התמחות במשפטים: אין מקום לפחד

מפחדת קלות../images/Emo13.gif

ובכן אחד מסיים והשני מתחיל
בשבוע הבא אני מתחילה את ההתמחות ואני מלאה בחששות. ספרו לי על ההתמחות שלכם, למה כולם כל כך סובלים, למה רק מחכים שזה יגמר? הלוואי שזאת תהיה חוויה נהדרת!

חוויות מההתמחות../images/Emo13.gif

חברים יקרים, לפני כחודש רשמתי כאן הודעה על כל הפחדים והחששות שלי מההתמחות. רציתי להגיד לכם שהתחלתי, ואני מרגישה נהדר. ממש טוב לי כאן ומתייחסים אלי מאוד יפה. משתפים אותי בכל ההחלטות ונותנים לי עבודה משפטית ככל שאני מבקשת. באופן כללי אשמח להיות לעזר לכל מי שחושש, או סתם רוצה לדעת איך לחפש. אני חושבת שדרוש לעניין הרבה ביטחון עצמי ופחות הידע עצמו, הכל אפשר ללמוד בסופו של דבר. בהצלחה לכולם. ליאור.

קודם כל - בהצלחה!!!../images/Emo131.gif

אני חושב שהטיפ הכי גדול שאני יכול לתת לך - זה אותו טיפ שנתתי למחליפה שלי: תסתכלי על זה כעל חוויה לימודית. את באה כדי ללמוד, וככל שתלמדי יותר - תרוויחי יותר (גם אם בסוף לא תעסקי במקצוע). אני זוכר את עצמי ערב לפני ההתמחות עם אותן רגשות. היום בדיעבד זה נראה לי טפשי. באמת שאין מקום לחשוש. אחרי שבועיים בתפקיד את כבר כולך משופשפת... לגבי: עשיתי את ההתמחות שלי בדיני עבודה ודיני נזיקין. מאוד נהנתי מ- 2 התחומים ואני מקווה שגם אעסוק בהם בעתיד.

poetic justice

New member
בהצלחה!

ואם אני כבר פה, אז גם אני התחלתי את ההתמחות לפני כחודש. היחס באמת מפתיע. עבדתי כמה שנים במשרד פרטי ואילו עכשיו במשרד ממשלתי וההבדל עצום. כמו שאמרת, ידע זה דבר נרכש. אני עוסקת בתחום שמאוד לא אהבתי במהלך הלימודים ולא הצלחתי להפנים אותו כל כך טוב, אבל עכשיו, במהלך העבודה, הכל נראה אחרת ומאוד מעניין.

נראה לי שההבדל ביחס נובע

מהעובדה שבמשרד ממשלתי אף אחד לא מרגיש שזה מהכיס שלו. אני בהחלט ממליצה על משרדים ממשלתיים או עיריות וכו'. שיהיה לשתינו בהצלחה, עכשיו הלחץ הוא מהבחינות.

אפשר לשמוע קצת יותר פירוט?

רק אם מתאים לך/לכן.. פשוט נורא מסקרן אותי, אחרי כל העינוי שמתארים את ההתמחות ובתור אחת שאף פעם לא ממש דרכה במשרד עו"ד איך זה באמת..

אממ

כמו שאמרתי, כל דבר יהיה טוב
וכמובן מה שבא לך/אחרים לספר! באופן כללי מהי שגרת היום כמתמחה, איזה דברים יוצא לך לעשות, מה מעניין יותר ומה פחות, האם זה שיקף לך דברים חדשים על המשך הקריירה שלא חשבת וכו' וכו'

אז ככה

הכל תלוי כמובן במשרד, כעקרון אצלי שגרת היום היא שבהתחלה יש לי כמה דקות לעצמי עד שמתחיל היום, ואז כל פעם יש עניין אחר, יש עניינים שבשגרה ויש עניינים דחופים כמו כתבי תביעה שמשגעים את כולם. אני עוסקת לרוב בעבודה משפטית וזה גם תלוי כמה אני מבקשת או רוצה, כעקרון המאמן שלי באופן אישי מאפשר לי לבקש בזמני הפנוי גם מאחרים במשרד עבודה ככה שאני נחשפת לעוד נושאים. אני אישית לומדת המון, היתרון הגדול הוא שיש הרבה עורכי דין במשרד ורובם מאוד פתוחים ללמד ככה אני רואה הרבה סגנונות ומאוד נהנית מזה. אני יודעת אישית מחברים שלי שיש משרדים שלא ממש מעוניינים ללמד ומאמינים בשיטה של ללמוד לבד, שגם לה בטח יש יתרונות, אני מאמינה שלי היא הייתה יותר קשה. באופן כללי אם אין ברירה ואת מוצאת התמחות במשרד שלדעתך יהיה לך פחות טוב שם, תעברי את ההתמחות ותבלעי. קשה היום למצוא התמחות ולכן צריך לקחת את זה כשנה שעשויה להיות קשה, אבל היא חלק מהעניין והעיקר לעבור אותה. אם יש עוד שאלות אני כאן.

בהצלחה לשתיכן!

וסתם מעניין אותי לדעת, במשרד ממשלתי אין סינג'ורים? (שליחויות/צילומים...?)

לא, כי יש אנשים שזה התפקיד שלהם

כמובן שיוצא מדי פעם לצלם אם זה משהו בשבילי או סתם משהו שצריך עכשיו ובא לי לעשות.

תעריכי את זה,

כי זה ממש לא מה שקורה בחוץ. ואני שמעתי כבר על מתמחים שהפכו להיות "נערי קפה" ו-"פקידות" לכל דבר ועניין....

הניסיון שלי..../images/Emo13.gif

ראשית אפתח ואומר שכל מקרה לגופו.. (רואים שאני כבר עו"ד, נכון?..
). לי אישית הייתה התמחות כייפית, שעות עבודה מדהימות (עד 16:00, אבל ככה זה במשרדים ממשלתיים..), צוות מקסים ועבודה מעניינת. אני לא חושבת שניתן להכליל. ראשית, נסי באמת ללמוד, אפילו ליזום להגיע לדיונים עם המאמן שלך בתיקים שעבדת עליהם ואת מתמצאת. שנית, אם ניתן, עשי כמה שיותר עבודה משפטית ותיעזרי בספרים ובפסיקה. כך לומדים, לא מ"העתק- הדבק" של נוסחים קודמים במחשב. שלישית, היי חרוצה ונעימה. לא יודעת מי הלחיץ אותך שזו תקופה של סבל. ממש לא. באופן כללי, אני בעד אופטימיות ושמחה, לקחת הכל בכיף וברוגע. זו תכונה חשובה ביותר. אל תיכנסי להתמחות בפרצוף
, תחשבי שאת מתקרבת יותר לסיום ההכשרה. מאחלת המון המון בהצלחה, ואם יש לך שאלות, בשמחה..

ברגע שיתאפשר.. ../images/Emo13.gif

כרגע אני עו"ד צעירה.. וחוץ מזה, משום מה לא נראה לי שאתה צריך מועד ב'..

למעלה