גם על זה אפשר לוותר?

swann

New member
../images/Emo207.gifעוד התלבטות - ויטמין K

אתמול דיברתי עם המיילדת שלי על זה. לא יודעת איך נותנים את זה בארץ אחרי הלידה, אבל פה זה בזריקה לרגל - שעה אחרי הלידה. אין פה אופציה לתת דרך הפה. יש דעות?

צימעס

New member
מה זאת אומרת אין אופציה?

זה בדיוק אותו תכשיר, רק צריך 3 מנות.

swann

New member
ע"פ המיילדת שלי אין טיפות אורליות

בקנדה, והתכשיר שמזריקים הוא מאד לא טעים. האם זה נכון שאם נותנים דרך הפה צריך לחזור על זה אחרי שבועיים ואח"כ שוב? אולי כדאי לבקש שיביאו לי מהארץ?

אשכר ש

New member
כן, לוקחים 3 פעמים

פעם ראשונה אחרי הלידה, פעם שניה אחרי שבוע ופעם שלישית ואחרונה חודש אחרי הלידה. זה באמת מר אבל אפשר להניק מיד אחרי ואז זה מקל.

סטיוויה

New member
נראה לי שהיא

פשוט לא רוצה להתערבב בעניין הזה.יש אפשרות בכל מדינה בעולם לקבל מרשם לאמפולות.מצד שני,אולי חבל על כל ה"פאס".תלוי עד כמה זה עקרוני לכם.

כרמית מ.

New member
תקראי את הדף בנושא ב"באופן"

אני אישית העדפתי לא לתת (לקחתי טבליות אלפלפה בשליש השלישי של ההריון). התכשיר של הזריקה זה בדיוק אותו תכשיר של הבליעה.

swann

New member
אני בדיוק קוראת אותו ומתבלבלת...../images/Emo3.gif

נראה לי שאני אשאל את המיילדת האם זה באמפולות ואיך אפשר לתת את אותו תכשיר אורלית. נראה לי שאתן בכל מקרה, רק בגלל שהסכנות, כמה נדירות שתהיינה, הן מאוד חמורות והייתי רוצה להרגיש בטוחה ומכוסה. כמובן תלוי בלידה עצמה.

Manty

New member
יש לי לינק מעניין בנושא ../images/Emo26.gif

קליק. ואני, כמו כרמית, לוקחת אלפאלפא (קצת יותר משלושה חודשים
) ולא נותנת את הויטמין.

swann

New member
מאוחר מדי לקחת את זה עכשיו...

9 ימים לפני התלמ
ואין לי מושג האם התזונה שלי עתירת ויטמין K או לא. יש לי את הלינק הזה (מסוף הדף בבאופן), ועכשיו אקרא. נראה אם אגיע למסקנות מעניינות.

POOH*

New member
אני בעד ברזל...

או בכל אופן בעד לא להפסיק לתת ברזל בלי לעשות בדיקת דם. A+D לא נראה לי הכרחי ואף אחד מהילדים לא ממש קיבל אותם.. הם כן בילו בשמש כמה שרק אפשר.. אבל ברזל - עם הגדולה לא הקפדנו וכשעשינו בדיקת דם היא הייתה מאד אנמית. למרות שאכלה יפה מאד ואוכל מזין. ואז היא הייתה צריכה תוספת ברזל במינון יותר גדול.. וגם עכשיו בגיל שנתיים + היא עם מחסור בברזל - אם זה בגלל שאז לא הקפדנו אני לא יודעת רק יודעת שזה גרם לנו להרבה רגשות אשם. עם הקטן - עשינו בדיקות דם כבר בגיל חודש וידענו שאין לו בעיית המוגלובין ועשו לו שוב בדיקות דם בגיל 5 חוד' ומצבו בסדר. אז אנחנו נותנים אבל לא כל יום. ויודעת שיש מתנגדים לתת בכלל ברזל מאחר וזו תוספת מלאכותית וסיבות נוספות - בנסיון האישי שלנו הבחירה לא לתת התבררה כבחירה גרועה כך שהיום כל מי ששואל לדעתי אני ממליצה להחליט רק אחרי בדיקת דם. POOH

swann

New member
פה לא נותנים ברזל וויטמין A

לנשים מניקות - רק ויטמין D.

אשכר ש

New member
מדהים ההבדל בין מדינות

ואלו שתי מדינות "מתקדמות". אני מניחה שאין שכיחות גבוהה יותר של אנמיה בתינוקות אצלכם? אני מאוד מסכימה שרק על פי בדיקת דם צריך להחליט אם לתת ברזל או לא וגם אם יוצא ערך נמוך, לנסות לשפר בעזרת תזונה. שאלה לרוני או מי שמבינה בזה- האם ע"י תזונה עשירה בברזל שלי, יעבור יותר ברזל לתינוק היונק?

כרמית מ.

New member
יש עם זה בעיה

כשההמוגלובין נמוך בספירת דם, זה כבר שלב מאוחר. זה סימן שמאגרי הברזל ממש ריקים. תזונה עשירה בברזל שלך, תעלה אולי את רמות הברזל בחלב אם למקסימום שלהן - אבל זה עדיין נמוך, ומרגע שהתינוק ניזון גם מדברים אחרים, גם הספיגה נמוכה יותר.

למעלה