התלבטות שלא קשורה לנושא הפורום...

דווקא ברזל שהאם צורכת לא

משפיע על כמותו בחלב, אם אני זוכרת נכונה, אבל אני אבדוק שוב לעומק כשיהיה לי יותר זמן.

כרמית מ.

New member
בכוונה שלי היא שאם האם צורכת

פחות מדי ברזל - אז יתכן שגם בחלב לא תהיה כל הכמות. אם היא צורכת די ברזל - אז יהיה בכמות הנכונה - שהיא נמוכה, גם אם לאם יש הרבה ברזל.

I checked about Iron in breastmilk

In the book "breastfeeding and human lactation" on page 109 (3rd edition) they talk about Iron. So most of what you and I said is correct: I ron levels in breastmilk are low, but they are absorbed much better by the infant than from formula or from iron drops supplements (about five times better). And about the mother's consumption of Iron, they say: "Breastmilk iron is not affected by the mother's iron intake".​

ובאתי שוב לפרש עוד קצת

אני כותבת בהמשכים מהמשרד - אתן סולחות לי על הקיטוע, נכון?
רק רוצה להדגיש שצויין שם גם כי לא מדובר רק בהגברת הברזל בחלב אלא גם על מיעוט ברזל. גם אצל אשה צמחונית או אשה שצריכת הברזל שלה נמוכה, לא יהיה ברזל נמוך מהרגיל בחלב שלה. בכל מקרה, בחודשים הראשונים יש לתינוק מאגרי ברזל עוד מתקופת ההריון ורק אחרי 4 חודשים (לפי הספר שצויין לעיל) אם יש חשש אז קודם כדאי לבדוק רמת המוגלובין ולתת רק אם יש מחסור. רמות ההמוגלובין שמצויינות שם הן 10.2 עד 15 (שימו לב שרמת המינימום בתינוקות נמוכה בהרבה מהרמה במבוגרים - אם לי היתה רמה של 10.2 זה היה נחשב נמוך מאוד).

למעלה