התלבטות.

קריסטה

New member
אני לא מבינה למה אנשים לוקחים קורס פעם שניה

כבר היית פעם אחת, יש לך את כל הספרים התרגילים השיטות, למה את צריכה קורס?
אני לא רואה סיבה להעדיף את הקורס על פני הטיול, בהנחה שהטיול משאיר לך מספיק זמן להתכונן למבחן.

spaysi8

New member
לא כולם יכולים ללמוד לבד

זה דורש המון המון אחריות וכח רצון, וידע בתכנון זמן
לא לכל אחד זה מתאים..
אני גם עשיתי 2 קורסים ושמחה שבחרתי בדרך הזו..

פרח יבש

New member
השיקול של - למה לעשות קורס פעם שניה לא רלונטי

אבל בכל אופן, אני לא יודעת ללמוד לבד, לא יודעת להכין לעצמי לו"ז מסודר ומאורגן. הספרים שיש ברשותי - אני זוכרת כבר את התשובות בעל פה.
אני מרגישה שהשיטות שלמדתי בלחמן הן לא באמת "שיטות". חברה אחרת שלמדה במכון אחר רק הבהירה לי כמה צורת הלימוד שונה - והרבה יותר יעילה מאיפה שאני למדתי.
זה מה שמתאים לי... לא מתחרטת על זה.

עשיתי בדיוק כמוך קורס ראשון בלחמן וקורס שני ביואל גבע, אין שום דמיון בין הקורסים ובין המכונים, אני מרוצה מאוד מיואל, הם אדירים!

Sunshine Smiles

New member
מה זה קשור לעניין?

א. יכול להיות שהיא עשתה במתכונת הישנה, ככה שהספרים שיש לה לא רלוונטים.
ב. יש אנשים שלא יכולים לשבת וללמוד לבד כמה חודשים באופן רציף והדוק, אלא צריכים מסגרת לימודים מסודרת.
ג. אופי הלימודים והחומר בפסיכומטרי הוא לא כמו ללמוד למבחן בגרות,לא תמיד קל ללמוד את זה לבד.
ד. גם אם היא לא היתה נמצאת במסגרת קורס, היא אמורה בתקופה הזאת ללמוד למבחן שלה. ככה שלסוע לחול ולהפסיד שבוע של למידה לא כלכך קל להפסיד.

קריסטה

New member
טוב, גם אני עשיתי פסיכומטרי, אפילו פעמיים

הדבר היחיד שלא ידעתי זה המתכונת החדשה, ברח לי מהראש, אבל זה רק לדעת לכתוב סיכום לא? מה שלומדים לבגרות בהבעה וזה ממש קלי קלות.
תראי, גם אני לא בדיוק הבן אדם המרוכז ביקום, ולפסיכומטרי הראשון (עם קורס תיכון) למדתי גג שבועיים ולשני הושבתי את עצמי ואיכשהו הצלחתי ללמוד קרוב לחודש עם הפסקות.
את ה-700 לא עברתי, אבל לתואר שרציתי התקבלתי.
עד כמה שאני זוכרת, קורס זה בסה"כ שמלמדים בצורה פרונטלית את כל השיטות הקיימות ונותנים כמות של שיעורי בית לסיים עד השיעור הבא.
אם יש בעיות - יש מדריך שעוזר להבין אותם.
בעיני, ורק בעיני - זה לא משהו ששווה את הסכומים האסטרונומיים שהקורסים האלה עולים. יש ספרים, יש אינטרנט, יש פורומים שמיועדים לנושא ואפשר לשאול שאלות.
בעיני זה מספיק.
אבל אם פותחת השרשור חושבת שהיא צריכה קורס - היא יודעת מה טוב בשבילה.

rasmus girl1

New member
לא הייתי נוסעת,

ואני אומרת לך את זה מנסיון עכשיו שאני מסתכלת אחורה (אני כבר בשנה ב' בלימודים), צריך לחזור כל יום על החומר כמה שעות, לא רק שאת תפסידי חומר של 3 שיעורים,את גם לא מתכוונת לתרגל במשך שבוע..
יש עוד סוגים של משלחות, גם של הסוכנות היהודית לארה"ב (שהיא אגב יותר שווה מפריז ומתקיים כל שנה), לפריז את תמיד יכולה לטוס, גם לטייל את תמיד יכולה, את לא צריכה משלחת בשביל זה, לשפר את האנגלית זה לא כזה ישפר לך, עדיף לך לקרוא ספר באנגלית בבית כל יום שעה, זה יעזור לך הרבה יותר.
מעבר לזה, פריז היא מאוד לא ידידותית לתיירים, בקיץ יש שם יותר תיירים מצרפתים (הם כולם עוזבים כי הם לא יכולים להישאר שם), הם עונים בגסות כי נמאס להם מהרעש והבלאגן שהתיירים עושים ובתאכלס, יומיים-שלושה בפריז זה מספיק וממצה, אין מה לראות שם יותר מדי.

תסיימי את הפסיכומטרי וכשאת בראש שקט תחסכי כסף ותסעי לאן שתרצי בכייף שלך,לפני שתתחילי ללמוד .
ואני יודעת שזה יעצבן, אבל אם תסעי את תצטערי על זה, הפסיכומטרי יקבע לך את כל המשך החיים, הטיול-לא.

למעלה