התלבטות

al27tlv

New member
ובכן...

לצערי אין אופציה של קריאה מודרכת. לגבי הרמה של הקורס - אכן אני מניח כי יש הבדל גדול ברמות בין קורסים לתואר ראשון ושני אך מאחר והסמינר (בכל זאת סמינר הוא קורס מתקדם) שאני רוצה הוא מחוג אחר (לא החוג בו למדתי את תארי הקודמים) ומאד רלוונטי לתחום המחקר שלי (שהוא רב תחומי מאד וחדשני בחוג הלימוד שלי ולכן אין כמעט קורסים בנושא) חשבתי שזה לא נורא שהוא מיועד לתואר ראשון. אגב, גם המנחה שלי שהיא ראש התכנית בה ניתן הסמינר מסכימה איתי בנקודה זו. אני חושב, עם זאת, כי לא ראוי לפנות לוועדת ההוראה בלי שהמנחה מעודדת אותי לעשות זאת, בפרט שבטח צריך את חתימתה והמלצתה. אילו הייתה חושבת שכדאי לעשות את זה בטח הייתה מציעה בעצמה, אך כאשר שמעה את התשובה שקיבלתי רק כתבה לי מייל שאלו החוקים והיא מקווה שאמצא משהו אחר... אגב, מישהו כאן כתב שאולי כדאי לקחת קורסים מתואר שני שלא רלוונטיים לי רק כי אעבור אותם בקלות ואקבל ציונים טובים ואעלה לי את הממוצע. ובכן, אני רוצה ללמוד דברים שיקדמו אותי במחקר ובתחום שלי והציונים אמנם רחלוונטיים כי אני חייב לעבור את תיון 86 בכל קורס אבל הממוצע ממש לא משנה כי דוקטורט מסיימים ללא ציון...

מרחף1

New member
איכשהו פספסתי את זה שאתה בדוקטורט

אכן, דוק' הוא ללא ציון, All the more reason לקחת קורסים קלים שיהיו בשלבילך No brainer. לפחות לגבי את"א בתואר שלי אני יכול להגיד שוועדת תלמידי מחקר (שאחראית על הדוקטורנטים) מאוד לא רצתה להחליט לגבי קורסים בטענה שאלו דברים שנקבעים ע"י וועדת הוראה, יוצא מצב שהקורסים של דוקטורנטים נופלים בין הכסאות. עצה נוספת היא, אל תריב איתם, כמו שאמרו קודם, מדובר בחלק מאוד קטן מהדוק' שלך, שמור את המריבות (והרצון הטוב של הוועדות/מנחה/מזכירות) למצבים שבאמת תצטרך אותם, יש כל כך הרבה דברים שנקבעים בתוך האוניברסיטה לפי הרצון הטוב של המנהלה (לדוג' מלגות) שכדאי להיות ביחסים טובים איתם.

al27tlv

New member
זה נכון

אני לא כזה תמים, בכל זאת עברתי תואר שני עם תזה בטכניון (מוסד קשוח ונושקה במידה רבה מאוניברסיטת ת"א) כך שאני יודע שכל מה שאמרת נכון מאד. בשום שלב לא אמרתי שאני מתכנן או רוצה לריב או להתעמת עם מה שאתה קורא לו "המנהלה" ואני יודע שאין דבר מועיל יותר מלהיות ביחסים טובים עם האנשים האלו. כך למשל בטכניון היו לי יחסים נהדרים עם מזכירת מוסמכים ואין דרך לתאר עד כמה זה היה מועיל ולעזרתי בכמה מקרים. כשכתבתי את ההודעה המקורית כאן בעצם כבר די השלמתי עם המצב ויותר משחיפשתי פתרון חיפשתי מישהו שישמע את המרמור שלי ויתמוך בי...

למעלה