בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים לפירה
1 צרור גדול של פטרוזיליה או כוסברה (ללא גבעולים גסים), קצוצות
5 ביצים
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
קורט כמון
1/2 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
4 כפות שמן לטיגון
מחבת בקוטר 24 ס"מ
ההכנה
1. מחממים שמן במחבת מעל להבה בינונית. מטגנים את הבצל כ־5 דקות, עד להזהבה. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
2. טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים לתוכה את הבצל ואת יתר המרכיבים.
3. מערבבים היטב. יוצקים את התערובת למחבת, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית 15-10 דקות, עד שהיא כמעט יבשה. מרימים מעט את הצד התחתון ומוודאים שהוא שחום. מניחים על המחבת צלחת הפוכה, שמכסה את כולה. אוחזים במגבת משני צידי המחבת והופכים על הצלחת, כשהצד של המחבת מופנה כלפי מעלה. מחליקים את הפשטידה בחזרה למחבת ומטגנים את צידה השני כ־10 דקות.
4. מעבירים לצלחת, חותכים למשולשים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. אפשר לעטוף היטב ולשמור במקרר עד 4 ימים או במקפיא עד 3 שבועות. מפשירים ומחממים בטוסטר או בתנור.
www.ynet.co.il
ממליצה לא לפסוח על פשטידת מנגולד
החלפתי את קמח עדשים לקמח תפו"א,



2 תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים לפירה
1 צרור גדול של פטרוזיליה או כוסברה (ללא גבעולים גסים), קצוצות
5 ביצים
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
קורט כמון
1/2 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
4 כפות שמן לטיגון
מחבת בקוטר 24 ס"מ
ההכנה
1. מחממים שמן במחבת מעל להבה בינונית. מטגנים את הבצל כ־5 דקות, עד להזהבה. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
2. טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים לתוכה את הבצל ואת יתר המרכיבים.
3. מערבבים היטב. יוצקים את התערובת למחבת, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית 15-10 דקות, עד שהיא כמעט יבשה. מרימים מעט את הצד התחתון ומוודאים שהוא שחום. מניחים על המחבת צלחת הפוכה, שמכסה את כולה. אוחזים במגבת משני צידי המחבת והופכים על הצלחת, כשהצד של המחבת מופנה כלפי מעלה. מחליקים את הפשטידה בחזרה למחבת ומטגנים את צידה השני כ־10 דקות.
4. מעבירים לצלחת, חותכים למשולשים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. אפשר לעטוף היטב ולשמור במקרר עד 4 ימים או במקפיא עד 3 שבועות. מפשירים ומחממים בטוסטר או בתנור.

פשטידות המחבת של סבתא חנה, שיסגרו לכם פינה לחול המועד
מתכוני הפשטידות שאושיק פלר־גיל ירשה מסבתה יתאימו לכל אירוח וארוחה, ויהיו מושלמות גם בפיקניקים במהלך חג הפסח. קבלו הצצה לספר הבישול החדש שלה, שמושפע מאמה הטבריינית ומחמותה הרומנית, וכל ההכנסות ממנו הולכות למטרה טובה
ממליצה לא לפסוח על פשטידת מנגולד
החלפתי את קמח עדשים לקמח תפו"א,


