התמכרות לסרטים וסדרות - מסר מפורום אחר

dory141

New member
כל עוד הכל במידה זה בסדר

די מובן שהכותב מתאר כאן מצב שהוא מזניח את כל החיים, לטובת טלוויזיה. זה לא בריא ואף דורש טיפול מונע. לעומת זאת, אם בסוף יום עבודה אתה רואה 30-50 דקות טלוויזיה כדי לברוח מהמציאות (ובסופשבוע טיפה יותר) , זה לא סוף העולם.
כשאני כבר צופה אני מגביל את עצמי למקסימום 3 סדרות בו זמנית ובוחר אותן בפינצטה. לכן אני מתפלא, שאנשים מצהירים כאן על 6-7 סדרות בסופשבוע. ריאליטי למשל, זה משהו שלא עובר אצלי מסך. גם מד"ב כבר לא ממש הולך. מה שכן, יותר דרמות מתח וקומדיות. בנוסף גם ספורט (רק "הקבוצות שלי" וגם רק משחקים מרכזיים), כמו גם סדרות דוקו שמעניינות אותי, כמו התכנית של צבי יחזקאלי "בזהות בדויה".
יש לי גם את הצמיחה הרוחנית, 3 אימוני כושר בשבוע.

kordilia snake

New member
אני לא הייתי מגדירה את עצמי כמכורה

כן יש לי סדרות קבועות, אבל אם הן לא משודרות אני לא מתחרפנת או משהו כזה וגם אם אני שוקעת יותר בתוך סדרה (כמו בזמן שאני עושה בינג') אז יחסית מהר אני מאבדת עניין ועוברת הלאה. אני מוצאת דרכים להעסיק את עצמי גם בלי טלוויזיה ואני תמיד מקפידה שהטלוויזיה לא תבוא על חשבון הזמן ביום אני קוראת ספרים למשל.
&nbsp
"למזלי" יש לי בעיית ראיה והגוף שלי יודע לעצור אותי במידה ואני לא שמה לב ורואה יותר מידי טלוויזיה (או באופן כללי מבלה יותר מידי זמן מול המחשב).

dory141

New member
בינג' זה סוג של התמכרות

יצא לי בעבר לראות 2 פרקים ברצף של סדרה, אבל לרוב אני מעדיף שלא. גם סדרות שאפשר, כמו מטומטמת או הרשימה השחורה שעלתה החודש.

kordilia snake

New member
לא הייתי מגדירה את זה ככה

כי לפחות במקרה שלי הסדרות היחידות שאני רואה בבינג' אלו הסדרות של נטפליקס, וזה יוצא אולי אחד לחודש-חודשיים לסופ"ש אחד. וגם שאני כבר עושה יש לי כול מיני חוקים (ובכול מקרה אני לא אראה יותר מ 5-6 פרקים ביום כי בד"כ יותר מזה כבר דופק לי לגמרי את העיניים).

Don Nirtin

New member
אני הכי לא צופה בטלוויזיה ואתם יודעים את זה

אבל כשאני יושב מול סדרה או סרט - אני יכול להתמכר בקלות. תלוי במה זה יהיה.
&nbsp
לעניין של האדון ש"התמכר" - היום התמכרות זה מושג מאוד רחב ואני מעדיף לייעד אותו לדברים שבאמת מתמכרים אליהם. סרטים וסדרות זו לא התמכרות - אלא תחביב, כיף, הנאה, ותו לא.

אני ממש חושב שאתה וכריכרכה טועים - זאת כן התמכרות

התמכרות יכולה להיות באמת להיות לחומר ממכר כמו אלכוהול, סמים, קפאין או עוד.
אבל התמכרות גם לחלטין יכולה להיות להתנהגות מסוימת. למשל התמכרות להימורים זה סוג ידוע של התמכרות שמקבלים עבורו טיפול למרות שהוא לא כולל שום חומר.
ישנה גם התמכרות לסקס, התמכרות למחשב, התמכרות לקניות ועוד דברים רבים.
זה התמכרות כשזה משהו שמספק תחושה מאוד חזקה לאדם כך שנוצרת תלות גדולה עד כדי כך שהוא לא מסוגל להפסיק את עצמו גם כשהוא רוצה.
&nbsp
כמובן שלצפות בסדרות וסרטים זה לא התמכרות עבור כל אדם. כמו שגם עבור רוב האנשים אין בעיה לשתות פה ושם כוס בירה או לשחק משחק פוקר, גם אלו יכולים להיות תחביבים כיפים ופשוט הנאה.

Don Nirtin

New member
נכון

אבל כמה אנשים אתה מכיר כבר שמכורים לסרטים וסדרות?
&nbsp
מבחינתי זה הנאה ותו לא.

arana1

New member
אני עניתי שם שהתמכרות לסדרות זה דבר מצויין

זה מעיד על מאפיין נפשי חיובי מאוד, על עומק, על נטיה להתמסרות ובהיבט החיובי שלה, אז זה לא כמו סמים וקפאין ואלכוהול, אפילו ההפך.

זה מבטא עניין עמוק בני אדם, בחיים, בדינמיקה בין הדברים, צורך שעדיין קשה מאוד לממש אם בכלל בחיים "האמיתיים", ויכול להיות שהתמכרות או התמסרות לתיאור מורכבות החיים מקדמת רגישות שבבוא הזמן תאפשר לבטא אותה גם מול בני אדם אמיתיים ולא רק מול המסך.

זה כמו שאתה לומד מתמטיקה, זה לא אמיתי, אבל זה מקדם מאוד את האמת

didalf

Well-known member
אממ לא יודעת

אני לא מכורה למלא סדרות, יש תקופות שאני לא רואה כמעט כלום, אבל לפעמים אני מתמכרת ממש לסדרה ואז זאת אובססיה על גבול הלא בריאה. זה אפילו לא קצב הצפייה כי הוא לרוב סביר (בחיים לא עשיתי בינג' מטורף כל הלילה או משהו) כמו שזה ממש מעסיק את המחשבות שלי כל הזמן.
וכן גם הייתי אומרת שזה קצת בריחה אבל לא כי החיים שלי קשים או מורכבים אלא להפך, מה שקורה בסדרות פשוט יותר מעניין ממה שקורה לי בחיים.
&nbsp
וחוצמזה אני קצת מסכימה noamlah שאמר כמה הודעות מעלי: "אני לא חושב שאני משתמש בסדרות כדי להישאר לבד ומצד שני לא להרגיש בדידות, אם כבר הפורומים השונים נותנים לי הרבה יותר מוצא מכך".
&nbsp
אבל אני גם כן מסכימה שסדרות טובות יכולות להיות ממש אומנות ולחשוף אותו לדברים שלא חשבתי עליהם ולפתוח את הראש. אפשר לראות את זה אפילו בדיונים שלנו פה שלפעמים גולשים למקומות מעניינים ואפילו עמוקים בגלל איזה עלילה כלשהי בסדרה כלשהי.

Lhuna1

New member
אני אוהבת להתמכר לסדרות

כמו שכבר כתבו כמה מעלי, זה לא התמכרות במובן הקליני האמיתי של המילה. זה לא משהו שפוגע לי בתפקוד היומיומי או משהו שבלעדיו הייתי מתייסרת.
&nbsp
זו התמכרות מהנה ולא מזיקה, ומבחינתי אם אני לא מכורה לסדרה במובן שמחכה לפרק חדש בהתרגשות כלשהי, לפחות קלה, אז הסדרה לא מספיק טובה ולא שווה את הזמן שלי.
&nbsp
אני לא מזדהה עם הדברים שהוא כתב, אבל אני חושבת שהנסיבות שלי די רחוקות משלו.
&nbsp
אני חושבת אם כבר שאני רואה פחות טלויזיה ממה שהייתי רוצה

&nbsp

גםצופה

Member
מנהל
צפייה בטלויזיה היא באמת איזה סוג של 'בריחה'...

לעתים היא מנקה את הראש מכל מה שעובר ביום - תסכולים ועוד... בעיני - אם עושים את זה במידה - וזה לא הכי מפריע לתפקוד היומיומי זה אולי אפילו 'בריחה' טובה...

משהו שיכול לעזור, להקל וכיוצב'.... משהו שיכול אפילו לפתור (לדוגמה ב'הורים במשרה מלאה' היו לא פעם דברים שאמרתי לעצמי 'חבל שאין את זה בארץ...')

אז כל עוד עושים את זה במידה זאת התמכרות טובה

Lhuna1

New member
משהו מצחיק מפייסבוק: איך קוראים להתמכרות לסדרות טלויזיה?

דלקת פרקים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
(צר לי שאין קרדיט לממציא, פורסם דרך סטטוסים מצייצים או עמוד דומה ואיני זוכרת את שם הכותב)

למעלה