התלבטות

redback1979

New member
התלבטות

שאלה להורים מביניכם, שגרים במלבורן:

אנחנו (זוג+ 2 ילדים בגילאי 3 ו-6) עוברים למלבורן סביב ספטמבר-אוקטובר הקרובים (אני אזרח, ואישתי והילדים צפויים לקבל ויזות של תושבי קבע בספטמבר).
הנטייה הטבעית היא לשלוח את הילדים לבתי ספר יהודיים, כדי להקל את המעבר, אבל יש עם זה 2 קשיים: בתי הספר הם בELSTERNWICK- כשהעדיפות שלנו היא לגור ליד אחי והמשפחה בCARNEGIE, וכמובן ההבדל העצום במחיר- כ750 AUD לכל ילד לחודש בבית ספר יהודי, לעמות כ250 AUD לשנה בבית ספר רגיל.
אני מאוד אשמח אם מישהו מכם שעבר את ההתלבטות הזו וגר באיזורים הנ"ל יכול להמליץ מנסיונו לכאן או כאן- אני שולח לו מיליון תודות מראש.

אכן התלבטות,

וכדי לעזור לאנשים לעזור לך, אני מציע לך גם לרשום מה מצבכם הכלכלי (הקיים והצפוי). האם כמה עשרות אלפי דולר לשנה שאתם צפויים לשלם על בי"ס פרטי ירוששו אתכם, או לא יורגשו כמעט, או משהו באמצע? ומה פירוש "להקל על המעבר" מבחינתכם? מה אתם מחפשים בבית ספר? מה חשוב לכם, מה חשוב פחות, ועל מה לא תוותרו בשום אופן?
כל פיסת מידע תסייע לאנשים להשיא לכם עצה טובה.
&nbsp
לי כשלעצמי אין כל כך תובנות - אני לא גר באיזור הזה, ואת הילדים שלנו אנחנו שולחים למסגרות ציבוריות - אבל אחרים בוודאי יוכלו לתרום מנסיונם.
&nbsp
ברוכים הבאים

redback1979

New member
תודה

קודם כל- תודה על התגובה והרצון לעזור.
מצבנו הכלכלי הצפוי לא הכי ידוע- אנחנו נגיע עם קצת רזרבות (כמה עשרות אלפי שקלים), אבל אני אתחיל מלמטה, מניח שמשהו בין 3,000-3,500AUD לחודש, ואשתי תצטרך למצוא גם משהו בטווח השכר הזה, עד שתעבור בחינות להשתלב כמורה (היא מורה בישראל) ותוכל להרוויח יותר. אז אני מניח שברגע ששנינו נעבוד נרוויח סביב ה7,000AUD לחודש, מה שאומר שזה לא ירושש אותנו- אבל זו בהחלט תהיה הוצאה משמעותית ומכבידה.

shnets

New member
רק שתי מחשבות:

1. ילדים מסתגלים בנקל, במיוחד כשמדובר בילדים קטנים. המעבר לא אמור להיות קשה עבורם, בטח לא בגלל שפה או משהו כזה. תוך חודש הם ידברו אנגלית ותוך חודשיים יחלמו באנגלית. :) כך שזו יותר שאלה של אם חשוב לכם שהם יהיו במסגרת יהודית או לא. להם יהיה בסדר בכל מקרה. אם תרצו, יהיו לכם בכיף חברים ישראלים ויהודים; וגם יש לכם משפחה שם, כך שזה לא יחסר לילדים. להבדיל, יהיה לכולכם יותר נוח אם הם יהיו במסגרת שקרובה למקום המגורים, בודאי בשלב הנוכחי שהם כל כך קטנים ויהיו לכם הרבה דברים אחרים על הראש. וגם הוצאות רבות.

2. אם במקרה אשתך תוכל להשתלב מתישהו כמורה או אשת צוות בבית ספר יהודי (אגב, יש סיכוי שגם ידרשו פחות מבחנים מקומיים לכך, לפחות לחלק מהתפקידים), אזי אולי ילדיכם יתקבלו לשם בהנחה גדולה מאוד או אפילו חינם. רק על סמך נסיונם של חברים פה בסידני, לא משהו מובטח.

בהצלחה רבה!

בהמשך לדברי shnets,

אם אתם מגיעים עם משאבים מוגבלים, אולי התחייבות על תשלומי בי"ס גבוהים היא צעד שצריך לשקול בזהירות.
כיוון שלא כתבת מה הסיבה לרצון שלכם לרשום את הילד/ים למוסדות יהודיים, אין לי בשלב זה תובנות נוספות. מה שאתם כן יכולים לעשות הוא ליצור קשר עם בתי ספר רלוונטיים ולשאול לגבי מקומות פנויים והנחות. שמעתי מפה ומשם שבכמה מקומות אפשר לקבל הנחות די משמעותיות על בסיס מצב כלכלי.
&nbsp

zaske

New member
אתה דתי?

לא?
נגמרה ההתלבטות.
כסף לקנות בקרנגי יש לך?
לא?
אני אגלה לך סוד, יש מצב שגם באוסטרליה לא תעבוד בגיל 50. רוצה לשלם שכירות בגיל 50? תפדל.
רוצה להיות יצירתי? צא מהמעגל של גלן איירה , וצא כמה וכמה קילומטרים טובים. אלא אם כמובן המשפחה האוסטרלית שלך מרופדת בכסף (ואם כן, אפשר לקבל תרומה לעמותה קטנה שהקמתי?)
נ.ב - גר 2 תחנות מקרנגי, ועדיין יקר פה. בית הספר הציבורי שלנו מספיק טוב לפי כל מדד , כולל מדד חברים ששולחים ילדים לשם, כולל naplan, נפאלם וכל מה שאתה רוצה.
נ.ב 2 - שמעתי שגם פה יש "זיופים" בעייני נפאלם, אז אולי לא צריך להתרגש מהמדד הזה.

redback1979

New member
לא דתי

לא דתי, אבל לאישתי חשוב שילמדו בבית ספר יהודי, בעיקר בהתחלה- שתהיה להם תחושת שייכות, דברים מוכרים. הבת שלי מתחילה כיתה א', אז זה משמעותי בשבילה. המאיזור אני מן הסתם לא אתרחק- אחי והמשפחה גרים שם, אז אין היגיון לעבור חצי עולם ולא להיות קרוב אליהם.

redback1979

New member
.

וסביר להניח שנגור בELSTERNWICK-
5 ק"מ זה עדיין קרוב מבחינתנו. לא שיותר זול שם.

zaske

New member
אתה חי בסרטים, צר לי לאכזב אותך

כמה אמרת החסכון שלך? כמה עשרות אלפי שקלים? אחיך הולך להלוות לך כסף? אתה בונה על מענק קליטה? (ניו-סטרט הבנתי זה משהו לא כזה רציני).
עם הון שהוא משמעותית יותר גדול משלך, אני מוצא את עניין קניית הנכס באוסטרליה כדבר לא פשוט בכלל. מה קרה, אי אפשר לגור 20 - 30 דקות נסיעה ברכב מאחיך? מה אתם, "כולם אוהבים את ריימונד"? אתה לא קורא את העיתונות פה, אתה לא יודע שיש כל מיני תסריטים שחלקם לא טובים לגבי הכלכלה? אתה בטוח שתמצא עבודה מייד? אתה מבין כמה כסף תשרוף על הרעיונות לגבי חינוך יהודי + מגורים ליד האגף הכשר של קולס ובגייגלישס וקפה סביון? ואז מה? מה יקרה אם לא תמצא עבודה תוך חצי שנה? היו מקרים מעולם , אתה יודע. מאחל לך כמובן למצוא עוד לפני שאתה מגיע.
עדיף לנער אותך על מנת שלא תחטוף כאפה לפנים (גם ככה הגירה זה דבר קשה, גם כשיש משפחה), גם אם זה נשמע "לא נעים".

רגע של איפוס:

הוא דיבר על לגור, לא על קניית נכס.
אני יודע שכרגע נכסים זה בערך כל מה שמעניין אותך, אבל אנא נסה לפני שאתה עונה לקרוא גם מה הבנאדם כותב ושואל לפני שאתה מתחיל עוד הסבר מלומד על מחירי הנדל"ן.
&nbsp
תודה.

zaske

New member
מצויין - שכירות באלסנטרנוויק, או למשל בקלייטון ודרומה משם -

איפה יותר זול?
ושוב, שים לב למה שכתבתי - "אם אתה חושב שבגיל 50 בטוח תעבוד...."
כל אותם "שוכרים לנצח" בבנטלי איסט או כל מקום יותר יקר אחר, באם אין להם חסכונות רציניים (לא בהכרח השקעות בנדל"ן) עשויים לחטוף בומבה בגיל 50. כן, יש באוסטרליה פחות אפליה גילאית מישראל, אבל אני מניח שיצא לך לקרוא פה ושם על זה שהתופעה קיימת גם באוסטרליה.
מי שחושב שבגיל 50 תהיה לו אותה הכנסה כמו בגיל 40 - אשריהו.
אני אישית מעדיף להיות ריאלי.

redback1979

New member
בקשה

אם יש למישהו מה לתרום מנסיונו האישי בנושא ששאלתי- אני אשמח, זה בהחלט יתקבל בברכה.
אם יש כאלה שמרגישים צורך להוציא את המרמור שלהם/לעוף על זה שיש להם נסיון באוסטרליה ע"י עקיצות מתחכמות בשקל וחצי- לא בשרשור שלי, זה פתטי ומאוס. תודה.

Shachamb

New member
לנו הייתה התלבטות דומה

אנחנו גרים בפרת'
אך הייתה לנו התלבטות דומה כשהגענו לפני שנתיים וחצי
כי אנו גרים די רחוק והעלויות של בית הספר היהודי פה הן אדירות - הרבה יותר מהסכום שציינת למלבורן
החלטתנו ללכת על בי"ס ציבורי כי בפרבר שלנו הבי"ס קיבל המלצות טובות
מסקנות לאחר שנתיים וחצי
ביה"ס הציבורי האוסטרלי הוא סבבה - גם היסודי וגם התיכון - בפרבר שלנו הוא ממש טוב
חסכנו הרבה כסף שנוצל למטרות אחרות - טיולים באוז וני זילנד
סה"כ אנו מרוצים מההחלטה , החסרון שלה - הבת הצעירה שלנו איבדה את יכולת הקריאה בעברית -
אם כי אני מניח שאנו יכולים להשלים לה אותה לא פחות טוב מהמורים בביס היהודי - אך זה דורש מאמץ

arieltr

New member
בינינו, אין הרבה ערכים יותר נשגבים

מטיול בניו זילנד.

בעניין בתי ספר וכל הג'אז הזה, זה הכל שאלה של מה רוצים לקבל מביה"ס.
אם כל מה שמחפשים זה לימוד עברית אז הצורך בבית ספר יהודי לא באמת חזק וישנן אפשרויות אחרות ללמוד עברית או 'לשמור' עליה.
אמרת נכון, הכל עניין של מאמץ והכל עניין מאוד אישי. יש כאלה שמגיעים ולאחר זמן מאוד קצר הולכים לאיבוד ומרגישים חסרי זהות וכתגובה מיד מחפשים מסגרות יהודיות כדי לתגבר את תחושת הביטחון המנטאלי שלהם בסביבה החדשה. ויש אנשים שזה פחות לוחץ עליהם. הסוויץ' בראש, על זה אני מדבר. מאוד אישי ומשתנה.

לגבי שימור העברית:

כיוון שגם אנחנו החלטנו לשלוח את שלנו לבי"ס ציבורי, שימור העברית היה מבחינתנו נושא חשוב. השתדלנו לשים על זה דגש בבית (קריאת סיפור בעברית לפני השינה, מנוי על "אצבעוני", חוברות עבודה...) ושבלולון גם הולך לשיעור עברית שבועי אחה"צ.
זו אמנם טירחה מסויימת, ודורש השקעה ומאמץ כפי שכתבתם, אבל בחישוב כולל זה דורש הרבה פחות משאבים מאשר בי"ס יהודי, כך שמי שמאד חשוב לו התחום הזה יכול לגשת לזה גם בלי בי"ס פרטי.
&nbsp
(ולמען הסר כל ספק אבהיר מראש שאני לא בא חלילה לשפוט אתכם באיזשהו מובן; לכל משפחה הנסיבות שלה וסדר העדיפוית שלה.)

Sweet Hereafter

New member
תיקון קטן:

השרשור הזה הוא לא "שלך". הוא של הפורום.

לא מתאים לך? אל תשלם.

למעלה