התמודדות עם דחיה

רננהלי

New member
התמודדות עם דחיה

והתמודדות עם אנשים שלא היו שם בשבילך כשהיית חלש מה אני עשיתי? החלטתי שאי אפשר לסמוך על אף אחד ושאסור להראות חולשה ושאף אחד לא אוהב אותך באמת ושאתה לבד תמיד בעולם ולכן צריך לעשות הצגה של חוזק כל הזמן פתרון דפוק ומאוד כואב ומעייף איך אתם מתמודדים עם זה? אולי דרכים אחרות יעזרו לי לראות דברים אחרת

רננהלי

New member
אני כותבת וכותבת

עוד ועוד ובכלל לא עוצרת לחשוב לקרוא ולחשוב באמת לעומק על מה שכתבתם לי פה ולהגיב וליישם סליחה פשוט הכל כל כך קשה בימים אלו במיוחד, ואני מוצפת ומציפה בכל הבעיות מקווה שאני עוד אחזור לקרוא ולחשוב אולי אני פשוט מחפשת עכשו פורקן ואולי בכלל כל הדברים שכתבתי כל כך קשורים אחד לשני ואני צריכה לקרוא את כולם יחד ולחבר אותם למשהו אחד מה אני עושה בשעה כזו ערה? אל תשאלו ואני עדיין לא מרגישה טוב

התמודדות עם אי וודאות

רננה יקרה, מה שעשית - ההחלטה הזו, שלא לסמוך על אף אחד ולא להיפתח יותר מול אנשים ולא להראות פגיעות - זו החלטה שנבעה מתוך הפגיעה שנפגעת. ובאמת, כשיש פצע, אז קודם כל רוצים לסגור אותו - שיהיה קצת שקט מהבחוץ. אבל אחרי תקופת התחזקות, גם לפצע טוב האויר הפתוח, משום שהסגירות הזו מתחת תחבושת לחה ללא אוויר - יכולה להזיק יותר מאשר האויר הפתוח עצמו. ואחרי הדימוי הזה, אני רוצה להגיד משהו על אי ודאות. אחד הדברים הכי מפחידים והכי דומיננטים בחיים זו אי-הודאות. אנחנו לא יודעים מה יהיה. אף אחד לא יכול לתת לנו תעודת ביטוח חתומה שנמצא בן זוג, שלא ניפגע, שתהיה עבודה, שלא נסבול וכו'... אז לפעמים, כדי לקבל את האשלייה שיש משהו בטוח, אנחנו גורמים לו להיות בטוח: כן.אני בחיים לא אמצא מישהו, אז עדיף שלא אנסה בכלל. ההחלטה הזו, גורמת לנו באמת לא למצוא - כי אנחנו נסגרים עם הפצע מתחת תחבושת וקירות הבית, ואף אחד לא רואה אותנו ולא פוגש אותנו - ובאמת, לא נמצא כך אף אחד. הנה, זה מה שאמרנו, לא? לא בדיוק. ההחלטה להרפות מהפחד לגבי עתידנו, ולתת לחיים לעשות את שלהם, היא לא קלה, ותמיד יש הפתעות וגם פגיעות - אבל בעיני, עדיף לחיות חיים מלאים - באוויר הפתוח, עם הפגיעות ועם ההפתעות, מאשר חיים בוודאות גמורה, עם תעודת ביטוח שהיא גם תעודת הסגר מבני-אדם. ההסגר בא מבפנים. ברגע שפותחים פתח בליבנו, הרבה אנשים ייכנסו, ולא רק כאלה שפוגעים - ועל זה, אני יכולה לתת לך תעודת ביטוח

הי רננה, נתחיל מהאנשים

שאת מזכירה. תראי, לקח לי שנים רבות להתגבר על כעס עצום שהיה לי כלפי האנשים הקרובים אליי, זה היה כעס בלתי נגמר עד שלא טיפלתי בו. זה עבר כשאחד הדברים שהבנתי קיבלתי (!) והפנמתי לבסוף זה שאין מה להאשים (אף לצפות לרוב/לפעמים) אנשים שקרובים לנו באי יכולתם (בפירוש) של אנשים בקירבתנו לספק את הצרכים והרצונות שלנו. לא נכנס לסיבות אפילו מדוע, זה יכול להיות כתוצאה מקשיים שיש להם שלא נפתרו מהעבר, ילדות וכד'. אבל בתכל'ס הם לא מסוגלים. אז מדוע להתלות בהם? תלות באחרים ככלל הוא נקודת מוצא בכל מקרה לא נכונה/רצויה. אז אני מאד מאד מבינה את הכאב והצער שלך רננה, אבל אל תתלי את עצמך במתן או אי מתן של מה שאת זקוקה ומיחלת כשזה לא הולך, או קי? * אני כ ן חושבת, שכל אדם זקוק מאד לקשר עם אנשים שאנו יודעים שהם יודעים אותנו באמת. כי "ריפוי הנשמה" בעיני, בא מהתקרבות לאלו, ופותח את היכולת החשובה לגשר על הפער בין מה שאת מרגישה בתוכך לחיצוניות שאת מציגה. כשמרגישים וזוכים בפידבק של הערכה, אהבה זה מזין אותנו בחזרה מחזק ובונה את הפנימיות שלנו (העצמי האמיתי) ונותן לה לגיטימציה. חיוני ועושה לנו טוב לחלוק עם אנשים קרובים כאלה לנו את הפגיעות שלנו, את חוסר השלמות העצמית. אגב, בתהליך התקרבות כזה את יכולה על פי התגובות של האנשים שבחרת לראות האם הם מגיבים באופן מתגמל בחשיפה של הפנימיות שלך או לראות שטעית בכתובת ולהתרחק. (זה לגיטימי בדרך להתקל במפגש עם אנשים כאלה וכאלה). אבל זכרי -ואל תנעלי במסקנה לגמרי שכולם X, ישנם תמיד אלו שהם רגישים איכותיים ועמוקים יותר ולא ירגישו דחיה או מבוכה אלא אפילו תחושת הקלה וקירבה אליך. ואל תבחרי בהסתגרות מפני שהיא מגבירה את הבדידות הפנימית, ובהתחלה נסי להפריד בין החששות והתחושות הרעות, (כמו שעושים לרוב) מתוך החלטה מודעת והגיונית (כי כך זה הולך בהתחלה), ולא להניח לרגשות לגבור על הדברים שרצוי שתעשי - כי זה הוא עוול שפוגע בך. * המאמץ לשמור על "המסיכה" גם אגב, גוזל ממך המוןן אנרגיות, מכיון שעודף המאמץ הזה במקום לא נחוץ גוזל ממך אנרגיה מתחום אחר חיוני עבורך, מדלדל את כוחותיך. עשי את הדבר הנכון עבורך רננה. שמחה שהוצאת מהלב,

רננהלי

New member
אי ודאות ומסיכות

ומה אם אתה לא יודע אפילו לאן אתה רוצה ללכת, אז אתה לא יכול אפילו לנסות? זה לא רק שאתה רוצה משהו ואתה מפחד כי אין ודאות שם, אתה אפילו לא יודע מה אתה רוצה. ומה אם אתה לא יודע מי אתה, כי התרגלת לשים מסיכות? אין לך מושג מה יש מתחת. וכמובן שמעולם לא חשבת אפילו לרגע שאתה עושה הצגות לעולם ופתאום הבנת את זה בכאב. ונראה לך שזה מסיכות דקיקות שלא באמת מסתירות אותך לגמרי, אתה גם מצליח להתבטא איתם, רואים אותך קצת בעדם, אז אולי זה לא באמת נורא, אבל זה בדיוק מה שמדביק אותם אליך עוד יותר חזק. זה בדיוק זיוף קל ולא רמאות מוגמרת, ולכן "כאילו" פחות קשה, אבל אולי בעצם יותר. וזה קשור שני הדברים האלה. כי אם אתה יודע מי אתה, מה אתה רוצה ואת מי אתה רוצה, אולי תוכל להתגבר ולנסות להמשיך למרות הקושי. וגם לנסות לשכנע את עצמך שלא כולם כאלה ויש עוד אנשים בעולם, כאלה שלא יפגעו בך. אבל אם אהבת יותר מדי זמן את אותם אנשים שבסוף פגעו בך וכבר שכחת איך היית בלעדיהם. וקשה, כל כך קשה בלעדיהם. והם לא גרשו אותך, חלילה, הם עדיין טוענים שהם איתך, אבל הם כל כך לא. ואולי מעולם לא היו. וכדאי שאתה תודה שמוטב ללכת לכל כיוון שהוא, רק לא בכיוון שלהם. אבל אין לך מושג איזה כיוון אתה רוצה ללכת בו. אי אפשר לפעול רק על דרך השלילה, אתה בכל זאת רוצה גם להגיע לאןשהוא ולא רק להתרחק. מוזר החיים שלי כאילו לא נראים בעיה אני לא באמת מתקשה בשום תחום הלכתי בתלם תמיד, הצלחתי בלימודים יופי, גם בשירות, עשיתי תואר, עבדתי קצת בתחום, היו מרוצים ממני מאוד, תמיד, אפילו אני הייתי מרוצה. מלבד התחום החברתי וגם בתחום החברתי לכאורה אין בעיה - נראה שהרבה אנשים אוהבים אותי ויש לי הרבה חברים. אז למה אני נתקעת כל כך? ולמה התחום החברתי הצליח להפיל אותי כל כך, עד שמוטט איתו גם את שאר התחומים האחרים. למה אני מיואשת כל כך? למה זה הוביל אותי לחוסר כיוון בצורה בסיסית כל כך?? היום סוףסוף הייתי בבית, ושכבתי הרבה במיטה ונחתי. אחרי שאתמול הייתי חייבת לתפקד והיתשתי את עצמי. ואני עדיין מרגישה רע, נראה מה יהיה מחר. מקווה לקום יותר טוב.

לפעמים אין מטרה ברורה

לאן ממשיכים. לפעמים עושים פסק זמן מהחיים ורק שואלים שאלות (ואת מספר חודשים בטיפול, כך שזה הזמן). דברים מתחילים לחלחל ולהישאל, והכל נראה מאד מבלבל. את כותבת משהו מאד לא ברור על התחום החברתי של חייך. מצד אחד, את אומרת שיש לך חברים שאוהבים אותך, ומצד שני את כותבת שהם לא בעצם אוהבים ושהתחום הזה ממש הפיל אותך. האם קרה מקרה ספציפי? או שזו הרגשה פנימית שלך? ולמה הרגשת ההתרסקות הזו - כשיש עוד תחומים שבהם את מצליחה? אולי את שמה את כל כולך על תחום אחד ולא שמה לב להצלחות בתחומים האחרים, וזה גורם לאיבוד שיווי המשקל.

רננהלי

New member
עדיין נכון

כל מה שכתבתי עדיין נכון, אבל כואב פחות כרגע. למה? פרופורציות. הכל עניין של פרופורציות. אני תמיד יודעת את זה, שאחר כך אני ארגיש יותר טוב. שגם זה יעבור. שמחר אני אראה הכל אחרת. וזה תמיד נכון. והיום אני מרגישה יותר טוב. עדיין נוזלת. אבל כבר פחות חלושה. אז פיזית יותר טוב. וגם נפשית יותר טוב. זה מן הסתם קשור, אבל לא רק. נראה לי שלפגוש את האנשים האלה, במיוחד כשהם מאושרים כל כך עכשו, עושה לי רע. כי בתחושה שלי הם סילקו אותי. בתחושה שלי, ברגע שלהם היה טוב, הם זנחו אותי שהיה לי רע, כי היה להם קשה מדי לסבול אותי. עד כמה זה נכון אובייקטיבית, ועד כמה זו רק תחושה שלי, אני לא יודעת. בכל מקרה להתרחק מהם זה טוב לי. לבנות לעצמי את עצמי זה מה שאני צריכה עכשו. בכל מקרה תליתי בהם יותר מדי ציפיות כנראה. אפשר לקרוא לזה שקרה משהו ספציפי כי דיברתי על אנשים ספיציפים שנפגעתי מהם. ומצד אחר כל החברים האחרים שאוהבים אותי, לא איכזבו אותי כי פשוט לא נתתי להם לאכזב אותי, כי לא נתתי להם להתקרב אליי מספיק. תודה לכן שאתן עונות. נראה שאתן ממש משקיעות וחושבות.

לפעמים רננה, בדרך יש התהוות..

שמכילה את כל מה שניתן להשיג, ומגלים בה גם את עצמנו ומשלימים עם נפשנו. אי ודאות מאד מבינה אותך. בסה"כ קיימת בכל צעד חדש שאנחנו מבצעים, והחשש אוחז אם אין תוצאות טובות מיידיות. אבל איך אפשר יהיה לגדול ולהתפתח ללא תחילתם של הצעדים..? בכל אופן, אפשר קטנים שלא שירגישו "מאיימים" או "מרתיעים". מה שכן את יכולה להרגיע את עצמך, שתוך כדי הדרך את תעשי כיוונון עצמי, התאמה שלך עם מה שעשוי להשתנות. זה פשוט כ"כ טבעי רננה שהפחדים מתעוררים בחוזק ואפילו לנסות להשבית כשמבצעים את הצעדים שרוצים וחושבים לנכון. מה שעוזר לשמור אותנו עליה רננה, זו האמונה שיש מקום טוב יותר לחתור ולהגיע אליו - האמונה הז ו היא המבחן האמיתי ועוזרת לחצות את המצוקות והכאבים שיש תוך כדי. לגבי החברים. את אומרת שאת מודעת למי שאת, אבל עם זאת עדיין עם המסיכה. וזה.. מונע בתכל'ס מליצור קירבה ולבנות את המעגל של ההערכה ואהבה שמחזק פנימה. את חוששת שלא יעריכו אותך ויקבלו אותך כפי שאת? (כי אם כן זה מסביר את החוסר של החברות האמיתית שאת מרגישה איתם) עוד משהו רננה, מאמינה בבדיקה בך קודם כל. אם את מרגישה רע בנוגע אליך תרצי להמשיך לרצות "להסתיר את עצמך" מאחורי מסיכה דקה/לא וזה ..חונק. (תיכף אמשיך)

ממשיכה

תראי, (ממחשבות לבי, או קי?) העליבות שלנו פגיעות, שבריריות - הם "שם" וחייבים לחיות איתם. אפשר בגלוי אפשר בבדידות. אבל...אפשר לצאת מהם כשהופכים אותה מהויה נסתרת למציאות שאין מה להתבייש בה. ה"פרדוקס" (בכונה מרכאות) דוקא זה כשהם יוצאים לאור אל אלה שמבינים ומזדהים, ואז "לפתע" הם מתכוצים ואפילו החשיבות שלהם יורדת. לעיתים גם נעלמת! אל תשכחי גם ככלל, שאלה רק חלק ממכלול שלםם שהוא א-ת. האם את מקפידה לשמור על תדמית מסוימת עם אלו שאוהבים אותך? חושבת.. שמה שמפיל אותך זו בין היתר המסיכה שאת נאחזת לשמור והסיבות מאחוריה, והריחוק שזה יוצר עוצר בעדך מליצור קשרים חברתיים כפי שאת מיחלת בלבך. רננה תדעי, שעם האנשים הנכונים-המתאימים, החשיפה לא רק שאינה מורידה מערכך אלא מאפשרת לאהוב אותך אף יותר על כ - ל מי שאת, וזה יוצר קירבה רבה (אמרתי). רוצה לשאול אותך, איך הדימוי שלך בעיניך?

רננהלי

New member
באמת באמת

מבפנים לא טוב בכלל מבחוץ מצויין מה אני מתכוונת? שלעניות דעתי כשאני מסתכלת על עצמי מבחוץ אני חושבת שאני מספיק חכמה, יפה, רזה, רגישה, אכפתית, נחמדה, ידידותית וכו' וכו' לא אמשיך לחלק מחמאות לעצמי. אבל יש משהו מבפנים שהוא פשוט לא מספיק טוב. אותו המשהו שמחבר את כל התכונות יחד ועושה את האישיות לשלימה, ליחידה אחת. את כל התכונות האלה אפשר להתאמץ כדי להשיג וחלקן אכן השגתי או לפחות טיפחתי. וכשהסתכלתי על עצמי לפני שנים והצבתי לעצמי מטרות מי אני רוצה להיות, אז בעצם הצלחתי. אבל זה מבחוץ. זה מבחוץ. ואותו המשהו שמחבר בין כל התכונות והחלקים שלי, זה משהו שאין לי השפעה עליו,שהוא נתון ולא בידיים שלי. זה משהו ערטילאי שאני לפעמים מנסה לזהות או להשפיע עליו, אבל לא מצליחה. ושם אני לא טובה מספיק, ואת זה אני צריכה להסתיר ולהשתדל מאוד שלא יראו.

זו תובנה מצויינת ../images/Emo91.gif

זה שהצלחת להבין שיש הבדל בין תכונות חיצוניות למשהו פנימי - זה ענק
ובאמת, התכונות החיצוניות שחיזקת - הן אחלה, ונפלאות - אבל לא הן שמביאות לנו (לדעתי כמובן) את שלוות הנפש הפנימית. זה אומר שהעבודה עכשיו צריכה לבוא מבפנים. את יודעת, לפני כשנתיים הגעתי ל"שיא" מבחינת התכונות החיצוניות שלי (לפחות בעיני זה היה כך. אחרים חשבו אחרת ולא הבנתי אותם אז). רזיתי מאד (מאד מאד - יותר מדי), גרתי בחו"ל, עבדתי במשרד לאדריכלים וקיבלתי אחלה משכורת, היו לי חברים (לא רבים שהלכו והתמעטו...ולא הבנתי למה). השגתי כל מה שרציתי אז... אז מה קרה? למה בכ"ז היה לי מאד מאד רע? כי הפנים, הבפנוכו של הנפש היה כמו עיי חורבות. חזרתי לארץ (כי זה היה או להישאר שם עם ההצלחה ולמות, או לחזור ולהינצל), ונכנסתי לטיפול ו- המון דברים השתנו בדרך. קודם היה ממש רע. השמנתי מאד, לא הייתי מסוגלת להתחייב לעבודה/לימודים/שום דבר. הרגשתי שאני נהיית מטורפת. אבל הייתה לי כימיה נפלאה עם הפסיכולוגית ומההתחלה האמנתי בדרך שלה, אז המשכתי. המשכתי עם הדרך שלה. ובאמת, די מהר דברים התחילו להתאזן, ומה שהכי חשוב הוא ההרגשה הפנימית שלי: טוב לי. טוב לי עם עצמי. בלי קשר למשקל/מראה/מקצוע/מעמד/חברים - פשוט טוב לי. ברור שיש דברים במעטה החיצוני שהייתי רוצה לשפר (ואגב, משתפרים כל הזמן, כי ברגע שטוב לי מבפנים -אז אני מתפקדת טוב יותר כלפי חוץ, ממקום כנה יותר ונעים יותר), אבל אין לי תלות במעטה החיצוני, ואת זה אני חושבת שהבנת בדברייך.

רננהלי

New member
תודה

תודה לכולם קודם כל. ואני קצת ממהרת , כך שאין לי זמן לחשוב או להגיב כרגע, אולי בהמשך. אבל בכל זאת מה שקפץ לי מיד זה ביחס למה שאת אמרת להבה. זה כל כך עודד אותי. כי גם אני ככה. עיי חורבות. עזבתי את המקום שבו הייתי טובה לכאורה וקיבלתי משכורת טובה (הם חשבו שאני טובה, אני הרגשתי שאני נוראית ורק מזיקה להם בזה שהם מחזיקים אותי). ועכשו אני אותו דבר, קצת לומדת, עובדת בקושי לפעמים. לא מסוגלת להתחייב לכלום. וזה כל כך קשה לי, אני כל כך לא סומכת על עצמי וכל כך מפחדת מההמשך, ולאן אני הולכת בכלל? ואנ נופלת וקמה כל הזמן. ומקווה שיום אחד אני פשוט אקום ואוכל ללכת יותר משלושה צעדים בלי ליפול כל רגע מחדש.. תודה

אוקיי. ../images/Emo45.gif יופי.

מי שמאמין שמגיע לו טוב, יקבל אותו. ואני מאמינה שאת מאמינה, לא רק לפעמים ככה ולפעמים ככה אלא כל הזמן. כי את שואלת שאלות, כי את בטיפול, כי את באמת מתאמצת להבין מה גורם להרגשה הרעה - אלה נסיונות להתמודד ולהשיג את הטוב. הוא יגיע.

זה קרוי: "ההתחברות אל העצמי"

(לא פסיכולוגית, אמרתי?
) אז חושבת שזה נחלק לשניים, התחושה האמיתית שאת מחוברת לעצמך, ולא רק יודעת אלא מרגישה מעל הכל שאת XY זה החיבור שתמיד שומעים ומדברים עליו, בתהליך מגיעים לכך. 2. לקבל את עצמך (א ת) כמכלול. בלי לרדת לשורשים מאין זה נובע רננה (שאולי זה לא קורה כך אצלך בדיוק), אגיד לך שבחויה של אהבה אמיתית אוהבים את האדם על כ ל מה שהוא. אנסה להעביר לך את התחושות: אממ.. עדינות לצד קשיחות לפעמים, חוזק מול חולשה פגיעות ושבריריות אך לא רק, אומץ לב אך גם חששות וחוסר בטחון. הרבה צבעים, רבגוניותת - זה היופי והקסם.
, וכשאוהבים אוהבים על כל אלו ואת הכל. 3. חזרה לחברים? המוגבלות בגלל המסיכה מונעת את הקירבה שאת זקוקה לה שכוללת את החשיפה של החלקים החלשים ולתת להם לגיטימציה. פידבק שמחזק ועוזר לבנות את הנפש. אולי הכל זהו שילוב רננה? מה שכתבת בסוף "משהו שאין לי השפעה עליו". יש לך. זו פשוט א ת: חסר החיבור שלך לעצמך ואז קבלה שלך אותך וביטול החיץ בינך לאחרים מאפשר לך לחיות טוב יותר עם עצמך ומשפר את איכויות הקשרים החברתיים, וכל שאר הדברים שכבר כתבתי. יש חומר למחשבה לשבת רננה?
שבת שלום, דליה

Neora Barak

New member
היי רננה- ראשית קבלי ../images/Emo24.gif גדול !

אכן התמודדות עם דחיה, או תחושה של דחיה היא דבר לא נעים, מיאש, משבלל, וגורם לאי אמון בסביבה ולכעס, הניגוד הזה בין הצורך של - להמשיך לעיני כולם כאיללללו הכל כרגיל, ואחלה, לבין הרגשת הנאכס בפנים, מתסכל עוד יותר, אני מאמינה שאת בעצם רוצה לצאת מההרגשה הזו, כדי לצאת ממנה, אני מציעה קודם כל, שתרפי מעצמך, שתתני לעצמך חופש כן לזרום עם תחושותיך, ברגע שתרשי לעצמך לא להיות ולשחק ג'דע כל הזמן, יהיה לך יותר קל להתמודד עם המציאות, לפעמים אנחנו מתנהגים כפי שאנחנו חושבים שהסביבה מצפה מאיתנו, לא תמיד זה כך, ה"סביבה" יודעת שאנחנו רק בני אדם, ואמורה לקבל אותנו על חולשותינו, עלייך להיות אחראית רק על עצמך, לא על יחס החברה, כדי שתוכלי להתחשב ולהיות אחראית על עצמך, עשי לעצמך הנחה, קבעי לעצמך יעד של לוח זמנים לזרום עם תחושותייך, ואפילו רשמי לעצמך מה היית רוצה לעשות בזמן הזה, איך היית רוצה להתנהג, ואילו כלים עומדים לרשותך למימוש, אחר כך תרשמי לעצמך מה היעד הבא שלך, מה את רוצה להשיג מעצמך, מה את רוצה להשיג מהחיים, וכו'.

"שיגעון הוא פריווילגיה"

רוצה להוסיף משהו בעקבות מה שכתבת, נאורה - על "להרשות לעצמנו להתקבל עם חולשותינו". בתקופה הרעה שלי, כשהכל הלך פארש, אמרה לי חברה את המשפט: "שגעון הוא פריווילגיה". כמובן, שרציתי לוותר על הפריווילגיה בלי בעיה (מי קונה? שיגעון בזיל הזול?) אבל היום, כשאני אחרי, לא הייתי רוצה בחיים למחוק את התקופה הזו מן העבר שלי. זו תקופה שהצלחתי לעבור - ולכן אני אצליח לעבור כל מצב שיגיע. זו תקופה שגרמה לי להבין המון דברים על עצמי, על העבר וגם על העתיד. וזו תקופה שאם קיבלתי את עצמי בתוכה, ואותה בתוכי - אז סימן שאני יכולה לקבל את עצמי, כפי שאני - בלי תנאים של חברה מלחיצה ומידות הנורמה.

רננהלי

New member
להבה

זה באמת פריבילגיה. כי ככה מותר לי לעשות מה שאני רוצה. בלי לרדת על עצמי, כי מותר לי, כי קשה לי עכשו, כי אני בתקופה רעה. אבל את יודעת? אף אחד לא יודע שאני בטיפול מלבד חברה אחת שלי. ואני בכוונה לא מספרת כי אני חוששת להרוס. אני חוששת מהמבטים מסביב של אנשים, וציפיות, ושאלות איך הולך ומה קורה ומה מתקדם. ולא רוצה את זה, לא רוצה לדווח לאף אחד. זה שלי, זה רק שלי! (פעם ראשונה שאני עולה על זה ומצליחה לנסח את זה
) וגם קצת כי אני מתביישת, למרות שהיופ פחות מבהתחלה. והלואי ואני אגיע למצב שבו אני אודה על התקופה הזו כי כרגע אני לא מאמינה שהגעתי למצב הזה בכלל, ורק רוצה לעבור אותו ואז למחוק אותו. והלוואי שאני אצליח גם להגיע לנקודה הזו של "לקבל את עצמי, כפי שאני - בלי תנאים של חברה מלחיצה ומידות הנורמה". אני מנסה, ונסוגה מדי פעם. כשאני לבד, אני מצליחה, וכשאני שוב עם אנשים, אני נסוגה ומשתמשת שוב בשיטות הישנות.

למעלה