התלבטות

joyjoy

New member
אני בהפסקה מלימודים

למרות שהייתי בטוחה שאני רוצה ללמוד תואר שני פסיכולוגיה ואפילו קרעתי את התחת היטב בשביל זה [
] איכשהו במגע עם הילדים בשטח הגעתי למסקנה שאני רוצה מגע יותר ישיר ויומיומי איתם מאשר טיפול פסיכולוגי שנראה לי קצת מרוחק אז בגדול אני בהתלבטויות לאיזה תואר שני להמשיך אבל כרגע אני בהפסקה לכבוד לידתה של בתי הבכורה לפני חודשיים

BellA עלמה

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo9.gif

לאיזה כיוון את חושבת? פסיכו התפתחותית עו'ס חינוך מיוחד?

joyjoy

New member
אממ

שאלה טובה, מה שטוב במחשבות הוא שאפשר להפליג לכל מיני כיוונים חשבתי על פסיכו התפתחותית או קלינית לילד במקור אבל במהלך העבודה עם הילדים חשבתי גם על כיוונים של איבחון וטיפול בלקויות למידה ובעיות קשב וריכוז, על חינוך מיוחד, על שיטות טיפול מיוחדות שאפשר ללמוד כמו תרפיה בתנועה, ואפילו בקריאה, עזבי אני האדם האחרון שאפשר לשאול אותו על מה הוא חושב ללמוד בייחוד כשזה לא על הפרק לשנה שנתיים הקרובות כי אם היתה לי אפשרות כלכלית הייתי רק לומדת ומרחיבה אופקים כל החיים

מטרת קידום

היא עבודה במחלקות קידום נוער בעיריות, כאשר הדגש בתואר (לפי מה שהבנתי) היא יצירת קשר עם נוער מנותק - דווקא אלה שלא מגיעים לפנימיה. בפועל בוגרי קידום נוער יכולים להשתלב בכל מקום בו יש עבודה עם נוער בסיכון/נוער מנותק. לאו דווקא עבודה בפנימיה. כיום ברוב הפנימיות אין דרישה להשכלה מסוימת כדי להיות מדריך.

BellA עלמה

New member
לדעתי

התואר מכוון את הבוגר לעבודה עם נוער (כולל פנימיות) קידום זה מאוד דומה לעו'ס רק בהתמחות עם נוער. גם עו'ס מתאים לעבודה בפנימיות יותר מתואר פסיכו' (לדעתי)

אין כאן עניין של דעה,

אלא התכנים של התואר עצמו וה"אני מאמין" של המקצוע... כמו שתואר בע"ס מכשיר לעבודה במקצוע העבודה הסוציאלית, כך תואר בקידום נוער מכשיר את הבוגרים שלו לעבוד עם נוער מנותק ונוער בסיכון, בעיקר עם חבורות רחוב, ובעיקר במחלקות "קידום נוער" העירוניות.

אגב,

זה לא סותר שבוגרי קידום נוער יכולים לעבוד בפנימיות, אבל אני מאוד מסכימה עם ג'וי שיותר מדובר על אופי מסוים, ניסיון ויכולת התמודדות עם האוכלוסיה מאשר השכלה מסוימת. ממה שאני רואה בשטח, חלק גדול מעובדי הפנימיות והדירות הם סטודנטים או אנשים ללא שום השכלה אקדמית, וזה לא מוריד מהם כמדריכים.

firsteve

New member
לדעתי תלוי אם משלמים לך ע"מ להרוויח

יש גופים כגון אקים שמשלמים לחלק מהעובדים שכר מאוד נמוך, וזה בגלל שהם לא חברה שמטרתה להרוויח. יש חברות בעלות מוסדי שיקום ששיכות לאנשים פרטיים. אני עבדתי גם פה וגם שם. היה לי טוב מאוד באקים למרות השכר הנמוך כי היה לי כיף עם החוסים. במקום השני הפרטי שילמו בממוצע 12 שח לשעה (!!) והתנאים היו ח-ר-א, לא שמו על החוסים, ממש רציתי להזמין להם ביקורת ממשרד הבריאות אבל לא עשיתי את זה. מבחינה נפשית היה לי מאוד קשה שם וממש לא בגלל החוסים (מוסד לשיקום פגועי נפש מבוגרים). לדעתי לא עובדים במקומות כאלו ע"מ להרוויח. במקומות הללו הרגשתי שחלק גדול מהצוות לא עושה את העבודה כמו שצריך, ודאי בגלל שאנשי מקצוע ירצו שכר גבוה יותר. רוב הצוות חסר כל השכלה.

חשוב שתדווחי!!!

קודם כל, זה לא חוקי לשלם מתחת לשכר מינימום. דבר שני, אם יש הזנחה של החוסים את מחויבת על פי חוק לדווח על מה שקורה באותו מקום! בקשר למה שכתבת על עמותות ללא כוונות רווח וגופים פרטיים עם כוונות לרווח- זה בכלל לא קשור. כל מקום צריך לדאוג לתנאים של העובדים, שיקבלו את השכר המגיע להם. גם עמותות כמו אקי"ם שהם ללא כוונות רווח צריכות לתת שכר הוגן. אין כאן עניין של "מי שעובד בזה לא מתכוון להרוויח". ברור שאף אחד לא הולך להדריך בפנימייה כדי לצאת בסוף מיליונר, אבל סכומים מסוימים נדרשים על מנת לקיים תנאים סוציאלים הוגנים לעובדים על מנת שיוכלו לשכור דירה, לקנות לעצמם אוכל וביגוד.

BellA עלמה

New member
אני לא עובדת במקום כזה

כדי להרוויח אבל כן הייתי רוצה להתפרנס בכבוד אישית חושבת שבמקומות קשים כמו פנימיות צריך לשלם קצת יותר משכר מינימום. השעות הרבות הקושי הנפשי מה אם כבוד העצמי? לא הלכתי לתחום ההוראה וההדרכה כדי להיות מיליונרת
. אבל כן הייתי רוצה לא להרגיש פריירית ומנוצלת.

למעלה