התמכרות וגמילה

dizel1

New member
התמכרות וגמילה

שלום לכולם, רציתי לשאול האם יש להומיאופתיה כלים להתמודד עם גמילה מהתמכרויות שונות? (לדוג' גמילה ממריחואנה, למשל) כמו כן מסקרן אותי האם ישנם רמדי לשיכוך כאבים בהומיאופתיה? תודה ושבוע טוב.

שלום דיזל

ב-4 השנים האחרונות עבדתי כהומאופתית בכפר גמילה. המטופלים שם היו בעברם מכורים כבדים לסמים קשים. ההומאופתיה היתה עוד כלי רב עוצמה להחזיר אותם לחיים של ניקיון. מניסיוני זה אני יכולה לומר שהומאופתיה בלבד,-ללא רצון ברור של המטופל וטיפולי מודעות נוספים, לא יכולה לעשות את כל העבודה. שילוב של הומאופתיה עם טיפול מודעות (פסיכולוגיה) יכול להיות שילוב מנצח. כל טוב עירית

ברוכה הבאה דיזל../images/Emo140.gif

עקבתי באדיקות אחרי השרשור המרתק בפורום "רפואה משלימה"...ואני שמחה שבחרת להעמיק דווקא בהומיאופתיה כדרך. תשובה מקצועית ונרחבת ממה שקבלת מאלישוע עד כה, ודאי לא תאחר להגיע. רק בשורות טובות דנה

dizel1

New member
../images/Emo24.gifתודה

על קבלת הפנים, ועל ההתעייניות שלך בשרשור בפורום רפואה משלימה. גם אני מצפה בקוצר רב לתגובתו של אלישוע... שבוע טוב. ד"א: אני בן.

והנה השרשור

זוכרים שלפני כמה ימים הוזכר שמה של המריחואנה בהקשר עם הסטפיסגריה ? אמרתי שנדון בה בהזדמנות אחרת. אז הנה ההזדמנות הגיעה, בזכותו של דיזל הכוח המניע.

שלום דיזל וברוך הבא אלינו

כן יש להומיאופתיה כלים. כל התמכרות מבוססת על סיבות עמוקות יותר שקדמו לזה. על כן בטיפול ההומיאופתי אנו עוסקים בסיבות. כאשר הסיבה נפתרת גם הצורך חולף. זה ברמה העקרונית. ברמה הפרקטית כל מקרה לגופו, יש כל מיני משתנים שקובעים את הסיכויים, עם המריחואנה הדרך קלה הרבה יותר מאשר סמים כבדים שכן אלה הינם בעלי יכולת השתלטות רבת עוצמה ועיקשת. בנוגע לרמדים משכחות כאבים, בוודאי שיש. רבות ולכל מיני סוגי כאב, גם כאלה שעל רקע נפשי. שבוע טוב דיזל. אלישוע

dizel1

New member
האם

יש כלים להומיאופתיה להתמודד עם הרצון העז של המשתמש במרי'? אם ע"י דיכוי ההשתוקקות לסם זה או אם ע"י תחליף? סביר מאוד ששאלתי נובעת מבורות בהומיאופתיה, ועל כן התנצלותי מראש.

dizel1

New member
../images/Emo140.gifותודה על קבלת הפנים...

ברוכים הנמצאים

dizel1

New member
עירית מציעה

טיפול פסיכולוגי מקביל. אני איני "מאמין" בפסיכולוגיה או במניפולציות כאלה ואחרות (דמיון מודרך וכד') ובתעתועי מוח. שאלתי נוגעת לתחום ההומיאופתי בלבד ולא לתחום אחר. ד"א: חלק מההשתוקקות לסם היא נפשית, וכתבת כי להומיאופתיה יש כלים להתמודדות שכזו. אז האם יש להומיאופתיה דרך להתמודד עם תשוקת המכור למרי'?

נסיון של ידידה שלי........

בהחלט הצליח לה... בהומאופטיה הקלאסית שזה אפילו לא עניין אותה כל עוד תרצה תצליח מה שאני חושב שעירית התכוונה (למרות שעדיף שהיא תדבר בשם עצמה) הוא שהטיפול התומך (לאו דווקא פסיכולוגיה או מוח אפשר בעבודת מודעות) מטרתו לאפשר לראות את אותם מקומות הגורמים להתמכרות כי הרי התמכרות אינה באה לעולם סתם, אלא כדי למלא צורך כמו שאני עכשיו ניגש כל רגע למקרר... זה לא סתם.... שתהיה רפואה שלמה וברוך הבא דיזל !!!

dizel1

New member
../images/Emo24.gifתודה

על ההסבר, העידוד, האיחול, וקבלת הפנים... ברוך הנמצא!

תראה

אם אינך מתחבר לרעיון של טיפול פסיכולוגי או דמיון מודרך ותעתועי מוח, כפי שקראת להם, אין הכרח. יתכן ובעתיד תחליט אחרת, זה לא קריטי. ההשתוקקות לסם היא נפשית ופזיולוגית. ההשתוקקות הפיזיולוגית היא החלק הפחות בעייתי כי הגוף יכול להתאושש מהר, הוא מכיר את דרכיו. החלק הבעייתי הוא רובד הסיבות שבדרך כלל סמוי מן התודעה והוא מבוסס על כל מיני חסכים ותפיסות מציאות, שבמקרה של מריחואנה הם מקבלים סוג מסויים של פיצוי וביטוי. אומנם הביטוי הוא מלאכותי ומאולץ אך יש לו חשיבות בחיי המשתמש. הרמדי ההומיאופתית בגלל היותה כזו מסוגלת לחדור אל אותם רובדים שמהם נובעים החסכים וליצור את התיקון. כאשר האדם וגופו מתחילים לנוע בכיוון של הבראה, חלק מסימניה יהיו ויתור על כל מיני מנהגים פסולים כמו דחיה לא מובנת לסגריות, לאוכל לא בריא, מערכת זוגית לא בריאה וכדומה. המריחואנה היא גם כן אחת מאלה. זה אורך זמן וכרוך במאבק פנימי בין השכל לרצון, עד שתהיה ביניהם הסכמה. כאשר תהיה הסכמה פנימית כזו האדם יוכל לוותר ולהניח את מה שלא טוב לא בצד. ישנם שני מצבים עיקריים בהתייחסות אל הצורך הכפייתי בדבר מה. - או שהוא מהווה "מכשול לריפוי", כזה שניתן להתגבר עליו בקלות. "מכשולים לריפוי" שייכים לרובדים השוליים של החולי. מצד שני : - יתכן שהוא סימפטום בפני עצמו ומהווה עוד נדבך בתמונת החולי הכוללת. והוא תקוע עמוק בקונפליקט שבין ההבנה והרצון. במקרה כזה רק ריפוי עמוק דוגמת הומיאופתיה קלאסית יכול לנתק את הקשר. גישות אחרות יכולות להועיל ולתמוך גם כן. אין עישון מריחואנה וזהו. מאחורי הג'ויינט עומד בן אדם עם סיפור חיים שלם ויחודי. לכן אין טעם גם לתת לכולם את המריחואנה כאנטידוט ( דיברנו על זה בתוך השירשור ) שינטרל את הכמיהה, כי זה יקרה. כל אחד בא אל המריחואנה ממקום שונה. את ההבדל והשוני צריך לקלוט ועל פי זה לטפל. הרמדי נבחרת על פי ההבדל והשוני שבין אדם אחד למשנהו. ככה אנחנו מטפלים בכל חולי. לכן גם לא כל חולי המיגרנה יקבלו את אותה הרמדי. ההבדל והמיוחדות האישית קובעת את סוג הרמדי ואת הסיכויים.

dizel1

New member
נראה לי...

שאתה יכול כבר לכתוב ספר או לפחות מאמר רציני המלמד את ההומיאותיה באמצעות המריחואנה:)) (פראפרזה שלי על לימוד זן באמצעות "זן ואמנות הקשת" )... מדהימה אותי הגישה ההומיאופתית האינדבדואלית לכל אדם ואדם. לא ידעתי זאת קודם, למשעה גיליתי שלא ידעתי כלום על הומיאופתיה... אני חייב לציין שגישה זו היא גישה שהעלתי פעמים אחדות על דעתי. מצאתי עצמי תוהה/שואל כיצד ייתכן למשל ששני בני אדם צורכים טבק וניקוטין בצורה קבועה ואילו רק אחד מהם נפגע בלב או בריאות ואילו השני לא. נראה לי שהגישה ההומיאופתית יכולה לענות על שאלה זו- אני צודק?

אני מקבל זאת כמחמאה ותודה לך

על כך. אפשר לכתוב ספר שלם על הומיאופתיה דרך כל דבר. פשוט השתמשתי בנושא שהעלית אתה. כל ההויה שלנו היא מטפורית והכל מדבר בעד הכל. אפשר ללמוד הומיאופתיה מכל דבר. כשמתרגלים לראות את הדברים על דרך הפראפרזה (כדבריך) רואים דברים מרהיבים ביופיים, אפילו אם הם כואבים. בשביל זה צריך לוותר על הספק ועל הפחד מהדיעות הקדומות שלנו על עצמנו. - "מצאתי עצמי תוהה/שואל כיצד ייתכן למשל ששני בני אדם צורכים טבק וניקוטין בצורה קבועה ואילו רק אחד מהם נפגע בלב או בריאות ואילו השני לא. נראה לי שהגישה ההומיאופתית יכולה לענות על שאלה זו- אני צודק?". - צודק בהחלט. והיא עונה כל הזמן בדרך הזו. שאלה היא מצב של חולי הדורש תשובה. זוהי למעשה תמציתה של ההומיאופתיה. היא מסוגלת לרפא אך ורק אם הרמדי "דומה" לסך כל האדם שנטל אותה.

הנה אני כאן...

שלום דיזל אני הצעתי במקביל להומאופתיה-"טיפול מודעות" כלשהוא. זה יכול להיות פסיכולוגיה, תראפיה מכל סוג שהוא, קינסיולוגיה וכד'-זה לא משהוא שצריך "להאמין" בו אלא להבין למה זה טוב. טיפול מודעות יעזור לך, לברר לעצמך, את מקורו של ה"צורך" בחייך, את ההתנהלות שלך מול הצורך הזה (במריחואנה) ובעיקר -האם אתה רוצה להמשיך את חייך ללא התמכרות! ההומאופתיה יכולה להיות כלי עזר אמיתי שיעזור לך להפטר מדפוסים ישנים ולעלות על "פסים" אחרים. אם תוסיף לזה מודעות יותר רחבה אז אתה תדהר יותר מהר ובביטחון על הפסים החדשים....אני יודעת שלסם יש כוחות חזקים מאד ושלך יש השתוקקות גדולה מאד ולכן אני כהומאופתית אשמח לרתום לטיפול עוד שותפים שיעזרו מול ההשתוקקות הזאת. לא היה לי ניסיון טיפולי באנשים תוך כדי ההתמכרות. (קראתי בספרות שהומאופתיה עזרה). האנשים שאני טיפלתי בהם היו עם עבר של התמכרות ועם הווה נקי...זה היה התנאי לטיפול שקיבלו. אני מבינה שההתענינות שלך בנושא היא חלק מרצון לבדוק אפשרות של חיים ללא התמכרות ואני מאד ממליצה...
כל טוב עירית

dizel1

New member
תודה על ההמלצה...

אני בהחלט אקח אותה לתשומת ליבי. אכן קלעת בול כשכתבת (כפי שגם אלישוע כתב בשרשור אחר) על כוחותיו החזקים של הסם. תודה

למעלה