התליית רשיון וקורס נהיגה מונעת

התליית רשיון וקורס נהיגה מונעת

שלום חברים,

קיבלתי את המכתב על התליית רשיון ועוד מכתב שמפרט את העבירות והסטטוס שלהן.
אשמח אם תוכלו להעיף מבט במכתב המצורף ותגידו לי אם הגיוני מה שרשום שם.
דבר ראשון שנראה לי מוזר זו תוקפת הצבירה, שרשום שנתיים. כשבפועל בין העבירה השניה לשלישית עברו יותר משנתיים ואחרי העבירה הראשונה עשיתי קורס נהיגה מונעת (גם לא ברור לי אם זה מצוין בטופס או לא..)
בקיצור אני מאד אודה למי שיוכל לעשות לי קצת סדר בראש לגבי המכתב הזה.

תודה רבה מראש,
מיכאל

סהר דוד

New member
הסבר לגבי הטופס

אני רושם לך "פרשנות" הטופס - מלמטה למעלה:
באפריל 2010 עברת קורס נהיגה מונעת (בסיסי) בגין 20 נקודות חובה שצברת עקב העבירה הראשונה (מ-9 2007) והשניה (מ- 10 2008)
לכאורה, עומדת לזכותך תקופת צבירה חדשה של 4 שנים - כרשום: הקורס הראשון בתוקף עד 2014, אפריל.
אבל אתה ביצעת עבירה נוספת ב- 6 2011 , ונרשמו לך עוד 10 נקודות חובה. -זה עומד במסגרת ההגבלה של שנתיים מיום ביצוע הקורס, ומכיון שטרם עברו 4 שנים נקיות , המערכת מחשבת עבורך את כלל הנקודות הרשומות בעברך - 30 נקודות רק בדף זה, יכול להיות שיש עוד בדף הראשון (שלא צרפת)
עקב צבירת הנקודות , ומאחר ועשית כבר שני "אמצעי תיקון" (קורס נהיגה) , הרי שרשיונך הותלה.
הרשום בדף זה חוקי ותקין.
שים לב], שהעבירות שאתה מצבע הן כבדות וחמורות - עקיפה מסוכנת ומהירות חריגה - יותר מ-41 קמ"ש מעח המותר.

wil

New member
פרשנות חלופית.

ב2007-2008 צברת עשרים נקודות.
ב2010 ביקשו ממך לבצע קורס בסיסי בגינן. התעלמת באלגנטיות. אם היית מבצע אז את הקורס אז היום היית נקי לגמרי.

ב2011 ביצעת עבירה נוספת ומונה הנקודות שלך הגיע ל30 (הנקודות מ2007-8 לא התיישנו רק כי לא בוצע אמצעי תיקון!)

חודשיים אח"כ הופקה לך דרישה לביצוע הקורס המתקדם.
התעלמת.

בנובמבר 2013 התלו לך את הרשיון עקב אי ביצוע הקורסים.
בינואר 2014 ביצעת את הקורס הבסיסי.
טרם ביצעת את הקורס המתקדם.

להבנתי ברגע שתשלים את הקורס המתקדם ישחררו לך את הרשיון וכל הנקודות יתיישנו מייד (בראש הטופס כתוב שתקופת הצבירה שלך היא שנתיים בלבד, לא ברור לי למה לא 4 אבל לא שואלים שאלות קיטבג)

מצד שני אם תצבור עוד 6 נקודות לפני השלמת הקורס השני אתה צפוי לשלילה 3 חודשים ומבחן תיאוריה.

וכל זה בגלל שלא עשית את הקורס הראשון מייד כשהתבקשת...

תודה רבה

תודה על הפרשנויות. המסקנה הסופית של שניכם היא שאני צריך לבצע את הקורס בכל מקרה. טוב אלה החיים.
בכל מקרה, ברור שזה לא מעניין אף אחד אבל... למרות שהגליון התנהגות הזה לא נראה טוב אני יכול להבטיח לכם שלא סיכנתי אף אחד בנהיגה שלי.

wil

New member
מתי באמת ביצעת את הקורס הבסיסי?

ולגבי לא סיכנת - קצת קשה לי לקבל את הטענה הזו יחד עם הרשעה בעקיפה על קו רצוף...

בסוף 2007, מיד אחרי העבירה הראשונה

כביש ישר עם ראייה ברורה למרחק של כ - 1000 מטר קדימה, עקפתי מכונית פלסטינאית (בשטחים) שנסעה במהירות של כ- 60 קמ"ש בכביש מהיר, השוטר שהסתבר שנסע מאחורי מיד ביצע את אותה העקיפה. אחרי שנה צבעו את אותו קטע כביש בקו הפרדה לא רצוף.

wil

New member
לא הגיוני ב2007 - על 10 נקודות לא עושים קורס

או שהיו עבירות לפני כן או שביצעת את הקורס ב2008 אחרי העבירה השניה.

אם אכן ביצעת ב2008 (אחרי העבירה השניה) ויש לך הוכחה לכך אז יש לך קייס לדרוש ממשרד הרישוי שיבטל את ההתליה ויתקן את הנתונים כך שאתה לא חייב להם כלום ועומד על אפס נקודות.

סהר דוד

New member
WIL - אתה קצת טועה בעניין תקופת הצבירה

קרא תקנה 547 על כל סעיפיה ותקנות המשנה שלה.
עבור נהג שביצע עבירה מהתוספת השישית בתוך שנתיים- תקופת הצבירה גדלה ל-4 שנים.
השואל שלנו "חבר כבוד" בקטגוריה זו ולכן גם התקופה וגם אמצעי התיקון - הם כרשום בחוק.

wil

New member
547(ג) צבירה של 22 נקודות ומעלה תוך פחות

משנתיים גוררת את הארכת תקופת הצבירה.
הנהג הנ"ל לא "הצליח" להגיע לרף הנדרש (22 נקודות בשנתיים) ולכן לא הוארכה לו התקופה.

גם רשום לו במפורש בסריקה שהוא העלה - "תקופת צבירה שנתיים".
עכשיו אחרי העיון בתקנה גם ברור לי למה - חישוב תקופת הצבירה הוא בלי קשר ל"תוקף" של הנקודות שתלוי גם בביצוע הקורסים.

wil

New member
קודם תסביר איך ייתכן שעשית קורס עם 10

נקודות בלבד.
זה לא הגיוני.
באיזה תאריך ביצעת את הקורס ועבור אילו עבירות?

אני לא זוכר, זה היה לפני שש או שבע שנים

האם לדעתך אני יכול לברר את זה במשרד הרישוי?

wil

New member
אם לא תתקשר לא תדע.

אם שילמת על הקורס באשראי אז אפשר לנסות לאתר את זה דרך חברת האשראי.

למעלה