התמחות

קרמי1

New member
התמחות

האם בכל מקומות ההתמחות מרגישים מנוצלים (מלא שעות עבודה תמורת שכר מינימום גלובלי ובלי חופשות או יציאות מוקדמות)?????????

shno

New member
אני מניח שלא בכולם

אבל ככה"נ ברובם... אין מה לעשות - מתמחה הוא מתמחה. בין אם במשפטים, בראיית חשבון, ברפואה או בכל תחום אחר שבו יש התמחות. למרות ההשכלה והתואר האקדמי, המתמחה הוא עובד נטול ניסיון מקצועי, שחייב את ההתמחות על מנת להתקבל למקצוע, ולכן אפשר "לנצל" אותו. יש מקומות שמנצלים יותר ויש שפחות, אבל אני מניח שרוב המתמחים מרגישים מנוצלים ברמה כזו או אחרת. נקודת האור - ההתמחות נמשכת רק שנה
ולמרות שבתחילתה זה נדמה כמו נצח - הסוף מגיע יותר מהר ממה שחושבים. לא להתייאש! מצד שני - אם כל כך רע לך במקום ההתמחות, תמיד קיימת בפניך האפשרות לעזוב ולמצוא מקום התמחות חלופי. בהצלחה!

ספיר109

New member
הבעיה היא..

שאצלי זה נמשך ככה משך חצי שנה (טרום התמחות) ורק ביוני אתחיל את השנה...

טרום התמחות ארוכה - יכול להוות בעיה מבחינה זו

במיוחד שאתה חש "מנוצל". מצד שני, אתה כבר נופל לקרקע בשלה, אתה מכיר את המשרד, התיקים והלקוחות. בכל אופן, חשוב מאוד להדגיש- יש דברים שמתמחה לא אמור לעשות אותם. ותמיד עומדת למתמחה האופציה להתלונן על המאמן שלו (עם כל המשמעויות שבדבר). היום, יותר מתמיד, מאמנים נזהרים בכבודם של המתמחים וגם רואים בהם "שגרירים" של המשרד שלהם. אבל עדיין זו הכללה. בכל מקרה - עמדו על זכויותיכם!

ממש לא..

ומצד שני כמו שאמרו חכמים, זו רק שנה.. כך שאם אתה לא מטפס על הגגות מרוב אושר, תדע שהאמצעים מקדשים את המטרה!

יש לי אופטימיות המון..

אבל זו באמת רק שנה.. כל המחפש תמיכה מוראלית, אני כאן!!

צ'מעי, זו אומנם שנה - אבל זו תחילת הדרך,

לא משנה אצל כמה בוסים תעבדי בחייך המקצועיים כעו"ד, את תמיד תזכרי את המאמן/ת שלך...

אולי..

אני עשיתי גם שנתיים טרום אז פגשתי את המאמנת כבוס שלישי בתחום....

למעלה