התמודדות עם עובדים בעבודה

chocolove

New member
התמודדות עם עובדים בעבודה

היי לכולם

בעבודה אני נמצאת בצוות של 3 עובדים לא כולל הבוס
את הדברים הבעיתיים מעבירים אלי, למרות שאני והם נחשבים באותה העמדה .
אני עובדת כטכנאית בתמיכה .
2 העובדים שאיתי ממש לא מקצועיים וכל הזמן גורמים לי לעבוד כפול.
יש ימים שאני פשוט יוצאת סחוטה רק כדי לפתור דברים שהם לא הצליחו -וזה לא אומר שאם מעבירים אלי דברים אז יש לי פתור מדברים פחות בעיתיים.
המנהל לא רוצה לשמוע-הוא טוען שהוא לא גנון ושאני צריכה לפתור את הבעיות שלי מולם-היו הרבה פעמים שפניתי למנהל ובסוף זה רק פגע בי יותר .
עובדים אחרים כל הזמן פונים אלי והם אומרים לי שהאחרים לא הצליחו לעזור להם או שהם עושים להם יותר תקלות ולכן לא רוצים לדבר איתם.
בתקופה האחרונה אני כבר מקבלת את זה במובן מאליו מהסיבה שאני אדם קצת עצבני , ואני מנסה להיות אדם יותר רגוע -ונראה שכשאני מבליגה, אז לפחות אני לא הורסת לי את היום
(עכשיו אני גם בהריון ואני בכלל צריכה להימנע מלצעוק,בסך הכל אני לא המנהלת שלהם-אין לי זכות להתעצבן עליהם ).
נתקלתם במצב כזה?
איך יוצאים חכמים ומנצחים ממצבים כאלו?
איך מראים לבוס בצורה חכמה שלא ניתן לסמוך עליהם והכל נופל עלי?

EdisonGirl

New member
סבבה, אז תגרמי לבעיה להיות שלו

אמרי לעובדים בחביבות: "עבודה תמורת עבודה או בכלל לא, ואם אתם מתקשים, בשביל זה יש לנו מנהל".
אני לא מבינה למה עד עכשיו את נושאת את הנטל הזה לבד, ובטח שזה לא יפריע לבוס, הרי העבודה מתבצעת בסוף, אז מה אכפת לו בכלל מה המחיר הנפשי והפיזי שאת משלמת?!

מותר לשנות את מה שהיה עד עכשיו. אם עד עכשיו את איפשרת את זה, מותר לקום ולומר "לא עוד". אם לא נעים לך, את מקסימום יכולה לומר שקיבלת הוראה מרופא ______ (מה שמתאים כאן). אם היו פונים לבוס כשיש להם בעיות, הוא היה מבין שהוא עובד עם חבורת "לא-יוצלחים", והיה נאלץ לטפל בזה כדי שיפסיקו להטריד את מנוחתו (מנוחתו, לעומת שלך, דווקא מאוד חשובה, תתפלאי
).

chocolove

New member
הוא יודע עם מי אני עובדת

והוא יודע טוב מאוד שהם רק גורמים לבעיות
אבל יש אצלנו מה שנקרא האחווה הרוסית ולא מעניין אותו שום דבר חוץ מהם.
אני הישראלית היחידה שם.
המנהל שלי מעביר לי את הדברים הקשים ,אז מה אני אגיד לו? למה אתה מעביר אלי את הדברים הקשים?
בעבר היתה לי עוד יותר עבודה שאחרי 5 שנים הואיל בטובו להעביר חלק מהדברים לעובדים אחרים(וזה לא כי אני התלוננתי אין ספור,אלא כי הבוס שלו אמר לו להעביר לאנשים אחרים)/
התשובה שלו לכל דבר-תעשי הכל בקצב שלך .
לאחר כל תלונה שלי לגביהם היה מתעצבן ,על מי ? עלי!
אז כבר יותר משנה שאני מבינה שאין עם מי לדבר וזה או לשתוק או להתעצבן עליהם(מה שקרה לא פעם אחת ולא פעמיים), או לקחת דברים באיזי ,או לעבוד כמו מטורפת-כבר עברתי על כל האפשרויות.

אז מה אפשר עוד לעשות? הרי אם אני אומרת לו את הבעיות הוא סותם את הפה ואומר "אין מה לעשות" צריך להתמודד עם מה שיש ...

EdisonGirl

New member
אז אמרתי לך- אל תסכימי לקבל עוד עבודה

שהם יתמודדו עם הקשיים שלהם בעצמם. את תתמודדי עם שלך. אם מראש יעביר אליך את העבודות הקשות, אז שיהיה... אבל את לא צריכה לקבל מסה נוספת של עבודות. מה הבעיה להגיד להם "לא"?

chocolove

New member
רוב העבודות זה מה שהוא מעביר לי

פשוט אלו דברים שאו שרק אני נוגעת בהם והמנהל לא רוצה שהם יגעו , או שהם יעשו רק בלאגן אם אסביר להם .
הרבה פעמים אני צריכה לעדכן דברים ,שהם גם צריכים לעדכן-אבל להם הוא מוותר ואותי הוא מחפש.
כשהייתי "מלשינה עליהם" אז הוא היה מתעצבן עלי ששוב אני צריכה להתמודד עם הדברים לבד.

מצד אחד הוא יודע שרק עלי אפשר לסמוך, מצד שני כשאני באה אליו עם דברים קונקרטים הוא מבטל אותם , ועוד לפני שני האחרים , מילא היה מבטל מולי אבל כשהוא מבטל מול שני החברה האחרים ברור שהם יזלזלו-זה הכי מרגיז כי בעצם הוא משדר לי
שלא משנה מה אני אעשה,אז אין מצב שאני אצליח .

בגלל שפעם הייתי מתעצבנת עליהם יותר הם לא היו פונים אלי ישירות ,אבל גם ככה זה היה מגיע אלי בהפוכה מצד המנהל , עכשיו בגלל/בזכות(תלוי מאיזה צד מסתכלים על זה) ההריון אני לא רוצה לצעוק או להתעצבן .

EdisonGirl

New member
אם לא נראה שיש מה לעשות, אז נותרו 2 ברירות

או שתקבלי כמחמאה את העובדה שאת טובה יותר, ותקחי על עצמך כמה שרק אפשר כי ככה את מכשירה את עצמך טוב יותר, ורק הופכת להיות טובה יותר בתחומך.

או שאם זה מקשה עליך יותר מידי, פשוט התפטרי (וכשמשהו מעיב עליך, אז זה כן פשוט. אני מאמינה שלא חסר עבודות למי שרוצה באמת לעבוד).

The Girlie Show

New member
תבקשי קידום/העלאה

לצערי אני מכירה את המאפיה הרוסית הזו. אין לך מה לעשות אלא אם כן תדאגי להביא חברים ישראלים כשמשרה מתפנה

NEO83

New member
אנשים באים אליך עם תקלות שהם גרמו או לא פתרו?

תפני אותם לבחורים חזרה.... שילמדדו להתמודד עם הבעיה, אל תספגי את העבודה אליך.

butterfly54

New member
תנסי להתלונן למשהו אחר

נשמע כאילו שלבוס שלך הוא לא ממש אכפת והדבר היחיד שמעניין אותו זה שהעבודה תעשה לא משנה איך ומה.
אם את מרגישה שאין עם מי לדבר, אני הייתי מנסה לעבור אולי למקום אחר בעבודה, לאגף או למחלקה אחרת. את גם יכולה לדבר עם משהו מעליו, אולי הוא יקשיב לך, אבל זה לקחת סיכון מסוים כי יוצא שאת עוקפת את הסמכות של הבוס שלך.
בלי שום קשר, אל תתני להם "לחדור לך מתחת לעור" ולא משנה מה קודם תדאגי לעצמך ולבריאותך
שיהיה בהצלחה!

AlabamaW0rley

New member
רק אל תעקפי סמכויות

זה מהלך מאוד מחוצף ששומרים כאפשרות אחרונה. אם הבוס שלך יגלה שהלכת ודיברת מאחורי הגב שלו היחסים בינכם יתערערו.

AlabamaW0rley

New member
לא יודעת על כמה ישים מה שאומר...

למה עובדים אחרים פונים ישירות אליך? בשביל מה יש לך בוס? שיעברו דרכו. תגידי להם שאת כרגע עובדת על משהו ואם לדעתם יותר חשוב שתתפני למשהו אחר, שידברו עם הבוס שלך. הם יעשו פרצופים אבל אין ברירה...
וכשהבוס יפנה אליך תגידי "אין בעיה, אבל אז זה בא על חשבון X".
ואז כבר לא תהיה לו ברירה אלא להסיק את המסקנה המתבקשת לגבי שני העובדים האחרים...

chocolove

New member
כלומר ...

אם הם אומרים לי ש X ניסה לעזור ולא הצליח, אז להגיד להם שירשמו מייל לבוס שלי כדי שהוא יעביר לי את הפניה?

bloody shoes

New member
לגרום לצוות ולמנהל להבין שאת עמוסה

דגש על הלגרום להבין - זאת אומרת בלי לבוא ולהגיד להם, לא לצוות ולא למנהל.
איך לעשות את זה? לעבוד לאט יותר ולגרום לתקלות כמו שהצוות שלך עושה, לא יותר מידי כמובן אבל פה ושם.
כשהוא מעביר אליך עוד משימות תגידי שעדיין לא סיימת עם המשימות XY..
תמרחי את זה כמה שיותר בגבול הטעם הטוב כמובן. בקיצור לשחק אותה במיוחד שיש לך תירוץ ממש טוב- ההריון.

זאת האופציה היחידה. השאלה היא אם זה לא ריסקי מבחינתך - לפטר אותך אני מאמינה שלא יוכלו בגלל ההריון אבל השאלה אם זה לא יכול להשפיע על משהו אחר.. את זה את אמורה לדעת

goldy

New member
מטרת העסק היא ללקק לבוס

"להרוויח כסף" זו תופעת לוואי.

פיש דוג

New member
תהיה חולה איזה שבועיים

פשוט מאוד, להוציא איזה שבוע או שבועיים חופש מחלה. ולהפיל את כל העבודה על העובדים הלא מיומנים.
אחרי החופשה הבוס שלך כבר יבין שאין הבדל בינו לבין גננת והוא צריך לפתור בעיות כאלה.

למעלה