התמחות אצל רשם בימ"ש שלום - כדאי?!

shimrit m

New member
התמחות אצל רשם בימ"ש שלום - כדאי?!

שלום לכולם, "קפצתי לבקר" מפורום סטודנטים למשפטים מאחר ונראה לי שהשאלה הזו רלוונטית יותר לכאן... הוזמנתי לראיון אצל רשם בימ"ש שלום. מה דעתכם על התמחות כזו?! כדאית? מישהו מכיר את התפקיד מקרוב? אשמח לתשובות, שמרית

אני פחות מתלהבת..

אין הרבה נגיעה בסד"א ובפרקטיקה, אלא יותר לסכם ולהוציא פסיקה. יש מי שזה כיף להם, אני יותר בעד העבודה היום יומית שמלמדת..

השאלה היא - היכן את רואה את עצמך לאחר ההתמחות

לכל התמחות - היתרונות שלה. במשרד עו"ד תלמדי איך "מנהלים" תיק. בבהמ"ש לא תעשי זאת. אבל את תוכלי בפעם הראשונה בחייך (ואולי גם בפעם האחרונה - אם אין לך שאיפות להיות שופטת/רשמת) לראות כיצד מתפקדת המערכת מבפנים, לשמוע צדדים, להיות נוכחת בדיונים, לקחת חלק בכתיבת פסקי דין והחלטות וכו. לטעמי, לאחר ההתמחות - תוכלי תמיד להשלים את "הפער" שיחסר לך במשרד עו"ד, אם תחליטי ללכת על זה. בהצלחה בכל מקרה!

ממליצה בכל לב

בכפוף לכך שהרשם אצלו מתמחים הוא מאלו שמוכנים להסביר, לענות לשאלות שלך וכו'. הרבה נגיעה לסד"א, למידת נושא ההוצל"פ על בוריו, שמיעת מאות דיונים הן אזרחיים (מקדמיים או לפי 79א') והן בהוצל"פ מקנים יתרון לקראת בחינות הלשכה וגם הצצה לאופן הפעולה והמחשבה של מערכת השיפוט, שיכולה לעזור מאד בהמשך הדרך, אם בוחרים לעסוק בליטיגציה.

amazone

New member
מההיכרות השטחית שלי

נוצר רושם שיותר מדובר בתפקיד בירוקרטי מאשר מעשי. הצעה אישית, תלכי לראיון ותבדקי האם אופי התפקיד מתאים לך. לא יזיק במקביל לבדוק במקומות אחרים

למעלה