וואו להבונת, תודה על הדימוי הקולע
מעולם בעלי-החיים. אף פעם לא חשבתי על תחושת הדאון כמו על התחפרות במערה לליקוק הפצעים וזה דימוי כל-כך נכון. העניין הוא שלפעמים ליקוק הפצעים מספיק, ואחרי כמה ימים של מנוחה בע"ח יכול לחזור לפעילות, אבל לפעמים בלי שמישהו ימצא אותו ויגיש לו סיוע, הוא לא יוכל לרפא בעצמו את הפצעים. ולגבי הלבד וההתבודדות, לדעתי זה לא אותו דבר. להיות לבד זה מצב פיזי - אדם שפיזית נמצא לבד ואין אנשים סביבו. להיות בודד זה מצב נפשי, של תחושה. והתבודדות זו הסתגרות בתוך הבדידות. בגלל זה לפעמים אפשר לשמוע אנשים שאומרים שהם מרגישים בודדים למרות שהם מוקפים באנשים (כי זאת ההרגשה שלהם, שאף אחד לא מבין אותם). ואפשר גם להיות לבד ולעשות דברים לבד אבל לא להרגיש בודד. אני למשל, חייבת את הלבד שלי כל יום לפחות שעה, ובדר"כ יותר מזה. מבחינתי זה ממש בגדר חובה, אחרת אני מרגישה לא מאופסת, מתרחקת מעצמי, וזה מוביל אותי למקומות לא טובים. אבל לא נלווית לזה גם תחושה של בדידות, להיפך, אני מרגישה מבורכת באנשים שסביבי ויודעת שכשאני ארצה תמיד יהיה לי למי להרים טלפון. ולעומת זאת בעבר הרגשתי בדידות נוראית, בלי שום קשר אם היו לידי אנשים או לא. כי הרגשתי שאין לי מקום בעולם, ואף אחד לא מבין אותי. ואז גם החמרתי את התחושה בכך שהסתגרתי בתוכה ולא שיתפתי בה אף אחד. זאת בעיני התבודדות.