התלבטתי אם להעלות 6 מתכונים ללא כל הכתבה.בסוף הלכתי על ⬇️

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים לפירה
1 צרור גדול של פטרוזיליה או כוסברה (ללא גבעולים גסים), קצוצות
5 ביצים
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
קורט כמון
1/2 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
4 כפות שמן לטיגון
מחבת בקוטר 24 ס"מ
ההכנה
1. מחממים שמן במחבת מעל להבה בינונית. מטגנים את הבצל כ־5 דקות, עד להזהבה. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
2. טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים לתוכה את הבצל ואת יתר המרכיבים.
3. מערבבים היטב. יוצקים את התערובת למחבת, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית 15-10 דקות, עד שהיא כמעט יבשה. מרימים מעט את הצד התחתון ומוודאים שהוא שחום. מניחים על המחבת צלחת הפוכה, שמכסה את כולה. אוחזים במגבת משני צידי המחבת והופכים על הצלחת, כשהצד של המחבת מופנה כלפי מעלה. מחליקים את הפשטידה בחזרה למחבת ומטגנים את צידה השני כ־10 דקות.
4. מעבירים לצלחת, חותכים למשולשים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. אפשר לעטוף היטב ולשמור במקרר עד 4 ימים או במקפיא עד 3 שבועות. מפשירים ומחממים בטוסטר או בתנור.

ממליצה לא לפסוח על פשטידת מנגולד
החלפתי את קמח עדשים לקמח תפו"א,
❤️🇮🇱🌹
 

אבי בן 1231

Well-known member
בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים לפירה
1 צרור גדול של פטרוזיליה או כוסברה (ללא גבעולים גסים), קצוצות
5 ביצים
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
קורט כמון
1/2 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
4 כפות שמן לטיגון
מחבת בקוטר 24 ס"מ
ההכנה
1. מחממים שמן במחבת מעל להבה בינונית. מטגנים את הבצל כ־5 דקות, עד להזהבה. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
2. טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים לתוכה את הבצל ואת יתר המרכיבים.
3. מערבבים היטב. יוצקים את התערובת למחבת, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית 15-10 דקות, עד שהיא כמעט יבשה. מרימים מעט את הצד התחתון ומוודאים שהוא שחום. מניחים על המחבת צלחת הפוכה, שמכסה את כולה. אוחזים במגבת משני צידי המחבת והופכים על הצלחת, כשהצד של המחבת מופנה כלפי מעלה. מחליקים את הפשטידה בחזרה למחבת ומטגנים את צידה השני כ־10 דקות.
4. מעבירים לצלחת, חותכים למשולשים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. אפשר לעטוף היטב ולשמור במקרר עד 4 ימים או במקפיא עד 3 שבועות. מפשירים ומחממים בטוסטר או בתנור.

ממליצה לא לפסוח על פשטידת מנגולד
החלפתי את קמח עדשים לקמח תפו"א,
❤️🇮🇱🌹
מדוע אי אפשר להשתמש בקמח רגיל|תוהה|
האם קמח רגיל הוא חמץ?|תוהה|
אם קמח רגיל הוא חמץ, ממה מכינים מצות??|תוהה|
 

אבי בן 1231

Well-known member
מקמח ומים, ודואגים שהקמח לא יתפח. יש זמן מסיום, כדאי לשאול את גוגל, או ai חלילה לא לשאול רב.
אם כך קמח הוא גם רעיל מאוד!
אם מערבבים קמח עם רעל עכברים הקמח הוא רעיל, לא?
אם לא שמת לב אני שאלתי על קמח, לא קמח עם מים וגם לא קמח עם רעל עכברים!!

קמח בלבד!
האם קמח הוא חמץ?
בפרוש לא!! וב"אלף" רבתי.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אם כך קמח הוא גם רעיל מאוד!
אם מערבבים קמח עם רעל עכברים הקמח הוא רעיל, לא?
אם לא שמת לב אני שאלתי על קמח, לא קמח עם מים וגם לא קמח עם רעל עכברים!!

קמח בלבד!
האם קמח הוא חמץ?
בפרוש לא!! וב"אלף" רבתי.
קמח אינו חמץ.
יש בבית 5 קילו קמח עבור מופלטות, אתה ורעיתך מוזמנים.
 

אבי בן 1231

Well-known member
קמח אינו חמץ.
יש בבית 5 קילו קמח עבור מופלטות, אתה ורעיתך מוזמנים.
תודה עבור ההזמנה, אך אישתי ממש עובדת נוןסטופ.
יפה, אכן קמח אינו חמץ אך הוא מורד מהמדפים במרכולים.
ושאלה נוספת כיצד קבעו שיש מגבונים לחים כשרים לפסח,
האם בני ישראל, בצאתם ממצרים, לא הספיקו להכין מגבונים למדבר?!
או שוקלד קינדר, הדת היהודית עם כל השטויות הופכת להיות דת ממש מגוכחת!!

 

Harrington

Well-known member
מנהל
תודה עבור ההזמנה, אך אישתי ממש עובדת נוןסטופ.
יפה, אכן קמח אינו חמץ אך הוא מורד מהמדפים במרכולים.
ושאלה נוספת כיצד קבעו שיש מגבונים לחים כשרים לפסח,
האם בני ישראל, בצאתם ממצרים, לא הספיקו להכין מגבונים למדבר?!
או שוקלד קינדר, הדת היהודית עם כל השטויות הופכת להיות דת ממש מגוכחת!!
אילו היית מטריח להשקיע את הזמן שאתה משקיע בלגחך על דת אבותיך בהתעמקות ולימוד שלה, לא רק שהיית יכול לענות על שאלותיך, הקנטרניות יותר ואלו שפחות, בעצמך ללא צורך בסיוע מאחרים, אלא גם לא היית נדרש להשמצת הדת היהודית.
 

אבי בן 1231

Well-known member
אילו היית מטריח להשקיע את הזמן שאתה משקיע בלגחך על דת אבותיך בהתעמקות ולימוד שלה, לא רק שהיית יכול לענות על שאלותיך, הקנטרניות יותר ואלו שפחות, בעצמך ללא צורך בסיוע מאחרים, אלא גם לא היית נדרש להשמצת הדת היהודית.
איני משקיע זמן מיוחד, זו פינת השעשוע שלי!!
איני משמיץ את הדת היהודית אלא את כל הדתות!!!
הדתות נועדו למשול במוחם של אנשים נירפים, ואתה דוגמה מעולה.

אתה אדם חלש אשר נאחז בכוחות שבמשך דורות הוכיחו שהם אורבא פרח!!
 

Harrington

Well-known member
מנהל
איני משקיע זמן מיוחד, זו פינת השעשוע שלי!!
אשריך. כל אחד והנאותיו הקטנות בחיים :).
איני משמיץ את הדת היהודית אלא את כל הדתות!!!
זה כבר בינך לבין עצמך. כאמור מעלה למקרה שדברי לא הובנו מספיק טוב, מי שבוחר להשקיע את חייו בהשמצת אחרים (אנשים או עניינים), בין אם יקלוט זאת ובין אם לאו, בעייתו העיקרית בחיים היא עם עצמו.
הדתות נועדו למשול במוחם של אנשים נירפים, ואתה דוגמה מעולה.
כן, מכיר את הטיעון. לא יודע לדבר על דתות אחרות כל כך, אבל היהדות לא מגיעה מהמקום הזה לעניות דעתי. כמובן שגם כאן (וכמו שכתבת, אתה -ורוב ככל הטוענים כך- מהווה "דוגמה מעולה") לא כל כך טרחו ללמוד ולהתעמק על מה הם בדיוק מדברים. הם עברו ישר לשלב ההשמצה. סיבות לכך יש לרוב, אך מאוחר לי כעת בשביל להתחיל לדבר על תחום בריאות הנפש.
אתה אדם חלש אשר נאחז בכוחות שבמשך דורות הוכיחו שהם אורבא פרח!!
איש מעולם לא הוכיח ש"הכוחות" שלטענתך אני נאחז בהם (לא ברור לי מה אלו בדיוק, אבל סומך עליך שאתה 'יודע') "הם אורבא פרח" כהגדרתך. אבל מעבר לכך הנפצה חביבה בס"ה :).

לסיכום כאמור, אילו היית מראה ולו בפעם אחת מתוך מאות הפוסטים באותם סגנון האלה שלך, שיש לך שמץ של מושג ירוק (יכול גם כתום אם תעדיף) על מה אתה מדבר, קרי שלמדת את הנושא והתעמקת בו בטרם החלטת בדיוק מהו ושאתה מוסמך וידען מספיק להשמיצו, אולי היה טעם בדבריך. למרבה הצער, זה לא המצב ואתה לא שם. מכאן נלמדת ערכן של השמצותיך.
 

אבי בן 1231

Well-known member
אשריך. כל אחד והנאותיו הקטנות בחיים :).

זה כבר בינך לבין עצמך. כאמור מעלה למקרה שדברי לא הובנו מספיק טוב, מי שבוחר להשקיע את חייו בהשמצת אחרים (אנשים או עניינים), בין אם יקלוט זאת ובין אם לאו, בעייתו העיקרית בחיים היא עם עצמו.

כן, מכיר את הטיעון. לא יודע לדבר על דתות אחרות כל כך, אבל היהדות לא מגיעה מהמקום הזה לעניות דעתי. כמובן שגם כאן (וכמו שכתבת, אתה -ורוב ככל הטוענים כך- מהווה "דוגמה מעולה") לא כל כך טרחו ללמוד ולהתעמק על מה הם בדיוק מדברים. הם עברו ישר לשלב ההשמצה. סיבות לכך יש לרוב, אך מאוחר לי כעת בשביל להתחיל לדבר על תחום בריאות הנפש.

איש מעולם לא הוכיח ש"הכוחות" שלטענתך אני נאחז בהם (לא ברור לי מה אלו בדיוק, אבל סומך עליך שאתה 'יודע') "הם אורבא פרח" כהגדרתך. אבל מעבר לכך הנפצה חביבה בס"ה :).

לסיכום כאמור, אילו היית מראה ולו בפעם אחת מתוך מאות הפוסטים באותם סגנון האלה שלך, שיש לך שמץ של מושג ירוק (יכול גם כתום אם תעדיף) על מה אתה מדבר, קרי שלמדת את הנושא והתעמקת בו בטרם החלטת בדיוק מהו ושאתה מוסמך וידען מספיק להשמיצו, אולי היה טעם בדבריך. למרבה הצער, זה לא המצב ואתה לא שם. מכאן נלמדת ערכן של השמצותיך.
עובדה אתם כבר מחכים, אם איני טועה, למעלה משבועיים לביאת המשיח, ו ...................... אורבה פרח, הוא לא מגיע.
בשואה יהודים זעקו לעזרה מהכל יכול והוא שם עליהם ז_ן עוד אורבה פרח.

עם עובדות לא מתווכחים!!!|תוהה|
 

Harrington

Well-known member
מנהל
עובדה אתם כבר מחכים, אם איני טועה, למעלה משבועיים לביאת המשיח, ו ...................... אורבה פרח, הוא לא מגיע.
אשריך על הצגת דוגמה מצוינת לנכתב למעלה :). אכן כל יהודי שהתעמק טיפה (לא צריך הרבה) בדיני משיח יודע שאין כל תימה בעובדה שטרם הגיע. אמנם אנו מחכים לו ומקווים ומייחלים 'בכל יום שיבוא', אבל פורמלית לפחות התאריך לכך טרם בא לעולם.
בשואה יהודים זעקו לעזרה מהכל יכול והוא שם עליהם ז_ן עוד אורבה פרח.
שאלה של השקפת עולם. אפשר גם לראות זאת הפוך בדיוק. בכל מקרה, קטונתי מלהסביר את השואה. כתבתי כאן בעבר את ההסברים השונים שאולי נותנים מענה. די לי בכך.
עם עובדות לא מתווכחים!!!|תוהה|
משתדלים אכן שלא, אבל אשריך שאתה בכל זאת מצליח פעמים רבות :).
 

אלן 5

Active member
בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים לפירה
1 צרור גדול של פטרוזיליה או כוסברה (ללא גבעולים גסים), קצוצות
5 ביצים
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
קורט כמון
1/2 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
4 כפות שמן לטיגון
מחבת בקוטר 24 ס"מ
ההכנה
1. מחממים שמן במחבת מעל להבה בינונית. מטגנים את הבצל כ־5 דקות, עד להזהבה. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
2. טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים לתוכה את הבצל ואת יתר המרכיבים.
3. מערבבים היטב. יוצקים את התערובת למחבת, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית 15-10 דקות, עד שהיא כמעט יבשה. מרימים מעט את הצד התחתון ומוודאים שהוא שחום. מניחים על המחבת צלחת הפוכה, שמכסה את כולה. אוחזים במגבת משני צידי המחבת והופכים על הצלחת, כשהצד של המחבת מופנה כלפי מעלה. מחליקים את הפשטידה בחזרה למחבת ומטגנים את צידה השני כ־10 דקות.
4. מעבירים לצלחת, חותכים למשולשים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. אפשר לעטוף היטב ולשמור במקרר עד 4 ימים או במקפיא עד 3 שבועות. מפשירים ומחממים בטוסטר או בתנור.

ממליצה לא לפסוח על פשטידת מנגולד
החלפתי את קמח עדשים לקמח תפו"א,
❤️🇮🇱🌹
נשמע מצוין למרות שאני משתדלת לא לטגן,
 

mיטלמן

Well-known member
1. להעלות.
2. למה קמח תפו"א? בגלל חשש קטניות?
כי לטעמי קמח העדשים טעים יותר וגם גורם למרקם יותר נעים.
 

raya

Well-known member
תודה!
בדרך כלל אני מכינה קישים ולא פשטידות.
מצאתי ברשת מתכון לפשטידה שמצא חן בעיני, הכנתי בליל הסדר ואמרו שהיה טעים.
מוסיפה סריקה של המתכון, לא זוכרת למי שייך הקרדיט.
לא שמתי נענע, במקום בצל ירוק בצל לבן שטיגנתי קצת. תרד - קטפתי מהגינה שמתי כ-200 גרם עלים.
בלי פלפל שחור. פשטידת כרוב, תרד וכרישה ללא גלוטן.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
תודה,
תודה!
בדרך כלל אני מכינה קישית ולא פשטידות.
מצאתי ברשת מתכון לפשטידה שמצא חן בעיני, הכנתי בליל הסדר ואמרו שהיה טעים.
מוסיפה סריקה של המתכון, לא זוכרת למי שייך הקרדיט.
לא שמתי נענע, במקום בצל ירוק בצל לבן שטיגנתי קצת. תרד - קטפתי מהגינה שמתי כ-200 גרם עלים.
בלי פלפל שחור. צפה בקובץ המצורף 126622
תודה, אוהבת לנסות מתכונים שנוסו.
 
למעלה