התמחות בעריכת פטנטים

התמחות בעריכת פטנטים

שלום, זו פעם ראשונה שלי בפורום, ואני מקווה שזה המקום הנכון לשאלתי. אני בוגרת הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון (בטכניון), וסטודנטית לתואר שני בתחום. לאחרונה שמעתי הרבה על תחום עריכת הפטנטים, והבנתי שעל מנת לעסוק בתחום יש צורך בהתמחות של שנתיים. שאלתי היא כמה זמן מראש יש לחפש התמחות זו? (האם זה כמו במשפטים שסוגרים שנתיים מראש?) תודה מראש, תכלת

התמחות

שלום לילית, בשונה מסטודנטים למשפטים אשר חייבים לסיים את התואר בטרם תחילת ההתמחות, את בהחלט יכולה להתחיל את ההתמחות כבר עכשיו ולכן אם משרד שאליו העברת קורות חיים יהיה מעוניין לצרף אותך לשורותיו - סביר להניח שיבקשו שתתחילי מייד. בהצלחה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

השקעה לפני פניה

התחרות על משרות התמחות אינה קלה ויש יתרונות שכדאי לך שיהיו לך לפני שאת פונה. ראשית, האם רמתך באנגלית היא רמת שפת אם או מאוד קרובה? במילים אחרות, האם גדלת במשפחה דוברת אנגלית או שהית תקופה משמעותית, כולל לימודים, בארץ דוברת אנגלית? בתקופה אני מתכוון לשנים. אם לא, השקיעי בקורס אנגלית, כולל כתיבה אנגלית, ברמה גבוהה. יכול להיות קורס אישי. שנית, בגלל התחרות יש משרדים המעקבלים בעלי תואר שלישי בלבד. אל תתפשרי לגבי סיום התואר השני ואל תמשכי את כתיבת התיזה והשלמת החובות לתואר. תתקשי לעשות זאת תוך כדי עבודה, וכל אני מעריך כי יחשבו גם במשרד עורכי פטנטים ויסכימו לקבלך רק אחרי השלמת התואר. בתחום מדעי החיים אפשר להתמחות גם במפעלים, טבע ועוד מפעל אחד או שניים. אפשר גם להצטרף כצוער לקורס בוחני פטנטים ולהיות עורך פטנטים עם רשיון בתום חמש שנות שירות.

למעלה