התלבטות.

פרח יבש

New member
התלבטות.

אני רוצה להתחיל ללמוד באוניברסיטה כמה שיותר מוקדם.
לצערי, מה שאני רוצה ללמוד דורש ממני 700+ בפסיכומטרי.
לפני מספר חודשים ניגשתי לקורס פסיכומטרי בלחמן (1,600 ש"ח), לא הייתי בראש ללימודים כי השתחררתי לא מזמן, ולא השקעתי כל כך. קיבלתי ציון סביר ביחס לחוסר השקעה שלי.
החלטתי להירשם לעוד קורס פסיכומטרי ביואל גבע (7,500 ש"ח), לקח לי הרבה זמן וכוח לאסוף את הכסף. והחלטתי הפעם, להכנס באמאמא של הפסיכומטרי, לא להתייאש, ולהשקיע.
הקורס מתחיל בקרוב.

במקביל...
לפני שנרשמתי לקורס, שמעתי על משלחת כלשהי של חבר'ה בגיל שלי, שיוצאת לחו"ל לשבוע. נרשמתי אליה.
לאחר שנרשמתי לקורס פסיכומטרי, הודיעו לי שהתקבלתי למשלחת, והמשלחת יוצאת לשבוע, בזמן הקורס. כלומר, אני אפספס 3 שיעורים מהקורס.

אני מתלבטת אם לצאת למשלחת או לא.

למה כן?
- כי זו משלחת מסובסדת, חו"ל לשבוע ב-200$ הכל כולל הכל... זה כ"כ מושלם.
- כי זו משלחת חד פעמית. היא יוצאת פעם בשלוש שנים. בעוד שלוש שנים אני אהיה במקום לגמרי אחר בחיים שלי.
- כי זו הזדמנות מושלמת להכיר חברים חדשים, חבר'ה מגניבים מהסביבה שלי, וחבר'ה מגניבים מחו"ל.
- כי זה יכול לשפר את האנגלית שלי במהלך הפסיכומטרי, להקנות ביטחון עצמי וכו'.
- כי בא לי לטייל.
- כי עשיתי כבר קורס פסיכומטרי, אז אני יודעת מה עושים ולמה להתכונן.

למה לא?
- כי הקורס יקר, עבדתי קשה כדי לשלם עליו, וחבל שאני אזרוק את כל זה לעזאזל עכשיו.
- כי אולי המשלחת הזו חד פעמית, אבל בטח יהיו לי עוד הזדמנויות להשתתף בעוד משלחות במהלך חיי.
- כי הבטחתי לעצמי שאני אשקיע, ולכן אסור לי לפספס שיעורים.
- כי שבוע בחו"ל יחליד את החומר שלמדתי, כי אני יודעת שאני לא אגע בשומדבר שקשור לפסיכומטרי.
- כי יהיה לי קשה פי 2 לחזור לארץ, לחזור ל"ראש פסיכומטרי", ולהיות מרוכזת בלימודים.
-כי אני צריכה 700+ בפסיכומטרי!!!

אוף, לא יודעת.

מה אתם הייתם עושים?

ebi83

New member
בודק איזה שבוע את מפספסת.

אם הוא די בתחילת הקורס אז הייתי טס, אבל מנסה לתת 3000% לפני ואחרי.
אם הוא בשלבים מתקדמים יותר של הקורס אז הייתי מוותר על הטיסה כי היא תפריע יותר מדי.

אבל זה אני...

אם יש לך אפשרות לדבר עם המדריך של הקורס אז אולי כדאי להתייעץ איתו ולראות מה הוא יכול להציע לך כפיתרון לבעיה (תגבורים או עבודה עם קבוצות אחרות וכדו').

פרח יבש

New member
הקורס הוא 3 חודשים.

הטיסה עצמה היא בשבוע האחרון של החודש השני.

אני בספק שהמדריך שלי יראה את ההתלבטות שלי בעין יפה, חחח.

ebi83

New member
אני לא הייתי טס בהקשר הנוכחי...

אבל זה רק אני.

והתייעצות בוגרת עם המדריך מוכיחה רצינות ושיקול דעת ולא זריקה, אחרת פשוט טסים. הוא פשוט איש המקצוע הרלוונטי בהקשר הנוכחי. מה עוד שהוא יכול אולי להציע פיתרון יצירתי...
שווה לנסות

לא ממליץ לך לטוס

סיכוי מאוד סביר שזה יוציא אותך מפוקוס ואז יהיה לך קשה לחזור ללמוד ולהשקיע כמו שצריך, מה שיתבטא כמובן בציון הפסיכומטרי. כמו שלא הייתי טס באמצע סמסטר באוניברסיטה, כך גם לא הייתי טס באמצע קורס שחשוב ללימודים האקדמיים שלך.

Sunshine Smiles

New member
אני כרגע עושה פסיכומטרי ביואל גבע

עוד רגע מתחילה את המרתון, זה פסיכומטרי שני שלי גם. את הראשון עשיתי לפני הצבא וקיבלתי ציון סביר יחסית לחוסר ההשקעה.
את הקורס הזה התחלתי חודשיים אחרי השחרור שלי שבהם עבדתי גם, כשהתחלתי את הקורס עזבתי את העבודה והלימודים הם העיסוק העיקרי שלי, כמוך גם אני צריכה ציון גבוה.

לפי מה שהמורה שלנו הסביר לנו, קשה להשלים שיעורים
ןאני אישית לא חושבת שפסיכומטרי זו תקופה לסוע לחול.
בשבוע ה2 של הקורס שלי חברות שלי נסעו יחד לברצלונה ואני נשארתי בארץ, אי אפשר להגיד שאם לא הייתי נמצאת היה נפער לי חור רציני בחומר, אבל עדין חו"ל זה לא מתאים למוד של לימודים, במיוחד שזה מבחן חשוב וקריטי כרגע עבורך להמשך .
אני במקומך הייתי עוזבת כרגע את ענין המשלחת.

למה אי אפשר לדחות את הקורס?

את לא רוצה או שיואל גבע לא מאפשרים? תשגעי אותם שידחו לך את הקורס, את הלקוחה וזה מגיעה לך.

שמעי, אם רק השתחררת זה אומר שאת צעירה, האוניברסיטה לא תברח לך.
אני סיימתי את השירות וישר התחלתי ללמוד ועכשיו אני קצת מתחרטת שלא לקחתי שנה לעצמי.

בקיצור, אני הייתי טסה!

ותיראי, את צריכה לשאול את עצמך כמה שאלות: אם אי אפשר לדחות את הקורס ואת רוצה לטוס,עד כמה את מוכנה לקרוע את עצמך כשאת חוזרת ולהשקיע? וגם אם תטוסי, האם כל השבוע תהיי מוטרדת מהפסיכומטרי? באמת תוכלי להנות ואח"כ להשלים את החומר ולהתאמץ כפליים? כי אם כן אז לכי על זה...

בכל מקרה, אם את צריכה 700 בפסיכומטרי כנראה שיש לך ראש טוב ואת יכולה להגיע לזה. ואני אגיד את זה שוב, האוניברסיטה לא בורחת ואת צעירה

הצגת את זה כ"כ טוב

שאף אחד לא יכול לענות על זה במקומך.

דרך אגב אם ננתח את הפרטים חו"ל ב200 דולר תלוי איפה בחו"ל? כי יש מקומות שאפשר למצוא את זה כל השנה!
לגבי המשלחת לא ברור על מה מדובר ואם אין תחליפים?
הזדמנות מושלמת להכיר חברים? לא הייתי מפיל את כל חיי החברה שלך על אירוע בודד.
לשפר אנגלית... ביטחון עצמי... כמה אנגלית כבר תשפרי בשבוע? אפשר לעשות את זה גם מהארץ!
ביטחון עצמי? לא יודע איך זה קשור?

פרח יבש

New member
חחח, זה בפריז.

קשה לי לראות עוד הזדמנות להיות בפריז לשבעה ימים ב200 דולר.
ובטחון עצמי באנגלית, ברור שלא יהיה שינוי דראסטי בשבוע, אבל זה יכול לשפר...

דווקא יצא לי

יש טיסות ברגע האחרון ב 200 דולר. כל לילה ב 10 חותכים תמחירים אתמול ראיתי מחיר טוב.
בפריז רובם דוברים אנגלית רצוצה. אולי במקומות תיירותיים אפשר לתרגל יותר.

פרח יבש

New member
אני מדברת על 200$ הכל כולל הכל, לא רק טיסה.

טיסה+בית מלון+אוכל+נסיעות+כניסה לאתרים.

בפריז יצא לך פחות לתרגל אנגלית

ויותר לתרגם פנטומימה

ממש נדיר למצוא שם דוברי אנגלית חוץ מתיירים אחרים, אפילו עובדי המלון שלנו לא ידעו אנגלית...

פרח יבש

New member
זו משלחת, לא טיול...

האנשים שאני אהיה איתם יודעים טוב מאוד אנגלית.

Optimus_Prime

New member
שבוע זה לא ביג דיל,

בטח לך שיש לך יתרון שכבר עשית פעם פסיכומטרי.
לא תפסידי שום דבר קריטי במהלך השבוע הזה, גם אם הוא לקראת הסוף. ואם כן - משלימים כשחוזרים. מדהים כמה יעילה את יכולה להיות תחת לחץ...

בכל אופן, הייתי טס בלי לחשוב פעמיים.
טיסה נעימה

הייתי טסה בלי לחשוב פעמיים.

מקסימום לוקחת ספר או שניים של הפסיכומטרי לתרגל בחצי שעה פנויה..

Kagg6

New member
לאחת בת 113

קצת מאוחר, לא?

אבל כמו שאומרים זה לא הגיל שקובע. אז מקיסמום צאי למשלחת, תעשי חיים ותחזרי ותלמדי, לא סוף העולם.

ואל תשכחי את קטטר

למעלה