אכן
מה שחסר זה החיבור לעצמי. שאני אהיה אחת. ואניבאמת צריכה להיות אחראית רק לעצמי ולא ליחס של הסביבה אליי. וזה כל כל קשה. כל כך הרבה זמן אני חיה ככה, מנסה לכוון את רגשותיהם של אחרים אליי באיזשהו אופן. מנסה להיות מישהי. מישהי שאפשר לאהוב, אפילו בשבילי - כדי שאני אסתכל על עצמי ואהיה מרוצה. ואתם יודעים מה חשבתי? חשבתי שאני עושה קיצור דרך בזה שאני מנתבת את עצמי ככה מבחוץ. ושככה אני אתקדם יותר מהר. כי יצירת החיבור הזה נראתה לי שאורכת כל כך הרבה זמן ואי אפשר לצפות אותה. אבל אתם יודעים למה הדבר דומה? ללימוד. לילד יש רצון ללמוד וסקרנות טבעיים. אם מתחברים אל הרצון הזה שלו, למקום שבו הוא נמצא ועוזרים לו ללמוד משם, הוא ירקיע שחקים וילמד וילמד ולא יהיה לזה סוף, והוא יהיה הכי חכם בעולם. אבל אם חושבים לנסות ללמד אותו מבחוץ, לבנות לו מבחוץ. להכריח. הוא אולי ילמד, אולי הוא יתקדם. אבל ל-א-ט. בקושי. יצליח במבחן ואחר כך ישכח. משהו הוא ידע, אבל בכוח וזה לא ישב אצלו טוב. (ונכון שאין משאבים וכו' וכו', המטרה שלי פה היא ממש לא לצאת נגד מערכת החינוך בישראל, אלא להביע נקודה מסויימת). ככה זה עם הנפש והרצון. אם אני חושבת שאני צריכה להיות מישהי מסויימת, ומסתכלת על קריטריונים חיצוניים של איך אני נראית (אפילו בעיניי עצמי, זה לא משנה, אבל זה מבחוץ), אז זה אומר שאני צריכה לעבוד על עצמי חזק כדי להתקדם. לפתח את האישיות שלי. וככה אני מתקדמת לאט. ועבדתי חזק והתקדמתי המון, אבל בכוחות על אנושיים אפילו. במקום לחפש את הנקודה הזו שבה אני מחוברת לעצמי, שבה אני אחת, של המקום של מה שאני
באמת רוצה. וכל פעם שהייתי שם וכשחשבתי על זה ביטלתי את זה: לא זה יקח יותר מדי זמן, וזה מפחיד - אולי לא אגע לשומקום ככה? אני אנסה מבחוץ וזה יהיה טוב. עד שהגעתי לזה בעל כורחי, כי פשוט נגמרתי. ולא היו לי כוחות, כי את כל הכוחות שלי שאבתי מבחוץ לי ולא מבפנים. שאבתי מהסתכלות חיצונית על עצמי, ממחמאותיהם של אנשים אחרים, מאהבתם של אנשים אחרים. וגיליתי שזה לא מספיק לי, כל כמה שהיה רק רציתי עוד. ועכשו אני מוכרחה וחייבת לעשות את זה, ועדיין לפעמים אני בורחת למסיכה. ואין לי ספק שזה תהליך, אולי כזה שאורך כל החיים, ואני רק מתפללת שיום אחד אני אגיע לנקודה שהיא מספיק חזקה כדי להיות אני , ולהיות מסוגלת לתפקד עם זה.
שבת שלום